Manžel je dosť veľký sebec
Ahojte,
idem sa trocha vyrozprávať, ide o to, že manžel je dosť veľký sebec, veľmi dobre zarába , ale veľmi z toho skoro nič neužijeme. lebo všetko dáva na sporenie. O všetko ho musím veľmi prosiť, aby sa rozhýbal.
Už dlhšie som ho prosila o jednu vec, aby mi pomohol, nemal sa k činu, iba sľuby a dnes skoro všetka moja námaha vyšla nazmar / nechcem konkretizovať /, veľmi som sa nahnevala, lebo mal z toho ešte radosť a v návale hnevu som povedala, že ma to tu už nebaví a idem preč, na čo on povedal, tak si choď . Ako by ste to brali? Som mu ľahostajná? Provokuje? Sme manželia 15 r.
Ďakujem
A ty nezarabas?
@zmrzlinka2021 je to ako na hojdacke, kedze celý zivot chodí na týždnovky, všetko taham ja, som uz dosť vyčerpana / dom, deti, zahrada/, mám taký pociť, že je milý .len keď on chce a kedy mu to vyhovuje, ak má riešiť nejaký problém, začne byť veľmi nepríjemný
@monsterablue nie spoločné
Autorka,
zial 95 % manzelstiev, kde manzelia neziju spolu, nemaju milenecky, rodinny zivot je NEFUNKCNYCH. Ak okrem toho v rodine chyba muz, podla mna je blbost zostavat v rodinom dome so zahradou.
Je velmi podstatne spolocne travit cas. Bez toho tie vztahy krachuju, cele rodiny krachuju. On si tiez musi uvedomit, ci pre neho je podstatna rodina alebo praca.
tak ked nieco chces chod a kup si to ..ak to nieje extra velka polozka .. zarabas aj ty? odkladaj si a kup si za svoje ... mozno si rozhadzovala az moc a preto teraz setri..alebo chce kupit daco drahsie .. alebo to bola proste blbost co netreba
@syslik81 práveže nie, kupujem len nevyhnutné veci, neminam bezhlavo
ale stale nepises ci aj t zarabas a prispievas do domacnosti ..
Čo cakas od lakomca?
Brala by som to tak, ze som prenho len gazdina aby dom nechatral kym je prec a opatrovatelka jeho deti.
Co s tym dalej, to sa uz musis rozhodnut sama…
@syslik81 áno, tiež prispievam
@sissy27 presne tak to začínam vnímať aj ja, dá sa na tom ešte niečo zmeniť, či sa snažím zbytočne?
zacala by som si setrit na pripadne osamostatnenie sa. do spolocnej domacnosti by som pytala asi polovicny podiel. netahaj vsetko sama kym on si spori. zacni si sporit rovnakym dielom. vyzera to tak ze sa ti sporenie zide.
A chce to tvoj manžel zmeniť?
@vilma7 neviem, pri akomkoľvek náznaku nejakého problému, buď odide preč alebo sa urazí a nebaví sa so mnou, keď je všetko OK vie byť veľmi dobrý, akonáhle nejaký problém, tak katastrofa
Keď máte taký vzťah ako popisuješ tak čo si čakala - že padne na kolená a bude prosíkať zostaň?
za mna totalne toxicky a nefunkcny vztah. ja by som pracovala na osamostatneni sa cim skor tym lepsie.
a ty mas pristup k napsorenym peniazom ?
Otazka je, naco ti je takyto muz? Vies aspon, kolko ma nasporene (v pripade rozchodu)?
Ak chcu zmenu obaja a su ochotni na tom vztahu pracovat, tak ano, da sa to zmenit… ale ak jednemu vyhovuje stav aky je a nema zaujem nieco riesit, tak mas v tomto smere smolu… dufam, ze aspon vies, kde ma nasyslene tie uspory, lebo pri vysporiadani bsm mas na polovicu narok…

Velmi vela veci v spravani cloveka je uz konkretnym dosledkom dlhych rokov, kedy vztah nefunguje.
Akykolvek hnev a navaly zlosti a yhrazanie sa iba zhorsuju celu situaciu.
Nepises viac o vasom vztahu, ale funguej? Lubite sa? Travite spolocne cas? Randite? Kolkokrat za den sa postiskate, pobozkate?
Komunikacia, spolocny cas, to je zaklad. Davat zo seba emocie, svoje vnimania, riesit problemy...