icon

Manžel nemá rád Vianoce

cibiother
12. dec 2021

Ahojte.Ano takato divna tema a som zvedava,ci je nas takych viac.Proste pride predvianocne obdobie a zacne sa frflanie.Naco taky konzum,naco tolko vyzdoby,naco tolko pecies,naco tolko darcekov atd atd.A teda adventny veniec mam zo sisiek,sipok a vetviciek zo zahrady a z lesa.Peciem linecke,orechove,medovniky.Mame dve deti,kazdy si rozbali asi 4 darceky-jeden drahsi,ostatne oblecko,kreativne,knizku,spoloc.hra a pod.Kupujem darceky aj za starych rodicov,daju peniaze,aby uz sa nemuseli tralakat po obchodoch a aby deti dostali nieco co chcu a vyuziju,lebo oni uz to tak nestihaju sledovat,tak si deti tiez nieco rozbalia u nich.Nemam prezdobeny dom,myslim ze darceky tak jemne prehanam,alebo teda som niekde priemer???netusim.Ale ja to strasne rada vyberam a tesim sa ako sa budu tesit…ale iba mi kazi radost.Dnes som tam smarila do kuta vystrihnute domceky z papiera na okno,lebo zas,ze konzum.Akoze ja uz neviem.A keby som Vam odfotila vyzdobu no ziadne gyce,ziadne umeliny…asi pripojim aj fotky,ze ci to je konzum…

Strana
z3
0kristina0
12. dec 2021

Hlavne si nenechaj pokazit radost, ani moj muz neznasa svetielka, pre neho je vsetko gyc, tiez ma to mrzelo ale nenechala som si pokazit radost a uz od vcera vysvicujem a aj vyzdobu som si urobila podla seba

viestta
Odpoveď bola odstránená
janage
12. dec 2021

Ja by na otázku Načo? Odpovedala: Lebo nám (mne a deťom) sa to tak páči. A široký úsmev. Kľudne nech má muž svoj názor, ale nech si dudre v tichosti😉
Teda vychádzam z info, že to nepreháňaš.

angela85
12. dec 2021

Ja milujem Vianoce a rozprávky. Mne sa to začína už 3.11. aspoň duchom a od Adventne nedele aj výzdobou,ale jemnou. No ale muž rozumie tomu a toleruje. Veď keď vidí že ma to robí šťastnou a nenarúša to náš život tak to rešpektuje, nemá blbé kecy... A tak by to malo byť aj od tvojho muža. Proste vzťahy sú aj o tolerancii a rešpektovaní potrieb toho druhého,hlavne keď ho to robí šťastným

cibiother
autor
12. dec 2021

@janage vies co toto som par krat zvladala urobit,ze v klude,s usmevom,dokonca som ho upozornila,ze by si to mohol tento rok odpustit,ze to vobec neprehaname ako niektori a aj tak doslo na to,ze sme sa pohadali.To je nejaka kriza stredneho veku alebo co asi 🤷‍♀️

kobylka123
12. dec 2021

@cibiother Podľa mňa si ním nenechaj kaziť radosť a určite neprispôsobuj svoje správanie jeho názorom. Ja by som mu povedala je to tvoj názor, rešpektujem ho ale ty musíš rešpektovať môj názor a mne to robí radosť a preto to budem robiť takto. A vždy na to frflanie vieš povedať áno tvoj názor poznám ale ja to chcem spraviť takto. Nemusí mať rád Vianoce ale zároveň nemôže žiadať od teba aby si ich nemala rada ani ty. A aj keby si ich preháňal a bol to konzum, no a čo. Robí ti to radosť deje sa to raz ročne, nič zle na tom nie je.

