icon

Mám rodičom priznať požičanie peňazí kamarátovi?

28. feb 2026

Neviem ani ako začať ale požičial som kamarátovi peniaze, mal mi ich vrátiť včera a ešte mi ich nevrátil. Je to dosť vysoká suma. Vravel som mu že kedy mi ich vráti tak povedal že sa mu niečo skomplikovalo a že to bude dlhšie trvať. Poznáme sa len pár mesiacov a keď som mu dneska povedal že by som tie peniaze potreboval tak sa prestal ozývať.

Strana
z4
anonym_bb2b99
28. feb 2026

@anonym_autor Peniaze už nikdy neuvidíš a rodičia hádam vedia, akého hlupáka vychovali. Ak nie, radšej im to nehovor.

d_ivana
28. feb 2026
@anonym_bb2b99

@anonym_autor Peniaze už nikdy neuvidíš a rodičia hádam vedia, akého hlupáka vychovali. Ak nie, radšej im to nehovor.

@anonym_bb2b99 Nehovor mu, že je hlupák. Ty si nikdy neveril/a nesprávnemu človeku? V dospelosti možno nie, ale v detstve/puberte? Chlapec je podľa toho, ako a čo píše, ešte mladý.

anonym_b1a937
28. feb 2026

Ak to neboli tvoje zarobene peniaze, povedz im to.

d_ivana
28. feb 2026

@anonym_autor Ak naozaj potrebuješ peniaze, rodičia sú tí, od ktorých ich budeš pýtať. Čiže áno, mal by si im to povedať. Možno aj prídu na spôsob, ako ich dostať späť - nakontaktujú sa na rodiča toho tvojho "kamoša", opýtajú sa na polícii...

7miriam77
28. feb 2026

Toto vyzerá tak, že ten dotyčný sa bude vyhovárať dokola dokola a z peňazí nebude nič. Máš dakeho svedka, že si peniaze požičal? Rodičom to kľudne povedz a vezmi si z tohto doživotné ponaučenie. Ber to tak, že nejde o život....no už nikomu nepožičiavaj

tykat
28. feb 2026

Koho boli peniaze co si pozical?

ljmmm
28. feb 2026

aj mna v mladosti neraz osrali. A ver ze takych " kamaratov" mame kazdy. Nech ti je to poucenim. Cize uz nepoziacias nikomu, ani rodine. Btw ak si pozical peniaze rodicov zrejme si velmi mlady..mno to si si nemal dovolit. Povedz to rodicom

autor
28. feb 2026
@anonym_bb2b99

@anonym_bb2b99 chcel som mu pomôcť, bol v srackach a mne ho prišlo ľúto tak som mu požičial ...

autor
28. feb 2026
@d_ivana

@anonym_bb2b99 Nehovor mu, že je hlupák. Ty si nikdy neveril/a nesprávnemu človeku? V dospelosti možno nie, ale v detstve/puberte? Chlapec je podľa toho, ako a čo píše, ešte mladý.

@d_ivana mne ho prišlo ľúto a myslel som si že je to naozajstný kamarát. Nevedel som že bude zrazu vymýšľať. Nemal peniaze ani na jedlo, tak som mu ich dal...

autor
28. feb 2026
@anonym_b1a937

Ak to neboli tvoje zarobene peniaze, povedz im to.

@anonym_b1a937 práveže boli.

autor
28. feb 2026
@7miriam77

Toto vyzerá tak, že ten dotyčný sa bude vyhovárať dokola dokola a z peňazí nebude nič. Máš dakeho svedka, že si peniaze požičal? Rodičom to kľudne povedz a vezmi si z tohto doživotné ponaučenie. Ber to tak, že nejde o život....no už nikomu nepožičiavaj

@7miriam77 nie nemám svedka. Nemal ani na jedlo a pracuje v zahraničí čo mi bolo divné. Mne ho prišlo ľúto tak som mu tie peniaze dal

autor
28. feb 2026
@tykat

Koho boli peniaze co si pozical?

@tykat peniaze boli moje.

hellwant
28. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_bb2b99 chcel som mu pomôcť, bol v srackach a mne ho prišlo ľúto tak som mu požičial ...

@anonym_autor Bol v srackach, to ta nenapadlo, ze je vinny za to on sam? Nuz v drvivej väcsine sa do takychto veci dostanu ludia vlastnou nezodpovednostou- ta si lutost nezasluzi. A robi v zahranici a nema. Tvoja naivita, ale poucis sa aspon.

autor
28. feb 2026
@ljmmm

aj mna v mladosti neraz osrali. A ver ze takych " kamaratov" mame kazdy. Nech ti je to poucenim. Cize uz nepoziacias nikomu, ani rodine. Btw ak si pozical peniaze rodicov zrejme si velmi mlady..mno to si si nemal dovolit. Povedz to rodicom

@ljmmm peniaze boli moje. Pracujem

anonym_2fca29
28. feb 2026
@anonym_autor

@tykat peniaze boli moje.

