Majú muži po práci právo na pokoj?
My sa stále hádame lebo keď príde z roboty on chce svoj pokoj chce byť na telefóne ,xboxe ,počítači ..dneska napr kúpil a namontoval lampu potom zaletoval diery v stenách a preňho je to veľká robota. ja som doma s chrbticou ešte že žijeme s mojou mamou ktorá sa o mňa stará, jemu sa vyslovene nechce o mňa starať ,práčku nevyvesi musí mama aj nám vari mama on sa stará iba o malú, dvojročnú ...je síce pravda že za 6 rokov spolu, mám stále problémy s tým chrbtom alebo so psychikou niesom ako ostatné ženy čo makajú lebo nemôžem ale ani on tak kto má pravdu ...dosť po sebe kricime lebo mi hovorí že stále dačo je so mnou ...ale môžem ja zato že mi príroda nadelila taký chrbát a psychiku ? Som sa prišla vyzalovat lebo sa cítim naozaj menejcenna :( a chcem vedieť či naozaj všetci muži potrebujú ten svoj slávny klud ...
@anonym_autor nemozes sa hýbať?
Aj mne by vadila taka gula ako ty na nohe, ani do koca ani do voza, ako matka a zena si nemozna
A chceš, aby varil, upratoval, pral, vešal, žehlil, robil mužské práce, hral sa s malou a zarábal pre rodinu? Či?
@gribka1 a co by sa mu stalo ak by vesal pradlo alebo navaril? Vsak je to jeho rodina, jeho domacnost. Obzvlast ak "domaci spotrebic", s ktorym sa ozenil je chory.
nie, nepotrebuju vsetci po robote pokoj.. tvoj, ked chcel byt po robote na pocitaci a xboxe, tak sa nemal zenit a robit si dieta.. a mohol mat klud.. a ty, ked mas 'nadeleny' chory chrbat a psychiku, si si mala hladat robotnejsieho, co by sa chcel s laskou o teba starat... teraz uz je neskoro plakat.. bud rada, ze mas aspon mamu
ani jeden z vás si nemal zakladať rodinu s deťmi, ale dieťa je tu tak sa treba starať - aj ty aj on, mama nie je povinná toto robiť za vás, každý nech robí tak ako mu to zdravotný stav dovolí
@anonym_autor ešte, že máte tu mamu🤣čo robíš preto, aby si mala v poriadku chrbticu veď treba myslieť aj na dieťa a ďalšie roky.
Ja som na rodičovskej a nemáme rozdelené kto robí čo. Keď muž robí tak sa snažím urobiť čo najviac. Sú dni kedy sa pri dieťati nedá stihnúť nič. Keď dorobí, vidĺ ma frustrovanú, unavenú a doma je bordel tak ide všetko upratať on. Naopak, ak sú dni kedy všetko stíham, tak si po práci vyloží nohy.
Ja uplne nerozumiem čo všetko po ňom chceš a čo je na tebe. Po práci má byť domácnosť na oboch, podla možností. Na druhu stranu ak dorobí a má riešiť vždy všetko on tak chápem jeho frustráciu. Nemôžete si dovoliť sušičku, umývačku, robotický vysavač čo by vám obom pomohlo?
Očividne vadný kus, treba vrátiť do obehu
@anonym_autor a co mas s tym chrbtom vlastne? Nejak ten chrbat riesis?
@gribka1 a co by sa mu stalo ak by vesal pradlo alebo navaril? Vsak je to jeho rodina, jeho domacnost. Obzvlast ak "domaci spotrebic", s ktorym sa ozenil je chory.
@viestta Ja sa pýtam, čo všetko má robiť, aby bola spokojná. Lebo okrem toho, čo popisuje, chce, aby sa o ňu staral. Čo, ak mama s nimi nebude? Je imobilná, či by bolo treba niečo s tým chrbtom riešiť, či sa mu len sťažuje, že ju bolí chrbát. Nič nevieme. No a psychika je ďalšia vec. Málo informácií.
@anonym_autor a co mas s tym chrbtom vlastne? Nejak ten chrbat riesis?
