icon

Koniec príbehov

egyptanka
7. aug 2013

Hneď v úvode mi napadol citát z jedného kultového českého filmu "vyskytl se nám tu jeden nešvar". Tak by som popísala to čo cítim v poslednej dobe o čítani príbehov, ktoré sa týkajú rodiny, možov, svokrovcov, vzťahov medzi nimi, od úražanie, psychické a fyzické týranie, problémy s hospodárením partnera ... atď. Mnohé z Vás sa zapájate do diskusií, v dobrej viere vynakladáte energiu do dobre mienených rád, napíšete dlhý príspevok ..., ale začínam mať pocit, že tam to u autoriek týcho diskusií skončilo. Napíšu ešte v ten deň nejaké postrehy už k napísanemu a potom diskusia upadne prachom. Som, ale presvedčená, že keď sa tu už venuje energia na poradenie, povzbudenie tak si zaslúžime aspoň spätnú väzbu o tom, ako daná situácia skončila či ako sa daný problém vyriešil, prípadne či je situácia rovnaká. Viem, že zmena chce čas, ale tak o pár týždňov môže autorka napísať pár slov o momentálnej situácii. Ako to vnímate vy, dobré duše čo v dobrej viere na zmenu radíte týmto bezradným a smutným žienkam?

kazunomiya
7. aug 2013

na par takych pribehov som tiez odpisovala.. ale aj na inych forach som posobila a to je vsade to iste. je sice fajn vediet ze ako sa pribeh vyvija a tak, ale pri pribehoch na nete s tym treba pocitat, ze mozno uz sa nic nedozvieme... mimochodom mnohi ludia sa s tym istym prispevkom obratia na viacere fora a myslim ze sleduju potom odpovede... kam odpisu a co odpisu to je uz na nich. ja pisem v dobrej viere najlepsie ako viem a necham uz na zakladatelovi temy, co s tym urobi.
je ale pravda ze niekedy ak ma clovek pomoct potrebuje vediet viac... casom som prisla k zaveru ze lepsie cloveku pomozu ine formy komunikacie, ale forum moze byt dobry "prvy kontakt".

evkakorcek
7. aug 2013

asi je to tak, ze aj napriek dobre alebo zle napisanym radam sa autorky prispevkov, alebo ziadatelky o pomoc, iba spytaju na nestranny nazor tu pritomnych zienok "pomocichtivich"......ale aj tak si spravia po svojom. pretoze kazda autorka temy vie presne na com je, aky vztah ku komu prechovava, ci sa chce s manzelom rozviest - aj ked jej tu bolo radene milion krat!! ale ak ho miluje dokaze odpustit aj tie nohavicky - TEJ druhej.......

ide tu len o akusi virtualnu komunikaciu..... virtulany svet. vlastne ktory z nas nema problemi, kotra sa neptrebuje vykecat. aj ked sme tu uz povedali tretej kamoske a ta je aj napriek vestekmu na vaskej strane a pritakava vam aj keby ste chceli manzela, svokru, svokra, sesternicu.... zniest zo sveta, tak si potrebujeme vyliat srdce osobe ktory o nas vie len to ze ucinkujeme pod pseudo nickom "nicky12345" .......

aspon ze mame co preberat......aspon vidime ze zivot sam pise romany a dtektivky...........

moonlight1210
7. aug 2013

Nerozumiem preco by sme si mali zasluzit poznat neskorsi vyvoj ci koniec pribehu. Ano, investujeme don, ale toto nie je ten druh navratnej investicie. Toto je ten druh, kde sa radenim a zamyslanim nad pribehom druheho mas poucit bez vlastnych strat. To je nas zisk.
A navyse cely pribeh je vlastne autorkino sukromie a to je tabu. Odhalila nam cast a to nam musi stacit.
Nehovoriac o tom co pise aj kazunomiya - ze tu ziskaju prvotny odrazovy mostik, dalej uz riesia v realite.

Ale chapem ze je to ako z piesne michala davida: .... knizek par, bez konce, cteni jen pro silne nervy... 🙂

hradnapani
7. aug 2013

@egyptanka ja to vnimam tak, ze ak si dala zena poradit, resp. jej zivot sa zmenil k lepsiemu, tak sa ozve aj sama. Uz som tu natrafila na par takych pribehov v zmysle "baby, vdaka, nieco som si od vas zobrala, zafungovalo, takto teraz zijeme" a je to fajn. A ked sa uz neozyvaju tak mam pocit, ze aj tak si urobili po svojom, lebo z niektorych diskusii je to velmi citit, ze ta dotycna si nechce dat poradit a urobi si aj tak po svojom... a mozno zle... a mozno aj nie 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
pasteleria
7. aug 2013

no ved mne toto dost vadi, ze niekto zacne pribeh, hned vsetci radime o dusu, atd....ale potom sa uz koniec nedozvieme ako to dopadlo 😒 tak ale verim, ze vdaka nasim dobrym radam 😀 vsetko nakoniec dopadne dobre 😀

egyptanka
autor
7. aug 2013

Dakujem za nazory. Respektujem kazdy jeden z nich. Pri citani tych pribehov si vlastne uvedomim, ake mam stastie, ze mam milujuceho muza a vztahy s rodinou, ktora akceptuje to co robim.

linda20111
8. aug 2013

@egyptanka Ked ma niekto problem, tak tu hlada pomoc, ale ked je uz vsetko v poriadku, tak zabudne ze tu niekedy pisal... Ja by som bola tiez zvedava na niektore veci, ci zienky urobili nieco z tych rad co dostali a co konkretne im pomohlo v tej situacii aby sme sa vedeli aj my ostatne do buducna poucit co zafungovalo. Aj ked u kazdeho to moze byt trochu ina vec ktora zaberie. Tiez som rada ako som na tom ja, aj ked sa tiez niekedy postazujem na svokru alebo manzela ked citam niektore prispevky vtedy mi moje problemy pripadaju bezvyznamne...

lujza123
8. aug 2013

@egyptanka vies ja si myslim ze tak 90 %v teme rodinne problemy sa potrebuje len postazovat, mozno pocut ze s podobnym problemom niesu sami ale ten pribeh nema riesenie..alebo aspon nie v dohladnej dobe, a ked sa nieco zmeni urcite nie koli nejakemu foru...manzel ostane hnily, od svokry sa nepohnu a tak
No a potom je tu 10% ktore su uz viacmenej rozhodnute a nazory ostatnych ich len nakopnu k akcii

Myslim ze kazda z nas ma aspon jednu kamosku, znamu ktora sa len dookola stazuje aky ma zly zivot, nema pracu, ma debilneho manzela/frajera a trva to celee roky..proste nepotrebuje riesenie, potrebuje len vypocut