Manžel ľutuje, že odišiel za prácou do Talianska
Maminy,zeny.....moj muz pred 3 tyzdnami odisiel do Talianska robit.Velmi sa tedil lebo cely rok na to cakal...a muz ktory ho tam volal sa k nemu choval superne.Je to muz mojej kolegyne.Isli snimi este dvaja muzovy kamarati.Vsetko sa zmenilo ako dosli do Taluanska a zacali robit.Moj manzel robi na jednej lodi s tym ujom kolegyninym manzelom.Kazdy bozi den on slope vecer a rank je kysly ako citron a kazdy bozi den sa navaza do mojmo manzela.Moj muz je roztraseny,neschopny atd....a pri tom moj muz neni po opici.Potom cevec sa vratia domov do podnajmu a zase moj muz zavrety v izbe a pocuje ako ho ohovaraju.Dnes vecer som aj ja pocula ze ako mu vadilo ako si prestrel pradlo oprate....mojho mua hned presla chut na jedlo.Tak teraz nechapem aky problem snim ma stale henten.Moj muz sa strasne tesil na tuto pracu sle hrozne ho nici kazdy den mat zaludok ako gucu kvoli tomu co zae vymysli jeho kolega...
Bohuzial existuju manzel by sa mal narovinu opytat aky s nim ma problem
Však nech teda zarobí na náklady čo ho cesta stala a nech dá vráti domov.
Ja to zažívam teraz s kolegyňou, trochu v iných prípadoch, radim jedine odísť nájsť si niečo iné.
asi by som spomenula kolegyni že čo to má ona za chlapa, či to aj doma sa tak správa...
Ten jeho kolega kazdy vecer vypije 2 pohare vina,4 stamperle palenky,4 plechovky piva a na druhy den mu je celi svet kivy 😡 a jeho ze (moja kolegyna) ma nabyjaka....uz par rokov co vsetci o tom vedia.Cize nevie ci aj to si vybyja na mojom muzovy henten....ja som napisala manzelovy ze ziadne peniaze nestoja za to a ak treba nech sa vrati domov......fakt toto som necakala.Tak ten chlap ho tam volal a nakoniec aby si nanom zlost vybyjal.Alebo ten chlap vue po Taliansky a ked idu do obchodu tak mojho muz ani nepockaju pri pokladni sak nevie po taliansky,a pitom sa tam udrbavaju na nom ze co sa tam tolko suchce
A manzel mu povedal pred 3 dnami.A tento ho potlapkal ze teda on ze sranduje a bumna druhy den opat to iste.Ved som ho pocula dnes ako hulaka v druhej izbe na manzelovu adresu ze ako si vyvesal boxerrky....ano boxerky 😂 sak to je uz trapne
Závisť? Manžel možno odvádza lepšiu prácu, má usporiadanejšie rodinné zázemie, inú povahu,.... a to ľudia, ktorí to majú inak, neraz nevedia prekusnúť. Správanie tu mohlo byť pokojne aj naoko. Asi tu netrávili spolu až toľko času ako tam. Navyše tie debaty tu sa odohrávali asi aj pred "publikom".
Vydiskutovať alebo odísť. Ako inak by to chcel riešiť, ak je to až také neznesiteľné?
Ja neviem, čo má tvoj muž 5 rokov, že takto vyplakáva? Má zdravé ruky, nohy, hlavu na krku, nech si nájde iné ubytovanie, poobzerá sa po novej práci, nechá sa preradiť na inú pozíciu / zmenu, alebo nech ho proste ignoruje.
Kolega je aký je, aj na takých musí slnko svietiť, ale tvoj muž nech sa trošku vzchopí a prestane fňukať ženuške do telefonu a ženuška na internete 🤦🏻♀️ To by ti malo byť trapné a nie čo rieši nejaký ožratý pako...
Mimochodom.... Manžel s kolegyniným manželom mohli byť aj naďalej zadobre. Keby boli sami. Takto sú v skupine. Tam fungujú občas iné pravidlá a je vcelku normálne, že väčšina sa spojí proti menšine.
To je už psychické tyranie, v zahraničí som ťažila niečo podobne od šéfa a iba sa to zhoršovalo. Jedine, co ma trápilo, ze som to tak dlho znášala a to bolo iba cez leto 2 mesiace, tiež slopal ako dúha, ze som neodišla skôr. Tie peniaze za to psychické zdravie nestoja. Keď odide tvoj muž, tak si bude hľadať iného fackovacieho panáka. V tomto z vlastnej skúsenosti odporúčam odísť co najskôr. On na neho a jeho osobnost v skutočnosť žiarli, aj keď to neprizná a preto to robí.
