icon

Mám obavy zo stretnutia s vlastnou mamou

11. jún 2025

Ahojte.
Pred rokom som si povedala že stačí osočovania, ohovárania, utočenia, ponižovania od vlastného rodiča a bez debaty som prerušila kontakt s mamou.

Bývam v malom meste, mama býva mimo Slovenskej republiky, do nášho mesta chodila k nám alebo k svojmu bratrancovi, za celý rok sme sa nestretli, nekontaktovali, dnes nám volal bratranec, že mama sa chystá do nášho mesta na vikend, teda ku nemu a jeho rodine a mňa znova prepadla katastrofálna scéna, aké scény mi je ochotná prísť robiť, hanbu na celé sídlisko, čo by ste robili? Mám odísť na ten čas k otcovi s mužom aj deťmi?

sevrin
11. jún 2025

No to je ale mama.... Si si istá, či ti ju nevymenili v pôrodnici?

autor
11. jún 2025
@sevrin

No to je ale mama.... Si si istá, či ti ju nevymenili v pôrodnici?

@sevrin nevymenili 😀

januska12323
11. jún 2025

Ak sa budeš cítiť lepšie a máš tú možnosť tak choď.

autor
11. jún 2025
@januska12323

Ak sa budeš cítiť lepšie a máš tú možnosť tak choď.

@januska12323 išla by som, len teda nedá sa utekať do nekonečna, preto mám z toho taký pocit divoky

alex49
11. jún 2025

Nemala by si utekať, ale teraz je to pre teba najlepšia možnosť. Niekedy je lepšie vyhnúť sa konfliktu.

cacianka
11. jún 2025

Na ako dlho ?
Najlepšie je postaviť sa čelom k problému a riešiť, rázne slušne, asertivne.
Niekedy je lepšie nie že utiecť, ale eliminovať následky

diewcatqoo
11. jún 2025

A ved ide k bratrancovi. Si si ista, ze pride aj k tebe, ked ste cely rok nekomunikovali a ani ti nedala vediet, ze sa chysta do mesta?

sidicek
11. jún 2025

Ak príde na víkend odišla by som ,ak na týždeň a viac ,tak by som zostala.

alison11
11. jún 2025

Ja by som šla z deťmi na výlet niekam na víkend preč z domu,alebo ak bude na dlhšie u toho príbuzného tak proste si stáť sebavedome za svojím ak by začala do teba tak jej ukáž smer dverí a povedz jej je to tvoj dom/byt a keď sa jej niečo nepáči môže odísť nevolala si ju k tebe.A možno sa chce pomeriť za rok možno jej došlo aká bola na teba,ak nie postupuj ako som písala.A ešte zdvorilo sa jej poďakuj za návštevu pri odchode nech sa zahanbí.Fakt nik nemá právo ani rodič osočovať a ponižovať svoje dieťa dospelé pred vlastnými deťmi už dupla nie tým ukazuje zlý príklad vnúčatám ako sa majú k vám rodičom správať.

karolinakr
11. jún 2025

Pokiaľ nie je ako z filmu Mamička najdrahšie, maš šancu, že to prežiješ

zabka79
11. jún 2025

Takyto ludia sa nemenia..dat sancu = podstupit riziko ze sa to stane znova....a treba s tym pocitat, ale mozes to skusit...

autor
11. jún 2025
@zabka79

Takyto ludia sa nemenia..dat sancu = podstupit riziko ze sa to stane znova....a treba s tym pocitat, ale mozes to skusit...

@zabka79 nie nechcem to skúsiť, nechcem sa s ňou stretnúť ani rozprávať, chcem aby nám dala len pokoj

lilinkas
11. jún 2025

Choďte preč, ak máte tú možnosť a bratrancovi povedz, že máte na víkend už program a nebudete doma. Prečo by si mala brať ohľad na niekoho, kto ho neberie na teba a zbytočne sa stresovať? A možno za ten rok pochopila a nebude sa pokúšať vyhľadať ťa... Drž sa, úplne to chápem.

autor
11. jún 2025
@lilinkas

Choďte preč, ak máte tú možnosť a bratrancovi povedz, že máte na víkend už program a nebudete doma. Prečo by si mala brať ohľad na niekoho, kto ho neberie na teba a zbytočne sa stresovať? A možno za ten rok pochopila a nebude sa pokúšať vyhľadať ťa... Drž sa, úplne to chápem.

@lilinkas neplánujem povedať že ideme preč aby si nemyslela že kvôli nej 😀 proste len odídem

sidicek
12. jún 2025

A ten bratranec vám načo volal, aby vás varoval? On nevie co je zač?Jemu scény nerobí?Ved mu nabudúce povedz ,že ta to nezaujíma ake návštevy k nemu chodia.

bambulka224
13. jún 2025
@sidicek

A ten bratranec vám načo volal, aby vás varoval? On nevie co je zač?Jemu scény nerobí?Ved mu nabudúce povedz ,že ta to nezaujíma ake návštevy k nemu chodia.

@sidicek možno ju len v dobrom varoval....

luccija
13. jún 2025

Áno, išla by som prec

martul
13. jún 2025

Šak ale prečo chceš utekať, píšeš, že príde do mesta, nie k vám do činžiaku a je to len víkend. Kľud.

rozkvet1
13. jún 2025

Ja ti len poviem ze si odvážna a statočná za to že si si povedala dosť a odišla od nej. Ľudia ktorí majú dobrú mamu toto v živote úplne nepochopia aké to je ťažké. Za mňa obrovský palec hore. Ja sa stále snažím vymaniť z jej moci ale ešte nie som tak silná ako ty. Držím palce

andrea2667
14. jún 2025

Dievča zlaté, ak dobre čítam medzi riadkami, tak úroveň tvojho stresu sa rovná posttraumatickej stresovej poruche. Áno, matky nám vedia spôsobiť traumu s účinkom na psychiku ako keby sme zažili veľkú tragédiu. Lebo neláska od vlastnej matky naozaj je tragédia. Preto, z dôvodu tvojho zdravia bude najlepšie, ak nielen že sa dôsledne vyhneš akýmkoľvek kontaktom s ňou, ale aj vyhľadáš pomoc psychológa.