Je manželova kontrola a kritika šikanovaním?
Dobrý deň,
od leta minulého roka, keď mal manžel narodeniny, sa zmenil. Vtedy pozval aj dve svoje kamarátky, z ktorých jednu mi potom dával za vzor usilovnej pracovníčky, ktorá pracuje na tri smeny, má dobrý plat a úžasnú čistú domácnosť. Naopak, podľa neho som ja neporiadna. Máme dve dcéry na druhom stupni základnej školy, ktoré dosť rozhadzujú a nie vždy upracú, čo mi dáva za vinu. Podľa neho robím veľa vecí zle, mám podradnú prácu (podľa neho), kde málo zarábam, správam sa trápne, zle som vychovala deti a nechodím si sadnúť do mesta, takže môj život je podľa neho len práca a domov. Aj keď upratujem, umyjem dlážky a podobne, vždy si nájde, čo som neurobila.
Moju rodinu nikdy nemal rád, ale teraz, keď útočí na mňa, vždy to otočí aj na nich a tvrdí, že ma zle vychovali. Je to skoro rok, čo mi rozpráva to isté dokola, neposunula som sa, nežijem, nechodím do spoločnosti a podobne. Pár mesiacov je kľud, potom ho niečo naštve a začne byť agresívny. Môj život s ním sa stal neznesiteľným a trpím doslova aj fyzicky, mám zdravotné problémy. Máme spolu hypotéku, takže v prípade rozvodu by sa musel predať dom, čo by nebol problém. Minulý rok sa oháňal tvrdením, že bol u psychológa sťažovať sa na mňa a psychológ mu povedal, že nie som normálna. Myslím, že si to vymýšľa, aby ma manipuloval.
Keď sa pýtam, či niekoho má, tvrdí, že nie. Spolu už takmer nikde nechodíme, on voľný čas trávi s kolegami a kamarátmi.
Ďakujem.
@dasenka26 ved aj ty mu môžeš dat za príklad nejakého úspešnejšieho muža
JUDr. Renáta Smetana
hosťujúca euroadvokátka a mediátorka
kancelária: Kniežaťa Pribinu 2, 911 01 Trenčín
mail: info@advokatkaostrava.cz
web: www.advokatkaostrava.cz
@dasenka26 Nevládzeš...skús sa porozprávať s niekym komu dôveruješ alebo kľudne si napr. vtedy, kedy by si mala byť v práci dohodni sedenie so psychológom, len sa kľudne porozprávaš ako sa cítiš a na bezpečnom mieste si aspoň trošku oddýchneš. Nestresuj sa nim, nevyčítaj si nič....nie je chyba v tebe!🩷 Pomoc je pre teba východiskom aj keby o nič nešlo. Ono keď v tebe niečo hovorí, že by to možno už nemuselo byť ok....tak ten hlások kvôli niečomu je. A mimochodom...
veď ak nie je spokojní, tak nech si nájde úspešnejšiu ženu. Drž sa.
JUDr. Renáta Smetana

JUDr. Renáta Smetana