icon

Kedy ste si uvedomili, že je čas na rozvod?

26. sep 2025

Čo bola pre vás tá zlomová hranica? A nemyslím teraz neveru ale taký ten " bežný" život.

anonym_5567fb
26. sep 2025

@anonym_autor uvedomenie že som prišla z vonku večer domov v prijemnej nálade a z jeho vrieskania mám hrôzu, chvenie, stres. a že vrieska za uplnu drobnosť, že nejdem dosť rychlo do obyvačky, ako vraj nerešpektujem. ved je to vrchol extremnej reakcie - ale čo je horšie, ved ja mám strach že či mi do rána neubliži. a že ved som bola v pohode, a teraz sa klepem.... a dosť. ráno odchadzam. a aj tak bolo.

barka1
26. sep 2025

Je tu na tuto temu vela diskusii, už som párkrát pisala to iste.
Bolo to pomalé, to rozhodnutie som v sebe riesila rok sama, potom rok párovej terapie,ktora nikam neviedla.
Potom mi umrel otec a paradoxne to bola ta posledna kvapka - došlo mi, ze život je krátky, ze inu šancu nedostanem, pokial sa o nu sama neposnazim.
Samozrejme, keby to bola jednorázová nevera, ale inak funkčny vztah, tak rozvod neriesim.
U nás bola agresivita, systematické ponižovanie, absencia intimity a spoločne traveneho času. Ja som sa od něho citovo odstrihla už roky pred rozchodom.
Inak som zásadne proti rozvodom. Tu sa radi rozvod pre každu hovadinu. Je to smutné. Neúspesne manzelstvo a to, že som pre svoje deti nezabezpecila funkčnu rodinu, je moja najvascsia životna prehra.

anonym_df4863
26. sep 2025

Nefunkcny vztah-absencia intimneho zivota a ziadna snaha o riesenie.Moje pocity, potreby mal na haku, bol egoista.Ako zena som ho nezaujímala.Ziadne bozky, objatie,prejavy lasky, co si aj deti vsimli.Nechcela som aby si raz mysleli, ze taky chladny vztah medzi muzom a zenou je v poriadku.Nechcela som premrhat si zivot, najkrajsie roky a ostat so spolubyvajucim len kvoli detom, tie raz odidu a ostat s nim by bolo trapenie.Navonok to hral na funkcnu, milujuci rodinu🙂vylety, dovolenky, kino, divadlo, posedenia.Teraz mam milujúceho muza ktory ma moje deti ako vlastne, vsetky oblasti funguju ako maju.

lucyluska
26. sep 2025

Po 14r vzťahu... prežili sme aj vzťah na diaľku 3 r. Totálna dôvera vo financiách, vo vzťahu. ALE, od začiatku sme mali katastrofálny sex ....ja som z toho chorá bola. Deti nechcel (lebo že som chorá) a to z tej psychiky že má nevedel pomilovať...
Po 7r manželstva.... zomrela mi mamka doma, pred rokom, tak som plakala a hovorila si... že ona už nič nemôže a ja áno.
Muž mal úplnú oporu vo mne...chodil a stále chodí na terapie ale už som to vzdala. Normálne som chcela živočíšny šťavnatý sex ...
Som rozvedená, s mužom sme priatelia. Vážim si a mám ho rada.

sense
26. sep 2025

Keď som prišla na to že mi k životu nechyba

anonym_60fb8b
26. sep 2025

Keď sme žili ako brat a sestra.Žiaden sex asi 3-4 roky, stačila mu ruka.Ostatné fungovalo.Bola som frustrovaná a nervózna, ochorela som z toho fyzicky.

misik14
26. sep 2025

Ked mne a deťom bolo lepšie, keď nebol doma.

anonym_5593b7
26. sep 2025

@anonym_autor pracoval v zahranici.
2 dni bol v tyzdni doma, 5 dni v zahranici.
Raz ochorel jeho kolega a nebol doma 14 dni, ten pokoj a na nezaplatenie.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_79600d
26. sep 2025
@lucyluska

Po 14r vzťahu... prežili sme aj vzťah na diaľku 3 r. Totálna dôvera vo financiách, vo vzťahu. ALE, od začiatku sme mali katastrofálny sex ....ja som z toho chorá bola. Deti nechcel (lebo že som chorá) a to z tej psychiky že má nevedel pomilovať...
Po 7r manželstva.... zomrela mi mamka doma, pred rokom, tak som plakala a hovorila si... že ona už nič nemôže a ja áno.
Muž mal úplnú oporu vo mne...chodil a stále chodí na terapie ale už som to vzdala. Normálne som chcela živočíšny šťavnatý sex ...
Som rozvedená, s mužom sme priatelia. Vážim si a mám ho rada.