cibiother
autor
12. dec 2021

@angela85 ved toto nechapem,ze vo vacsine veci sa podporujeme,tolerujeme,sem tam oblacno ako sa hovori,ale dojde advent a len kruti ocami a frfle.Asi nie stale,ale globalne to uz tak pôsobi na mna…

cibiother
autor
12. dec 2021

@viestta chapem co myslis,ale pozri:toto je moja vyzdoba…a ako pisem tri druhy peciva nic hrozne…podla mna to vobec neprehanam

janulka1802
12. dec 2021

To je pomaly minimalistická výzdoba oproti iným domácnostiam, ktoré tu občas registrujem. Mňa napadlo, nie je Tvoj manžel náhodou držgroš? Tým veru vadí aj ozdoba za 50 centov... Ja mám rada výzdobu, ale takú primeranú. Na dverách mám veniec, dva svietniky a koníka, vo vnútri mám zatiaľ adventný kalendár, Mikuláša v okne a vo vitríne písmená ADVENT a pribudne už len vianočný stromček asi 23-teho, skor isto nie.

janulka1802
12. dec 2021

Toto, čo máš Ty absolútne nie je konzum. Však kľudne si prejdi stenu na mk a nájdeš si také prečačkané domácnosti, čistá
Amerika, milión svetielok a umelých girlánd.

marcellka32
12. dec 2021

No skôr myslím, že tvoj sa boji, aby si neminula peniaze na nejakú svetielkovu vianočnú ozdobu (čo je pre neho blbosť), čiže nie je trošku lakomy? To čo si pofotila je minimálna výzdoba

cibiother
autor
12. dec 2021

@janulka1802 ved prave,neboj sledujem vsetko☺️Aj pinterest a pod.Este vonku mam svetlielka na stromceku v kvetinaci a deti maly stromcek v izbe.Je drzgros 🙄🙂co uz s nim…zas lepsie ako by rozhadzoval,ale doplacam na to na Vianoce,lebo tam tazko drzgrosit…

viestta
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
12. dec 2021

@cibiother a inak po celý rok si s tým v pohode, že je drzgros?

janulka1802
12. dec 2021

@cibiother keď je držgroš, všetko je vysvetlené, ale veru není to zrovna dobrá vlastnosť... Nedaj sa, urob si radosť aj za cenu blbých kecov, inak si bude musieť pýtať povolenie na všetko...

tetasa
12. dec 2021

normalne ho ignoruj,nenechaj si pokazit radost,jednym uchom dnu a druhym von.Neznasam taky typ cloveka co ked vidi ze nieco ti robi radost to takto posoli.Ja by som kludne dala viac vyzdob ked ti to peñazenka dovoli.Piect malo ,dat menej vyzdoby len preto aby bol on stastny a aj tak ti do toho frfle...Tu vlastne sa nejedna ani o Vianoce,skor o to ze ti prekazi veci co tebe robia radost .

babalenka
12. dec 2021

Keby bolo na mne a na mužovi Vianoce mi nemáme ,alebo napíšem pravdivejsie kebyže neboli deti tak Vianoce nemáme vôbec.Ale keďže máme dva kusy tak stromček je už na balkóne.Mame byt a okrem adventneho venca a pár nálepiek na okne nemám žiadnu výzdobu.Ja neznášam káble takže u nás nesmie nič trčať tak stromček by som najradšej bez svetielko 😁.Deti zákusky nemajú radi takže sa u nás nevypeka .Darčeky s mužom si nedávame kupujeme iba deťom aj to sú už ako tak staršie tak už nechcú toho veľa.Takze my sme divný s mužom obaja.

cibiother
autor
12. dec 2021

@marcellka32 no ako tak 😅ja som marnotratna zenska,cize aspon niekto setri,zato som rada,ze ma trochu brzdi.Ale na Vianoce mi to kazi celu radost.Ale nie je to len o minani penazi,ale celkovo priprava a tak

zmrzlinka2021
12. dec 2021

@cibiother
Vianoce su hlavne o Bozom narodeni, bez ohladu, ci mame stromcek, svetielka, kolace, ci sa nachadzame doma alebo niekde v jungli, ci sme s rodinou, alebo same. Cize to, ze niekto nema rad čačky a rozne haraburdy, nemusí značiť, ze nema rad vianoce. Nie kazdy ma vztah k vyzdobovaniu, vypekaniu. Su ludia, co su minimalisti, maju vsetko len tak "trocha" a decentne a sviatky si uzivaju.
Ovela dolezitejsie ako tie vonkajsie vyzdoby je to, aby sa ludia lubili a cez sviatky stravili krasny spolocny cas, aby po sviatkoch si povzdychli ako si len super oddychli, ako im dobre spolu bolo. A ak je k tomu kolacik, medovnicek, je to len super bonus.

