Keď sa muž chová ako by bol jediný, kto je unavený
Aký máte názor keď muž sa chová jakeby bol jediný kto je unavený
Ahojte
Akože nikdy nebol taký ale dokedy na nám narodilo dieťa tak ani doma nepohne prstom nehovorím že musí ale keď vidím že ležím okolo borfelu tak to aspoň upracem nie? Alebo aspoň sa pohram s dieťaťom nech mama uprace. Za ten celý čas čo sa nám narodilo s boli vonku možno tak 2x 👌 sami. A to ma o mesiac rok. Aj keď je doma nepomôže mi že by ho zobral niekde alebo tak. Upratujem a on ho vezme vždy Zamnou. Áno pracuje a dosť a inak máme dobrý vzťah. Ale toto Jakeby nevidí? Alebo ráno keď je malý hore nás doslova pekne vyhadzuje nech s ním idem do izby . Jakeby som s ním nebola celú noc hore ja ? Ja to chápem že pracuje ale prečo berie to že som doma s dieťaťom ako nič? Máte to tak alebo vo mám robiť
@anonym_autor a povedalacsi toto isté aj manželovi ? Či si jedna z tých, ktorá sa ho bojí?
@anonym_autor a povedalacsi toto isté aj manželovi ? Či si jedna z tých, ktorá sa ho bojí?
@anonym_c5daf1 povedala som mu to . Čoho by som sa mala báť? Pokažde to iste. Ospravedlňovanie a on sa zmení on je unavený
Jakeby 😄 perfektne slovíčko 🤭
@aurelia2000 keď nemáš čo k tomu tak sa tu nehraj na pani učiteľku 😃
@aurelia2000 keď nemáš čo k tomu tak sa tu nehraj na pani učiteľku 😃
@anonym_autor Nehrám sa, mňa táto slovotvorba pobavila. Prajem veľa úspechov 🍀
@anonym_c5daf1 povedala som mu to . Čoho by som sa mala báť? Pokažde to iste. Ospravedlňovanie a on sa zmení on je unavený
Veľa žien sa bojí povedať niečo svojmu mužovi prrtože vo väčšine prípadov vznikne hádka... možno je to typ chlapa, ktoreh otreba chytit za ruku a postavit a mu .. a teraz toto, a ukázať, obliecť dieťa, nech sa pači na prechadzku ja si idem upratať, alebo nechať dieťa doma a isť na kavu za kamoskov do welnesu a podobne
Tak ho popros o jednotlive male ulohy. Vynesies smeti? Dakujem. Umy riad, ja idem ulozit Barborku. Dakujem. Niektori chlapi su ako male deti, sami od seba sa nepohnu, treba im prikazy. A okrem toho si zariad cas pre seba. V nedelu poobede idem s kamoskou na kavu, postrazis Barborku. Ja idem na nakup, ty nakrm Barborku a potom chodte do parku. Ked nakupim pridem za vami.
Lenivy sebec , zly vyber partnera . Budes ho musiet ukolovat a postupne si mozno zvykne , ale neverim ze pred dietatom bol iny.
@sidicek wau, prehlasit o niekom, ze je lenivy sebec z par viet, ktore o nom povie niekto iný je odvazne tvrdenie ( ale dost plytke ).
Autorka, ty poznas svojho muza, vies aky je , ale aj ako radila
@viestta musis svoje tuzby komunikovat jasne a zrozumitelne. On si nemoze domysliet, co ty chces. Vzdy je to o komunikacii a respekte. Ty respektujes, ze on je unaveny a vyjdes v ustrety a on to iste ( povies mu to jasne a milo).
Vsetko sa da vykomunikovat.
@anonym_autor tiez asi nevie, ako sa ma s tak malym dietatom hrat. Niektori potrebuju ukazat 🙂
Mozno by pomohlo si to rozdelit, ale naozaj. Dohodnut sa, co musi byt spravene vecer: Je treba spratat kuchynu a okupat Barborku, co z toho robis ty, co ja? A takto si to postupne prerozdelit.
