icon

Konflikty s matkou

3. sep 2025

Mám skoro 30 rokov a školopovinné dcéry a jedno 8 mesačné. Mama mi v jednom kuse robí naprieky. Dcéry chodia už samé ráno do školy a ona ich sleduje cez okno. Stále mi vypisuje, že ako som ich mohla tak obliecť. Napríklad dnes, že bolo vidieť na dcére,že sa za seba hanbí. Ja vždy večer pred školou chystáme oblečenie. Vždy je čisté. Nikdy im ani nedám 2x po sebe to isté. Ja som si není vedomá toho, že robím niečo zle. Majú obyčajne oblečenie ako ostatné deti. Jej sa nepáčilo, že nemala na sebe to tričko,ktoré jej ona kúpila. Stále mi píše potom prečo nemali to a to oblečené. Že načo každý deň čisté, že môžu aj stále to isté dookola. Keď sa ohradím tak prestane na jeden deň a potom začne zase. Keď som ju zablokovala tak začala mi odkazovať cez dcéry. Neviem sa jej zbaviť. Je doma už skoro rok je PN ale riešiť malichernosti má stále čas. Čo mám robiť ? Chcem mať pokoj konečne. Ale nič nepomáha s ňou žiadne rozhovory. Odsťahovať sa nemôžeme len tak a ani nechcem. Keď k nej išli po škole zas riešila, že majú bordel v taške. Mali tam ovocie čo niesli ten deň z obeda a hneď, že ani to hnile ovocie im neviem vybrať, že som lenivá. A kopu veci iných.

reela
3. sep 2025

@anonym_autor zablokovat, nedavat dcery na navstevu, ked chce byt zatrpknuta starena, tak to moze byt aj sama bez vas

otvorena
3. sep 2025

@anonym_autor chceš mať pokoj? Pokoj budeš mať keď nebudeš mať mamu..nemyslím to zle len po čase zistiš aké to je keď budeš ty staršia ..sama budeš babkou

0silvia0
3. sep 2025

@anonym_autor kedy nastupuje do práce?

amonet
3. sep 2025

nuz, s citovym manipulatorom toho vela nenarobis. dohovaranie nikdy nepomoze, ani vysvetlovanie iba odstrihnutie a ombedzenie co najviac kontaktu

autor
3. sep 2025
@otvorena

@anonym_autor chceš mať pokoj? Pokoj budeš mať keď nebudeš mať mamu..nemyslím to zle len po čase zistiš aké to je keď budeš ty staršia ..sama budeš babkou

@otvorena ja nemám proti nej nič ja by som rada s ňou normálne komunikovala ale ide mi to na nervy aké blbosti stále rieši. Ja to už dlho trpim ale už nevládzem. Ja si nemyslím,že má dôvod na takéto reči .

autor
3. sep 2025
@amonet

nuz, s citovym manipulatorom toho vela nenarobis. dohovaranie nikdy nepomoze, ani vysvetlovanie iba odstrihnutie a ombedzenie co najviac kontaktu

@amonet Áno to aj robím ale vždy mi to príde ľúto a ustúpim. Aké vždy to začne byť po čase rovnaké, keď nie ešte horsie.

otvorena
3. sep 2025
@anonym_autor

@otvorena ja nemám proti nej nič ja by som rada s ňou normálne komunikovala ale ide mi to na nervy aké blbosti stále rieši. Ja to už dlho trpim ale už nevládzem. Ja si nemyslím,že má dôvod na takéto reči .

@anonym_autor no ver aj ja som si určite prešla tým..kadečo som počúvala ale už som aj staršia tak keď niečo tak to neberiem tak

januska12323
3. sep 2025

Neodpovedaj na blbosti a dcéram vysvetli nech tam samé nechodia.

0silvia0
3. sep 2025
@anonym_autor

@amonet Áno to aj robím ale vždy mi to príde ľúto a ustúpim. Aké vždy to začne byť po čase rovnaké, keď nie ešte horsie.

