Lezenie do mobilu: Trend alebo vážny problém?
Nejdem sa v ničom radiť len trosku rozprúdiť diskusiu o tematike ktorá sa na mna zovsadial vali 😃
Koho nezaujíma alebo sa zdá dlhé, nech sa páči preskocte.
Mám viaceré soc siete a každý deň vidím mininalne 2 príspevky o tom ako je nejaká žena neistá svojim chlapom, či sa mu ma pozrieť do mobilu alebo nebodaj sa už pozrela a delí sa s inými ženami čo robiť.
A tu hľa príde totálne tornádo od žien ktoré ani nevnímajú nič iné iba samotný fakt POZRIEŤ SA DO MOBILU 😃a premenia sa na šelmy 😃 naspamät viem menovať všetky tie komentáre od: to je jeho súkromie .. do mobilu netreba liezť .. nemáte medzi sebou dôveru keď to potrebuješ robiť ..
Mne to miestami príde že tie ženy čo toto pisu to už majú ako naučenú formulku bez toho aby sa vôbec nad tým zamysleli. Príde mi to doslova ako trend posledných rokov ( dávnejšie som toto až tak nepozorovala ako posledné možno dva roky) kde s tým začne jedna a automaticky sa nazbieraju ďalšie. Stal sa z toho najväčší hriech súčasnosti kde ide všetko bokom.
Podviedol ta muž? Zistila si to tak že si mu vliezla do mobilu? Tak máš smolu nemala si to robiť
Pozrela si partnerovi do mobilu a zistila si že ta plánuje zabiť? Opäť tvoja vina ako si si to dovolila?😃
Nemas ku nemu dôveru? Načo ste spolu?
Ja si dovolím toto všetko vyvrátiť a napísať môj pohľad lebo prídem si ako v inej dimenzii keď to čítam a úpenlivo verím že sa nájdu aj ženy ako ja ktoré mlčia lebo sa boja do tohto ringu aj pridať😃
Je jasne že na prvom rande niekde v restike nechytím chlapov telefón a nepozriem si správy čo písal kamosom že s kým ide do restiky a ako ma oslovil. Takisto po krátkej známosti kde ešte sa my ženy robíme chrumkavými a mame nejaké zábrany hanbíme sa a podobne to nerobíme
Ale keď mame reálneho oficiálneho partnera so všetkým čo ku tomu patrí, keď zdieľame intímnosti mame spolu sex vidíme sa aj v inom uhle než tom peknom, vieme kedy chodíme na wc a aj akej konzistencie je to čo tam po sebe zanecháme ( tie naozaj otvorené pary), keď sme s partnerom zároveň takí kamaráti že si zreferujeme čo nám kto povedal hoci sme si to mali nechať pre seba ( lebo vieme že u nas to skončí a nepojde ďalej) keď si hovoríme naozaj všetko a nemáme pred sebou tajnosti ani nič tak prečo zrovna ta mala vec s názvom mobil ma byt nejakou pandorinou skrinkou kde ma zrazu ten druhý celkom iny svet než ten o ktorom vieme???
Príde mi to ako keby sme reálne žili jeden život a v mobile mali iny nedotknuteľný tajný .. keď viem s kým sa stretáva a viem o čom klabosia nie je tajne keď to uvidím v mobile. A nebude sa ani cítiť trapne keď uvidím v kalkulačke že si narýchlo zadal koľko je 67+ 19 alebo v prekladači preložil ako sa povie horčica po anglicky. Pretože to neberie ako súkromie .
Myslím si že ženy ktoré sa najviac oháňajú tým aké to je súkromie to len značí že nemajú s partnerom taký otvorený vzťah ako by možno chceli.
Alebo vyslovene predpokladajú že by tam mohlo byt niečo, čo by nemali vidieť a ja sa pýtam prečo? Ďakujem ale môj svet je asi celkom iny pretože nechcem žiť cukríkovy život s chlapom bez mobilu a zároveň vedieť že to čo ma v ňom by zničilo nás vzťah keby o tom viem.
