icon

Je toto možné?

27. sep 2021

Píšem sem, lebo možno nájdem radu, pochopenie pre moju situáciu...

Mám malého drobca s partnerom, ktorí je momentálne chorý ma herpanginu...plnu pusinku pluzgierov teploty do 40...trvá to už od štvrtku Dr vravela, že to môže trvať od 5 do 10 dní...partner má ešte 8rocne dieťa z predošlého vzťahu mame ho na striedavu...dieťa jeho ex už párkrát poslala k nám chorého..väčšinou angína, zápal priedusiek a pod. keď jej partner napíše či nevidela, že je chorý...napíše že nebol chorý musel ochorieť u nás 🤨🤔 ok neriešila som...partner má náročnú prácu takže chlapca liečim stále ja...no včera po neho bol u mamy v noci už grcal a dnes ráno teplota kašeľ boľavé hlasivky...tak som sa pýtala chlapca čí nebol cez víkend chorý...jasne, že bol mamina mu povedala, že nevadí pôjde k tatinovi a tam sa o neho partnerova frajerka postará...akože to ma totálne nahnevalo...drobec mi celý deň visí na prsníku...plače ja totálne vyšťavena... Pomoooc...tak volám partnerovi nech si berie OČR na syna a on že nemôže lebo ma veľa praaaace čože???? A ja sedím a špáram sa v nose ci ako????

Strana
z4
haley7897
27. sep 2021

A majú zadefinované kto sa o dieťa stará v chorobe? Ak nie, tak nevidím dôvod prečo by sa otec nemal o dieťa vtedy starať. Hádam nebude dieťa bravat len keď je to komfortne. To či už hodí starostlivosť o neho na teba, je niečo co si musíte vydiskutovat a upraviť vy doma. S tým jeho bývalá nemá nič spoločné.

sasa1310
27. sep 2021

ako dobre, že mužove deti sú aj moje, že nemusím takéto veci riešiť.
Ale teda o choré dieťa by ste sa aj vy mali starať. A že to ostalo na teba, no s tým si musela rátať, keď si si začala s chlapom, ktorý má dieťa

ivkazba
27. sep 2021

Ak má partner svoje dieťa v striedavke, tak viac menej bolo jasné, že o dieťa sa budeš viac starať ty ako on. Ak človek ide do vzťahu s partnerom, ktorý už má deti, s týmto aj mnohým ďalším treba počítať. V každom prípade, ono je to na dohode. Ak máš normálneho chlapa, treba si s ním sadnúť a na týchto veciach sa v kľude a bez výčitiek dohodnúť. Je to jeho dieťa. Ak máš tupca, tak s tým nič neurobíš. V prípade zlého výberu partnera sa už ťažko menia veci, ľudia sa nemenia.

sasa1310
27. sep 2021

akurát nechápem, keď ty si doma, prečo by mal brať OČR. Lebo sa vieš postarať iba o svoje dieťa a jeho dieťa je pre teba cudzie?

deti95060810
27. sep 2021

smutné, ale ty poslúžiš ako dobrá " operka" ...
ja už by som sa dávno ozvala...

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
27. sep 2021

@sasa1310 áno ...správne... pre ňu je to dieťa v podstate cudzie...😉 či v RL má zapísané dve matky?????

autor
27. sep 2021

@haley7897 no veď som písala, že sa stále postarám kým som doma s drobcom...len teraz keď drobo je choré tak by mi mohol partner pomôcť...myslim si, že aj chlapcova mama by nemala mudrovať, keď chlapec ide od nás prelieceny tak partnerovi píše prečo ho nedoliecil..mal si ho nechať dlhšie ako ma nariadené..ona nemôže si OČR zobrať a prečo jej nepošle pre chlapca vitamíny..probiotika a pod.

autor
27. sep 2021

@sasa1310 nie písala som, že sa starám v pohode aj o jeho syna vôbec mi to nevadí...pozastavila som sa nad tým že chlapcova mama automaticky povie "že tatova frajerka sa postará" a partner by mohol ísť aspoň teraz na OČR keď drobec je chorý a má 40-ky teploty...

