icon

Keď sa očakávaný víkend zmení na chaos

9. jún 2025

Čakala som víkend. Fakt som sa tešila, že si po celom týždni trochu vydýchnem. A Víkend úplne o ničom. len nervy, vytočenie, dookola samé "mamááá", každý niečo chce, človek neurobí nič, čo si naplánoval, a ešte aj tie najmenšie kraviny vedia vytočiť do nepríčetna.

ika02
9. jún 2025

Ahoj, ako sa všetky tešíme, keď dieťa povie prvýkrát "mama". Necháme ho to opakovať donekonečna. Keď sú väčšie to večné mamaaaa, mamiiii, maminaaa... nám dokáže poriadne liezť na nervy. Ja som hocikedy po 20-tej deťom (už boli školáci) povedala: "Dosť, už som len spolubývajúca, ak nejde o život, nechcem počuť mamaaaa!" Neskáč okolo detí 24 hodín denne (ak nie sú novorodenci), lebo potom sedí na PC a bude vrieskať, aby si mu doniesla vodu, jesť, zatvoriť okno...
Jasne, že potom nestihneš, čo si chcela a tečú Ti nervy.

som_realistka
9. jún 2025

Vitaj v realite 😀, ake male mas deti? Ak 5+, tak naucit, ze si maju pustit telku a nech ta nechaju spat aspon do7, dovtedy neumru od hladu. Alebo nech zobudia otecka. A nemusis sa vytacat kravinami, je to o nastaveni. A ze si nestihla to co si si naplanovala? Cokolvek si naplanujem na vikend, vzdy mi do toho nieco vlezie.

tanyan
9. jún 2025

Prepáč, ale tu nie je problém ani víkend, ani rodina. Záleží len od Teba ako sa vnútorne nastavíš a nakoľko si to pripustíš. Keď nebudeš príliš fixovaná na malé ciele a nebudeš míňať energiu na boj proti veterným mlynom, tak popri bežných veciach zvládneš viac, lebo Ti zostane viac energie.

katty123456
9. jún 2025
@tanyan

Prepáč, ale tu nie je problém ani víkend, ani rodina. Záleží len od Teba ako sa vnútorne nastavíš a nakoľko si to pripustíš. Keď nebudeš príliš fixovaná na malé ciele a nebudeš míňať energiu na boj proti veterným mlynom, tak popri bežných veciach zvládneš viac, lebo Ti zostane viac energie.

@tanyan a sranda že matka s malými deťmi stíha sedieť na koňovi,najmä ak cez víkend chcela čosi porobiť ..tak využijem tyzden a nemrham časom zakladať o ničom vlákna...

tanyan
9. jún 2025
@katty123456

@tanyan a sranda že matka s malými deťmi stíha sedieť na koňovi,najmä ak cez víkend chcela čosi porobiť ..tak využijem tyzden a nemrham časom zakladať o ničom vlákna...

@katty123456 Ale no, netreba hneď odsudzovať... Cez víkend nestihla a v pondelok si v práci popri káve konečne trochu uľavila na duši cez koňa. Občas to treba pustiť von, aby človek získal iný pohľad a bol schopný posunúť sa.

tini27
9. jún 2025

Keď som prvýkrát otehotnela, môj šéf mi dal jednu radu ( a odvtedy všetkým hovorím, že to je tá najpravdivejšia a najlepšia rada k rodičovstvu 😀)- “nikdy si už nič neplánuj” 😀… a ono to je naozaj tak. Nejaké predstavy sú fajn, ale ak sa na ne “upnem”, potom ma o to viac poráža keď to nie je “podľa plánu”… takže neboj, všetky to poznáme, proste sa stáva… o pár dní je nový víkend ;)

kavasmliekom
9. jún 2025

Nestihla si, urobíš inokedy. Najlepšie je neplánovať nič. Koľkokrát sa teším na voľný víkend, že manžel vezme deti a ja pôjdem na bicykel, alebo na korčule, či len tak sama niekde...a buď prší, alebo zrazu deti choré, či príde nečakaná návšteva. Koľkokrát som mala chuť na koláč, týždeň som o ňom snívala a nakoniec sa mi ani nechcelo 😄
Čo sa týka detí, tak potrebujú ťa, vedia, že si k dispozícii, vedia, že urobíš, prídeš, pomôžeš...keby si tam nebola, kričali by tatii...

kaktusik007
10. jún 2025

no ja si plany sice na vikendy robim, ale zeby som na ne bola az tak upnuta ako ty, to veru nie... a to mojde deti maju 14 a 15 uz, takze zvycajne mi moje plany na vikend zmari akurat tak pocasie 🙂
toto je vazne o vnutornom nastaveni. A o tom, ze si si tvoje deti este nenaucila samostatnosti a skaces im za ritou - obrazne povedane... Treba si vymedzit cas iba pre seba a treba na to tie deti naucit --- ano, ide to tazko, mam pubertiaka ktoreho ked nieco napadne tak hned ma potrebu to so mnou riesit a teda viem, ako moc je to unavne, ked stale vyrusuje... Len proste - trpezlivost. A viera v svetle zajtrajsky. Ono sa to tie deti raz naucia 🙂