icon

Kríza stredného veku v 26. rokoch?

14. apr 2022

Je to reálne?

pribinak
14. apr 2022

Nie. Toto sú dozvuky puberty.

Kríza stredného veku je okolo 44-45 rokov

melanta
14. apr 2022

Nie, problém bude niekde inde. Treba ho hľadať a riešiť ho, nie sa vyhovárať na stredný vek.

lucimichi
14. apr 2022

Nie. To je pubertálny, nevyzretý človek.

melanta
14. apr 2022

@pribinak no v prípade autora som ja s vekom 40+ už asi senior.

beata_k
14. apr 2022

Stredny vek nie je 26...uz len podla toho nazvu, nie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
savanna
14. apr 2022

Nuz, v anglictine je na to aj oficialny termin - quarter life crisis 🙂. Tyka sa zvycajne kariery, planovania buducnosti, pracovnych rozhodnuti, otazok nezavisleho zivota, vztahov, atd.

lindous
14. apr 2022

A ako sa ti táto kríza prejavuje ??? ... Tiež si myslím, že kríza stredného veku v tomto prípade asi nie je úplne správny názov, ale môže to byť kríza "nového životného obdobia", veľa ľudí v tomto veku akurát doštuduje VŠ a začína sa pre nich "dospelácky život"nastáva mnoho zmien... tiež som v tomto veku a aj keď ja osobne to nejak nevnímam a neprežívam, mám rovesníkov, ktorí nevedia úplne čo ďalej so životom a tiež by sa to dalo nazvať krízou

lavinis
14. apr 2022

Nie

lily246
14. apr 2022

Vidím, že nikto tu nepozná úplne bežnú krízu, ktorou si prechádza takmer každý mladý človek. Zvláštne. https://fici.sme.sk/c/20512675/mas-okolo-25-rok...

h2
14. apr 2022

Kríza stredného veku to nie je, ale mala som niečo podobné, na svoje 25 narodeniny som si aj poplakala. Neboj, je to len také blbé obdobie, detstvo je nenávratne v prdeli, dospelosť dolieha v plnej sile. Eufória z dospelosti, ktorú som cítila v 18 už je preč, pred sebou už len vidina zodpovednosti a desaťročia chodenia do práce...
Ale neboj, prejde to. Drž sa.

autor
14. apr 2022

@h2 mne ani nie je ľúto za detstvom, ale cítim sa hrozne stará, tie roky strašne rýchlo ubiehajú

h2
14. apr 2022

Presne, presne, presne! Nebolo mi ľúto za detstvom, cítila som sa stará. Ver mi, mám teraz takmer 2x toľko a som v pohode. 🤪

estrella5
14. apr 2022

Mám tiež cca toľko a veru, v kríze sa cítim.. Ale nie stredného veku.. 🙂 Skôr mám pocit, že by môj život už mal predsa mať nejaký ten správny smer, ale ono v skutočnosti je to len jeden veľký chaos. 🙈 Mnoho vecí nejde tak ako by som si želala/ako som si vysnívala... Povedala by som, že aj väčšina vecí, ale kedysi bolo v hlave také to "veď ešte mám len x rokov, ešte mám čas" 🙂 Teraz mi často ide v hlave opak - "zachvíľu budeš mať 30, už by si mala mať to či ono" (nemyslím tým len materiálne veci).... 🙈

estrella5
14. apr 2022

A inak.. Tiež si pripadám stará.. Resp. nie tak úplne doslova... Skôr to, že sladkých 17 to už veru nie je 😅 a nechápem kedy ten čas tak ubehol...

autor
14. apr 2022

@estrella5 tak, pozerám, že máš 101 rokov, to máš ešte čas lámať si nad tým hlavu :D :D :D

estrella5
14. apr 2022

Ha ha 😅 No veru, to mám ešte časuuu 🙂 Čože je to stojednotka... 😁

babydesire
14. apr 2022

V 26 som povedala "to je strasne,ved to uz mozem povedat,ze som 30tnicka!"potom to preslo,,teraz mam o 10 viac,moj prvorodeny pojde do skoly a ja uz tri mesiace mam depku ako ten cas leti,ved "vcera" som isla ja do prvej,,a uz pojde on ? Bojim sa smrti blizkych i vladtnej viac ako inokedy,bojim sa ze nestihnem to co chcem,ze zostsrnem a budem vam mladsim zavidiet mladost, ze to uteks a ja som premrhala cas..atd. kieezby som mala zasa 30..to je tak krasny vek - ani soplana ani stara,,s rozumom dospelaka ale energio pubertaka..ooooch