@anonym_autor tak potom naco do toho tahat rodicov? Pories si to sam ako velky chlapec.

autor
28. feb 2026
@anonym_2fca29

@anonym_autor tak potom naco do toho tahat rodicov? Pories si to sam ako velky chlapec.

@anonym_2fca29 tak pýtali sa že kde som bol lebo som šiel vonku a nedal im vedieť, prišiel som domov a nechcem im klamať...

januska12323
28. feb 2026

Načo to chceš rodičom hovoriť? Vyrieš si to sám.

ljmmm
28. feb 2026

o aku sumu ide vlastne? Je to moc dramaticke pre teba?

anonym_d83a78
28. feb 2026

Ak od tych penazi nezavisi tvoj zivot, ze by si teraz nemal na splatku hypo alebo na jedlo, tak by som im to nehovorila, naco

autor
28. feb 2026
@ljmmm

o aku sumu ide vlastne? Je to moc dramaticke pre teba?

@ljmmm 600€, ako není to dramatické. Len rodičia sa pýtali že prečo stále chodím ku kamarátovi a som im vravel že len tak vonku. Asi ich nebudem tým zaťažovať

autor
28. feb 2026
@anonym_d83a78

Ak od tych penazi nezavisi tvoj zivot, ze by si teraz nemal na splatku hypo alebo na jedlo, tak by som im to nehovorila, naco

@anonym_d83a78 máš pravdu

autor
28. feb 2026
@januska12323

Načo to chceš rodičom hovoriť? Vyrieš si to sám.

@januska12323 máš pravdu, zbytočne ich budem zaťažovať

lucimichi
28. feb 2026

ja som dosť stará a moja rada je, nikdy nikomu nepožičaj ani 1 euro a hlavne nie rodine a kamošom. My sme sa s mužom už toľko krát popálili! Ako sa vraví, za dobrotu na žobrotu! Ale vekom sa človek poučí. Ty si mladý, preto ti radím nikdy nikomu už nepožičaj!

hellwant
28. feb 2026
@anonym_d83a78

@anonym_d83a78 pise, ze siel von, nedal im vediet tak sa pytali, kde bol. Nema asi ani 18.

tykat
28. feb 2026
@lucimichi

ja som dosť stará a moja rada je, nikdy nikomu nepožičaj ani 1 euro a hlavne nie rodine a kamošom. My sme sa s mužom už toľko krát popálili! Ako sa vraví, za dobrotu na žobrotu! Ale vekom sa človek poučí. Ty si mladý, preto ti radím nikdy nikomu už nepožičaj!

@lucimichi ja sa riadim.pravidlom, poziciam len tolko kolko by som danemu cloveku aj darovala. Nech ma to potom nestve.

ljmmm
28. feb 2026

coze 600€ toteda je dramaticke. To uz mrzi aj mna za teba

anonym_c37cfb
28. feb 2026

Nikdy ti ich nevráti a ten človek si ťa vytipoval ako ľahkú obeť, preto na sebe zapracuj lebo sa ti to určite ešte stane...

PS: Keď je niekto v sračkách a nemá (vraj) na jedlo tak čo si si myslel, že sa stane zázrak a vyhrá v lotérií aby ti to mal z čoho vrátiť? :D

autor
28. feb 2026
@lucimichi

@lucimichi to teraz prvýkrát som požičial peniaze. Nevedel som že to tak zneužije ale keď písal že o 2 týždne by mi tie peniaze poslal ta mu asi uverim. Neviem

autor
28. feb 2026
@hellwant

@anonym_d83a78 pise, ze siel von, nedal im vediet tak sa pytali, kde bol. Nema asi ani 18.

@hellwant mám 19 ale som jedináčik a rodičia sa omna dosť bali...

anonym_339be0
28. feb 2026

Mám v živote jednu zásadu. Nikdy NIKOMU nepožičiam ani cent. Neexistuje osoba na tomto svete, ktorej by som bola ochotná požičať peniaze. Osvoj si túto zásadu aj ty a vyhneš sa v živote mnohým problémom. A rodičom by som to povedala na tvojom mieste. Možno ti nejako pomôžu vytrieskať tie peniaze z toho týpka.

Strana
z4