Mám zostať v manželstve alebo nie?
Aspoň takto v skratke. Moji frajeri neboli bohvie aký dobrý ku mne, no spoznala som môjho manžela. Bol hrozne dobrý, správal sa ku mne ako ku princeznej. Po 4 rokov sme sa rozhodli, že si spravíme dieťa. Boli sme úplne šťastný z toho keď som otehotnela. Po pôrode sa ale zmenil. Začali sme sa úplne hádať, on začal piť, vyčítal mi všetko. Hneď chcel druhé dieťa, ale ja som nechcela ani počuť, Adamko mi plakaval dva roky vkuse, stále sa nosil na rukách deň čo noc. Po 2 rokov sme na to hupli znova, no on sa úplne zmenil, pijaval a ja som bola na nervy s neho, raz som ho úplne kopla, lebo som nemohla zaspať, tak chrapal. Zobudil sa a on mi šlahol do brucha fľašu. Išla som na wc, úplne na nervy, spadla som a dostala som úplnú úzkosť, nedokázala som dýchať, to bolo hrozne. Boli dni, kedy bol ku mne dobrý a ja som zabudla na to zle. Keď sa Timko narodil, bol pokoj. Rok som si to užívala, manžel má nechal a ja som sa starala. No vyčítal mi, že si neprivyrabam, že má musí živiť, proste debil. Tak som si našla na polovičný úväzok prácu, to už sa mu páčilo, ale aj tak mal stále niečo a furt si hľadal niečo. Povedala som mu, že k nemu nič necítim, tak sa vytočil a úplne bol zlý, že som nevďačná, že chcem pokaziť deťom vzťah. Teraz som si všimla, že ich hucka proti mne ! Smejú sa na tom, keď mi urobia zle, no nechápem. Dnes mi Adamko ťahal mikinu a skoro som spadla, keď sme boli na návšteve, tak sa s ním vyvadil, no nechápala som.
Dnes som mu povedala znova, že sa necítim šťastná pri ňom a nič k nemu necítim, povedal mi, že všetko pokazim.! Že čo som pre neho spravila, že on chodí do roboty a mne sa furt nelubi, že či som normálna.!!!
Ja sa pri ňom vôbec necítim šťastná.! 🥲
@iivancova 💔 čo to je s tými mužmi? Toľko je v dnešnej dobe alkoholikov, že až žasnem ! Nechápem, čo sa to deje.
@monikastano je ovela jednoduchsie vyriesit problem alkoholom,dotycny na chvilku zabudne,ako ho riesit.Riesenie problemu,vyzaduje zmenu,vyjst zo svojej komfortnej zony,zmenit nieco v zivote a to sa ludom nechce...
Bože,toto sa ťažko aj číta,nie to prežíva 😟. "Som ho kopla,on hodil fľašu.....
Musíš od neho odísť,tie deti si toto nezaslúžia.
@monikastano a čo je so ženami,že si robia deti s alkoholikmi a inými debilmi napriek tomu,že to vedia?
Zas príbeh na večer? Či to myslíš vážne?? Chudáci deti.
Je skutočne záhadné , ako každý takýto príbeh obsahuje biele ( rozprávanie dotyčnej ) a čierne ( rozprávanie o dotyčnom ). Len život nie je čierno-biely. Každá minca má dve strany , bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. Ženy často majú tendenciu zvaľovať vinu na druhého ( muža ) ale nehľadajú chybu v sebe. Sťažujem sa sťažujem a aj napriek tomu si urobím druhé dieťa. Veď to postráda akúkoľvek logiku.
Na túto otázku si musíš nájsť odpoveď sama no z vlastnej skúsenosti viem že to bude len a len horšie a môžeš sa snažiť ako len chceš. Za mňa rozvod ale musíš mať odvahu a priateľov,rodinu pri sebe...
@monikastano 4 roky bol ôk, potom po prvom synovi začal piť, a po dvoch rokoch sa zmenil, začal piť 🤔 tak koľko rokov pil, 2, 3, 4, doteraz? A ako dlho si s ním už od tých 4 rokov šťastného vzťahu? Stratila som sa v počtoch.
V každom prípade, by som s nim nebola už od prvej bitky, alebo agresivity ku mne.
Si matka, musíš byť silná pre svoje deti. Ty nerozbijes vzťah, ty zachranis vzťah tvoj k svojim deťom.
Tak smelo do toho. On je slaboch, preto tie vyhrážky. 🍀
@damian85 súhlasím.
Zeny su totalne slepé na red flags 🤦🏻♀️ je to nahovno, spravme si druhe dieťa jupiii 👍🏼
Raz by sa moj muž skúsil takto baviť so mnou. To by videl rio točo, ktoré by nastalo. Nechapem na co cakas. Mas dalsie dva životy este v zalohe???