@anonym_0770b3 bola som pri neurochirurgovi a povedal mi že momentálne ma seklo a že mám ležať a čakať kým to prejde ...predtým som mala problém s platničkami
@anonym_autor podstatne ešte je, či vždy vedel , čo ti je a napriek tomu si ta vzal a mal s tebou dieta
Ja som na rodičovskej a nemáme rozdelené kto robí čo. Keď muž robí tak sa snažím urobiť čo najviac. Sú dni kedy sa pri dieťati nedá stihnúť nič. Keď dorobí, vidĺ ma frustrovanú, unavenú a doma je bordel tak ide všetko upratať on. Naopak, ak sú dni kedy všetko stíham, tak si po práci vyloží nohy.
Ja uplne nerozumiem čo všetko po ňom chceš a čo je na tebe. Po práci má byť domácnosť na oboch, podla možností. Na druhu stranu ak dorobí a má riešiť vždy všetko on tak chápem jeho frustráciu. Nemôžete si dovoliť sušičku, umývačku, robotický vysavač čo by vám obom pomohlo?
@anonym_1ddf18 všetky tieto spotrebiče máme a aj tak je veľa roboty okolo
@viestta Ja sa pýtam, čo všetko má robiť, aby bola spokojná. Lebo okrem toho, čo popisuje, chce, aby sa o ňu staral. Čo, ak mama s nimi nebude? Je imobilná, či by bolo treba niečo s tým chrbtom riešiť, či sa mu len sťažuje, že ju bolí chrbát. Nič nevieme. No a psychika je ďalšia vec. Málo informácií.
@gribka1 riešim to aj s fyzioterapeutom len keď som akútna Neda sa cvičiť ...no očakávam od neho to aby sa po robote zapojil do domácich práci a nenechával všetko na moju mamu keď mám dobré obdobia s chrbtom snažím sa robiť všetko sama
@anonym_1ddf18 všetky tieto spotrebiče máme a aj tak je veľa roboty okolo
@anonym_autor Ty si tá 150 kilová depresívna ženská, o ktorú sa musia doma starať, lebo ju bolí chrbát a napriek tomu si urobila decko, aby si poistila chlapa? A vyžrala si si ležaním takmer 100 kíl nadváhy?
@gribka1 riešim to aj s fyzioterapeutom len keď som akútna Neda sa cvičiť ...no očakávam od neho to aby sa po robote zapojil do domácich práci a nenechával všetko na moju mamu keď mám dobré obdobia s chrbtom snažím sa robiť všetko sama
@anonym_autor Ja som myslela, že to myslíš dlhodobo. Že to bude vždy na mame a na ňom. Samozrejme, ak ty nemôžeš akútne, mal by sa postarať. No len zase, je to chlap, žije so svokrou, takže neberie to asi až tak vážne, keďže pomoc máš. Je to len domácnosť. Nemáte dúfam hospodárstvo a záhradu.
a kolko prispievas do domacnosti ak nie financne tak co doma robis ty? si stale chora s niecim onym? a ako dlho? to co popisujes nieje dlhodoba diagnoza takze ak nemas invalidny tak co? aspon daco navaris ci ani to nie? muz zaraba,venuje sa malej ... vies kolky pridu domov a tym to konci? co vlastne vsetko chces -aby jednu cast robila tvoja mama a druhu on a co ty? co je tvoja cinnost doma?
@anonym_autor aj ja potrebujem po práci svoj kľud a to som žena.
@anonym_autor Ty si tá 150 kilová depresívna ženská, o ktorú sa musia doma starať, lebo ju bolí chrbát a napriek tomu si urobila decko, aby si poistila chlapa? A vyžrala si si ležaním takmer 100 kíl nadváhy?
@anonym_56836f to ma tiez napadlo, tú diskusiu predtým som čítala.
@anonym_autor Áno každý chceme po robote pokoj.Hlavne čo manuálne makáme za pásom či v ťažkých robotách.☝️ Ale nemôžme "lebo sme ženy, matky "😁😏
a kolko prispievas do domacnosti ak nie financne tak co doma robis ty? si stale chora s niecim onym? a ako dlho? to co popisujes nieje dlhodoba diagnoza takze ak nemas invalidny tak co? aspon daco navaris ci ani to nie? muz zaraba,venuje sa malej ... vies kolky pridu domov a tym to konci? co vlastne vsetko chces -aby jednu cast robila tvoja mama a druhu on a co ty? co je tvoja cinnost doma?