Chyba je v tom že to tam nemá čo robiť a nie že je to súkromie. Človek čo nemá čo skrývať nepotrebuje súkromie v tejto forme . Možno tak pred inými ľudmi ale nie pred partnerom či dokonca manželom s ktorym majú spoločný účet spoločne financie a všetko možné na čo si len spomenieme, len mobil každý svoj a neskutočne súkromne veci v ňom
A keď už nejaká chudera zničená žena ktorá partnerov mobil považuje za nedoknutelne božstvo ma náhodou podozrenia že niečo nie je ok a práve v mobile by sa dozvedela pravdu, čo za odveci argument je že asi nemáte ku sebe dôveru?
Ako fakt? Veď toto nedáva ani logiku príde mi to ako keď niekto povie že nemá rad hawai pizzu a vy mu odpoviete niečo typu z veľkého mnozstva čokolády sa vyhadzes 😃
Čo by mala podľa správnosti robiť? Má podozrenie že ju muž podvádza ale zároveň si nedovolí overiť si to pozretim sa do mobilu. Automaticky sa s ním rozide lebo veď nemajú medzi sebou dôveru?
Ahoj drahý rozchadzam sa s tebou lebo nemám ku tebe dôveru.
Čo urobí chlap? Ak chce vzťah zachrániť a nechce sa priznať, povie že sa nič nedeje.
Žena ktorá nemá žiadnu možnosť si to overiť ma tak iba dve východiska a to buď mu veriť ( a teda už mat ku nemu dôveru) alebo neveriť a nechať ho tak.
Takto by to malo byt?
Ja osobne by som nevedela žiť s pocitom že niečo neviem. Keď som si niečim neistá a neviem ako to je hľadám všetky možné riešenia a nestačí mi argument že nič sa nedeje .
Poznám veeeeelmi veľa mužov ( aj žien ) ktori klamu a žijú dvojité životy a partneri nič ani len netušia pretože pokial je doma všetko naoko v poriadku prečo vôbec po niečom pátrať a overovať si ?
A takto prežijú spokojne aj cely život a muži o to spokojnejší že doma vsetlo funguje a môžu si robiť čo chcú lebo žena by sa do mobilu nepozrela.
Ženy veď máte len samy seba. Čo take sa stane keď si niečo z času na čas overite? Chcete zdieľať najintímnejšie veci a vás život s niekym pre koho je tragédia že ste sa pozreli do posraneho mobilu? Prečo im dávame taku vážnosť veď kedysi ani neexistovali. Má to väčšiu hodnotu ako samotný človek ?
Keď nemáte istotu a viete že práve tam nájdete odpoved smelo do toho, robíte to pre seba. Nájdite si vašu odpoved aby ste vedeli ako ďalej. To nie je výzva ale chcem tým povedať hlavne to aby ste sa nenechali magorit niečim len preto že je to väčšina.
Ja vzťah mám, dlhoročný , hovoríme si všetko, telefony sú pre nás nepodstatná vec kľudne si ich môžme na cely deň aj vymeniť 😃 o jeho praci viem aj tie najmenšie detaily o kamaratovh takisto a je to u mna v bezpečí.
Problémy nemáme a napriek tomu z času na čas si kadečo preverim ( nemyslím len mobil) len tak pre svoj dobrý pocit aby keď zistím že je všetko ok som si mohla povedať že som naozaj rada .. ako hovorí jedno porekadlo neviem v akom presnom zneni niečo typu že keď planujes svadbu mysli zároveň aj na rozvod a je to tak, v dobrých časoch by sme mali občas zhodnotiť aj tie zle a nie až keď sa stanu. Možno by si veľa žien uchránilo samé seba a veľa nervov aj smútku a psychických zrútení keby v dobrých časoch si overili či naozaj tie dobre časy sú a nielen ilúzia
Veď keď to vyjde dobre budete o to šťastnejšie a ak nie samé si poviete aha - ja som v sladkej nevedomosti bola a ono sa kadečo dialo ..
