icon

Manžel a domácnosť

Dnes o 08:22

Je normálne, že muž, keď má raz za rok, urobiť nieco v domacnosti,mi vyhadzuje na oči, že preco by to mal robiť on,že ani ja nepilim drevo a nekosim.

Strana
z3
autor
Dnes o 11:59
@anonym_bc410c

@anonym_autor ved hovorim,len si pekne dievca zlate pokecaj,povypravaj,ulavi sa ti a robis to dalej.Skutek,proste utek.

@anonym_bc410c Dik si veĺmi empaticka. Forum slúži aj na vykecanie ak ťa to obťažuje zaoberaj sa niečím iným.

anonym_bc410c
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@maryetta Tak tej starostlivosti je omnoho menej, keďže je malo doma robi aj cez víkendy. Ked ma volny vikend ide aj na styri dni k mame 200km od nas. Vlete chodi na ryby na posed kedze je poľovník, no je to ťažké

@anonym_autor no vidis takze si vlastne sama na deti a vsetko,a tu by som to urobila uz tym duplom a rychlo.Ked bude doma a cakat,ze zase obsluzis ako sluzka,ako casnicka,tak to by vtedy videl.Prave vtedy by som vyuzila tu chvilu nech sa o deti postara a ja isla von sa poprechadzat.Ty to ale neurobis,ty si len pokecas a robis vsetko stale rovnako.Ziadna zmena v tvojom spravani a ano tie vycitky,vyuzije a sam ti vsugeruje,ze si neschopna ked ho nevies obsluzit.Nie mas 2ruky zdrave,ja som navarila,nabrat si snad vladzes aj sam,nemam ti to este aj predzut???
Vy sa ale k sebe dokonale hodite,on rozkazuje a ty skaces,keby si neskakala tak by ste sa k sebe vobec nehodili.

anonym_bc410c
Dnes o 12:03
@anonym_autor

@anonym_bc410c Dik si veĺmi empaticka. Forum slúži aj na vykecanie ak ťa to obťažuje zaoberaj sa niečím iným.

@anonym_autor jej,nemala by som problem mu to vyliat aj na kolena,jezisi sorry moj drahy,smyklo sa mi.Jaj,zopar krat ako rad by si nakladal aj sam bez nehod.Ach,zeny,zeny.

autor
Dnes o 12:07
@anonym_bc410c

@anonym_autor no vidis takze si vlastne sama na deti a vsetko,a tu by som to urobila uz tym duplom a rychlo.Ked bude doma a cakat,ze zase obsluzis ako sluzka,ako casnicka,tak to by vtedy videl.Prave vtedy by som vyuzila tu chvilu nech sa o deti postara a ja isla von sa poprechadzat.Ty to ale neurobis,ty si len pokecas a robis vsetko stale rovnako.Ziadna zmena v tvojom spravani a ano tie vycitky,vyuzije a sam ti vsugeruje,ze si neschopna ked ho nevies obsluzit.Nie mas 2ruky zdrave,ja som navarila,nabrat si snad vladzes aj sam,nemam ti to este aj predzut???
Vy sa ale k sebe dokonale hodite,on rozkazuje a ty skaces,keby si neskakala tak by ste sa k sebe vobec nehodili.

@anonym_bc410c Nemôžem hocikedy odísť. Opatrujem a muz zneužíva tuto ťažkú životnú situaciu. Ja nemam volno ani jeden den

rozculena
Dnes o 12:07
@anonym_autor

@anonym_246931 Doma u mamy to robil dokonca este aj piekol. Sam si pral.a prezliekal postel. Keď mu to vytknem tak povie ze sa neženil preto aby si sam varil.

@anonym_autor tak tu máš odpoveď....zobral si ťa,aby mal slúžku zadarmo

anonym_7614ae
Dnes o 12:11

No a to, že on pracuje a zarába a ani si jedlo kúpiť nemôže z peňazí, ktoré zarobil je podľa mňa dosť husté!

majlo1234
Dnes o 12:16

Ja b som mu povedala, ze som sa nevydala na to, aby som sa starala o stareho capa, co si ani zrat nevie nabrat. Akoze sprry.
Ak chces radu, musis sa odosobnit od toho nazoru, ze poriadok doma je zenina vizitka. Lwbo neni. Jw tp vizitka vsetkych, co tam ziju. A co, ze si foti bordel. Je to jeho bordel. A ze ta ide hanit k mame, alebo kde. To ti moze byt u prdele, a aj b som mu to povedala.
Ja by som nemohla byt prijemna, empaticka, laskava a sexualne aktivna partnerka, keby ma moj muz mal za sluzku. Takze ak chce taku partnerku, musi sa cinit aj on. A nwbudem klamat, ani u nas to nie je ideal, je toho viac, co robim v domacnosti ja, ale ocakavam jeho spolupracu. Zaroven sa ucim lepsie komunikovat, proste ho musim ukolovat, nanestastie vela krat nevie(tvari sa?) co vsetko treba.

