Manžel pracuje v zahraničí. Ako to mám zvládnuť s deťmi?
Ahojte Maminy, ako to prosím zvládate sa starať o deti, ak by sa rozhodol ísť manžel robiť do zahraničia ako často máte svojich doma? Pozerá na Švédsko, Nórsko, Fínsko, alebo Švajčiarsko
Môj manžel chodí na 2 mesiace preč a 10 dní je doma. Za tie roky som si zvykla. Mam 2 male deti, od narodenia som s nimi sama v podstate. Ale už uvažuje o zmene, lenže za taký plat na SR už len veľmi ťažko. Momentálne je vo Švédsku.
Môj manžel chodí na 2 mesiace preč a 10 dní je doma. Za tie roky som si zvykla. Mam 2 male deti, od narodenia som s nimi sama v podstate. Ale už uvažuje o zmene, lenže za taký plat na SR už len veľmi ťažko. Momentálne je vo Švédsku.
@kavasmliekom koľko prosím zarobí? Je v IT priemysle?
Nie, zámočník.
Boli sme niečo cez 2 roky v Stockholme. Nešiel by, ak by som nešla aj ja. Nebrali sme sa preto, aby sme boli každý v inej krajine.
Prečo zeny nejdete s manželmi do toho zahraničia,čo vás tak drží doma,načo ste si robili deti a brali sa keď nežijete spolu
Prečo zeny nejdete s manželmi do toho zahraničia,čo vás tak drží doma,načo ste si robili deti a brali sa keď nežijete spolu
@minenkaa nie každý chce začínat úplne od "piky"niekde inde, zároveň rečova bariéra, neznáme prostredie,žiadna rodina, priatelia.Nie každý je typ,že si hneď ľahko zvykne úplne inde.
Mna napríklad tiež to vôbec neťahá do zahraničia, manžel robí mesiac tam a týždeň je doma,zvykli sme si.Tu máme dom, zázemie,pracu, blízkych, známe prostredie.Fak si neviem predstaviť,ani ma neláka,teraz sa zbaliť a ísť aj s dvoma deťmi niekde do úplného neznáma v 43 rokoch.
@minenkaa nie každý chce začínat úplne od "piky"niekde inde, zároveň rečova bariéra, neznáme prostredie,žiadna rodina, priatelia.Nie každý je typ,že si hneď ľahko zvykne úplne inde.
Mna napríklad tiež to vôbec neťahá do zahraničia, manžel robí mesiac tam a týždeň je doma,zvykli sme si.Tu máme dom, zázemie,pracu, blízkych, známe prostredie.Fak si neviem predstaviť,ani ma neláka,teraz sa zbaliť a ísť aj s dvoma deťmi niekde do úplného neznáma v 43 rokoch.
@jaskolka Tu máme dom, zázemie,pracu, blízkych, známe prostredie.
Ale muža tu máš iba každý piaty mesiac. A deťom by som viac ako dom dopriala mať otca pri sebe každý deň a nie len každý piaty týždeň. Ale každý má iné priority. Niekomu nevadí, že doma nemá muža a deti vyrastajú bez otca.
@jaskolka a muz tam a deti bez otca,načo vlastne ste spolu
@jaskolka a muz tu nema dom, zazemie, blizkych, zname prostredie? Deti mate este malinke, zvykli by si kdekolvek
@jaskolka a muz tam a deti bez otca,načo vlastne ste spolu
@minenkaa ty si sa pýtala,prečo ženy nejdú za mužmi a čo nás drží tu.Js som ti odpovedala,a myslím,že tak to má aj kopec iných žien
Kto chce, nech ide,to úplne chápem.No nie každý to tak chce a aj to treba chápať.
Keď muž robil tu,bol síce "doma"a šiel ráno o šiestej z domu,prišiel večer o deviatej.Rano deti ešte spali,večer už spali. Takto cez ten týždeň so ho deti a ja užijú oveľa Myslíš,že keby sme žili tam,bolo by to inak? Takisto by bol od rána do večera preč (je tak)a aj tak by deti ho videli pár hodín alebo on ich,keď spia.