Otestovať si vás môže aj zamestnávateľ ani o tom neviete kedy čo a ako tak prečo by sa tak nemohlo diať vo vzťahu? Každý chceme pre seba len to naj a nikto nechce byt klamaný
Aj mne sa môže stať ze zostanem raz nemilo prekvapená ale viem že by si na tom musel dať pekelne záležať ako ma prešťať😃 a aspoň si nikdy nepoviem že som bola slepá a hlúpa a nechala to tam sama zájsť
Slohova praca.
Prisla som ani nie do polky.
Ale mam "realneho oficialneho partnera" ako si to nazvala, zdielame vsetko, a fakticky ma jeho mobil nezaujima, a tak asi aj on vnima ten moj. A kebyze chcem, vieme sa tam navzajom pozriet, mam najobycajnejsi kod ktory vie.
Zbytocny elaborat kedze to vies zhrnut faktom ze bud v tom vztahu dovera je alebo nie je, a od toho sa aj odvija nejake sondovanie v cudzom telefone.
Tak my rozhodne nie sme "otvorený pár", nehovoríme si všetko vrátane tajomstiev kamošov, nepoznáme konzistenciu toho čo zanecháme na wc a nelezieme si do mobilov. Taký vzťah by som nezniesla a vďakabohu za môjho chlapa že to má rovnako.
@veklipo narážala som hlavne na to že každá žena maximálne verí tomu že presne takto by to bolo ( že keď muž bude chcieť niečo iné nechá tento vzťah tak lebo je dostatočne uvedomelý) ale v praxi to tak vôbec nevyzerá
Veriť môžeme stopercentne len sami sebe, kde máte istotu hoci partnerovi veríte že nebude sa chcieť s vami rozísť napriek tomu že urobí niečo čo možno teraz ani on sám neplánuje ? Nefunguje to v živote len tak že chceme niečo iné hbed sa rozídeme, koľki to majú a chcú tak že zachovať si to v čom žijú a popritom občas maly úlet inde a žena ich v tom len podpori v tom že vedia akú v nej majú veľkú dôveru
Som zvedavá,či to niekto dočíta do konca. 😂 Ja som to nedala. 😁 Mužov mobil ma nezaujíma, lebo si myslím,že nemá dôvod ma zaujímať. 😁 Ak mi ten dôvod dá , asi by som tuto odpoveď prehodnotila. 😉
@dzejny656 to rešpektujem keby mám taký vzťah tiež by som to možno brala inak, je veľa párov kde sa jeden druhého aj boja niečo spýtať alebo celkovo majú v určitých veciach zábrany tak tam potlm aj mobil je niečo zakazane
@koniarova ale veď už v úvode je upozornenie pre koho príspevok nie je určený takze aj samotný obsah vašej odpovede sa dal uplne predpokladať 😊
Jasne ja som to pomyselne rozdelila na dve kategórie, sú takí čo nemajú dôvod pozerať si ale potom takí ktorí ten dôvod majú ale majú voči tomu zábrany lebo myslím že ich tlači práve tento nápor ako je to zakazane. Ja si asi vážim samu seba viacej než druhého pokial ide o možný problém, pretože ak sa niečo stane budem len ja sama so sebou 😊
Nie, ja som prisahala v dobrom i zlom. Samozrejme, mam svoje červené čiary. Ale to ma aj môj manžel. Sú to naše červené čiary. Tie neprekracujeme.
Som žena v IT, roky som chodila na sluzobky s kolegami a nikdy sa nič nestalo. Aj manžel chodieva na sluzobky. Neziarlime ani jeden Lebo poznáme svoje hodnoty.
Nie sme ideálny pár, mame chyby. Ale mame aj pravidla a tých sa držíme.