Ak upratujes, a on dojde s Barborkou, tak zas: okej, mozem si zobrat Barborku ja, a ty dovysavas a vymenis periny, a umyjes kupelne?
Treba sa takto jasne dohadovat, niektori chlapi nie su tak z domu od mamy nauceni, ze co je treba upratat, nevidia to, takze ich treba dovychovat (bohuzial).
@sidicek wau, prehlasit o niekom, ze je lenivy sebec z par viet, ktore o nom povie niekto iný je odvazne tvrdenie ( ale dost plytke ).
Autorka, ty poznas svojho muza, vies aky je , ale aj ako radila
@viestta musis svoje tuzby komunikovat jasne a zrozumitelne. On si nemoze domysliet, co ty chces. Vzdy je to o komunikacii a respekte. Ty respektujes, ze on je unaveny a vyjdes v ustrety a on to iste ( povies mu to jasne a milo).
Vsetko sa da vykomunikovat.
@jennky13 a pisem nieco ine? Ked nieco od toho druheho chcem, tak mu to oznamim, pretoze nikto druhemu do hlavy nevidi, dokonca ani muz svojej zene. Dokonca to oznamim bez neprijemneho podtonu a este aj podakujem. Precitaj este raz co som napisala.
on pracuje doma že? to ešte len budete mať ponorku 😀 pre vlastný kľud nech si nájde kancel a ON nech ráno odíde, lebo on potrebuje pracovať a ty si aj s dieťaťom u neho (to nie je dobré ani z jednej strany)... no a po práci mu dieťa obleč a na hodinu daj von. skôr nech ani nepríde. a nech robia čo chcú 🤷
on pracuje doma že? to ešte len budete mať ponorku 😀 pre vlastný kľud nech si nájde kancel a ON nech ráno odíde, lebo on potrebuje pracovať a ty si aj s dieťaťom u neho (to nie je dobré ani z jednej strany)... no a po práci mu dieťa obleč a na hodinu daj von. skôr nech ani nepríde. a nech robia čo chcú 🤷
@zuzanka.zuzu nepracuje doma
na jednej strane chápem, že si unavená ...na druhej strane premýšľam, ako to zvládli naše mamy, v práci, doma na záhrade, väčšina ešte gazdovala, nemali myčky, sušičky, autá ,obchody otvorené nonstop a povedzme si úprime, pomáhali chlapi doma ? vieš koľko žien to má 1000 násobne ťažšie?
Podla mna je to dalsi z tych x chlapov, co si akosi "nevsimli", ze maju dieta a ziju si svoj zivot ako doteraz. A to, ze predtym upratoval, tomu prilis neverim.
Ďakujem za rady 🙂, ale ja sa mu vždy snažím hovoriť pekne. Napríklad: ‚Chcem urobiť toto, zoberieš, prosím ťa, malého?‘ Zoberie ho, ale aj tak sú stále nalepení na mne 🤣🤦♀️.
Prednedávnom som už vybuchla, pretože som chcela upratovať a celý deň boli pri mne , dieťa doslova na mne. Tak som dostala nervy a povedala som mu, prečo to takto musí byť. Bola som úplne vynervovaná z toho, že je bordel, a on na to povedal: ‚Aký bordel?‘ Niekedy mám pocit, že normálne prilieva olej do ohňa…
na jednej strane chápem, že si unavená ...na druhej strane premýšľam, ako to zvládli naše mamy, v práci, doma na záhrade, väčšina ešte gazdovala, nemali myčky, sušičky, autá ,obchody otvorené nonstop a povedzme si úprime, pomáhali chlapi doma ? vieš koľko žien to má 1000 násobne ťažšie?
@anonym_d475bb Jaj tak vlastne som neschopná ja ?
