icon

Introvertka verzus extrovert - komunikácia

bubinam
4. okt 2022

Zdravím introvertné dámy, ktoré majú extrovertných partnerov. A ste na materskej. O čom sa preboha bavíte s chlapom, keď sa vráti z práce a zhrniemte mu deň, čo sa stalo doma s deťmi a on povie čo bolo v robote. Ďalej taká vec, že čo sa bude variť a on mi rozpovie svoje plány ako si zmení auto (jeho hobby) a ďalej čo...o čom sa baviť? Ked deti konečne zaspia ja som šťastná, že je konečne kľud a nemusím rozprávať (inak by doteraz asi ani nevedeli rozprávať keby komunikujú iba so mnou) ale zároveň sa aj chcem rozprávať aby sa necítil, že žije s múmiou ale ja neraz neviem o čom. Poznám ľudí čo vedia rozprávať aj napr. o ponoške hodinu len aby reč nestála. Máme odlišné záujmy, takže kecať hodinu o knihách ako viem s kamoškou u nás nehrozí. Zároveň on rad žartuje ale ja hneď všetko myslím vážne. Napr. Povie, že dáme malého do sirotinca a ja,že určite nie. Aj keď mi potom dopne, že to bol len žart. Prosím pomoc.

dorottka
4. okt 2022

Asi nema zmysel nutit sa do komunikacie, pokial ti nic nenapada a nic take sa neudialo, vysledok by bol asi dost rozpacity, takze nechaj tomu volny priebeh. Kazdopadne - ako ste fungovali doteraz? Tento rozdiel sa nezjavil len tak, ci?

kofa77
4. okt 2022

jak ste sa dali dokopy, s takym odlisnym vnimanim ?

zmrzlinka2021
4. okt 2022

@bubinam
Neviem ako dlho si vydata, ale tu nejde u vas introvert verzus extrovert. Skor to, ze si nemate co povedat. Introverti vedia byt brutalne ukecani ludia, len im na zivot staci par jedincov

kofa77
4. okt 2022

ja som introvert a kecat viem o hocicom aj dlho

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
petamich
4. okt 2022

mame to doma presne naopak 🙂 manzel je introvert a ja extrovertka na materskej, ktora ked konecne pride domov, sa chcem rozpravat a on mi povie "dobre bolo v robote, na obed som siel do Hasica, mali rezen a salat" a rozhovor ukonceny 😂 a tiez na otazku: aky si mala den ty, rada poviem, ze som merala dieta, ci sa zmesti do hniezda zachrany ale teda on vie, ze srandujem - kazdopadne tento problem s ne/komunikaciou sme mali vzdy, resp. my ho nevnimame ako problem a preto ja sa vybijam a vyrozpravam inde (s inymi matkami, nahodnymi osobami na ihrisku, ktore potrebuju to iste...) a doma ma manzel v zasade pocuva, porozpravame sa o prevadzkovych veciach, pripadne ked ma temu, o ktorej sa chce bavit (ma takych vela napriek tomu, ze je introvert) a ked nema a ja uz nemam potom si pozrieme serial, zahrame spolu nejaku hru alebo si citame resp. robime kazdy svoje

ak tebe sa aktualne nechce rozpravat alebo mas pocit, ze nie je o com, navyse si unavena po celom dni a to este znasobuje tu ne/potrebu, tak to podla mna netreba silit, spytaj sa manzela na jeho den, vypocuj si ho, prejav zaujem a potom oddychuj

marca12
4. okt 2022

@bubinam ja som introvert a mne sa pri niektorych ludoch usta nezavru. Introvert neznamena hned clovek nerozpravajuci. Skor sa nemate o com rozpravat. A naco silit rozhovory. Ked mas chut kecaj,ked nie,tak si uzite vecer v tichu.