@kavasmliekom Sme spolu už 10 rokov. Na materskej som 6 rokov, takze 6 rokov sa takto chová. Je neskutočne, aký je manipulátor a ako manipuluje so mnou. Myslela som, že to je normálne, keďže moj otec bol rovnaký ako on, dosť mi ho pripomína. No uvedomila som si, že trápiť sa nechcem.! Dnes ráno, som mu to vypľula do tvare, povedal mi, že som nevďačná, že sa mám zamyslieť nad sebou, takéto veci mu hovoriť, veď to neni normálne. Snáď to bude tolerovať a pochopi to, ale nemyslím si. 🫣
zbytočne generalizuješ, s "tými mužmi" nie je nič, len ty si si zle vybrala. Možno to zo začiatku nevyzeralo zle, ale po prvom dieťati si už vedela, čo je zač - v živote by ma neukecal na druhé dieťa. Aj teraz sa to dá napraviť, zobrať deti a odísť, pretože pri takom chlapovi z chalanov vyrastú takí istí hulváti ako je on. Máš kam odísť? Ako si na tom finančne, utiahneš to s dvoma deťmi? Má ti kto pomôcť? Ak áno, neváhaj
@rozculena ono si to ani neuvedomuješ, keď si v tom živote. Po 6 rokov som si to uvedomila. Keď vyrastaš v takom zivote, príde ti to normálne.
Zamysli sa nad sebou, v tom ma pravdu … a ked domyslis ma on alebo ty zbalene kufre dovi, dopo … hlupost si urobila ked si si s nim urobila druhe dieta. Len je na case jednat, pretoze v takej rodine vychovas rovnakeho debila ako uz mas po boku. Vies, co je s muzmi zle? Ze matky nemaju dost sily, € alebo rozumu, aby odisli a rovnakych kretenov vychovavaju pre dalsie generacie. O 20-30 rokov sa bude mozno nejaka zena stazovat na tvojich synov, ze otocili na debila … nie nestali sa nimi po pororode, oni sa na nich vyformovali v rodine
@damian85 Ten kto má pozná vie, že som veľmi citlivá a nekonfliktná ! Chcem len harmonicky vzťah, ktorý som nikdy nemala .!!!! Vo vzťahu treba komunikovať! Vždy keď som mu niečo povedala, vyletel na mna, že vyvolavam hadku, pritom som mu to povedala normálne. Mna keď niečo trápi, potrebujem sa rozprávať. Stačilo malo a on už hneď kričal a bol oheň na streche, ja už som mala posledné mesiace strach s jeho reakcie, aj keď to bola uplna hlúposť. ! Dokonca mi ani peniaze nedáva, všetko má pre seba!! V dnešnej dobe sú ženy veľmi pohodlne a chlap ich musí živiť. Česť výnimkám.😇
@monikastano prva vec, nesedia ti pocty s vekom deti v profile... druha vec, ked je niekto debil po prvom dietati, nerobim si s nim druhe, ale s to prve zbalim a padam...
Sama si napisala, ze ked niekto v takych podmienkach zije, povazuje to za normalne... tak sa zamysli, ci chces znicit zivot dalsim zenam, ked to tvoji synovia budu povazovat za normalne, lebo taky priklad maju zo strany rodicov...
Zijem sama s dvomi detmi a zijem. S byvalym mam lepsie vztah ako kedykolvek predtym, lebo na mna uz nema psychicky dosah a nerozhadzu ma jeho nalady. Ale vidim, ze s novou frajerkou cvici presne tu istu psychogymnastiku ako so mnou. Ak chces byt stastna, bud najskor stastna sama so sebou a detmi... a potom mozno pride ten spravny
@olimuc Už sa stalo. Jednám !
To veru nechcem.!! Chcem aby si ženy vážili a hovorím im to stále, len ich otec to nejak nevie a samozrejme budú robiť to čo vidia, nie to čo počúvajú.
Najvtipnejšie je, že jeho mama mi dohovára, aby som to tolerovala, lebo aj ona to robí.,lebo rodina, je dôležitá a deti potrebuju rodičov. Keď on nedrží rodinu, tak aby som to robila ja. Ja by som nevydržala žiť dlho s takým človekom ! Pche! Každý si je zdrojcom svojho šťastia a to budem mat sama. Urobila som veľkú chybu, ale vtedy som si to fakt neuvedomovala. Ako sa povie, sprostá hlava, trpí celé telo.!!
