icon

Má ma moja mama rada?

8. jan 2026

Ahojte. Mam momentalne 27 rokov. Ked som mala 18 mama chcela aby som sa uz osamostatnila. Chýbalo mi este rok do ukončenia strednej školy tak som išla k otcovi ktorý bol tyran ( rodicia su rozvedeni) po ukončení školy som sa od otca odsťahovala k mame do iného mesta. Vtedy súhlasila. No cely cas mala nejake poznámky. Nedarilo sa mi nájsť prácu 3 mesiace tak stále ze som neschopna atď ze druhe deti dávajú mame aj celú výplatu. Nakoniec som si prácu nasla a chcela odomna 300eur ktoré som jej poctivo platila. Vtedy som zarábala 600eur. Bola som tam asi 2 roky a povedala mi jedného dňa ze jej priateľ ma nemusi ze oni boli zvyknutý na zivot vo dvojici a zrazu som prišla ja a narusila všetko. Jej priateľ sa tie 2 roky vôbec somnou nerozprával. Potom ma chcela odtiaľ dostať prec no bolo jej ľúto aby som dávala peniaze za najom tak mi požičala 3 tisíc eur na hypotéku na garsónku ktorá mala asi 15 metrov štvorcových možno ani to nie. Viem ze by som mala byt zato vďačná lenze ja som nejak Vtedy nebola lebo som nebola pripravená zit sama ja som proste chcela byť este snimi bývať s ľuďmi a nie sama.. tak som nakoniec odišla a žilo sa mi hrozne. Garsonka taka ze som sa tam len otacala , samota ma ubijala. Ked boli vianoce alebo veľká noc a hocijaký sviatok nikdy ma nezavolala lebo kvôli jej priateľovi ktorému vadim.

autor
8. jan 2026

@anonym_autor ja som začala citovo chradnut voci nej vôbec mi ani nezavolala nikdy. Bola som v mestecku malom kde nic nebolo chcela som odtiaľ vypadnúť tak som garsonku predala a odišla aspoň do Košíc. Mala za to na mňa ťažké srdce ze som ju predala nebavila sa zato somnou asi 2 roky. Co aj chápem len ona nechápala mna ako sa cítim. V Ke som išla do zdielaneho bytu. Odvtedy kontakt uz úplne nulovy. Neviem co si o tom myslieť?

anonym_180e10
8. jan 2026

no, mas to tazke, a podla mna to dobre citis, nema k tebe nejaky vztah, je dost sebecka osoba, si jej jedine dieta? uprednostnila chlapa pred dietatom, to je hrozne, ako skoro ta doslova vykopla, musis ist dalej, zial bez podpory najblizsich, mas aspon nejakeho partnera, blizku kamosku? mozno by to chcelo nejake terapie, aby si sa s tym vysporiadala, drzim ti palce

sevrin
8. jan 2026

Booože dievča, mne je ťa tak ľúto, ale svet nie je ideálny, proste nemala si šťastie na dobrých rodičov, možno ťa ani nikdy nechceli, hoď to za hlavu, sprav za minulosťou hrubú čiaru a nemysli na to, lebo ti raz z toho cvakne v hlave.

anonym_de1bcc
8. jan 2026

To už je matka čo jej je viac ........ako dcéra

anonym_baaa1a
8. jan 2026

Pane bože co to je za matku ktorá chce aby si sa v 18 bez ničoho osamostatnila 🙉lebo jej frajerovi vadis u mňa by letel frajer nie dcéra a ešte pol výplaty jej dávať aspoň to ti mohla nechať aby si si niečo nešetrila dúfam ze peniaze z predaja garsónky si jej nedala

bluka2
8. jan 2026

Je mi to ľúto, ale o tebe to nič nevypovedá. Iba o jej (ne)schopnosti ľúbiť…nie si kvôli tomu menejcenných človek

zuzina1988
9. jan 2026

@anonym_autor
No nemas to lahke, z toho co pises nevidim ze by si ty ako dcera nejako pochybila.
Skus mozno zit tak,ze si lasku das sama pre seba, obklopuj sa ludmi ktori budu k tebe laskavi.
bud s takymi ludmi, s ktorymi sa citis dobre.
zial, tvoji rodicia to asi nebudu, ale tiez ich uplne neodstrihni, dali ti zivot a asi robili co mohli aj ked s chybami.

a ked raz budes mat svoju rodinku, das detom aj manzelovi lasku , ktoru si zial ty sama nedostala.
ver mi, da sa to.
drzim ti palce. posielam objatie.

eva8
9. jan 2026

Tvoj otec bol tyran, mama stratila uplne sebavedomie, prestala si verit a robila, co jej druhi radia - v 18r. sa mas osamostatnit a pod. Nasla si druheho chlapa, ktory jej diktoval zivot. Nastastie, peniaze, ktore si jej davala ukladala a dala na garsonku..