Ale muža tu máš iba každý piaty mesiac. A deťom by som viac ako dom dopriala mať otca pri sebe každý deň a nie len každý piaty týždeň. Ale každý má iné priority. Niekomu nevadí, že doma nemá muža a deti vyrastajú bez otca.
@melanta moja kamoska tak odišla za mužom, všetci jej hovorili, že deti potrebujú otca, že aj ona si časom zvykne.. a po dvoch rokoch sa vrátila.. nezvykla si, rečová bariéra, zlá adaptácia deti v neznámom prostredí, chýbajúce babky, rodina, kamaráti.. no a to, že svojho otca vlastne ani tak často nevideli, keďže robil 12tky.. ráno sa pozdravili a videli sa reálne jeden celý deň v týždni.. takže ani to, že rodina sa odtrepe za mužom nie je záruka dokonalého fungovania.. mnohí Slovaci v zahraničí robia od nevidím do nevidím.. to je dovod, prečo ženy ostávajú radšej v blízkosti svojich mam, kamarátok, rodín
Veď to že robia ako blázni na slovensku živnosť za 15€na hodinu
Treba si nájsť normálnu prácu a žiť ako rodina
príbuzný bol v UK a skoro sa rozviedli, on sám mi neskôr hovoril, že všetci muži čo tam s ním boli si našli priateľky, pár sa ich aj rozviedlo... ja by som išla s mužom
@minenkaa možno preto nejdeme niektoré do toho zahraničia lebo tu mame prácu, deti škôlku, školu, starých rodičov…t
Veď to že robia ako blázni na slovensku živnosť za 15€na hodinu
Treba si nájsť normálnu prácu a žiť ako rodina
@minenkaa najst normálnu pracu? Na Slovensku a normálne platenú pre muža ktorý má rodinu? Nebu smiešna, keď ti chlapa ktorý robí na živnosť navyplatia niekoľko krát tak podotom sa zamyslí nad tým čo píšeš.
@minenkaa najst normálnu pracu? Na Slovensku a normálne platenú pre muža ktorý má rodinu? Nebu smiešna, keď ti chlapa ktorý robí na živnosť navyplatia niekoľko krát tak podotom sa zamyslí nad tým čo píšeš.
@lenka22031 v zahraničí ,nájsť normálnu prácu
Je pravda, ze su tu platy nizzsie, ale, ked to preratam na hodiny, trosku sa to upravi, lebo je roziel robit 8h a 12h - k tomu sobota, to je viac ako jeden a pol pravovneho casu a k tomu ten ich zivot. Nic z toho nenaju, po veceroch piju a rozpadaju sa im rodiny, deti nevidia vyrastat, len makaju a makaju. Ja neviem, ci by mi to zato stalo? Za ten tyzden, co je raz zacas doma
@minenkaa nie každý vie(má kapacitu)jazyk na takej "super"úrovni,že by si dokázal nájsť každú prácu,aku by chcel.Kamoska roky opatruje v Rakúsku,jazyk vie celkom dobre, dorozumie sa,ale keď chcela ten certifikát o vyššej jazykovej zdatnosti,aby sa zamestnala v nemocnici, jednoducho neprešla.A to je tam už 12 rokov.Takze fakt nie každý môže nájsť "normálnu"prácu vždy v zahraničí, stačí,ak proste nemá jazykové znalosti a hotovo
@minenkaa ty máš skúsenosť so zahraničím?? Tam nikto Slovákom nerozdáva teple miestecka s 8hod pracovnou dobou. Mnohí začínajú absolútne od nuly (česť výnimkám) a robia od rana do noci, kým sa trochu vypracujú alebo si urobia kurzy, vzdelanie..