hefo
12. dec 2021

Otázka je, či tak emotívne reaguje len na Vianoce, alebo aj na iné veci v iných častiach roka...

cibiother
autor
12. dec 2021

@hefo po zamysleni…asi na vsetko spojene s konzumom.Ale ako pisem a povedala som to aj jemu,vidim to skrz znamych,kamaratky,tu…ze my to teda vobec neprehaname.A kedze Vianoce Uplne oddelit od trochy konzumu,jednak pri detoch,jednak skrz tu tradiciu obdarovavania,moc nejde,tak frfle aj na ne…ale naozaj to neprehaname myslim.Rodicom knizku a kalendar s detmi,ostatni surodenci si nekupujeme nic len co sa da skonzumovat.Manzelovi kniha,prak.veci,prip.si kupi on ak ma nieco vyhliadnute,ja mu prispejem a deti samozrejme co napisu Jeziskovi.Nepisu dlhocizne zoznamy,napisu si 5-6 veci,donesie 4

martinka117117
12. dec 2021

@cibiother ahoj moj muz sa tvari ze nema rad vianoce kvoli preplnenym obchodom, minaniu vela penazi a celkovo ze ich nejako nemusi aaaale v podstate to o nom viem s tym ze mi nikdy nic nevycital iba na mna kukne ked si 1.12 pustam vianocne pesnicky ci som normalna, prevrati ocami ked vyzdobujeme byt atd :D ale inak sa tesi podla mna ze sa dobre naje a deti si to uziju 🙂 aj ked do niektorych veci sa mu nechce ako ,,povinne" rodinne navstevy ale koniec koncov je to v pohode proste my zeny podla mna milujeme vianoce a oni muzi ich tak akoze okej pretrpia teda kvoli tomu vianocnemu salatu 🤣🤣

cibiother
autor
12. dec 2021

@martinka117117 presne toto asi vadi aj mojmu len s tym,ze on to aj nahlas povie niekedy.Mozno som ho k tomu sama dokopala,ked som sa pytala co mu vadi na tom,tak sa vyjadril no 😁 ano asi mas aj pravdu,ked tak nad tym rozmyslam ako to bolo po ostatne roky,ze aj on sa niekde tam v pozadi tesi,alebo sa bude tesit pri stole a pri stromceku,lebo je to inak vzorny manzel aj otec,ale nakoniec aj tak vecer v posteli nezabudne poznamenat,ze bolo toho vela 🤦🏻‍♀️🙂

minutka
12. dec 2021

Ja vianoce milujem. U nas je to prezdobene ako v americkom filme 🤣 muz si zvykol, od kedy mame maleho tak zdobi aj on. Lebo ze kvoli synovi, nech ma radost. Pritom najvacsiu mam samozrejme ja.

Ale teda zijeme aj viac duchovne v adventnom obdobi. Kazdy den 1 dobry skutok, vecer spolocny rozhovor a modlitba pri svieci, spoved a priprava na narodenie jeziska. Spoluorganizujem dobrocinnu akciu. Netreba zabudat na podstatu vianoc. No pri 500 metrovej svetelnej retazi je lepsia atmosfera 🤪