masinka
27. sep 2021

Ked by bolo aj moje dieta akurat chore, tak by som ich nechala liecit sa spolu, aj ked dve chore deti naraz je o hubu. A chlapa by som pekne po navrate z prace zapriahla do roboty nech si trochu oddychnes. Ak by mi poslala chlapova ex chore dieta a moje by bolo zdrave, asi by som sa na par dni vybrala niekam na navstevu nech mi dieta nenakazi a chlap nech si poradi.
Nedavno sa tu jeden borec zavzdusnoval ake su zeny sebecke a povrchne ze sa netrhaju o chlapa so zavazkom. No bodaj by sa pri takychto chlapoch a ich ex.

haley7897
27. sep 2021

Blbé komentáre medzi nimi vôbec nerieš a on by ťa s tým tiež nemal zaťažovať. To je ich problém, že sa po rozvode nedokázali normálne a kultivovane vychádzať.
Problém je, ak ti v takýchto situáciách nieje ochotný pomôcť. Je naozaj nadmerne pracovne vyťažený? Predpokladám, že je jediný kto momentálne zarába. Ostáva si to vydiskutovat s nim. Osobne by som dcéru neposlala k otcovi ak by som vedela, že ma druhé choré dieťa. Ale to som ja. Je to vec komunikácie. Tebe želám veľa síl. Snaž sa ostať kľudná, horúčky zachviľu prejdu a bude lepšie. Zas bude dobre a kľud 🤞🏼

autor
27. sep 2021

@ivkazba mám normálneho chlapa...len je trošku egoisticky v tom, že by mohol trošku aj na mňa pozrieť že som už totálne unavená, nevyspata...

sasa1310
27. sep 2021

však a čo je na tom, že to bývalá povedala? Veď je to tak. Si tatova frajerka, si. Tak príde ku vám tak prečo by mal ísť na OČR, keď ty si na materskej. Či nezvládaš 2 deti? lebo stále nerozumiem čo ti vadí. Miluješ svojho partnera? Asi áno, že. Tak by si mala mať rovnakú lásku aj k jeho dieťaťu. Keď nemáš alebo to jednoducho nedokážeš, tak si si nemala takého nájsť.

autor
27. sep 2021

@deti95060810 veď som sa ozvala...len mi to nepomohlo...on ak by chcel mohol by si aj homeoffice zobrať

sasa1310
27. sep 2021

ja si neviem predstaviť, že by som pokaždýkrát chcela od muža aby bral OČR. Asi by sme hovno mali stále. Keby mal pri každej chorobe našich detí brať OČR a mať každý mesiac menej na výplate.

ivkazba
27. sep 2021

Tak ale partner sám to berie tak, že ty sa postaráš a on nemusí. Nerieš matku dieťaťa, to nech si rieši partner. Ty rieš partnera. Lenže toto je podľa mňa záležitosť, ktorá by ťa nemala prekvapovať. Veď predsa vieš, s kým žiješ a s kým máš dieťa. Píšeš, že je normálny, len egoista. Takže je egoista, to nie je normálny. Normálny chlap sa pozerá na to, či jeho partnerka je v poriadku a pomáha, bez toho, aby ho žena musela prosiť. Ty poprosíš a ešte ani vtedy nepomôže. To nie je normálny. Pre mňa určite nie.

autor
27. sep 2021

@veronika4495 ale no...my s chlapcom sme v pohode...ja sa o neho starám...ex a môj partner sa naťahujú bežné..v podstate ja som ta čo sa s ním hra a venuje sa mu...to je ešte viac smutné

autor
27. sep 2021

@masinka veď jeho syn je dosť často chorý a drobec sa už dvakrát nakazil...ale beriem to tak ako to je...