anonym_bc410c
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@anonym_bc410c Nemôžem hocikedy odísť. Opatrujem a muz zneužíva tuto ťažkú životnú situaciu. Ja nemam volno ani jeden den

@anonym_autor mozes,prebal otca,nakrm tak aby ta aspon hodinu nepotreboval,vodu by mu tolko hadam aj deti podaju a chod sa prejst.Vsetko ostatne preco sa neda a nejdu su len vyhovorky.

anonym_dcf5d3
Dnes o 12:36

@anonym_autor Aj ja som od začiatku bola v pozícii naučených vzorcov z domu, že žena má na starosti celú domácnosť, deti, rodinu a veľmi ťažko sa to mení..keďže u nich to funguje rovnako a svokra ešte povie, že ako nám je dnes mladým dobre! Rozumej "máme automatické práčky, vysávač, umyvacky,susicky,pampersky a podobne...Pritom "činžiakový chlap"si väčšinou odrobí a fajront! Občas niečo opraví a šikovnejší majú na starosti pár vecí. Ano aj u nás som to ja čo sa stará o chod domácnosti a chodí aj pri dvanástkach spať posledná. Čo nenaučili rodičia ro žiaľ žena už ťažko mení a učí.

autor
Dnes o 12:52
@anonym_dcf5d3

@anonym_autor Aj ja som od začiatku bola v pozícii naučených vzorcov z domu, že žena má na starosti celú domácnosť, deti, rodinu a veľmi ťažko sa to mení..keďže u nich to funguje rovnako a svokra ešte povie, že ako nám je dnes mladým dobre! Rozumej "máme automatické práčky, vysávač, umyvacky,susicky,pampersky a podobne...Pritom "činžiakový chlap"si väčšinou odrobí a fajront! Občas niečo opraví a šikovnejší majú na starosti pár vecí. Ano aj u nás som to ja čo sa stará o chod domácnosti a chodí aj pri dvanástkach spať posledná. Čo nenaučili rodičia ro žiaľ žena už ťažko mení a učí.

@anonym_dcf5d3 No ja by som to vedela hypoteticky zmeniť ale bohužial som momentalne v takom životnom obdobi keď nemôžem robiť žiadne zmeny. Len mam strach že keď ich budem môcť zrealizovať tak už bude neskoro a pretečie mi zivot pomedzi prsty.

motylik2559
Dnes o 12:53
@anonym_autor

@motylik2559 On aj porobi, ale vsetko mam vyhodené na oči a citim sa uplne ako neschopna

@anonym_autor Autorka prepac, ale tvoj manzel je idiot. Ved zije tam aj on, co je z doby kamennej, ze to deli na muzske a zenske prace? Zacni po 25 rokoch konecne mysliet aj na seba. Pokial chces s nim ostat, co ja by som takto s nim zit nedokazala, tak sprav len najnutnejsie, nepretrhni sa a venuj cas aj sebe. Pripadne nekos travu, nech ho to pocka, na co robis teda este aj tu jeho cast co je zlomkom z toho co robis ty. Nesekaj drevo. A ked bude na tyzdnovke, ci dlho robit a nech! Nech ho to pocka, trava neutecie a ani drevo, ked bude mat reci, tak mu len s kludom a prehladom povedz,ze preco nenasekal toho tak, aby vam to vystacilo kym bude on prec, ze ved to nie je tvoja praca, od toho mas chlapa. Dostala si tu uz kopec rad, ale mam taky pocit, cim viac piseme a cim viac ti tu pisu ine zeny, ze ziadna rada ti nie je dobra, ci?? Dosla si sem po radu a zacat s tym po takej dobe konecne nieco robit alebo je to len vylev tvojej nahromadenej frustracie z tvojej duse? Fakt sa zamysli, ci chces dalsie roky zit takto a o nejaky cas sem zas napises zufale bolave riadky, alebo sa zapries, skusis byt silnejsia a odolnejsia a s tym nieco spravis. V dobrom mienene.

autor
Dnes o 13:01
@anonym_7614ae

No a to, že on pracuje a zarába a ani si jedlo kúpiť nemôže z peňazí, ktoré zarobil je podľa mňa dosť husté!

@anonym_7614ae Jasné ze si moze kúpiť co chce ale zbytocne sa plytvá, lebo potom uvarene sa nezje. On na sebe nešetrí toho sa neboj . Je poľovník rybar, kazdy den krabicka a pol cigariet cez viken bedna piva. Jemu vyplata chodi na jeho vlastný účet a ja nemam k nemu pristup ani neviem kolko zarába iba orientacne co mi povie keď sa ko konkretne opýtam.

minenkaa
Dnes o 13:10
@anonym_autor

@anonym_7614ae Jasné ze si moze kúpiť co chce ale zbytocne sa plytvá, lebo potom uvarene sa nezje. On na sebe nešetrí toho sa neboj . Je poľovník rybar, kazdy den krabicka a pol cigariet cez viken bedna piva. Jemu vyplata chodi na jeho vlastný účet a ja nemam k nemu pristup ani neviem kolko zarába iba orientacne co mi povie keď sa ko konkretne opýtam.

