Je možné poraziť narcistu jeho hrou?
Ahojte, tie čo ste mali partnera narcistu alebo máte. Mňa by veľmi zaujímalo to ako sa dá nad ním vyhrať jeho hrou? Viem že oni nemajú city a nemajú ani empatiu takže citmi sa ho neda zničiť, zároveň, viem že odchod je akoby vyhrá pre obeť no nie pre neho keďže jemu to bude ukradnuté, ale ako sa dá taký narcista zničiť ? Keby sa stretnú dvaja nacisti myslíte že vie jeden druhého zmanipulovať? Ci ani to sa neda ? Dá sa vôbec narcista zmanipulovať ? Pre nich je úspech moc a kontrola nad obeťou, ale čo je pre nich prehra ? Nie je to odchod obete, ako sa sa docieliť aby narcista trpel tak silno až ho to zrazí do kolien ?
Nespadni na uroven blazna a manipulatora alebo tyrana. Odid, ak si nespokojna a hotovo. Pomstu riesi len chudak. Nabuduce si lepsie vyberaj, s kym zacnes fungovat.
Nespadni na uroven blazna a manipulatora alebo tyrana. Odid, ak si nespokojna a hotovo. Pomstu riesi len chudak. Nabuduce si lepsie vyberaj, s kym zacnes fungovat.
@patrike ja to robit nechcem, mňa to len velmi zaujíma aj pohľady iných ľudí na to
Presne takto vyzera prispevok napisany narcisom. skus sa zmenit.
@anonym_1c56b0 keby som bola narcista tak by som odpoved poznala a nepýtala sa tu..ťažko mozem byt narcista, ked som bola obeťou narcistu vyse 5 rokov
@anonym_autor nad idiotom nevyhráš
Odid, neryp sa v tom a zabudni. Nic ine tu nevymyslis.
@anonym_1c56b0 keby som bola narcista tak by som odpoved poznala a nepýtala sa tu..ťažko mozem byt narcista, ked som bola obeťou narcistu vyse 5 rokov
@anonym_autor obet sa sama seba nikdy nenazve obetou, prave narcis sa rad prezentuje ako obet.
@anonym_autor obet sa sama seba nikdy nenazve obetou, prave narcis sa rad prezentuje ako obet.
@anonym_1c56b0 ako by mohol narcis o sebe povedať, že nemá empatiu ? Oni si to neuvedomujú čo som si tak všimla..narcis by o sebe podľa mňa nikdy nepovedal, že “hm nemam empatiu, baví ma ničiť druhých ľudí” a ta ich taktika ako to vedia vsak to je na štipendium
@anonym_1c56b0 ako by mohol narcis o sebe povedať, že nemá empatiu ? Oni si to neuvedomujú čo som si tak všimla..narcis by o sebe podľa mňa nikdy nepovedal, že “hm nemam empatiu, baví ma ničiť druhých ľudí” a ta ich taktika ako to vedia vsak to je na štipendium
@anonym_autor dalsi prejav narcizmu je obhajovanie sa. a tu pises zrely priklad.
@anonym_autor dalsi prejav narcizmu je obhajovanie sa. a tu pises zrely priklad.
@anonym_1c56b0 dobre dostala som odpoveď, takže existujú narcisti ktorí o sebe vedia že sú narcisti a plne si to uvedomujú čo robia
@anonym_1c56b0 dobre dostala som odpoveď, takže existujú narcisti ktorí o sebe vedia že sú narcisti a plne si to uvedomujú čo robia
@anonym_autor dalsi prejav narcizmu je docasne na oko ustupenie a priznanie si chyby.
Už len tým bojom dávaš narcistovi to, čo chce. Tvoju pozornosť.
Odísť neznamená vzdať sa. V tomto prípade odísť znamená, že ti záleží na svojej psychickej pohode viac.
Už len tým bojom dávaš narcistovi to, čo chce. Tvoju pozornosť.
Odísť neznamená vzdať sa. V tomto prípade odísť znamená, že ti záleží na svojej psychickej pohode viac.
@unicornlady ale jemu to príde ako vzdať sa nie? A pre neho je to výhra, že obeť sa vzdala ci ?
Nchapem ze niekto na toto naleti. jedna sa o uplne bezny pripad kedy narcis preklopi svoju rolu a tvari sa ako obet. Je to tak prirodzeny jav ako Plac u dietata ktoremu spadne chlieb na zem. Tvarit sa ako obet po tom ak je identifikovany a nieje s tym stotoznny.
Neda. Na socialnych sietach pisu nezmysly frustrovani zakomplexovani ludia, ktori tvrdia opak, s nim nikdy nevyhras a nikto normalny a zdravy sa o to pokusat ani nebude.
@patrike ja to robit nechcem, mňa to len velmi zaujíma aj pohľady iných ľudí na to
@anonym_autor narcis neznasa ked sa tvaris ze ho mas na haku a ked odides
Najvacsim trestom pre narcistu je ignoracia.
