icon

Je možné, že prinášam ľuďom nešťastie?

18. sep 2025

Ahojte, celý môj život je taký zvláštny a tak sa zamýšľam nad tým, či je možné, že prinášam ľuďom, ktorí ma majú radi nešťastie a smrť. Vysvetlím. V 29 rokoch som prišla o priateľa, bola to veľká láska, zomrel tragicky, mladý človek, mal 30. Samozrejme smrť starých rodičov neberiem do úvahy, ani ujov a tiet. Ostali mi moji milovaní rodičia, moji dvaja kamaráti a jedna kamarátka. Môj najbližší kamarát sa upil, jednoducho to vzdal, on ma celý život miloval, ale vedel, že jednoducho s nám nikdy nebudem. Po smrti môjho priateľa si myslel, že možno aj áno, keď sa nič nedialo, začal piť, veľa piť. Nedal to. Ostal mi druhý kamarát a kamoška. Moja kamoška už tri roky bojuje s vážnym onko ochorením, bojuje statočne. Postupne mi zomreli obaja rodičia, pomerne nečakane. A napokon mi zomrel aj ďalší kamarát, ktorého som veľmi mala rada, pravdou je, že viem, že aj ona ma mal celý život veľmi rád a nikdy sa neoženil, nejako čakal na mňa. Nevydalo. Zlyhalo mu srdiečko. Mám priateľa/partnera, nie sme spolu dlho, ale mám pocit, že odkedy je so mnou, tak sa toho na neho lepí dosť a stále ma nejaké problémy - s tlakom, so srdiečkom, operácia chrbtice, pruh, kolená, žily, teraz niečo s dvanástnikom, zrejme vredy. Bojím sa o neho a teda rozmýšľam, či energeticky môžem mať v sebe niečo, čo ľudí ničí? Snažím sa to racionalizovať, ale už ma to desí a už okolo aj ľudia odo mňa ľudia trochu bočia. Keď vidia, že mi všetci odchádzajú. Čo myslíte?

piece
18. sep 2025

@anonym_autor osobne neverím, že by si za všetky straty mohla ty. Možno len priťahuješ taký typ ľudí a možno práve ty si ten človek, ktorého oni potrebujú. Je to ťažko vysvetliteľné ale nevinila by som sa za straty tvojich blízkych

anonym_517e1e
18. sep 2025

@anonym_autor nahováraš si to a svojim spôsobom si to privolávaš. Skús žiť viac pozitívne, ľudia umierajú, nieje to tvoja chyba

miadi
18. sep 2025

Urcite nie. Ten co sa upil tak to vobec nemusi mat suvis stym ze si sa mu pacila . Mal nejake svoje mentalne problemy . A ostarni maju zdravotne problemy . Nie je to take romaticke ako si predstavujes . To je uz paranoia.

ewwe
18. sep 2025

a nevyberas si tých ludi podvedome ty?

autor
18. sep 2025
@ewwe

a nevyberas si tých ludi podvedome ty?

@ewwe nemyslím, všetkých týchto ľudí poznám od rannej mladosti, rodičov celý život.

martinmmartin
18. sep 2025

mas druh narcisizmu ze si presvedcena ze vsetko co sa ludim deje ma priamy suvis s tebou. Taky stred vesmiru

doriiis
18. sep 2025

1.Rodicia zomierajú každému.Dobremu,zlému,každému.
2.Upit sa k smrti je rozhodnutie jedinca.Nemusel,chcel.
3 .Kamaráti su tiež len ľudia. Aj partner. Stáva sa, že zdravie ide do kytek.
4.Na môj vkus sa nenormálne viazes na každú osobu, ktorú stretneš a dávaš si za vinu veci, ktoré neovplyvnis.
Jedno čo viem naisto, že takto pomaly ale isto zabíjas hlavne seba.

autor
18. sep 2025
@martinmmartin

mas druh narcisizmu ze si presvedcena ze vsetko co sa ludim deje ma priamy suvis s tebou. Taky stred vesmiru

@martinmmartin velmi by som bola rada, ak by mi uz ludia v mojom okoli nezomierali, lebo mam presne aktualne jedneho cloveka vo svojom okoli. A tym to myslim doslovne.

autor
18. sep 2025
@doriiis

1.Rodicia zomierajú každému.Dobremu,zlému,každému.
2.Upit sa k smrti je rozhodnutie jedinca.Nemusel,chcel.
3 .Kamaráti su tiež len ľudia. Aj partner. Stáva sa, že zdravie ide do kytek.
4.Na môj vkus sa nenormálne viazes na každú osobu, ktorú stretneš a dávaš si za vinu veci, ktoré neovplyvnis.
Jedno čo viem naisto, že takto pomaly ale isto zabíjas hlavne seba.

@doriiis dnes mi to povedal jeden lekar. Ze nejako to vsetko vymiera okola mna. Tak som sa nad tym zamyslela.

anonym_873017
18. sep 2025
@anonym_autor

@doriiis dnes mi to povedal jeden lekar. Ze nejako to vsetko vymiera okola mna. Tak som sa nad tym zamyslela.

@anonym_autor hmmm, aj do tohto postu si pritiahla samých negatívcov 🙂 . Ale teraz vážne. Niečo na tom môže byť. Ja na seba ľahko naťahám negatívne energie, diali sa mi vtedy strašné veci, jedna za druhou, až to nebolo normálne. Šla som za jednou pani, nech ma toho zbaví, pomohla mi, po čase som sa toho naučila zbaviť sama. Tvoja situácia je zvláštna, nevyzerá to také jednoduché ako moje. Asi by som sa s tým zaoberala viac, snažila zistiť, ale tu ti asi neporadia, čakám vlnu kritiky aj za toto.

ewwe
19. sep 2025
@anonym_autor

@ewwe nemyslím, všetkých týchto ľudí poznám od rannej mladosti, rodičov celý život.

@anonym_autor ale nehovor ze poznáš odmalička iba týchto ľudí a žiadnych iných ktorí sú zdraví, len ty sa skôr upinas na tých nešťastnej si h a venuješ im svoju pozornosť

autor
19. sep 2025
@ewwe

@anonym_autor ale nehovor ze poznáš odmalička iba týchto ľudí a žiadnych iných ktorí sú zdraví, len ty sa skôr upinas na tých nešťastnej si h a venuješ im svoju pozornosť

@ewwe aktuálne vo svojom okolí mám iba jedného človeka - môjho partnera. Mala som dvoch kamarátov, jednu kamarátku, rodičov a priateľa. Obaja kamoši zomreli, kamoška je chorá, rodičia mi zomreli krátko po sebe. Mám už iba priateľa, nikoho iného. Robím sama na seba, z domu, kolegov nemám. Čiže naozaj momentálne po odchode môjho najlepšieho kamaráta mi zostal presne jeden človek. Kamoška sa už dva a pol roka trápi s ochorením a zavoláme si raz za dva - tri mesiace a povzbudím ju. Nezaťažujem ju ani svojími problémami ani vykecávačkami, o sebe, o svojom živote apd. Má toho dosť. Moja bublina ľudí sa zásadne zredukovala.

anonym_4c8e8d
20. sep 2025

Alebo niečo sa ti vracia.Bola si niekedy zlý človek? Alebo si nedala niekomu to co mu patrí? Pozor,môžu za chyby rodičov trpieť ich deti..a príde to vtedy keď to budeš najmenej čakať. Takže podľa mňa áno..môžeš to zle priťahovať.