Vieš čo, niekedy treba mať v zahraničí hrošiu kožu. Už akákoľvek je motivácia toho chlapíka, aby sa takto k tvojmu mužovi správal, čí už je to závisť, povýšenectvo alebo je to len obyčajný pako, ak sa tvoj manžel v takom kolektíve zle cíti a ani nerozpráva po taliansky, čiže je odkázaný na iných, nech sa vráti radšej domov, to nie je hanba, načo tam bude takto trpieť. Niekedy to jednoducho nejde. Jedine, že je tam niekto, kto by mu vedel pohnúť sa tam, to by mohol ešte skúsiť iné možnosti. Ale bez jazyka, to je na prdik
Inak tiež nie je dobre to, ze tvoj muž je ticho. Agresor si potrebuje niečo dokazovať na ňom pred druhými a tvoj manzel namiesto toho, aby mu ukázal, ze sa ho nebojí a vybral si nesprávnu obeť , je ticho a znáša to. Neverím tomu, ze keby ho v zlosti nechytil poriadne pod krk aj pred druhými, ze ešte raz, tak skončí s monoklom pod okom aj každý večer, žeby sa ten ozran neumiernil. Len on si ho vybral za obeť možno práve pre to, že je ticho a drží a inak jeho spravanie sa bude iba stupňovať.
@katkami123 Áno, presne, dobre vravíš, trebalo by ho zmonokľovať 😉 moja reč 😀 V zahraničí v takejto situácii sa za seba musíš postaviť, hlavne, keď tam nikoho nemáš. Ale keď nie je taká ostrejšia povaha, skôr nekonfliktný typ, tak to môže byť psychicky náročné pre takého človeka. Ale keď má na to gule, tak to je dobrý nápad, presadiť sa v tom mužskom kolektíve, hlavne, keď tam je taký šikanista
@ivanizna tak chlapi to medzi sebou väčšinou riešia ručne-stručne. Ja som si napríklad nemohla dovoliť monoklovat môjho šéfa, ale to bol alkoholik, uchyl a debil v jednom, tam pomohol iba odchod.
@katkami123 Ako nemusia sa vždy monokľovať doslova, hoci častokrát to pokušenie tam môže byť 😉 Aj manželíno mi vravel všelijaké historky, lebo tiež žijeme v zahraničí, stále niekto niečo skúša, treba sa vedieť 'ubrániť', a presne ako si povedala, nedať sa a povedať 🙂
Jednoducho mu nesadol do partie.... tak ma z neho takeho panačika na ktorom sa ventiluje. vycitil, ze si to moze dovolit. v takej atmosfere robit nema pre tvojho muza vyznam. je to pomerne bežny jav.
ale inak v takmer kazdej partii bol vzdy nejaky taky slabši članok, na ktorom sa chalani smiali, podpichovali, apd. Ale skutocne to nemysleli važne... a taketo kamaratstvo im proste funguje cely zivot. Bud nech to tvoj muž nerieši, ale ak mu to sposobuje stres, tak to zmysel nema.
@katkami123 boze mij muz by mu uz davno zuby vybil.Ale je ticho lebo 1 rok cakal na tuto sancu.a nakoniec ho teda vzal so sebou a on sa voci nemu obratil tam o 360st.Pokym neodisli bol ako med uplne normal chlap,az tam sa zmebil na nepoznanie.A nie nema kam ist inam ked tam podpisal doklady do konca aprila.A nue on mi nevyplakava.Ani mi moc nechce nic hovorit.Ale tak citim z neho ze nueco neni fer.A ako vravim keby nebolo takto ako je tam muz by mu uz davno taku nalozil.Ale drzi sa nech ma zbysel ze odisiel daco zarobit.Nejde mi len do hkavy ako a preco sa ten muz tak zmenil.A jeho zena moja kolegyna je moja kamaratka,ani som jej nic nevravela.Muz vravi nech som ticho Ze bud vydrzi do aprila a viac tam uz nepojde alebo....a to hovori ze dufa sa nestane a mu prasknu nervy a odide v najlepsom bez toho aby hentoho vytrieskal.
Tak do konca aprila nie je az tak dlho, to vydrzi aj s dykou v chrbte. Aj zla skusenost je skusenost
no takto.... v ríši robošov ... trebalo vyskočiť a pobiť sa, alebo ukázať, že si to nenechá... proste vyskočiť, aj keď do bitky. Jednu dve si rozdať a hneď by bol pokoj a bol by ďalej súčasťou partie. Len by sa do neho toľko nenavážal chlapík. Uznal by, že tvoj muž je chlap a život by šiel ďalej. Teda - je to jedna z možností, kedy nič iné nezaberá.
Tvojho muza ohovaraju a sikanuju.Ja by som to tam nevydrzala a isla radsej domov.