Necitala som cele, len za mna: ja nikdy neleziem mojmu do mobilu, za 1 ma nezaujima, co tam ma… co je dolezite, alebo zaujimave, to mi povie aj sam, za 2 mi to pride, ako keby isiel s kamosom na pivo a ja by som ho spehovala. V dnesnej dobe sa bezne kontakty udrziavaju online… s kamosmi, co byvaju daleko si len pise… a je to jeho vec, co si s nimi pise… mozno im niekedy napise, ze moja zena ma dnes vytocila alebo co… je to jeho sukromie! Na druhej strane, keby som mala pocit, ze ma podvadza, tak by som sa ho opytala rovno a nespehovala by som ako taka chuderka…
@colsami čítala som príspevok kde žena niečo v mobile mužovi našla a ženy ju zahnali do kuta že to robiť nemala a kde je dôvera.
Ale ona tam niečo NAŠLA . To znamená či dôvera alebo nedôvera udialo sa, bolo to reálne a skutočne a ona mohla sa podľa toho zariadiť. Ak by mala len zly pocit a nebola by si tým istá a do mobilu by nešla, mozmo by jej partner povedal iba niečo typu že snáď si veria a ubezpečuje ju že nič sa nedeje. Dnes ľudia pokojne klamu do oči a práve mobil je ta vec kde si toho vieme veľa overiť.
Stratila som sa v tych uvahach niekde v polovici...
Napriek tomu, ze viem ked ten moj chodi na WC (to sa neda nevediet), on vie kedy mam svoje dni a "da mi pokoj" su hranice sukromia toho druheho, ktore akceptujem(e). Neprehladavam vrecka pred pranim (preto som nie raz hresila ako prazsky dlazdic, ked som vyprala jeho gate s papierovou vreckovkou), necitam jeho postu, nelozim mu do mobilu a nerobi to ani on mne. Ked chceme nieco z toho sukromia zdielat, nemame s tym problem. Dokonca aj ked si navzajom pozname kazdy kusok tela nelozime si do kupelne, ked ten druhy pacha hygienu.
@mane01 prečo potom toľko mužov do oči ženám povie že ich nepodvadzaju a oni to zistia až keď si to overia? Nie sú to tie iste zeny ktoré mužom verili a hovorili si že nepotrebujú toto robiť lebo majú medzi sebou dôveru? Príde mi to že slovo dôvera je potom silne najmä pre ženy ale či aj pre mužov je to niečo take dolezite, neviem. Možno iba slovo
Nevidím dôvod partnerovi kukať do telefónu lebo áno, je to jeho súkromie :D Hovoríš tu, že keď nemáte tajnosti, prečo by mobil mal reprezentovať nejaký "tajný svet o ktorom nič nevieš". No, predstav si to ako špehovanie a odpočúvanie za dverami alebo kúsok opodiaľ :D To sa predsa nerobí lebo konverzácie sú súkromné. A rovnako súkromné konverzácie má človek aj v mobile. Ak chceš vedieť o čom sa muž bavil s kamošom v práci, tak sa ho vieš opýtať a ak si tak strašne zvedavá že o čom si asi tak píšu v mobile, tak na to sa ho vieš spýtať tiež keďže pred sebou nemáte nijaké tajnosti :D prečo by si si tie správy mala priamo ty čítať ako tretia osoba v ich konverzácii
mne muž nemusí hovoriť že ma nepodvádza🙈🤣
beriem to ako samozrejmosť a platí to aj opačne.
sme spolu 9 rokov a v jeho mobile som ešte nikdy nebola.
