Mam nám zasahuje do života
Bývam dve hodiny od mojich rodičov.Vsetko by bolo super keby sa moja mama nestarala prilíš do našej domácnosti a hlavme neznašala tam veci.Dám príklad mame svoje ozdoby a ona stále nejaké hrnčeky že nám tu pasuju ,ona sa ani nepyta ale priamo donesie.Priniesla aj dve kvety ktoré sme nechceli,no čo už staram sa o nich.Niekedy ked jej poviem nie tak to rešpektuje inokedy sa urazí. V poslednej dobe nám aj riadi keď máme mať nejakú oslavu ,kde napriklad chceme zavolat rodicov osobitne a aj surodencov.Že napriklad rodičia z oboch strán v jeden deň,potom iný deň súrodenci.Tak mama hovorila že nie že s nimi musi prist aj sestra s detmi a muzom,neda si vysvetlit že v byte to je blbosť.Aj manželovi sa nepáči že dekoruje náš byt ,lebo mame si to dekorovať my sami,je to naša domácnosť.Pritom si aj hocikedy zmysly ked sa kona niečo v meste a oznámi že chce u nás prespať,bez opýtania a bez pozvania. Pride mi že niekedy nevie pochopiť že to nie je jej domácnosť,ale moja resp.naša ohľadom rodiny stále vravi aka ma byť sudržna atd že ako ma rodina držať spolu a sa chápať a pritom sama robi opak. Co si o tom myslite?
@anonym_autor Že treba to riešiť a rázne! Lebo raz mužovi dôjde trpezlivosť, vybuchne a pošle ju rýchlo do pi*e
Aj naše by radi, ale tak odkiaľ pokiaľ...
Myslim si o tom to, ze mama to ma respektovat a nedovolila by som to. Ok, raz za cas ked jej spravi radost doniest nejaky hrncek nepoviem. Ale organizovat Vase oslavy a domacnost, to v ziadnom pripade. Razne jej to povedz
@anonym_autor myslím si, že si máš prečítať niečo o asertivite a začať sa podľa toho správať. Prinesie hrnčeky? Mami, prepáč, ale dvoj byt si chceme zariadiť podľa seba a máme trochu iný vkus ako ty a nabalím jej ich domov. Nez ohľadu na to, či sa urazí, alebo nie. Prinesie nabudúce? Rovno sa spýtam, či mi nerozumela, či si ich chce zobrať domov, lebo ja ich postavím ku kontajneru. Neexistuje, že by mi niečo doma riadila, pripomeniem jej a to dôrazne, ak je treba, že je na návšteve, tak nech sa tak aj správa. Sa divím tvojmu mužovi, že jej ešte nedala najavo, že je paňou vo svojej domácnosti, nie v o vašej. Každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty. Bud si istá, že u mňa by neriadila, ani nenašla na ďalšej návšteve ani hrnčeky, ani kvety. Vschop sa trochu, nemáš desať rokov!
@anonym_autor Ja som aj vybuchla a nakričala, keď niečo nepochopili. Aj naše robia občas to čo neznášame a nechceme a ako sú staršie by rad,iaby sme skákali ako oni pískajú.Aj my sme niekedy pre pokoj v rodine museli ustúpiť vo veľa veciach.
Moja mama je taká istá a žiadne argumentovanie ju nezastaví vyskúšané - preto som sa naučila pre svoj pokoj - jedným uchom dnu a druhým von a keď odíde, vyhodím, čo doniesla (inak sa nedá), oslavu aj tak urobím po svojom a takisto okolo detí a rodiny. Zase také, že príde bez ohlásenia a pod. to nerobí.
@anonym_autor myslím si, že sa máš naučiť povedať NIE. Máš vlastnú domácnosť tak sa aj správaj ako pani domu.
@anonym_autor podla mna si jej mama to iste dovolovala jak ona k tebe. To je nejaka generacna zalezitost,ze pocuvat rodicov. Neviem ci ste veriaca rodina,ale skus si vyhladat citanie co sa cita na svadbach,nieco v zmysle: dcera vyrastie v zenu,syn vyrastie v muza opustia detske zvyky a maju pocuvat jeden druheho nie svojich rodicov. Este to tak aby sa mi mama organizovala oslavy podla jej gusta. Musis jej vysvetlit,ze pre teba je teraz najdolezitejsia rodina ty a manzel,a jeho chces respektovat v prvom rade nie ostatnych.
@anonym_autor
nabal jej tie veci alebo ukaz predajny inzerat. A akcia v meste? Ako prisla na nu tak aj odide. Nemas 5 rokov, mas muza a prespavacky teda nuhrozia.
@anonym_autor dúfam, že nemá kľúče od vášho bytu. Veci jej zabaliť naspäť, nezoberie, položím vedľa kontajnera. Oslava, zavolám sestre, že má prísť, ako sme sa dohodli, ona snáď bude rešpektovať tvoje rozhodnutie. Úcta áno, ale odtiaľ potiaľ, je to tvoja domácnosť a tvoje pravidlá.

Tiež mám takú mamu, nerozumie slovu nie , chodi bez ohlasenia
býva autom pol hodku od nás
veci ktoré mi dá predávam , darujem , vymenim
nič nepomohlo pár krat som ju poslala niekam bez výsledku , rozumný rozhovor nepomáha
takže len rázne konanie - nie, dnes nemožeš prist nehodí sa mi to,., toto tu nechcem/ nepotrebujem
ty o tom rozhodovať nebudeš a pod
občas nedvihnem telefon alebo neodpišem aj pol dňa