Syn ma doslova od malička problémy silne koliky mal potom ako mu skončili hneď na to zuby a to trvá doteraz. K tomu kojím je doslova závislý . Ale vlastne som ja neschopná maš pravdu 🙂
@anonym_d475bb A ludia si boli blizsi a vsetko bolo lepsie, ze? 😄😄
No berie to tak ze ty si cely den doma a mas kedy to spraviť. Nuz az ked si to vyskusa on sam doma s dietatom tak pochopi.
@anonym_d475bb A ludia si boli blizsi a vsetko bolo lepsie, ze? 😄😄
@luccys o čom točíš ? teraz si tu ľudia nažívajú v pohode ? nebuď, ako rozmaznané decko
@anonym_d475bb ty si dobre mimo....vtedy fungoval komunitny sposob, viac generacii spolu zilo na kope, zeny na poli, deti spolu strazila jedna babka. Zeny spolu parali perie, spolu sa varilo, pratalo, decka sa mohli hrat vonku na zahrade.
Ved to sa predsa teraz neda, babky su este stale pracujuce, neziju v jednej domacnosti, zeny nemaju okolo seba tu komunitu, co sa postara o dieta, aby mohli porobit domacnost.
@anonym_d475bb Jaj tak vlastne som neschopná ja ?
Syn ma doslova od malička problémy silne koliky mal potom ako mu skončili hneď na to zuby a to trvá doteraz. K tomu kojím je doslova závislý . Ale vlastne som ja neschopná maš pravdu 🙂
@anonym_autor už len tým, ako reaguješ , aká si vzťahovačná a panovačná , áno ...chyba je v tebe ...je xy mamičiek v oveľa horšej situácii a musia zvládať ...nehnevaj sa, ale čo čakáš, že ťa budeme všetky ľutovať, lebo tvoj muž doma nepoumýva riad ?
@anonym_d475bb ty si dobre mimo....vtedy fungoval komunitny sposob, viac generacii spolu zilo na kope, zeny na poli, deti spolu strazila jedna babka. Zeny spolu parali perie, spolu sa varilo, pratalo, decka sa mohli hrat vonku na zahrade.
Ved to sa predsa teraz neda, babky su este stale pracujuce, neziju v jednej domacnosti, zeny nemaju okolo seba tu komunitu, co sa postara o dieta, aby mohli porobit domacnost.
@veselo_neveselo ty sa tak vyrastala? že tvoja mama párala perie ? sa preber ...ďalšia rozmaznaná sa ozvala
@anonym_d475bb Ty tocis o com? Ides tu porovnavat pomaly 50te roky 20.st. s dnesnymi casmi. Sa zobud.
@luccys aké 50 -roky tu spomínam ?
@anonym_autor už len tým, ako reaguješ , aká si vzťahovačná a panovačná , áno ...chyba je v tebe ...je xy mamičiek v oveľa horšej situácii a musia zvládať ...nehnevaj sa, ale čo čakáš, že ťa budeme všetky ľutovať, lebo tvoj muž doma nepoumýva riad ?
@anonym_d475bb Prepáč, ale toto mi príde ako zmýšľanie z minulého storočia. Áno, niektoré ženy sú na všetko samy, ale ja mám muža, nevidím dôvod, prečo by som mala fungovať ako jediný rodič.
A moja odpoveď bola ironická, nie som vzťahovačná.
Tak si to rozdeľte.. Ty d malým a on nech uroatuje variť vieš na 2 alebo 3 dní v pohode
@anonym_d475bb Prepáč, ale toto mi príde ako zmýšľanie z minulého storočia. Áno, niektoré ženy sú na všetko samy, ale ja mám muža, nevidím dôvod, prečo by som mala fungovať ako jediný rodič.
A moja odpoveď bola ironická, nie som vzťahovačná.
@anonym_autor ani progresívne zmýšľanie nie je celkom v poriadku ...

Jakeby 😄 perfektne slovíčko 🤭