@lucyluska a máš už nového chlapa?

anonym_238d6f
26. sep 2025

Najlepšie rozhodnutie v živote bol rozvod. Už sme dlho spolu nežili ako muž a žena, obaja odpútaní emocionálne, takže samostatný rozvod bol len vykúpenie z nenaplneného vzťahu.Len škoda, že to toľko trvalo a stratili sme roky .Obaja sme šťastní v nových vztahoch.

barka1
26. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ano, to je pravda. Ale stále má mrzí, že moje deti nezaziju pravu rodinu. Snad sa poučia z chyb rodičov a im sa podari vybudovat to, co nám nie.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_e81228
26. sep 2025

Keď som počula jeho kľúče vo dverách a hneď mi blyslo hlavou: ,,Ach, už je tu." Keď zaspal v strede postele a ja som ho štuchla, nech sa posunie ďalej, lebo mi bolo nepríjemné, že je tak blízko. Keď som ho tisíckrát potrebovala a on tam nebol... fyzicky a/alebo duševne.

anonym_dde8f3
27. sep 2025

@anonym_autor keď som si uvedomila, že sa neteším na víkendy, sviatky a dovolenky a najmä to, že mi spolužitie s tým mužom okrem lepšieho finančného zabezpečenia nič neprinášalo. A že takto nechcem žiť ďalších 30 a viac rokov.

anonym_045687
27. sep 2025

@anonym_autor tiež to momentálne riešim. Nie som šťastná, nudim sa s nim, sex takmer žiadny, mala ma 2 roky a čo teraz? Tak len čakám čo bude, žijeme ako kamosi, chyba zamilovanosť. Ale je to dôvod…?

anonym_dde8f3
27. sep 2025
@anonym_045687

@anonym_autor tiež to momentálne riešim. Nie som šťastná, nudim sa s nim, sex takmer žiadny, mala ma 2 roky a čo teraz? Tak len čakám čo bude, žijeme ako kamosi, chyba zamilovanosť. Ale je to dôvod…?

@anonym_045687 ak to netrvá dlho, tak sa ešte možno dá zvrátiť, máte malé dieťa, asi nebudete spolu dlho, nečakaj, konaj. Ja som sa rozhodla pre rozvod až po vyčerpaní vacerých možností, keď som pochopila, že snažiť sa o to, aby bol vzťah pekný sa musia obaja, jeden to nezachráni

viki_lv
27. sep 2025
@anonym_df4863

Nefunkcny vztah-absencia intimneho zivota a ziadna snaha o riesenie.Moje pocity, potreby mal na haku, bol egoista.Ako zena som ho nezaujímala.Ziadne bozky, objatie,prejavy lasky, co si aj deti vsimli.Nechcela som aby si raz mysleli, ze taky chladny vztah medzi muzom a zenou je v poriadku.Nechcela som premrhat si zivot, najkrajsie roky a ostat so spolubyvajucim len kvoli detom, tie raz odidu a ostat s nim by bolo trapenie.Navonok to hral na funkcnu, milujuci rodinu🙂vylety, dovolenky, kino, divadlo, posedenia.Teraz mam milujúceho muza ktory ma moje deti ako vlastne, vsetky oblasti funguju ako maju.

@anonym_df4863 po veľmi dlhom čase som otvorila koníka a hneď túto diskusiu a prečítala si tvoj komentár... Wau... Úplne do bodky akoby si písala o mojom vzťahu s už tiež ex manželom. Do bodky rovnako sme to mali... Mala som pocit, že je jediný taký chlap na svete a presne ja som ho "musela vychytiť".... Čo mi ale dodalo nádej, bol ten záver tvojho príspevku, že teraz máš muža, s ktorým všetko klape. Verím, že aj na mňa sa usmeje šťastie.... Som síce len 3 mesiace sama, ale po tých 10 rokoch "samoty" s exom mi to príde dlho... Prosím podelíš sa so mnou o svoj príbeh, ako si spoznala terajšieho partnera a koľko si bola sama?

viki_lv
27. sep 2025
@anonym_60fb8b

Keď sme žili ako brat a sestra.Žiaden sex asi 3-4 roky, stačila mu ruka.Ostatné fungovalo.Bola som frustrovaná a nervózna, ochorela som z toho fyzicky.

@anonym_60fb8b detto v mojom bývalom manželstve...

barka1
28. sep 2025
@anonym_045687

@anonym_045687 nie je to dovod. Na vztah su dvaja, obaja sa musia snažit, nie len on. A zamilovaná mozes byť rok - dva. Potom to s kymkolvek končí a nastupuje budovanie vztahu. Nuda, vsednost.

sfet
28. sep 2025
@barka1

Je tu na tuto temu vela diskusii, už som párkrát pisala to iste.
Bolo to pomalé, to rozhodnutie som v sebe riesila rok sama, potom rok párovej terapie,ktora nikam neviedla.
Potom mi umrel otec a paradoxne to bola ta posledna kvapka - došlo mi, ze život je krátky, ze inu šancu nedostanem, pokial sa o nu sama neposnazim.
Samozrejme, keby to bola jednorázová nevera, ale inak funkčny vztah, tak rozvod neriesim.
U nás bola agresivita, systematické ponižovanie, absencia intimity a spoločne traveneho času. Ja som sa od něho citovo odstrihla už roky pred rozchodom.
Inak som zásadne proti rozvodom. Tu sa radi rozvod pre každu hovadinu. Je to smutné. Neúspesne manzelstvo a to, že som pre svoje deti nezabezpecila funkčnu rodinu, je moja najvascsia životna prehra.

@barka1 a že si aj tak dokázala odist a rozstrihnut to, ke zas životna výhra, ber to tak..

anonym_cdac22
28. sep 2025
@anonym_045687

@anonym_045687 ahoj, som na tom podobne... syn bude mať 2 roky... ale nám sa vzťah pokazil už keď som bola tehotna...