Jednoducho nezapadol medzi pijanov a to im asi vadí. AKo ja byť ním, šla by som z tade het. To sa nedá byť predsa takto od rodiny a ešte aj psychicky trpieť takýto kolektív
Ahoj môj robil po kdeakých robotníckych partiách od Anglicka, Nemecka, Rakúska, Španielska, Švajčiarska ... A toto mi vravel že bolo skoro vždy u nováčikov. Skrátka chceli vidieť či má nový prírastok "hroší kožu" ,či je makač a celkovo či si zapasujú. Lebo tí chlapi sú spolu mesiace od rána do rána takže nechcú medzi seba len tak niekoho. Rozprával mi že najhoršie to bolo u neho vo Švajčiarsku , tam vedeli nováčikom robiť také naschváli (väčšinou to robili tiež chlapi z iných krajín) aby ich k bitke vyprovokovali lebo vraj ak ich napadli tak nielen nového vyhodili ale aj dostali za to do kapsy peniaze a nie malé čo mi môj hovoril... (asi myslené za napadnutie) ale to iba viem že mi môj hovoril a viem že keď začal u neznámych partií robiť nie raz sa pobili. On je ten typ čo si nenechá na seba ani krivo pozrieť takže on by si hentak po sebe kričať nenechal. Takže áno. Ak nejdeš so svojimi (napr partia zo Slovenska) tak toto môže na 90% všade čakať. Treba ukázať gule, že vie makať a potom ho vezmú medzi seba. Alebo nabudúce ak pôjde takto tak nech si vyberie niekoho koho lepšie pozná. Môj napr teraz robí s 3 priateľmi, mladším bratom a otcom v Nemecku takže oni problémy také nemajú momentálne ale aj to mi na rovinu povie že aj keď sú si blízky tak že občas majú chuť si do vlasov skočiť. Oni sú spolu mesiace od rána do rána to na mozog ide..
Ano zarobi velmi velmi dobre co by nam pomohlo a preto sa drzi....ako vravim ja ho poznam uz by daaavno dakomu nalozil....no nechce urobit nieco kvoli comu by nakoniec musel odist.Len to je trochu nefer.A teraz uz asi viem preco prameni z hentoho taka agresia...on uziva niake lieky a este aj slope na to a to asi robi v nom tu agresivitu....kedze raz ma taku naladu a raz taku.....teda ale nechcela by som rakeho chlapa.....sa ani nedivim ze jeho zena chodi za inym dokym on je v zahranici
fakt by si nenechal to a hento? a dávno by naložil? a miesto toho má neurózu s čím príde kolega? inak nechápem načo sa stále motáš kolo toho, že mu zahýba žena. sú tri možnosti: 1.nenechať si to a vyskočiť, 2.zaťať zuby a zvykať si 3.vrátiť sa domov. A keby mne sa tak vrátil chlap domov v tejto dobe... že "kolega mi robil zle" tak by dosť klesol u mňa ako chlap. A tiež by som ho neprosila aby sa vracal. Je to tvoj muž, nie syn. Má sa starať o rodinu a ukázať, že nato má. Keby bola vojna čo by spravil? Iné veci musia chlapi vydržať. Nie jedného náladového kkta.
Lenže muž bude musieť rázne zakročiť a nebyť stále ticho. Nemusí mu dať po papuli, stačí ho chytiť pod krk a tak mu dohovoriť. A bol by kľud. Bit sa nemusia, ale tým, ze je ticho tiež dobre nerobí.
Pre niektorých ľudí nie je jednoduché žiť v takej skupinke, kde niekto pije, je agresívny, ohovára, vzťahy sú ťažké a obyčajne je to vždy inak, ak sa s niekym stretáva iba občas a potom má s ním byť každý deň. Ja by som povedala tej svojej známej, že sa mu tam akosi nepáči a asi sa vráti domov, čo by nato povedala alebo či by svojmu mužovi niečo povedala. Aj v zahraničí sa môže vyskytnúť takýto problém a je väčší problém z tadiaľ odísť, ako keby bol na Slovensku, ale možno je lepšie odísť a nezamotať sa do ešte väčších problémov.
Dnes som s manzelom volala 😊 ako on to dava...len neviem preco sa k nemu henten otocil o 360st.vyspevoval o mojom manz.ze ako ho chce do svojej partie atd.a teraz ked tam je tak ho len ponizuje.Vcera si moj muz prestrel boxetky a pracovne oblecko na jednu snuru...a ohen na streche ze akk sj to dovoluje ze odstrihne tu snuru atd.pred tym si varili vsetci 4-ria spolu ale hop zbadali ze moj muz nechce drahe kupovat a chlast kazdy vecer tak teraz uz si varia len traja a muza sa uz ani nepytaju ci nechce abu mu nabrali.A teda manzel si vari vajicka parky atd.a dnes mu zadrbal henten ze nech sa mi pochvali aky je moj muz kuchar ze si vue len vajca urobir a parky 😂 im to drbe z toho chlastu uz fakt

Proste neviem preco existuju ludia aj takyto ze len pozeraju ako ponizit dakoho len aby sa im ulacilo