Jem, spím, chodím do práce a priberám. Prestala som žiť
Ahojte..už asi dva roky to trvá stále len jem spím a chodím do práce..za tie roky som pribrala 15kg..neviem čo so životom nič ma nebaví , nemám koníčky, stále len spím niekedy by som najradšej zaspala naveky :/ začína ma to štvať pretože mám 23rokov a život mi takto uteká medzi prsty..vedeli by ste mi niekto prosím poradiť čo s tým alebo čo vám pomohlo?
na zaciatok asi zmenit pracu. Nechces nam napisat kde pracujes? Nemas tam manualnu zataz, ze si potom unavena? Chodis na dovolenky alebo vylety? Mas vodicak? Nemas nejaku chorobu - zadnu nadchu, bolesti nejake ... neprisli tieto stavy po nejakej chorobe?
@kittykat22 pracujem v jednej automobilke ,robím jednoduché montážne práce
@bloger akurát dnes idem tak uvidím či to pomôže keď budem chodiť pravidelne..kedysi som chodila a pomáhalo to dosť..len som taká že idem dva tri krát a potom zase som len doma a neviem sa k tomu dokopat
tak to mozno bude tym, ze praca ktoru robis je jednotvarna. Na tvojom mieste skusim poziadat o inu pracu - kde sa budes stretavat s ludmi, chodit, viac komunikovat. Nechces skusit pracu ako recepcna, v cestovke ... nieco veselsie?
Na pohovore normalne povies, ze citis, ze chces v zivote zmenu a skus si spravit kurz anglictiny aby bolo vidiet, ze mas zaujem. Navyse sa to hodi na celkom dost pozicii 🙂 Ziadaj uz pocas kurzu - necakaj kym ho dokoncis.
Takéto stavy som mala aj ja. 🤔 A na moje veľké prekvapenie bola dôvodom hypotyreóza = znížená funkcia štítnej žľazy.
@bizubcek ahoj aj si mala ešte nejaké iné príznaky?
Okrem stitnej zlazy moze ist aj o depresiu. Je to podobne ako pri znizenej funkciu stitnej zlazy, chybaju tvojmu organizmu urcite latky v mozgu..dalej to moze byt anemia, unavovy syndrom, postcovid, vyhorenie..urcite ries toto s obvodnym lekarom, vela z tych pricin je diagnostikovatelnych a liecitelnych..
Strata chuti do života, nekončiaca únava, spomalené reakcie, vypadávali mi slová, priberanie, suchá a mdlá pokožka a dokonca mi začala opúchať tvár. K dr. som išla isto až v hodine 12, lebo veď nebol čas, nemal kto dieťa strážiť atď. Obvodný lekár to zisti z krvného obrazu. Liečba je jednoduchá: 1 malá tabletka denne do konca života.
ja s týmto bojujem už min. 10 rokov a to mam 33. Keby si to môžem dovoliť, tak prídem domov z práce, dám si tabletku na spanie a rovno prespím až do rána. Každý deň je utrpenie, všetko robím nasilu, v robote sa musím usmievať a tváriť sa profesionálne ale vo svojom vnútre ma ide rozdrapiť. ešte ani cez tie poondiate víkendy si nedokážem oddýchnuť a vypnuť hlavu.
Ako písal bloger 😁ísť skúsiť fitko alebo zumbu . Keď len jeden krát a uvidíš . Niečo pekné si kúp pre seba alebo darčeky pod stromček už máš?🙂. Teraz je také pochmúrne obdobie a aj ja stále lezem do chladničky ..
@snazilka_bio_mamka presne tak sa koľkokrát cítim , určite vyskúšam rady čo tu baby napísali aj sa opýtam pri prehliadke či by mi vedel vyšetriť štítnu..nebaví ma takýto život a určite ani teba nie
Možno by som skúsila aj nejakú dobrovoľnícku činnosť, alebo občas zájsť opatrit nejakého seniora, vyvenčiť niekomu psíka...budeš mať zo seba dobrý pocit, budeš sa cítiť užitočná a prídeš na iné myšlienky.
To spanie je divne, daj sa vysetrit..stitna zlaza/zelezo atd 🙂
Ahoj ja som to mala podobne aspom s tou unavou a nechutou k nicomu. Mala som aj zasobnik ueleza prazdny a vitamin D tiez chybal. Pokial mas v tele nejaky zapal, zelezo sa ti takmer nevstrebava. Mala som “ stastie” ked mi zistili zapal osrdecnika a tak aj zvysok. Dali mi infuzky vitaminu C a Zeleza 2-3 a bola som okamzite ako vymenena. Zrazu som v pohode vysla do kopca, mala som energie vela aj dobru naladu, praca mi isla od ruky. Proste ako uplne uny clovek. Ak by si mala vysledky v pohode, skus si vziat na 5 dni dovolenku, daj sa do pohody, pospi si a pouvazuj, co v zivote by si mohla/ chcela zmenit aby ti bolo lepsie. Samozrejme, ak sa ti da ( nemas deti). Prajem ti aby si rychlo nasla pricinu vsetkych tych neduhov a coskoro ti bolo uz omnoho lepsie 🙂
treba si jednoznacne najst nejaku zalubu. proste musis prist na to, co ta bavi, treba sa hybat, spoznavat novych ludi, pozitivnych ludi, ktori ta privedu na ine myslienky a ine chodnicky.
23 rokov si mladá baba. A čo kamošky, frajer? Ja tiež odporúčam začať so športom, to je taký nakopávač že až. Garantujem ti že ak pôjdeš po práci napríklad na kruhový tréning, len tak skoro nezaspíš. Navyše tam spoznáš nových ľudí. A teda keďže si bezdetná neváhaj a investuj do seba. Choď študovať alebo si urob kurzy a budeš mať lepšie možnosti na uplatnenie.
V prvom rade, bavi ta praca? Lebo stravit niekde denne 8 hodin iba kvoli peniazom moze byt velkym spustacom psychickej nepohody az depresie.
skus nejake skupinove aktivity, nemusi to byt fitko ,ale co by ta bavilo, gymnastika, plavanie, movement, je milion druhov tanca, bude to tazke sa zo zaciatku prekonat a ist tam , ale uvidis, preberie ta to k zivotu
Aktivity, aktivity.... a skús kamošku, alebo chlapa.... vo dvojici se to lépe táhne....😁👍
@daniela2202 chlapa mám ten mi akurát tak nadáva že stále spím..a čo mám robiť keď on stále sedí za pc a keď chcem niekam ísť tak sa mu nechce
Vymeniť chlapa za aktívneho, ak je tento iba pri pc , tak to bude stále, a to zrejme nechceš
@daniela2202 Ja zase len spím tak neviem čo je lepšie
@bizubcek akú tabletku vám dal keď smiem vedieť..lebo ja som bola u lekára s tým istým problémom a dal mi len vitamíny Milgamma.
@selvecka96 mám na predpis L-thyroxin 100. Každé ráno 1 tabletka. A približne raz ročne chodím na kontrolné odbery krvi a ultrazvuk.

A čo tak skočiť do fitka. Prípadne sa prihlásiť na kurz zumby. Spoznala by si nových ľudí. A určite by si prišla na iné myšlienky. Urobila by si aj niečo pre svoje zdravie.