@anonym_autor veď jej skús robiť to isté: prečo vykúkaš z toho okna? prechladneš. Prečo nejdeš na prechádzku? To ti urobí dobre, prečo si si neobliekla iné tričko? Toto nosíš už týždeň. Atď. Asi nepochopí, ale reagovala by som protiotázkami.

karolinakr
3. sep 2025
@0silvia0

@anonym_autor veď jej skús robiť to isté: prečo vykúkaš z toho okna? prechladneš. Prečo nejdeš na prechádzku? To ti urobí dobre, prečo si si neobliekla iné tričko? Toto nosíš už týždeň. Atď. Asi nepochopí, ale reagovala by som protiotázkami.

@0silvia0 😀

karolinakr
3. sep 2025
@0silvia0

@0silvia0 neprihorel ti koláč? cítim smrad až na ulicu

gribka1
3. sep 2025

Dievčatám sa oblečenie páči? Nesťažujú sa? Ak áno a je to výmysel matky, tak sa nad tým zasmej. Joooj mami, ty máš ale problémy, akože nemusela by si to brať tak vážne. A ešte ich môžeš vyprevádzať do školy a zamávať jej😂.

sova7
3. sep 2025

Nemôžes normálne komunikovať s niekým kto to nevie nemá záujem a ide si svoje. Iné ako ju úplne odstrihnúť nepomôže. Si matka ale fungujes ako malé dieťa. Ty už musíš riesiť seba a svoje deti a od mamy sa odstrihnut. Inak ti ujde vychova detí a ty budeš celý život riešiť mamu

amonet
3. sep 2025
@anonym_autor

najdi si terapeuta pomoze ti to spracovat. neni to lutost iba nauxeny pocit viny ktorx si dostavala cele detstvo
@anonym_autor

zuzu11166
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no,vzhladom k tomu,ze mas 30 rokov-nie si ziadna sopĺaňa...matka-nematka,ja by som jej normalne narovinu riadne nakricala.povedala by som jej,ze dcery som si sama porodila,tak si ich budem aj sama vychovavat!!! Nech sa stara o seba a nech laskavo sklapne,lebo prestanem s nou komunikovat a zakazem aj detom.a aj by som to urobila,ak si neda povedat

cacianka
3. sep 2025
@0silvia0

@zuzu11166 aj ja podobne a potom kombinácia ako
@0silvia0 - do nemlatom by som ju " buzerovala" - pre čo málo vetráš, prečo veľa, prečo neumyjes podlahu 3x denne ale len 2x, prečo to smrdí záchod, prečo si si dnes neumyla vlasy, neoprala tričko, nevyniesla smeti ešte večer - smrdia celú noc, jaaaaj toľko možností

amonet
4. sep 2025
@cacianka

@zuzu11166 aj ja podobne a potom kombinácia ako
@0silvia0 - do nemlatom by som ju " buzerovala" - pre čo málo vetráš, prečo veľa, prečo neumyjes podlahu 3x denne ale len 2x, prečo to smrdí záchod, prečo si si dnes neumyla vlasy, neoprala tričko, nevyniesla smeti ešte večer - smrdia celú noc, jaaaaj toľko možností

@zuzu11166
@cacianka vy mate takuto matku? lebo najskor sa iba oduje🤣

cacianka
4. sep 2025
@amonet

@zuzu11166
@cacianka vy mate takuto matku? lebo najskor sa iba oduje🤣

@amonet nie celkom, našťastie, ale občas ma podobné pokusy, takže občas musím slušne zrkadlit. Je to už vekom.

amonet
4. sep 2025
@cacianka

@amonet nie celkom, našťastie, ale občas ma podobné pokusy, takže občas musím slušne zrkadlit. Je to už vekom.

@cacianka je rozdiel vekom a povahou

tykat
4. sep 2025

@anonym_autor ja som sa naucila na taketo komentare a nevyziadane rady odpovedat "dobre" a nic viac.

cacianka
4. sep 2025
@amonet

@cacianka je rozdiel vekom a povahou

@amonet ja viem, vypadlo mi tam "aj".