@monikastano A čo tak nachvíľku sa zastaviť a pouvažovať. Vieš píšeš stále len on je zlý a ja dobrá a potrebuješ si to " utvrdiť " aj názorom druhých. Žiť v takomto manželstve a je úplne jedno či je pravda na jednej alebo druhej strane , je katastrofa. Žiť s niekym kto mi za minútu vymenuje 1000 mojich zlých vlastnosti , ale za hodinu nevie povedať jednu , je znova katastrofa. Zabudnúť prečo som sa do toho človeka zamiloval , urobil si s ním nie jedno dieťa , ale v tvojom prípade dve - je bežné. Je také príslovie , na princeznú doma čaká princ , na kravu - vôl. Ak je tak príšerne strašný a ty tak skvelá , prečo si si s ním robila druhé dieťa ? Čakala si že na neho zostúpi Duch Svätý ?
@monikastano a to sa sťažuje až po 6 rokoch? Teraz nám? Či si to riešila aj s niekym blízkym, rodinou, priateľmi, jeho rodičmi? Neverím, že každý jeden ti povedal aby si držala ústa a krok.
Ak to tak bolo, tak ti tu teraz mi píšeme, že hoci to nie je ľahké, ale dá sa odísť. Len treba chcieť. A ukázať mu, že si silná a nebojíš sa ho.
@damian85 Zamilovala som sa, lebo bol ku mne milý a cítila som sa pri nom vždy dobre. Vedel má vždy podporiť a aj ked som si prechádzala niečim, vždy stal pri mne. Zmanipuloval má na druhé dieťa, presvedčil má. Ja nemôžem povedať, som vďačná ze mám oboch chlapcov a urobím pre nich aj nemožné, aby sa mali dobre.! Chcela som, aby mali otca a úplnú rodinu, no čím viac šancí mu dávam, tým menej si má vážil, moj pohar trpezlivosti pretiekol. Každý by mal byt šťastný a mat pri sebe človeka, ktorý si váži toho druhého.!
@kavasmliekom je to smutne, ale je to tak. Jeho mama o všetkom vie a vždy mi hovorila, aby som to nevzdávala, že bude dobre. Dôležitá pre deti je rodina, ale pochopila som, že ak niesom šťastná, nebudú šťastný ani chlapci. Chcem aby sa pekne správali k druhým, a hlavne k dievčatám. No ich otec im dáva presný opak šťastného a harmonického vzťahu. 🫣🥲
@monikastano No problémom je , že už 3 správu mi odpovedáš stále to isté. On je zlý , on je taký , on je taký. Ak to takto cítiš , že jediný problém vašej rodiny je on a takto to vyzerá aj u vás doma , síce abstinujem , ale piť by som začal aj ja. 😝 . Od začiatku píšem , tvoj pohľad na vec je že vo vašom vzťahu je len a iba biele ( čiže ty ) a čierne , čiže on. Ty si vlastne chybu nikde neurobila a on čarovným prútikom pomedzi 2 vodky ťa zmanipuloval tak , že si spadla medzi dverami na postavený xxx. Žiaden muž , ale ani žena si nebude vážiť partnera , ktorý na neho dookola nadáva , hľadá na ňom to zlé a aj za upršané počasie môže práve on.
@damian85 a nemala by som nadávať, keď to nefunguje a robí to čo robí ? 🤔
@monikastano Môžem sa opýtať ? Vážne si ho kopla keď spal a chrapal a vážne po tebe hodil fľašu? Pre mňa je to proste nepochopiteľné,neviem si to ani predstaviť, žiť v takom vzťahu.
@zuzanita1609 Hej, vždy som ho kopala, ale to nebol nejaký silný kopanec. No v tedy sa hneval, asi má znechutenie z tehotných žien, lebo aj na svoju sestru bol zlý, keď bola tehotná. 🥴
Dnes som to hovorila jeho mame, tak sa rozplaka, povedala mi, že sa s ním porozpráva. Zasa ta istá pesnička, čím viac šancí mu dávam, tým si má viac neváži. 🤮
@monikastano a ty si ho vážiš ?
Samozrejme že si ho vážim, keby som si ho nevážila, nedávala by som mu toľko šancí.
@monikastano
Samozrejme že si ho vážim, keby som si ho nevážila, nedávala by som mu toľko šancí.
Ty si vazis cloveka ktory ti ako tehotnej hodil flasu do brucha? Wtf, ten chlap by sa ma uz v zivote ani nedotkol a bol by mi nechutny ze az, o akom vazeni sa tu preboha bavime. Ty si vazis samu seba?

“Po 4 rokov sme sa rozhodli, že si spravíme dieťa. Po pôrode sa ale zmenil. Začali sme sa úplne hádať, on začal piť, vyčítal mi všetko. Hneď chcel druhé dieťa, ale ja som nechcela ani počuť“ a “Po 2 rokov sme na to hupli znova, no on sa úplne zmenil, pijaval”… čo k tomu dodať. Po prvom sa “zmenil” na alkoholika a debila a o dva roky nato si sa znova dala ukecať, hoci si vedela aký je. Konečne sa zbaľ a odíď, ak nie si šťastná, len žiadne dieťa do tretice.