@anonym_5c8761 áno keď mi je dobre fungujem normalne lenže on to berie že som doma že mám robiť veci ja ...že on nevládze už iné veci robit ..dokoncz Svokra sa mi ospravedlnila že ho neviedla k domacim prácam ani vareniu že tlačil na ňu muz aby robila všetko sama ...na začiatku taky ale nebol snažil sa veľmi a po mojich chorobách že stále so mnou niečo proste ako keby ma prestal Mat rád veď nemáme sa o čom ani porozprávať už nas vzťah je na bode mrazu
@lenkasarka a dovolí ti to manžel keď máš malé deti ? 😁😁
@anonym_autor Áno každý chceme po robote pokoj.Hlavne čo manuálne makáme za pásom či v ťažkých robotách.☝️ Ale nemôžme "lebo sme ženy, matky "😁😏
@anonym_1bf217 veď o to ide my nemozeme chlapi áno nieje tak fér a ja to tak nechcem mat doma sama na všetko nestačím
@anonym_autor Konečne som sa dočítala trochu viac. Moja svokra(prekonala rakovinu) nosí korzet,morfiove náplaste,keďže v jej veku už operácia nie je reálna. Aj kvôli veku aj iným zdravotným problémom..Má závraty, točí sa jej hlava (hocikedy spadne).
Býva sama (chodíme jej už na nákupy a pomáhame s čím treba).Ale väčšinou nechce pomôcť.
Ale vieš čo..? @anonym väčšinou nechce. Je ešte sebestačná.Navarí si,uprace,vyperie,vyvesi,zehlí ,zavarila aj pre nás všetkých (aj keď ja si sama). Okrem nákupov a lekárov čo riešime my s ňou si vystačí vo všetkom sama. A vieš prečo? Lebo má synov a nechce nikoho zaťažovať .Postarať sa o seba, o všetko ju drží pri živote. Pohybuje sa o palici a je to neskutočne silná žena a veľká bojovníčka.
Mám šťastie, že mám okolo seba tak silné ženy, ktoré len tak niečo nezlomí.Takze tak...
@anonym_autor Ja som myslela, že to myslíš dlhodobo. Že to bude vždy na mame a na ňom. Samozrejme, ak ty nemôžeš akútne, mal by sa postarať. No len zase, je to chlap, žije so svokrou, takže neberie to asi až tak vážne, keďže pomoc máš. Je to len domácnosť. Nemáte dúfam hospodárstvo a záhradu.
@gribka1 nie nastastie nemáme
@anonym_autor môj muž príde domov z práce, naje sa, prehodíme pár slov, ak treba učí sa so starším, ak netreba, tak vezme deti von alebo sa spolu hrajú. Ak som s deťmi už ja von, tak zatiaľ doma uprace a uvarí 🤷🏼♀️. Síce máme najnovšie PS doma ale hrá sa vyslovene ak sme preč (ja a deti). Takže nie, nepotrebuje každý chlap kľud. Pravdupovediac žiadny chlap nepotrebuje kľud (ale všetci si ho občas zaslúžime). Súčasne ak si celé dni taká raketa ako tu v príspevku a k tomu nič nerobíš, tak sa mu nečudujem, že mu lezieš na nervy a chce pokoj 🙂. Každá minca má dve strany a vy ani jeden sa nechcete pochopiť navzájom 🤷🏼♀️. Spejete do záhuby vzťahu.
@lenkasarka Aj ja..😀😀 Az keď si oddýchnem a vypnem potom viem fungovať 😀😀
@anonym_autor Ja mám momentálne zápal priedušiek a chodím normálne do roboty aj všetko robím doma ako zdravá. Az nato, že viac ak oddychujem.
@anonym_autor
@anonym_autor podstatne ešte je, či vždy vedel , čo ti je a napriek tomu si ta vzal a mal s tebou dieta
@marhulka13 keď sme sa zoznamili 2018 chodili sme spolu tak som mala 20 a bola som normálna baba, problémy s chrbticou som ešte nemala boli sme šťastný pár az potom keď sme začali prerábať dom potom to išlo dole vodou všetko

A chceš, aby varil, upratoval, pral, vešal, žehlil, robil mužské práce, hral sa s malou a zarábal pre rodinu? Či?