Introvertka verzus extrovert - komunikácia
Zdravím introvertné dámy, ktoré majú extrovertných partnerov. A ste na materskej. O čom sa preboha bavíte s chlapom, keď sa vráti z práce a zhrniemte mu deň, čo sa stalo doma s deťmi a on povie čo bolo v robote. Ďalej taká vec, že čo sa bude variť a on mi rozpovie svoje plány ako si zmení auto (jeho hobby) a ďalej čo...o čom sa baviť? Ked deti konečne zaspia ja som šťastná, že je konečne kľud a nemusím rozprávať (inak by doteraz asi ani nevedeli rozprávať keby komunikujú iba so mnou) ale zároveň sa aj chcem rozprávať aby sa necítil, že žije s múmiou ale ja neraz neviem o čom. Poznám ľudí čo vedia rozprávať aj napr. o ponoške hodinu len aby reč nestála. Máme odlišné záujmy, takže kecať hodinu o knihách ako viem s kamoškou u nás nehrozí. Zároveň on rad žartuje ale ja hneď všetko myslím vážne. Napr. Povie, že dáme malého do sirotinca a ja,že určite nie. Aj keď mi potom dopne, že to bol len žart. Prosím pomoc.
jak ste sa dali dokopy, s takym odlisnym vnimanim ?
@bubinam
Neviem ako dlho si vydata, ale tu nejde u vas introvert verzus extrovert. Skor to, ze si nemate co povedat. Introverti vedia byt brutalne ukecani ludia, len im na zivot staci par jedincov
ja som introvert a kecat viem o hocicom aj dlho
mame to doma presne naopak 🙂 manzel je introvert a ja extrovertka na materskej, ktora ked konecne pride domov, sa chcem rozpravat a on mi povie "dobre bolo v robote, na obed som siel do Hasica, mali rezen a salat" a rozhovor ukonceny 😂 a tiez na otazku: aky si mala den ty, rada poviem, ze som merala dieta, ci sa zmesti do hniezda zachrany ale teda on vie, ze srandujem - kazdopadne tento problem s ne/komunikaciou sme mali vzdy, resp. my ho nevnimame ako problem a preto ja sa vybijam a vyrozpravam inde (s inymi matkami, nahodnymi osobami na ihrisku, ktore potrebuju to iste...) a doma ma manzel v zasade pocuva, porozpravame sa o prevadzkovych veciach, pripadne ked ma temu, o ktorej sa chce bavit (ma takych vela napriek tomu, ze je introvert) a ked nema a ja uz nemam potom si pozrieme serial, zahrame spolu nejaku hru alebo si citame resp. robime kazdy svoje
ak tebe sa aktualne nechce rozpravat alebo mas pocit, ze nie je o com, navyse si unavena po celom dni a to este znasobuje tu ne/potrebu, tak to podla mna netreba silit, spytaj sa manzela na jeho den, vypocuj si ho, prejav zaujem a potom oddychuj
Ked som zacinala chodit s mojim teraz uz manzelom, mama mi povedala jednu radu: hlavne, aby ste si mali co povedat. Lebo inak budes mat strasne nudny cely zivot. A mala pravdu. Ja som extrovert, muz introvert ale rec u nas doma nestoji, lebo si sedime a rozumieme. Posrandujeme, preberame vselico.... Co ste robili doteraz? Problem nie je v materskej. Aj ja som na materskej. Muz pracovny den zhrnie slovom "dobre" no porozpravame sa o inom
Tak to nesil. Nech ti on porozprava. Alebo mu povec, ze sa chces len potulit
Asi by som sa snazila udrzat intimitu, spojenie aj inymi sposobmi ako rozprávaním ( robit nieco spolu, len tak sa tulit...). Je pochopitelne, ze ty si teraz unavená, v niecom prestimulovana.. Vies sa ho predsa pytat na veci, na jeho názor, mozete si najprv nieco spolu pozrieť, prečítať a potom sa bavit o tom. Ja som introvert a milujem hlboke rozhovory s muzom o vsetkom možnom
O vsetkom moznom. Nemame tiez nejake extra spolocne hobby na rozhovor ale obcas vieme vypocut, zaujme nas, co hovori ten druhy, kladieme otazky.. Od politiky, co je teraz a bude potom, planom do buducna, nas a nasej rodiny, po tom, co čítame a pozeráme, deti, vychova, co prezivame, spominame, vela x o tom istom, ... Cim viac sa otvoris druhemu a cim viac ta prijima, tym ste si blizsie, le intimita..
Ja som extremny introvert, ale teda este sa mi nestalo, aby som musela rozmyslat nad temou,ktoru budem s muzom vecer rozoberat
Keď dáme decká spat , otvoríme nejake mlsky a pozeráme filmy alebo on pozera nejaký futbal, hokej, golf , hocico a ja čítam alebo si len tak surfujeme po nete a keď nás niečo zaujme , tak si to rozoberame .
Ja sa v zivote riadim tym, ze ak sa mam stretavat s niekym, pri kom musim rozmyslat nad tym, o com sa s nim bavit, tak sa s nim radsej stretavat nebudem, takze taky partner by bol pre mna neprijatelny. My sme s muzom obaja dost ukecani, ale vieme spolu aj mlcat - a prave to bolo pre mna rozhodujuce pri vybere partnera - moct byt ticho a necitit sa pri tom trapne.
@petamich Máme to takmer rovnako doma.
pripadá mi to, že žijete v akejsi divnej bubline, keď sa dokážete rozprávať len o deťoch a práci. Okolo vás žije pomerne bujným životom okolitý svet, to vás z neho nič nezaujíma? Politika, kultúra, šport... stále sa deje niečo zaujímavé, to nepotrebujete spolu prebrať? A fakt nie, tak si po čase (možno už čoskoro) fakt pôjdete na nervy
A čo,Vy ste introvert ,on je extrovert. Z nejako dôvodu ste spolu.Vy to máte takto,že ste komunikačné zdržanlivejšia ,on. že rozpráva. Tak Vy počúvajte a on bude rozprávať.Ak.si doprajete priestor na vyjadrenie potrieb, čo by Vás malo znepokojovať. Odkomunikovať si veci predpokladám viete aaa. Nejako snáď už viete komunikovať,keď ste sa zoznámili a ste spolu. Nehľadajte problém ,kde nie je , hľadajte skôr,ako byť teda v interakcii s mužom,aby to bolo ok a povedzte o Tom aj jemu.

Asi nema zmysel nutit sa do komunikacie, pokial ti nic nenapada a nic take sa neudialo, vysledok by bol asi dost rozpacity, takze nechaj tomu volny priebeh. Kazdopadne - ako ste fungovali doteraz? Tento rozdiel sa nezjavil len tak, ci?