@minenkaa nie každý vie(má kapacitu)jazyk na takej "super"úrovni,že by si dokázal nájsť každú prácu,aku by chcel.Kamoska roky opatruje v Rakúsku,jazyk vie celkom dobre, dorozumie sa,ale keď chcela ten certifikát o vyššej jazykovej zdatnosti,aby sa zamestnala v nemocnici, jednoducho neprešla.A to je tam už 12 rokov.Takze fakt nie každý môže nájsť "normálnu"prácu vždy v zahraničí, stačí,ak proste nemá jazykové znalosti a hotovo
@jaskolka ako sestrička mu si ovládať jazyk na úrovni rodného jazyka a všetky odborne názvy ,takže toto jenuplne niečo iné
@minenkaa ty máš skúsenosť so zahraničím?? Tam nikto Slovákom nerozdáva teple miestecka s 8hod pracovnou dobou. Mnohí začínajú absolútne od nuly (česť výnimkám) a robia od rana do noci, kým sa trochu vypracujú alebo si urobia kurzy, vzdelanie..
@7lenka11 áno pracujem sedem hodín ,muz viac nakoľko robi na stavbách a malo kedy je to dvanásť hodín,teraz napríklad denne cestuje na stavbu okolo 300km (tam a spať) a už je doma
@minenkaa to bol len príklad.Ze to nie je vždy také jednoduché,že nájdi si hneď normálnu prácu v zahraničí
@jaskolka ja všetkých čo poznám majú normálnu prácu na zmluvu a dokonca aj zdravotne sestry ,poštárov ,kuchárov,čašníkov,montérov,elektrikárov ,domáce ,predavačky ,len muz občas stretne na stavbách Slovákov,čo robia na slovensku živnosť za pár €,ale zakaždým im to vysvetlí a hľadajú prácu na zmluvu alebo si pýtajú viac
Asi záleží o akých peniazoch sa bavíme. A akú robí prácu? Mám x známych čo robili fušky v zahraničí a prišli na Slovensko domov a rozbehli si firmu. Žena mu pomáha s papierovačkami a fungujú. Alebo proste choď za ním, ak má tak skvele platenú prácu tak to vie vykriť pre oboch. Ak ale robí nejakú o ničom prácu (skladník a pod.) ktorá je mizerne platená na SK a tam je relatívne fajn, tak potom sa musí rekvalifikovať a karierne posunúť.
Každopádne ja by som urobila čokolvek aby sa ten muž postupne vedel vypracovat tak že by sme boli spolu často.
@jaskolka ja všetkých čo poznám majú normálnu prácu na zmluvu a dokonca aj zdravotne sestry ,poštárov ,kuchárov,čašníkov,montérov,elektrikárov ,domáce ,predavačky ,len muz občas stretne na stavbách Slovákov,čo robia na slovensku živnosť za pár €,ale zakaždým im to vysvetlí a hľadajú prácu na zmluvu alebo si pýtajú viac
@minenkaa a každý vie hneď od začiatku dobre jazyk,alebo nie?
Ak je IT, tak môže pre zahraničných pracovať aj z SK.
@melanta tak isto by mali otca ako teraz. Možno ešte menej. Teraz sa im venuje 10 dní od rána do večera. Keď bol doma a robil, tak chodil z roboty do roboty, on už nebol doma, keď deti vstali a děti už spali ked on prišiel z roboty.
Veľa rodín sa rozpadne, lebo bud si manžel nájde inú ženu vonku, odvyknu si od seba, a keď sa chce vrátiť (ak sa vôbec chce), tak sú už každý zvyknutý na svoj životný štýl, idú si na nervy atď.
Turmusy sú rôzne.
Ale ja by som nesúhlasila s tým, že každý žije v inej krajine.
Ak pracuje v obore IT, vie dobre zarobiť aj na Svk. Alebo ako som už písala, zo Svk robí pre zahraničné firmy.

Chod za pár mesiacov za manželom