Ak je tvoj muz inak fajn chlapik, otec a manzel, tak by som to frflanie ozelela. Co s nim 🤷🏼‍♀️

lija22
12. dec 2021

ahoj. napadlo mi,ci to okrem drzgrostva nema aj ine pozadie. Napriklad moj otec nemal rad vianoce, lebo boli ako deti velmi chudobni a vraj nikdy nedostali darceky lebo bolo treba dostavat dom, otcovi na pijatiku a zabil sa im brat.....a tak bol vzdy cez sviatky smutnya v podstate vsetko len pretrpel v kute s knizkou alebo v kotolni s vodkou.
vianoce su skutocne pre niekoho super vesele a pre ineho z roznych dovodov nie. len tak by som pouvazovala na tvojom mieste

janage
13. dec 2021

@cibiother základ je ďalej nerozvijat debatu. Odpovedať stručne. Lebo sa mi páči. A jemu len, OK už sme počuli, máš svoj názor, máš na neho právo, ja tiež na svoj.
Na hundracky nereaguj, ignoruj

kinats
13. dec 2021

Vianoce rovnako z duse nenavidim. A som zrejme aj rovnako mrzuty, ale to je prirodzeny dosledok vianoc. Su to sviatky nemiery a nepokoja. Vsetci sa nahanaju, vsade je zhon, ludia sa tlacia, odstrkuju stresuju su nezvozny a bezohladny, nenasytne nakupuju, ako by mala prist zajtra vojna a hladomor. Z roka na rok je to horsie a horsie, ludom darastaju druhe a tretie zaludky, nevedia uz od samopase ake megalomanske dary by nakupili . A to nehovorim o falosnosti a pretvarke, susedia cele dni po rodine a detoch vrieskaju a na vianoce vyplazuju jazyk na hostiu a bohosklonne spievaju o barankovi . Si pozrite smetne kose v tyzdni po vianociach : " tony potravin, papiera a plastovych obalov" Stavame sa obetou zvrateneho konzumu a vianoce su toho prikladom a na toto sa mam tesit.

mircalla
13. dec 2021

@cibiother tiez nemam rada Vianoce. Ale deckam rozhodne doprajem a tvarim sa, ze ma to bavi. S pecenim to ale nijak neprehanam. Niet deti, neriesim ich

janage
13. dec 2021

@kinats ale každý z nás sa predsa môže rozhodnúť či sa toho zúčastní či nie. Tí čo ich chcú prežiť bez zhonu a v kľude, tak urobia. Tí, čo sa ženú za nákupmi, aspoň dajú zarobiť iným, čo si takto pred Vianocami polepšia.
Ja mám Vianoce rada a to už pekných pár rokov neznášam nakupovanie v dave a všeobecne neznášam chodenie po obchodoch. Keď mi vadí, že sa na mňa valí zhon, vypnem rádio, telku, vezmem knihu.
S malou čítame každý večer Vianočné mystérium pri zapálenom adventnom venci (mimochodom už pár rokov ten istý a aj stromček) ozdoby na stromček si deti vyrobili na keramike a odliali z vosku na dňoch medu pred 3 rokmi, gule máme už 15 rokov. Ja som zástanca teórie, že čo slúži, treba opatrovať 😉
Ty rozhoduješ ako sa postavíš k situácii.
A moje deti, vedia aj to, že existujú iné krajiny, iné náboženstva a oni Vianoce nemajú, majú svoje iné významné sviatky (a už je príležitosť pohovoriť o vzájomnom rešpektovaní)
Sviatky by mali byť o pohode. Ak to pre jedného znamená sedieť pri lampe s knihou, pre iného pol metra darčekov a pre ďalšieho lyžovačku tak nech.
Pokoj do duše Ti neprinesie rozčuľovať nad tým ako iní to či hento robia či nerobia. A tie sviatky samé o sebe za to nemôžu už vôbec.

kinats
13. dec 2021

@janage To ako, ze ked sa nechcem zucastnit, nemam vychadzat z domu a jest mame koberce a omietku. Nie je mozne sa vianocnej hysterii vyhnut . Nenakupujem sviecky, s elektroniku a handry, ale jest sa musi. Mna to nerozculuje je som znechuteny a smutny a na komercionalizovane sviatky som proste zanevrel a vidim, ze nie som vobec sam ( ja znechutenie zo sviatkov nielen ze chapem ,ale aj z jasnych opodstatneni zdielam).

Strana
z3