Ja za ten svet neviem, čo by som v tom mobile hľadala. Našla som si chytrého, nemám žiadnu pochybnosť, že ak ma raz bude podvádzať, v mobile nebude skutočne ani stopa 😄
@mondolina V poriadku len sa pýtam odkiaľ potom pochádzajú všetky tie ženy, sú z inej planéty ? 😃veď tomuto verí a chce veriť každá aj to berieme ako samozrejmosť
Dokonca aj ja ale ta istota nemôže byt nikdy uplna rovnako ako nemám istotu že mi to určite povie. Nie každý na svete ma taký charakter. Na niekoho to žiaľ vyjde aj spôsobom akým nechceme a nikto nevieme ktorá z nás alebo ktorý to bude . Rovnako ako choroba, vie niekto vopred že bude mat rakovinu? Tak prečo najviac na svete každá žena verí že ju partner nepodvedie lebo to sľúbil alebo ak sa tak stane oznámi jej to ?😃
a čo som z jahody spadla, aby som sa každý deň zožierala či ma včera nepodviedol? či bol naozaj na tenise a nebol niekde trtkať?
takisto sa budem trápiť či dostanem o pol roka rakovinu?
🙈
keď ma podvedie tak sa to dozviem aj bez lozenia do mobilu.
a neprežijem život a vzťah s imaginárnou obavou.
100% istotu ti nedá nikto a nikde a v ničom. nauč sa s tým žiť.
Autorka, keby si tak zanovito nevynechavala ciarky tam kde maju byt, aj by som povedala, ze si ista osoba, ktora za vsetkym vidi neveru. Istotu, ze ho partner nepodvedie nema nikto. Rovnako ako nevie ci nahodou nebude nevernikom on, zivot vie kamene predsavzati na jemny piesok rozomliet. Ale aspon ti, ktori si partnera vybrali uvazene doveruju jeho slubu o vernosti. Zas zit v kazdobennom strese, ze co ked ma podvedie, to je asi tazky zivotny udel
Ako ludia vobec prezili a preco sa vobec rozpadali vztahy v minulosti kvoli nevere, ked neboli mobily? 😀 Ako si to overovali? 😱😱😱😀
Mne taketo sondovanie v osobnych veciach pripada pod uroven. A moze to byt mobil, PC, suflik v stole ci vrecka, je to jedno.
Neleziem tam, kym mi muz sam nepovie/nepoprosi ma o to z nejakeho dovodu. Nerobim to, co nechcem aby robili mne. A nie, nepodvadzam muza, len by mi to bolo neprijemne.
Okrem toho, ty naozaj nevies, co je to otvoreny vztah. To by si nemusela nic hladat a nic si overovat, keby muz vedel, ze informacie o jeho frajerkach ta nezrania ani nevytocia, nemal by dovod ich skryvat 😉
S kludom Anglicana, kedykolvek mozem ist do mobilu svojho chlapa, urobit c opotrebujem, ked potrebujem viem vliezt aj do emailov, mam pristup do bankingov.. doklady do uctovnictva hladam v autach, na jeho stole, vo vreckach bundy, preposielam z jeho mailov, keby si neprecitam upomienku v jeho telefone, alebo ako dnes, smsku ze sa nepodarilo odpisat plyn v skladovej hale a mame to nahlasit, tak by sme kopec veci nemali vyriesenych..
Nie neberiem to ako spehovanie a nie neobesime sa za to. Ako moj chlap nema co skryvat, diskusie s kamosmi nepotrebujem citat a nemam na to ani cas :D Ak by mal milenku, dozviem sa to cez financie..
Poznas veeeeeeela ludi s dvojitym zivotom?
Tak ja ziadnych - resp.neviem o tom, nemam kartoteku na zivot nikoho zo znamych, ci sa zhoduje s oficialnym zivotom.
Na tvojom mieste sa zamyslim kde zijem a ako.
