Koľko sa čaká na prijatie do DSS?
Pekný deň, neviete mi náhodou niekto poradiť koľko sa momentálne čaká na prijatie do DSS a kde aktuálne majú najkratšie zoznamy čakateľov?
kde v akom meste,
Emailom oslov viaceré a máš priamu odpoveď.....vždy je aktuálna 30.dni.....a menia sa aj poplatky, preto je aktuálna nejakú dobu.....s mamou však aj komunikuj,niekedy je par dni adaptacnych, ze si klient povie sam, nie každý zvláda pobyt v DSS rovnako
To nie je iba tak, že kde aká čakacia. Odporúčam si zistiť na VÚC podmienky a zariadenia, kde ju vôbec s diagnózou demencia sú schopní zobrať. Musíš mať posudok - povedia ti od koho potrebuješ papiere a kde ti ho schvália…a na základe posudku a stupňa odkazanosti to budeš riešiť v zariadeniach… skoro všade sú nejaké poradovníky… niektoré zariadenia patria pod VÚC, niektoré pod mesto, niektoré súkromné.. ale všade musí byt posudok
@oriesocek vďaka za info, ja už mám posudok od VÚC a ďalej si to už riešim sama aj ktorý ústav je pre ňu vhodný
@alickapusinka celý žilinský kraj
@pieksamaki ona už nezvláda pobyt,ale že nikde,furt niečo stráca nevie čo robí čo kde dala neustále mi vyvoláva polícia, že u nich sedí a tvrdí dookola, že ju okradli, potom to zas nájde, samozrejme nepamätá si kde už potrebuje 24/7
Skus pozriet v Lokci na Orave, ale to je tiež súkromné zariadenie.alebo aj Zborov nad Bystricou
Potrebuje hlavne lieky a jasne ze opateru. Toto nie je sranda aby sa napr predavkovala liekmi alebo nevypla sporak a podobne.
To musis len asi sama zistit kde maju volne. Ale chapem aj celkovo zistit kde ake zariadenia su.
Tak držím palce.......je to náročné....ci už pre vás....alebo aj personál potom......no 24/7 keď potrebuje, jej obvodný lekar ju mal už poslať do zariadenia......samozrejme ze vime ze je to otázka peňazí atd...
@lenka_matko ďakujem krásne, určite pozriem
Nepíšeš odkiaľ si. V Alzheimercentre v Piešťanoch prijímajú takmer okamžite, samozrejme po doriešeni všetkých papierovačiek, čo nie je hneď.
Teraz čítam že Žilina, tak som ti s tými Piestanmi nepomohla.
je veľa zariadení ale veľke čakacie doby.Ma alzhaimer v Piešťanoch je specializovane súkromne centrum.Je chodiaca alebo už ležiaca.
@alickapusinka ona nemá Alzheimera, ale organický psychosyndróm a práveže behá ako srna
do Turčianských Teplic ked chodi tak beru do štatneho zariadenia.Kamarátka tam dala svoju mamu mi hovorila.Ked beha tak vezmu treba sa opýtať riaditeľke.
@alickapusinka vďaka ❤️
to mi hovorila len kamarátka že jej mamu vzali tak skús zato že napíšeš o miesto nič nedáš.Verím že by ju vzali ak maju voľne miesto.
toto by mali vedieť na VÚC. V Novoti mali tuším nedávno voľné miesto. Môžeš si aj obvolať riaditeľov, niekedy sa dá dohodnúť.

Do súkromných sú cakacky podatatne kratšie
Nikto ti nedá presnú odpoved. Všade je to inak, nemôžeš porovnávať veľké mesto a nejakú dedinku