Preco bojovat s niekym, s kym sa fungovat neda. Pocula som nejake rady, ale aky by to bol vztah?! Nerada davam take rady, ale tu je najlepsie ist od seba. Vztah by mal byt o inom, ziadne boje, hry apod.
@anonym_autor nevsimaj si tie co utocia na teba, ignoruj ich
Preco bojovat s niekym, s kym sa fungovat neda. Pocula som nejake rady, ale aky by to bol vztah?! Nerada davam take rady, ale tu je najlepsie ist od seba. Vztah by mal byt o inom, ziadne boje, hry apod.
@la_dolce_vita ja to uplne chapem som z toho vzťahu von, ale ked som sa začala spätne zamýšľať nad tým a snažiť sa to nejak pochopiť, že ako narcista vníma svet a ci si vôbec uvedomuje čo pácha, alebo si to vôbec neuvedomuje a cíti sa naozaj ako obeť 🙈
@unicornlady ale jemu to príde ako vzdať sa nie? A pre neho je to výhra, že obeť sa vzdala ci ?
@anonym_autor možno zo začiatku, ale v širšom kontexte mu to bude pravdepodobne úplne ukradnuté, lebo sa zameria na niečo/niekoho iného. Veľmi to riešiš a chces sa stavat do pozície nejakého pomstiteľa, s veľmi nejasným plánom. Ak si sa z toxického vzťahu úspešne dostala von, posunula by som sa na tvojom mieste ďalej a toto si nechala ako poučenie na čo si dávať pozor.
@la_dolce_vita ja to uplne chapem som z toho vzťahu von, ale ked som sa začala spätne zamýšľať nad tým a snažiť sa to nejak pochopiť, že ako narcista vníma svet a ci si vôbec uvedomuje čo pácha, alebo si to vôbec neuvedomuje a cíti sa naozaj ako obeť 🙈
@anonym_autor myslim, ze to sa normalnemu cloveku pochopit neda. Je to zbytocne riesit. Ja takisto vela ludom nerozumiem. Preto sa mame obklopovat takymi, s ktorymi si rozumime a ostatnych neriesit. On nech si zije svoj zivot.
@anonym_autor možno zo začiatku, ale v širšom kontexte mu to bude pravdepodobne úplne ukradnuté, lebo sa zameria na niečo/niekoho iného. Veľmi to riešiš a chces sa stavat do pozície nejakého pomstiteľa, s veľmi nejasným plánom. Ak si sa z toxického vzťahu úspešne dostala von, posunula by som sa na tvojom mieste ďalej a toto si nechala ako poučenie na čo si dávať pozor.
@anonym_06537c áno poučila som sa, ja ked som s ním aj bola a zistila, že je narcista tak som si sadla pred neho a vravím mu že je narcista a povedala som že čo robi a vysvetlila mu že to nie je správne, že pozri ako sa chovas..uplne kludnym tónom som sa mu to snažila vysvetliť ale dostala som iba vynadane, a že som neviem aka…ja mam pocit, že tí narcisti oni o tom nevedia, že su narcisti a neuvedomujú si to..akoby boli naprogramovaní niekym
@anonym_autor pozri si videá od Jána Dvoraka Spoznej svého psychopata. Je tam veľa videí a nájdeš tam úplne všetky odpovede na svoje otázky. Nebudeš musieť diskutovať s ľuďmi, čo nemajú o tom ani šajnu. Doporučujem pozrieť viac krát. Po vzhliadnutí videí ti bude absolútne jasné akú má myseľ narcista a čo máš robiť. Pre narcistu je najväčším trestom byť narcistom. Sú obklopený prázdnotou, majú prázdnu dušu, nevedia cítiť radosť, lásku, empatiu. Sú prázdne nádoby, ktoré nič nedokáže naplnit. Čiastočne a dočasne sa uspokoja na svojej obeti, ak je ešte sprostá ( ťa obeť) a dodáva im palivo a hraje ich hru, obhajuje sa, vysvetľuje, súťaži, presviedča a hrá dramatické predstavenia podľa pokynov narcisti. Ak začneš narcistu ignorovať, nereagovať ukážeš mu že je len zbytočná nepodstatná a chorá nula tak z toho sú úplne v prdeli. Nechci sa pomstiť, zbytočne na seba prevezmeš narcistické správanie.
@anonym_autor pozri si videá od Jána Dvoraka Spoznej svého psychopata. Je tam veľa videí a nájdeš tam úplne všetky odpovede na svoje otázky. Nebudeš musieť diskutovať s ľuďmi, čo nemajú o tom ani šajnu. Doporučujem pozrieť viac krát. Po vzhliadnutí videí ti bude absolútne jasné akú má myseľ narcista a čo máš robiť. Pre narcistu je najväčším trestom byť narcistom. Sú obklopený prázdnotou, majú prázdnu dušu, nevedia cítiť radosť, lásku, empatiu. Sú prázdne nádoby, ktoré nič nedokáže naplnit. Čiastočne a dočasne sa uspokoja na svojej obeti, ak je ešte sprostá ( ťa obeť) a dodáva im palivo a hraje ich hru, obhajuje sa, vysvetľuje, súťaži, presviedča a hrá dramatické predstavenia podľa pokynov narcisti. Ak začneš narcistu ignorovať, nereagovať ukážeš mu že je len zbytočná nepodstatná a chorá nula tak z toho sú úplne v prdeli. Nechci sa pomstiť, zbytočne na seba prevezmeš narcistické správanie.