Autorka, to si ešte nevidela na Instagrame reelsko dákej premotivovanej právničky, ktorá vehementne tvrdila, že liezť partnerovi do mobilu je trestný čin a on ťa za to môže zažalovať… 🤣😳🤯🤦🏻♀️ Ináč s tebou súhlasím, až na fakt, že ja s manželom sme otvorení a nemáme pred sebou tajnosti, ani súkromie (na druhej strane, ho nenaháňam, aby mi povedal všetko, on mi vraví všetko a ja verím, že je to všetko). A v rámci tohto si pozeráme mobily toho druhého verejne, on o tom vie, ja o tom tiež viem, na druhej strane ani si tam nemáme čo nájsť. Ináč, keď tak uvažujem, už hádam aj 3 roky som si od neho nepýtala mobil “na pozretie”. Stalo sa však v začiatkoch nášho vzťahu, že si písal s kolegyňou a dostala som tušáka a do mobilu som mu vliezla. Keďže chcel pokračovať vo vzťahu so mnou, dala som si podmienku, že mobily (aj môj) budú dostupné pre toho druhého. Keď ma chytával rapel, pozerala som si ten mobil s jeho vedomím aj každý mesiac. Už ma to prešlo… hm, asi ho zase čeknem 😂🤔
Neviem, neriesim. Telefon si nestrazim, nie ne momentalne nic, co by som vylozene nechcela, aby muz videl( urcite by nasiel nejake ohovaracky, ale to on vie aj bez toho) u neho rovnako, akurat ze sa na mna nestazuje, on tvrdi, ze to chlapi neriesia, tsk neviem😂 ked mam jeho telefon v ruke, a pride mi sprava, kludne mu ju precitam.
Ani co sa tyka inwho sukromia, sranie za zatvorenymi dverami a tak, ani to u nas nie je stopercentne😂
baby niektore ste slepe a potom placete😅jasne ze je vela ludi ktori maju dvojity zivot, a dokazu klamat a klamat, a tie co si myslite ze zistite nieco taketo cez financie - tak nezistite lebo by ste nechapali kolko zien to robi uplne zadarmo a dokonca este s dobrym pocitom ze “mali zenateho”😅moja osobna skusenost je taka ze neveru byvaleho partnera som nasla cez konverzaciu s kamaratom ktoremu sa pochvalil, nikde inde nic nebolo a nasla som to doslova nahodou😅ale viete co ? najhorsi pocit aky existuje, minimalne teda pre mna, je fakt ze mi niekto klame a toto naozaj pochopi asi len clovek ktory naozaj padol na papulu aj ked sa vsetko zdalo byt super a neboli tam ziadne pochybnosti, dokonca ani len zamer nieco sledovat a spehovat.. takze tak, a tvrdenie ze ked chce podviest tak podvedie je sice pravdive, ale ked sa to naozaj stane a zistis ze ti niekto klamal dlhu dobu, nedajboh si mohla chytit nejaku pohlavnu pliagu tak to tebou zatrasie a davas si obrovsky pozor nech sa to neopakuje🙏
@chodec15 prekecne alebo roztrúbi? To čo je za chlapa, ženská???
@domi2425 jasne, ze na milenku pridem cez financie :DD ci si myslis, ze to nic nestoji? Vsak moj si kupi za 100EUR nieco a mne hned svieti, ze islo 100EUR niekam.. kedysi pekne zaplatil za hotel nejakej slecne... :DD a naivna nie som... nie ziadna to nerobi zadarmo, tie chudery si pekne daju kupit minimalne darcek, alebo veceru, alebo niekde kde hlavu zlozia, alebo nejaku inu cast, lebo velakrat ich doma caka manzel ;)
Začnem od konca ,ani nevieš ako málo stačí aby ťa prestal a nepotrebuje k tomu ani mobil a ani počítač.Ja si myslím, že v manželstve je všetko hmotné a aj nehmotné spoločne a nevidím na tom nič ponizujuce skontrolovať mobil, však jej aj môj.A je tu komentár,že muž si prečíta niečo dôverne z rodiny alebo od kamarátky a prekecne sa ,neviem ako sa môže dospelý človek prekecnut

Dlhy príspevok, nečítala som celý.
NIKDY som manželovi do mobilu ani do PC neliezla. Je to pod moju úroveň. Ak niečo chcem vedieť, spýtam sa. A manžel vie, aké to je budovať vzťah 15r. Ak by to kvôli blbosti zahodil, môže ist.
My dvaja sme spolu, lebo chceme byt spolu. Ak jeden prestane chcieť, manželstvo skončí.