Je to manipulácia?
Exmanžel kupuje deťom veci mimo výživného, občas zaplatí príspevok do školy, občas kúpi oblečenie, obuv.
Ja žijem s deťmi sama, mám iba rodičovský príspevok.
Stretávam sa s novým priateľom a občas k deťom zavolám opatrovateľku, pretože rodinu nemám, ktorá by mi deti postrážila, aby sme si mohli ísť raz do týždňa na hodinku, dve sadnúť na kávu. Exmanžel mi vyčíta, či mi nie je hlúpe, že on deťom kupuje veci (hoci ja tiež) a pritom ja mám na opatrovateľku. A skúša zo mňa vytiahnuť, kto mi ju platí, odkiaľ na ňu mám peniaze.
Ale veď keď im chce kúpiť, tak nech kúpi, môže si dovoliť oveľa viac, než ja a deti by mali mať životný štandard zachovaný.
Môže sa ešte takto starať do mňa a môjho života?
Čo si o tom myslíte?
Takto... Nemôže sa sa starať, resp starať sa môže záleží xi si to necháš alebo nie, rovnako aj to do akej miery sú budeš v brat jeho výčitky k srdcu. A to ze platí nad rámec výživného pre deti je jeho dobra vola nie povinnosť . Ja som sa napr stretávala s novým partnerom keď bolo dieťa u otca a neskôr už sme trávili čas spolu
@aliaray1 To rozhodne nie, deti majú slušné veci, nie je povinný im kupovať z toho dôvodu, že by nemali. O deti sa riadne starám, len nemám toľko peňazí, ako on. Výživné je na dve deti 350€, ale školské poplatky a stravu platím ja. Výnimočne tento mesiac zaplatil on, lebo dieťa niesol do školy a pýtali peniaze. Nie je to pravidelne.
@sense Veď my sa s priateľom stretávame vtedy, keď deti sú u exmanžela, ale mám ešte jedno dieťa, ktoré nie je exmanželove a k nemu si volám opatrovateľku a to mu kole oči.
Tak tomu môže byť jedno, povedz ze otec dietata
Nie si povinna mu skladat ucty a od neho je tato otazka podla mna fakt drza a nemiestna, nedaj sa. Vyzivne moc vysoke nie je.
A co je ho do toho ci ti opatrovanie plati frajer, rodicia, brat, sestra? No...ak je na tom financne tak dobre, nech ich vezme na zazitky, do prirody, na atrakcie...
Drz sa
Pises ze k detom volas opatrovatelku a potom ze len k jednemu dietatu aj to nie je jeho. Mozno si mysli ze z jeho penazi pre jeho deti platis opatrovatelku tomu co nie je jeho. A to si myslim ze ho zaujimat moze.
A teda z coho tu opatrovatelku platis ak si na rodicovskom? Mas vyzivne aj na to nie jeho dieta?
@tykat Opatrovateľku platí priateľ.
Povedz mu ze to plati priatel, aby ste si mohli obcas aj zasulozit. Ked to chce takto narovinu…😂taku priamu odpoved isto cakat nebude. Pretoze on si namysla ze len vdaka nemu si uzivas, tak ho vyved z omylu…
@jabadabadu ale tak zase bacha, motivácia chlapa platiť opatrovateľku môže byt rôzna 😉 Hlavne používať spoľahlivú ochranu, popravde ja by som sama pri 3 malých deťoch na nejaky sex ani nepomyslela 😅 keby mi niekto zaplatil opatrovateľku tak sa asi zasteliem na ten cas do postele ale sama 😀
Ved nehovor detom ani ex ze budes mat opatrovatelku kym su unho. A ked sa uz pyta Tak mu povedz ze to plati frajer, on si mysli ze to platis z vyzivneho ak nemas svoj prijem . Ak zarabas tak jeho do toho nic co robis so svojimi €
Zaujímavé dve deti exmanželove, tretie nie a k tomu nový priateľ...ani sa nečudujem,že sa zaujíma....🤔😀
Tak mu povedz pravdu, ze opatrovatelku k tomu tretiemu dietatu plati priatel. A tam jeho starost i otazky, ci to neplatis z “jeho” penazi skoncili.
Je to jeho dobrá vôľa, že zaplatí nad rámec výživného a nemal by ti to vyčítať, určite má vyšší životný štandard ako ty a dieťa má predsa nárok na taký životný štandard ako rodič, čiže ako on....ja mám kamarátku, ktorá dostáva výživné na 2 deti 450€ a ešte pred každým začiatkom školského roka, čo nakúpi deťom do školy, aj nové oblečenie, tak všetko ex dáva účtenky na preplatenie polovice a to nehovoriac, že ešte keď si ich raz za mesiac zoberie on, tak im ešte kúpi aj oblečenie, aj hračky, čo si zmyslia a ju to nezaujíma, že všetko by to mala ona z výživného utiahnuť, proste vyžaduje a hotovo a chlap chce vidieť deti aspoň raz za čas, tak zaplatí 😉
Manipulácia to nie je, je len zvedavý.... Ja by som sa ako žena necítila v pohode, keby že mi nový priateľ musí platiť opatrovateľku, aby so mnou mohol byť sám.
Prečo ho nepošleš do P, pri otázkach do ktorých ho nič.
O jeho deti sa stará on a čo robíš ty v tom čase, nech sa nestará. O tvoje ďalšie dieťa s iným mužom , nech si neobtiera hubu.
Stačí 1 veta - nestaraj sa, neplatis ty na dieťa ktoré nie je tvoje. Prípadne nech si zráta, či 350 € je tak veľa,že sa na 2 deti nedajú minúť a či ich nepotrebujú.
Ak spravne chapem - mas viac deti s 2 muzmi a uplne noveho priatela, s ktorym wste nemas deti? Ja chapem.aj jeho, asi by mi vadilo, keby som sa snazil starat o deti a zena, tvariaca sa, ze je na RD, chodila na kavicky a platila aupairky. Lebo s prijmom 350 to mozne nie je. Mne je vzdy luto deti takychto rodiciv - jedna matka x deti s x partnermi..
ked ides na kavu deti daj otcovi ked mu to vadi a ked nema cas tak nech sa nestara

Ich zivotny standard by mal byt zohladneny vo vyske vyzivneho. Kolko plati na kazde z deti?- aka je vyska penazi, co posiela?
A preco tvrsi, ze im musi kupovat oblecenie? Posielas ich v deravom, spinavom, zodratom?