@anonym_33e7d8 ďakujem, pozriem si to. Máš pravdu pre nich je najväčší trest, že su narcisti, to som si tak neuvedomila
@anonym_autor narcis je s tebou, lebo mas nejaku trofejnu (zavidia mu ta), alebo inu pridanu hodnotu (napr. aj to, ze sa tvoj bezvyznamny zivot toci len okolo neho).
Jediny sposob je odist. Nemozes vyhrat hru, v ktorej nie su pravidla. A menia sa priebezne, podla toho, ako on potrebuje.
Takze sa darmo snazis. Co v jednej chvili vyzera, ako nieco, co ho zrani, v dalsej mas pocit, ze to s nim nic neurobilo.
Lebo jednoducho nie je emocionalne stabilny, nie je konzistentny. A je majster pretvarky.
Teoreticky mozes najst nieco, na com mu naozaj este ako-tak zalezi (napr. rodicia, surodenci, jeho deti, kariera, status,…) a premenit sa na hnusnu, zakernu mrchu bez skrupuli a na to udriet a znicit to. Ale na to musis mat zaludok. Lebo budes potom za rovnako bezcharakternu ako on.
Ak odides, tak narcisi su rozni. Jedni sa viditelne zrutia, ini nemihnu brvou.
Spolocne maju to, ze ta nemiluju, si len doplnok.
A ked odides, tak nejde o to, ze im chybas, lutuju to a podobne.
Ak sa zrutia, tak nad sebou.
Casto vsak vidis opak. Ze sa hned vrhnu do noveho vztahu, ktory je perfektny, uzasny, skvely (alebo sa vrhnu do zivota, ktory je uzasny, skvely, same uspechy - aspon navonok prezentacia uspechu. Vonkajsie okazale znaky statusu.).
Prekvapivo sa ti to serviruje pod nos z kazdej strany. Cez znamych, ci sa zrazu on vyskytuje v tvojom okoli. Nic nechce, len to, aby si to videla, ze mu nechybas.
(Alebo ak ma pocit, ze tuzis po jeho pritomnosti v okoli, urobi opak, vyhyba sa ti. Proste ta precita a robi to, co ta zrani.).
Je to divadelna hra, aby si videla a lutovala a bola nastvana, ze si tak malo znamenala (lebo ano, naozaj si malo znamenala. Bola si doplnok. Aj ta nova zena je len doplnok, ale vdaka divadlu pre teba to este neciti. Az divadlo prestane mat vyznam, vtedy sa zacne divit, ako sa i k nej zmenil.).
Ale mozes si byt ista jedinym - ze ti to nezabudne, ak odides ty. Takze aj po rokoch, ked najde moznost, tak kludne bez problemu udrie.
Takze vlastne tvoj ciel splneny - nezabudne, v jeho hlave zijes stale. Ale uz iba ako ciel pomsty.
Preto najlepsie, co sa ti moze stat je to, ze ta odkopne a zabudne, ze existujes. To je to prave pozehnanie.
Aj ked pri rozchode s nim s tebou ego plieska a zufalo sa chces pomstit ty. To je chyba.
Hlavu dole, suchaj nohami, predstieraj zial, ze si o neho prisla. On spokojny sebavedomo odide a da ti pokoj.
Teda - pytala si sa, ci sa da porazit jeho zbranami - tak toto je jedina. Zahraj mu divadlo, ake on bude hrat tebe.
Ukaz mu, ako mu to zeries, veris a si znicena.
(Ale ani to nie vzdy funguje, aby si sa ho striasla.)
@anonym_autor Zrovna včera som náhodou na YouTube narazila na epizódu Ako uzdravený empat môže poraziť narcistu od Antonie Morgan. Nedá sa mi pripojiť link. Skús si to celé vypočuť a dostaneš fundovanú odpoveď na svoju otázku.
@anonym_autor
Neda sa. Jedins moznost je odist a nehrat viac jeho hru, nenechat sa zatiahnut do dalsich diskusii, utat kontakt.
@anonym_autor Ruky preč a nerieš. Narcisovi nevie pomôcť ani psychiatri, ani terapeuti. Nemajú empatiu, vyssie city, krmia sa len ubližovaním, myslia úplne inak. Odísť je neskutočná výhra. Je to jedna z najhorších porúch osobnosti a nikdy a nič to nezmení, spamätaj sa, inak dopadneš zle. Že zničiť narcisa🤦♀️
Oni sú prázdni a takto prežijú celý smutný život. Buď rada, že si sa ho zbavila a bet to ako cennú lekciu, načo si dať v budúcnosti pozor.
ja mám len otázku: načo by som to, preboha, robila? Taký človek mi nestojí za žiadne hry, manipulácie ani úvahy

Presne takto vyzera prispevok napisany narcisom. skus sa zmenit.