Mas to tazke, ale konas rozumne. Zavolaj niekedy mame, ako sa ma. Je prirodzene, ze si k nej ochladla, city sa vyparili. Pises, lebo ta to trapi. Nemaj ziadne vycitky, klobuk dole, ako si vsetko dokazala, mas byt na co hrda. Skus si zacat uzivat zivot, je tazke si najst kamaratov, ale da sa to. Hlavne si daj pozor, aby si si nenasla partnera podobneho otcovi, alebo tomu druhemu partnerovi tvojej mamy. Potrebujes lasku. A nezabudni lubit samu seba ❤️ Vsetko, vsetko dobre ti prajem 🍀🍀🍀

autor
9. jan 2026

@anonym_autor dakujem za povzbudivé komentáre. Tak som to dobre cítila. Ale uz som viac menej zmierena len asi v kutiku duše ma to este trápi

anonym_ad1e1b
9. jan 2026

Z garsónky si peniaze nepreflakala nie?

anonym_df9962
9. jan 2026

@anonym_autor nerieš to a ani, zariaď si svoj život a ži si ho bez nej. Veď ona bude raz stará a až potom zistí, že priateľ sa o ňu starať nebude. Potom uvidíš, že budeš aj ty dobrá zrazu. Mám podobnú skúsenosť. Rodičia boli rozvedení, rozviedli sa cca pred 20 rokmi. Mama mi bohužiaľ zomrela pred 7 rokmi. Tá ma mala naozaj rada. Otec, ten si našiel inú partnerku s ktorou má dieťa ale keďže to je naničhodník, lebo ju vraj bil, tak aj tá od neho odišla. Mňa aj mamu okradol. Mne vybral všetky peniaze z vkladnej knižky co mi mama aj babky, dokonca pravabka prispievali. Mal som tam peknú sumu. Mama mu vyplácala dom, ktorý už raz kúpila (podnikala tak kúpila bez hypotéky). Potom vážne ochorela a zomrela. Ja samozrejme o otcovi ani nechcem počuť a aj keď sa náhodne stretneme, tvárime sa, že sa nepoznáme. Najväčším trestom preňho je, že nepozná moju manželku ani nášho syna, svojho jediného vnuka a ani nikdy nebude poznať. Žijem si svoj život a aj keby v budúcnosti niečo chcel alebo prosil, nebudem to riešiť. Skôr čakám, že keby otrčil kopytá a pokiaľ ma nevydedil, aspoň by som niečo zdedil a vyplatil hypotéku 😉.

summer138
10. jan 2026
@anonym_df9962

@anonym_autor nerieš to a ani, zariaď si svoj život a ži si ho bez nej. Veď ona bude raz stará a až potom zistí, že priateľ sa o ňu starať nebude. Potom uvidíš, že budeš aj ty dobrá zrazu. Mám podobnú skúsenosť. Rodičia boli rozvedení, rozviedli sa cca pred 20 rokmi. Mama mi bohužiaľ zomrela pred 7 rokmi. Tá ma mala naozaj rada. Otec, ten si našiel inú partnerku s ktorou má dieťa ale keďže to je naničhodník, lebo ju vraj bil, tak aj tá od neho odišla. Mňa aj mamu okradol. Mne vybral všetky peniaze z vkladnej knižky co mi mama aj babky, dokonca pravabka prispievali. Mal som tam peknú sumu. Mama mu vyplácala dom, ktorý už raz kúpila (podnikala tak kúpila bez hypotéky). Potom vážne ochorela a zomrela. Ja samozrejme o otcovi ani nechcem počuť a aj keď sa náhodne stretneme, tvárime sa, že sa nepoznáme. Najväčším trestom preňho je, že nepozná moju manželku ani nášho syna, svojho jediného vnuka a ani nikdy nebude poznať. Žijem si svoj život a aj keby v budúcnosti niečo chcel alebo prosil, nebudem to riešiť. Skôr čakám, že keby otrčil kopytá a pokiaľ ma nevydedil, aspoň by som niečo zdedil a vyplatil hypotéku 😉.

@anonym_df9962 len má ťa právo vydediť. Pokiaľ aspoň nebudeš mu finančne vypomáhať v starobe - na domov dôchodcov napr.

anonym_df9962
10. jan 2026
@summer138

@anonym_df9962 len má ťa právo vydediť. Pokiaľ aspoň nebudeš mu finančne vypomáhať v starobe - na domov dôchodcov napr.

@summer138 preto píšem, pokiaľ ma nevydedí. Ale nič od neho nečakám. Nie som odkázaný na to. Ale bolo by to také zadosťučinenie, hneď by som rozpredal všetok jeho majetok.