Je túžba po deťoch úprimná alebo dôsledok prázdnoty?
Mam 32 rokov, dlho som si myslela, že asi vôbec nechcem mať deti, necítila som žiadnu túžbu, az cca posledný rok nad tým zacinam premyslat a nezdá sa mi to už až také nepredstavitelne, no neviem ci to nie je tlakom spolocnosti, a tým ze v poslednom čase sa v mojom okolí viacerým narodili deti, alebo čakajú, zároveň možno je to len taka prázdnota a premýšľanie nad tým co ďalej so životom ak ostaneme s priatelom len dvaja, niečo tomu bude chýbať, zároveň v niecom (nie v zlom) zavidim tým ľuďom ako si zakladajú rodiny, tu ich radost a naplnenie a vyzerá ze ma ich život zmysel- možno po tom tuzim a teda neviem ci moja túžba je úprimná alebo ide len zaplatanie nejakej prázdnoty...
Začali ti tikať hodinky ….tik tak tik tak
Biológia ženy je úplne iná ako biológia muža
@anonym_autor pocity sa menia, je to normalne. Ja osobne si neviem predstavit nase manzelstvo bez deti, slo to prirodzene.
Tuzba je uprimna a ozyva sa zrejme materinsky cit. Vek mas dobry, riad sa pocitom. Dieta naplna manzelstvo a dava tomu iny rozmer...rodicovsky.
@anonym_autor si stastna vo vztahu s priatelom? Spokojna v praci? Mas zaujmy ktorymi si vyplnas volny cas? Ak nie, je mozne ze podvedome hladas zaplatu. Alebo mozno skutocne prisla tuzba po dietati a materstve.
Ten život s deťmi je naozaj úplne iný ako bez nich..ja som rodila po 40.tke a ako keby znova začala spoznávať svet...určite to nie je len ľahké, ale ak sa tá túžba objavuje, tak ju nepotlacaj.
U.mna najlepšie rozhodnutie v mojom živote.
@anonym_autor A doteraz kde si bola ? Keď Ti utekal vlak. 32 rokov ti je to jedno a teraz tu ideš vyplakávať.
Je to len obyčajný pud, snaha o prežitie. Niekto to ma slabšie, niekto silnejsie a niekomu sa doslova presťahuje mozog do maternice, vypne všetky funkcie okrem toho chcenia
@anonym_autor je to prirodzena tuzba, ktora prichadza vekom. Aky je postoj partnera k zalozeniu rodiny
@anonym_autor bola som s ex 3,5 roka. Síce to posledný rok neklapalo a on vlastně ani nevedel, či chce deti, ale ja som mala hroznú túžbu po deťoch, až tak, že som sa rozplakala, keď som videla v meste samého otecka s dieťaťom. Tiež som si myslela, že len chcem záplatu ne niečo, čo sa mi nedostáva vo vzťahu. Po rozchode akoby sa tá túžba vypla alebo ochladla. Nedávno som bola vonku s kamarátkami, obe majú deti. A ako behali okolo nás, uvedomila som, že tá túžba mať deti je u mňa prirodzená, že tam je stále. Ale nejak sa mi podarilo utlmiť to tikanie. Ja som mladšia od teba, autorka, tak som si nastavila hlavu, že mám ešte čas. Ale v podstate, ja som začala mať pocit, že mi tikajú biologické hodinky v 25ke. Teraz momentálne si vravím, že deti môžem mať aj po 35ke a aspoň sa zatiaľ zabezpečím
@anonym_autor A doteraz kde si bola ? Keď Ti utekal vlak. 32 rokov ti je to jedno a teraz tu ideš vyplakávať.
@anonym_3afdf5
Kam by jej utekal vlak? Na materstvo času dosť, snáď nie je potrebné množiť sa od prvej menštruácie
Nie je to jedno?Tiež ma už nebavil život aký som žila bol prázdny, ale mala som veľa aktivít, ale vnútorne som nebola spokojna. Bola to úprimna túžba mať dieťa niekomu sa venovať, byť rodina.Konecne dostal môj život ten správny smer.Tlak spoločnosti som vôbec necítila moje kamarátky rodili oveľa skôr ako ja
Vek mas ok ziadny vlak ti neusiel. Ja som mala prve v 33. Lebo manzela som stretla v 29 a par rokov si treba ten vztah uzit a overit .Chut na dieta bola aj v 20ke len nebolo s kym nebol vhodny otec. Nie kazdy chlap je vhodny material na rodinu. A tak som rozumne tu chut potlacila kym nebude vsetko co k tomu treba. Byvanie stabilita slusny spolahlivy partner atd. Lebo dieta nie je zaplata na nudu ci prazdnotu pekny kocik a fotky na insta. Je to mega zodpovednost za dalsi zivot 24/7. S Len priatelom by som dieta nemala. Svadba nie je len papier . Ten slub nieco znamena. Oplodnit ta vie hocikto aj nechtiac ale svadbu musia chciet obaja. Takze na tvojom
Mieste by som najprv doriesila vztah aj u priatela zistila ci vobec dieta chce. Mat deti rodinu je uzasne ale nie je to pre kazdeho.

@anonym_autor som rozvedena 10rokov a mám 2 deti, neskutočne si ich užívam, hlavne toto leto, výlety, kúpalisko, nealko drinky v meste.
Keď mi nevyšlo manželstvo, radost robia aspoň deti.