icon

Manžel je dosť veľký sebec

16. júl 2023

Ahojte,

idem sa trocha vyrozprávať, ide o to, že manžel je dosť veľký sebec, veľmi dobre zarába , ale veľmi z toho skoro nič neužijeme. lebo všetko dáva na sporenie. O všetko ho musím veľmi prosiť, aby sa rozhýbal.

Už dlhšie som ho prosila o jednu vec, aby mi pomohol, nemal sa k činu, iba sľuby a dnes skoro všetka moja námaha vyšla nazmar / nechcem konkretizovať /, veľmi som sa nahnevala, lebo mal z toho ešte radosť a v návale hnevu som povedala, že ma to tu už nebaví a idem preč, na čo on povedal, tak si choď . Ako by ste to brali? Som mu ľahostajná? Provokuje? Sme manželia 15 r.

Ďakujem

zmrzlinka2021
16. júl 2023

Velmi vela veci v spravani cloveka je uz konkretnym dosledkom dlhych rokov, kedy vztah nefunguje.
Akykolvek hnev a navaly zlosti a yhrazanie sa iba zhorsuju celu situaciu.
Nepises viac o vasom vztahu, ale funguej? Lubite sa? Travite spolocne cas? Randite? Kolkokrat za den sa postiskate, pobozkate?

Komunikacia, spolocny cas, to je zaklad. Davat zo seba emocie, svoje vnimania, riesit problemy...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
16. júl 2023

A ty nezarabas?

autor
16. júl 2023

@zmrzlinka2021 je to ako na hojdacke, kedze celý zivot chodí na týždnovky, všetko taham ja, som uz dosť vyčerpana / dom, deti, zahrada/, mám taký pociť, že je milý .len keď on chce a kedy mu to vyhovuje, ak má riešiť nejaký problém, začne byť veľmi nepríjemný

autor
16. júl 2023

@monsterablue nie spoločné

zmrzlinka2021
16. júl 2023

Autorka,
zial 95 % manzelstiev, kde manzelia neziju spolu, nemaju milenecky, rodinny zivot je NEFUNKCNYCH. Ak okrem toho v rodine chyba muz, podla mna je blbost zostavat v rodinom dome so zahradou.

Je velmi podstatne spolocne travit cas. Bez toho tie vztahy krachuju, cele rodiny krachuju. On si tiez musi uvedomit, ci pre neho je podstatna rodina alebo praca.

syslik81
16. júl 2023

tak ked nieco chces chod a kup si to ..ak to nieje extra velka polozka .. zarabas aj ty? odkladaj si a kup si za svoje ... mozno si rozhadzovala az moc a preto teraz setri..alebo chce kupit daco drahsie .. alebo to bola proste blbost co netreba

autor
16. júl 2023

@syslik81 práveže nie, kupujem len nevyhnutné veci, neminam bezhlavo

syslik81
16. júl 2023

ale stale nepises ci aj t zarabas a prispievas do domacnosti ..

nataly420
16. júl 2023

Čo cakas od lakomca?

sissy27
16. júl 2023

Brala by som to tak, ze som prenho len gazdina aby dom nechatral kym je prec a opatrovatelka jeho deti.
Co s tym dalej, to sa uz musis rozhodnut sama…

autor
16. júl 2023

@syslik81 áno, tiež prispievam

autor
16. júl 2023

@sissy27 presne tak to začínam vnímať aj ja, dá sa na tom ešte niečo zmeniť, či sa snažím zbytočne?

pralinka25
16. júl 2023

zacala by som si setrit na pripadne osamostatnenie sa. do spolocnej domacnosti by som pytala asi polovicny podiel. netahaj vsetko sama kym on si spori. zacni si sporit rovnakym dielom. vyzera to tak ze sa ti sporenie zide.

vilma7
16. júl 2023

A chce to tvoj manžel zmeniť?

autor
16. júl 2023

@vilma7 neviem, pri akomkoľvek náznaku nejakého problému, buď odide preč alebo sa urazí a nebaví sa so mnou, keď je všetko OK vie byť veľmi dobrý, akonáhle nejaký problém, tak katastrofa

ckocka
16. júl 2023

Keď máte taký vzťah ako popisuješ tak čo si čakala - že padne na kolená a bude prosíkať zostaň?

pralinka25
16. júl 2023

za mna totalne toxicky a nefunkcny vztah. ja by som pracovala na osamostatneni sa cim skor tym lepsie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
16. júl 2023

a ty mas pristup k napsorenym peniazom ?

ropucha6
16. júl 2023

Otazka je, naco ti je takyto muz? Vies aspon, kolko ma nasporene (v pripade rozchodu)?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sissy27
16. júl 2023

Ak chcu zmenu obaja a su ochotni na tom vztahu pracovat, tak ano, da sa to zmenit… ale ak jednemu vyhovuje stav aky je a nema zaujem nieco riesit, tak mas v tomto smere smolu… dufam, ze aspon vies, kde ma nasyslene tie uspory, lebo pri vysporiadani bsm mas na polovicu narok…