adkoalauri
27. sep 2021

Toto si s tvojim mužom vydiskutuj....čo ti máme poradiť? Ty si doma,on sa stará o vás,zarába,nezoberie si očr keď vie,že bude mať menšiu výplatu..a ak je jeho syn na striedačku,tak sorry, či zdravý,či chorý,ide sa.. .v tomto počasí bude 1-2* do mesiaca chorý, sople bude mať dokola, nový kolektív,nové bacily..nemali by ste ho celé mesiace,keby ste ho chceli mať len zdravého.a jeho mama asi pozná svojho muža,keď povie,že sa ty postaráš...asi aj u nich sa tak dobre staral..

autor
27. sep 2021

@haley7897 ďakujem 🙂

autor
27. sep 2021

@sasa1310 tu nejde o lásku takú či onakú...ja som s chlapcom v kamaratskom vzťahu...postaram sa len je 13 hodín a ja stále v pyžame behám lebo starší ma teplotu...menší stále plače a je na rukách...pisala som, že by bolo
Fajn keby partner si dal aspoň homeoffice

ivkazba
27. sep 2021

Ale homeoffice neznamená, že ti bude pomáhať. HO znamená, že pracuje akurát pracuje doma. Nemôže sa počas HO starať o deti. Na to HO neslúži.

autor
27. sep 2021

@ivkazba ja viem čo je homeoffice...sama som donedávna takto fungovala a dá sa podľa náplne práce aj doma pomôcť a nie každý deň je "pracovne náročný"

kluska
27. sep 2021

podla mna treba popracovat na imunite starsieho syna, 8 rocne dieta by uz malo mat ako taku imunitu, kvalitne vitaminy a kvalitna strava, ale to je samozrejme vec rodicov. Ty ako partnerka jeho otca, mu to navrhni. Druhe male dietatko teraz bude chore, ale ked vyrastie, pojde do skolky a chore uz casto nebude, lebo uz sa stretlo s chorobami predtym. treba to aj tak brat, kazde dieta musi si prejst chorobami a ziskat lepsiu imunitu. Dalej je pekne, ze sa o chlapca staras, 2 deti chore je tazke mat, to je pravda, ale tym si presli mnohe z nas co mame 2 deti a dokonca bolo isto aj tak, ze matka bola chora a musela sa starat o chore dieta alebo deti. Je to tazke mat partnera co ma uz nejaku minulost, drzim palce

kvieta
27. sep 2021

Na pováženie je to, že už choré dieťa matka poslala k otcovi. Mala začať s liečbou ona a aj v nej pokračovať. Nie je normálne, že choré dieťa labzuje medzi dvomi domácnosťami namiesto toho, aby od začiatku ležalo v jednej posteli. Je jedno v ktorej. Malo by ostať do vyliečenia v tej domácnosti, v ktorej ochorelo. Toto si treba vydiskutovať, teda otec a matka dieťaťa. Myslím, že aj Ty by si to inak niesla, keby to takto bolo.

autor
27. sep 2021

@adkoalauri ale no nepíšeš mi novinku...viem že deti sú choré...on sa stará ja tak isto...chlapec keď prišiel k nám na začiatku striedavej k nám chorý plakal, že chce ísť k mamine...a mamina nám odkázala že ona je pracovné vyťažená a mame ho liečiť doma...tak ho odvtedy liečim ha lenže aj napriek tomu že máme dobrý vzťah choré dieťa potrebuje svoju mamu alebo tata

h2
27. sep 2021

Mňa by veľmi zaujímalo, kto sa o to dieťa postará, keď Ty už nebudeš na materskej. To už si ocinko tú OČR bude musieť zobrať.

autor
27. sep 2021

@kluska ďakujem...no ona s chlapcom od mala chodí k Dr a ta mu predpisuje len antibiotika...to mi vravel chlapec...neviem tu keď je "tlačím" do neho rakytnik, veľa ovocia zeleniny...chodím s ním von ale tak viem, že aj jeho mama chce aby bol zdravý...len ma horšiu imunitu

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
27. sep 2021

@kvieta ja by som to tiež tak riešila...doliecit tam kde ochorie a hoci potom by bol dlhšie u toho druhého rodiča....

Strana
z4