@anonym_autor prečo nerovnomerne prispievate na domácnosť
Vies o tom výživnom,že si môžeš pytat?

anonym_bc410c
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@anonym_autor je smutne,ze ani nevies kolko muz zaraba,ty s jeho vyplaty vidis len maly zlomok,nie nevarila by som mu uz len z principu,lebo on moze mat kludne aj 2000eur,aj 3000eur a tebe da z toho kolko omrvinku na chod domacnosti.Takze on ma z coho si kupit zradlo pre seba.Ty var naozaj len detom.Boze jak ja by som ho otocila,ze sam by mi ukazal pasku kolko zaraba.Ty to nevies,ty sa uspokojis zo vsetkym,taka trpitelka je z teba.

bielasovicka
Dnes o 13:27

@anonym_autor ste spolu 25 rokov, tak už musíte mať dospelé deti. Tie si môžu už aj sami navariť nie? A na muža sa vykašli, ja by som ho už dávno kopla do riti. Mne by stačilo už len to, že si nenalozi sam jedlo 🤦🏻‍♀️. O ostatnom ani nehovorím..

selest
Dnes o 13:40

Vsetko sa da, len treba chciet a nerobit zo seba vacsiu chuderu nez z teba robi on. U mna by taky chmulo veru nepochodil.

autor
Dnes o 13:45
@bielasovicka

@anonym_autor ste spolu 25 rokov, tak už musíte mať dospelé deti. Tie si môžu už aj sami navariť nie? A na muža sa vykašli, ja by som ho už dávno kopla do riti. Mne by stačilo už len to, že si nenalozi sam jedlo 🤦🏻‍♀️. O ostatnom ani nehovorím..

@bielasovicka Nemame dospele deti. Otehotnela som po rokoch komplikacii a nevydarených tehotenstvach.

anonym_1352b8
Dnes o 13:57

Neviem mne to nepríde normálne, ja si zakladám na tom, že ak mu periem, varim, kupujem oblečenie, on aj teraz upratuje a ja si sedim a pozerám film. Prečo by som ja mala robiť všetko? Občas odfrfle keď niečo ho poprosím, ale hneď ho odbijem, že mu varím, pripravujem jesť atd. A potom bez slova pomáha ďalej. Ale to sa stáva len málokedy. Muži by si mali uvedomiť tiež že nie všetko musí byť len na žene. Sme rovnocenní ľudia.

anonym_08b0ee
Dnes o 14:18

Ja som z rodiny kde tento vzorec spravania bol "normalny" viacerymi generaciami. Ja som to mala pod nosom. Moja mama takto obskakovala a aj obskakuje mojho otca, on doma krizom slamy neprelozil. A ja som si povedala, ze ja svojmu muzovi takuto sluzku robit nebudem a preto som si nasla manzela, ktory aj navari, uprace, postara sa. U nas nie su zenske a muzske prace.
Autorka prepac, ze budem taka uprimna ale tvoje manzelstvo stoji za hovno. Ty sa bojis ze ti zivot utecie pomedzi prsty lenze tebe uz utiekol. Vymenuj jednu jedinu vec co na svojom muzovi milujes. Keby mne muz povie, ze naco som sa zenil, taku mu jednu prij*bem, ze stena by mu dala druhu a na druhy den podam ziadost o rozvod. Takto sa nevyjadruje muz, ktory si vazi svoju zenu. O vydelovani penazi sa nejdem ani vyjadrovat. Ja vazne nechapem naco ti je takyto drbo. Ty jemu si dobra ale on tebe naco?

januska12323
Dnes o 15:34

Pekne si zajtra sadni za stôl, zober do ruky papier, napíš aké máš príjmy a výdavky, odrátaj od toho chlapove jedenie a kupovanie sprostosti, prirátaj výživné na deti a potom rozmýšľaj načo ti je doma.

anonym_bc410c
Dnes o 15:41
@selest

Vsetko sa da, len treba chciet a nerobit zo seba vacsiu chuderu nez z teba robi on. U mna by taky chmulo veru nepochodil.

@selest nevie sa branit,nevie konat.Ani nevie,kolko jej muz zarobi.Sice si sem tam pofrfle ale vysledok je taky,ze to urobi aj tak,a vzdy a navzdy.

sasa1310
Dnes o 16:20
@anonym_autor

@sasa1310 Opatrujem 80 ročného ocina. On to nechape ze opatrovanie je byt 24/7 k dispozicii človeku ktory je na mna odkázaný a nie som doma preto aby on mal komfort. Nie kedy cely týždeň riešim iba lekarov. Pridem domov neviem co od radosti ocina kupem chovam je plienkovany. Musim kurit varit upratovat nakupovat starat sa o zverinu v lete o zahradu a mam este vela kvetov. Ale vsade inde zeny lepsie a viacej toho zvladaju podĺa môjho muža ako ja.

@anonym_autor áno, to je pochopiteľné. To je práca na 24/7. No asi naozaj upustiť a sťažovať sa aká si unavená, narobená a prestať robiť všetko za neho.

Strana
z3