evkamotka
4. okt 2022

Ked som zacinala chodit s mojim teraz uz manzelom, mama mi povedala jednu radu: hlavne, aby ste si mali co povedat. Lebo inak budes mat strasne nudny cely zivot. A mala pravdu. Ja som extrovert, muz introvert ale rec u nas doma nestoji, lebo si sedime a rozumieme. Posrandujeme, preberame vselico.... Co ste robili doteraz? Problem nie je v materskej. Aj ja som na materskej. Muz pracovny den zhrnie slovom "dobre" no porozpravame sa o inom

Tak to nesil. Nech ti on porozprava. Alebo mu povec, ze sa chces len potulit

boldo87
Odpoveď bola odstránená
janewithane
4. okt 2022

Asi by som sa snazila udrzat intimitu, spojenie aj inymi sposobmi ako rozprávaním ( robit nieco spolu, len tak sa tulit...). Je pochopitelne, ze ty si teraz unavená, v niecom prestimulovana.. Vies sa ho predsa pytat na veci, na jeho názor, mozete si najprv nieco spolu pozrieť, prečítať a potom sa bavit o tom. Ja som introvert a milujem hlboke rozhovory s muzom o vsetkom možnom

ivangeline
4. okt 2022

O vsetkom moznom. Nemame tiez nejake extra spolocne hobby na rozhovor ale obcas vieme vypocut, zaujme nas, co hovori ten druhy, kladieme otazky.. Od politiky, co je teraz a bude potom, planom do buducna, nas a nasej rodiny, po tom, co čítame a pozeráme, deti, vychova, co prezivame, spominame, vela x o tom istom, ... Cim viac sa otvoris druhemu a cim viac ta prijima, tym ste si blizsie, le intimita..

sella38
4. okt 2022

Ja som extremny introvert, ale teda este sa mi nestalo, aby som musela rozmyslat nad temou,ktoru budem s muzom vecer rozoberat

luccija
4. okt 2022

@bubinam preco sa silis do nutenej komunikacie?ked nie je o com, tak si citaj.Nech sa vyrozprava on😆moj muz je tiez tichsi clovek, ale uz som si za tie roky zvykla.Nechaj to volne plynut

kleopatra114
4. okt 2022

Keď dáme decká spat , otvoríme nejake mlsky a pozeráme filmy alebo on pozera nejaký futbal, hokej, golf , hocico a ja čítam alebo si len tak surfujeme po nete a keď nás niečo zaujme , tak si to rozoberame .

mandzula
4. okt 2022

Ja sa v zivote riadim tym, ze ak sa mam stretavat s niekym, pri kom musim rozmyslat nad tym, o com sa s nim bavit, tak sa s nim radsej stretavat nebudem, takze taky partner by bol pre mna neprijatelny. My sme s muzom obaja dost ukecani, ale vieme spolu aj mlcat - a prave to bolo pre mna rozhodujuce pri vybere partnera - moct byt ticho a necitit sa pri tom trapne.

nekonecna_katastrofa
4. okt 2022

@petamich Máme to takmer rovnako doma.

danica2711
5. okt 2022

pripadá mi to, že žijete v akejsi divnej bubline, keď sa dokážete rozprávať len o deťoch a práci. Okolo vás žije pomerne bujným životom okolitý svet, to vás z neho nič nezaujíma? Politika, kultúra, šport... stále sa deje niečo zaujímavé, to nepotrebujete spolu prebrať? A fakt nie, tak si po čase (možno už čoskoro) fakt pôjdete na nervy

lulaby1982
7. okt 2022

A čo,Vy ste introvert ,on je extrovert. Z nejako dôvodu ste spolu.Vy to máte takto,že ste komunikačné zdržanlivejšia ,on. že rozpráva. Tak Vy počúvajte a on bude rozprávať.Ak.si doprajete priestor na vyjadrenie potrieb, čo by Vás malo znepokojovať. Odkomunikovať si veci predpokladám viete aaa. Nejako snáď už viete komunikovať,keď ste sa zoznámili a ste spolu. Nehľadajte problém ,kde nie je , hľadajte skôr,ako byť teda v interakcii s mužom,aby to bolo ok a povedzte o Tom aj jemu.