Manželova nuda počas otcovskej dovolenky
Zdravím.
Je mi ťažko,tak sa idem zdôveriť sem.
Co chvíľa bude 2 týždne od pôrodu.vyse týždňa sme doma z nemocnice.
Už pár dní počúvam od manžela,ze ako si to predstavujem najbližšie dni,ze on sa doma nudí.strasne ťažko mi to padne,pretože som.si predstavovala,ze počas otcovskej si užijeme našu rodinku naplno obaja.
Ja vidím na ňom,ze je rád a teší sa ale nudí sa tu.snazila som sa mu vysvetliť,ze žena po porode potrebuje oporu ale asi mame rozdielne názory.
Kúpili sme aj starší domček,kde je roboty ako na kostole ale dohodli sme sa,ze keď príde babo,dom pôjde bokom a prvoradá bude rodina.
Mame ešte pred sebou 2 týždne ,čo ma vybavene voľno a jeho predstava je,ze ráno sa zobudím,dáme ranajky ,on si vybehne bud na dom alebo pomôcť rodičom a na večer sa vráti.lebo samozrejme,zrovna teraz je treba na rodičovskom dome porobiť.
Je toto normálne,ze ma takýto prístup k rodine?
Ja chápem,ze sa citi nevyužitý ale konečne máme spoločnú rodinu a takto sa správať?
Tak mu skus soecifikovat, aku oporu presne potrebujes a co by pre teba znamenalo uzit si vasu rodinu. Mozno len nevie, co ma presne robit.
@marianarem povedala som mu to.ale jemu to príde stratený čas,čakať na malého,kým sa zobudí 3 hodiny,dat mu najesť,pribaliť a zase to iste
Ahoj😊 Chápem ako sa cítiš, myslím si, že to je kvôli tomu, že niektorý chlapi ako keby nemali čo s babatkom robiť. Aspoň u nás to bolo tak. Aj keď na začiatku, tie 2 týždne, mi muž pomáhal so všetkým čo sa len dalo a y som nemusela nič robiť ja. Bom úžasný. No potom tie prve mesiace keď som sa pýtala, ze prečo sa malému nevenuje tak často ako som si to ja predstavovala, povedal, ze s nim nemá čo robiť keď je ešte taký maličký. Teraz keď už je starší tak sa spolu hrávajú a blaznia stále. Ale možno že aj tvojmu mužovi to tak príde, že s babom nemá čo robiť lebo veľa spinka a preto sa nudí. Skúste využit čas napríklad tak, ze si spolu pozriete film/serial alebo zahrate niečo. Keď chce, nech si ide niečo porobiť ale nie na cely deň. Možno že keď bude mať pocit ze aspoň nieco urobil, tak to bude lepšie. Alebo môže navariť, upratať,...😅
Z názvu otcovská dovolenka je zrejmý jej účel využitia... Prerábka by k nej asi patriť nemala.
Ved ma pravdu, to ma na teba pozerat kym kojis, potom ho prebalit a zas cakat hodiny, kym sa zobudi? 🤦♀️Fakt strata casu, nie si v telenovele, ze teraz budete sediet pri postielke a rozplyvat sa nad dietatom. Na toto fakt staci, ak si doma ty.
mozno sa snazi vyuzit cas plnohodnotne, a cim skor poprerabat ten stary dom aby mal neskor na vas viac casu. teraz je to o jedeni, kakani cikani a spani
Nooo takto. Boli sme po prvom porode s manzelom dohodnuti, ze sa o nas bude starat, typu varenie a domace prace, a ja budem riesit iba babatko. Uprimne? Ak nemas nejaky vyrazny problem, babo sa prve tyzdne len nakrmi a spinka, prebalis, plus vecer okupes. Akoze na to naozaj asistenciu netreba. Ani podporu a pochvalu, podla mna 😅😁
Ja sama som muza vyhanala nech ide von (bolo leto), na bike s kamosmi, na pivko, alebo si robi okolo domu, proste nech vyuzije dovolenku. Kedze som bola OK a dieta tiez, nevidela som dovod na to, aby pri mne gaucoval a "drzal ma za rucicku" a usmieval sa so mnou sladko na male...
Ach, sladke predstavy. A potom príde realita. Ten dom robí pre vás, či len tak pre zábavu? Normálne sa dohodnite, nech je tam par hodín, koľko ti vyhovuje, zvyšok travte spolu, choďte na prechádzku, moze navariť, nechať ta relaxovať. S
novorodencom sa toho naozaj veľa robiť nedá,
Takže on travi otcovsku dovolenku nie s bábom a manželkou, prípadne prerabkou Vášho domu, ale behá prerabat dom svojim rodičom? Práve teraz?
Máš velmi romantické predstavy a si este pod vplyvom hormonov.
Ano, máte dieta, ste rodina, ale realita je taká, že je to novorodenec, ktory potrebuje primarne matku. Neviem, co vlastne od otca chceš. Rodinou ste, aj ked on bude robit svoje veci.
Co to je uzivat si rodinku? Taky jaslickovy vyjav, dieta spi a 4 oci ho nespustia z oci? Pusti ho robit, este sa nakukate😅🌸
daj mu voľno nech naberie energiu..bude(te) ju potrebovať keď prídu koliky ;)
hm...podla mojho nazoru ste zbytocne vybavili otcovsku dovolenku tak skoro. Ono to ma vyznam ak by si bola po nejakom narocnom porode a potrebujes pomoc, ak by dietatko bolo nedonosene (a potrebuje specialnu opateru) alebo s nejakymi chorobami...pokial mas plne zdrave dietatko, ty si fit je zbytocne (moj nazor) aby si partner/manzel hned po porode bral dovolenku - tam je hlavne podstatne aby matka nabrala nejaku rutinu a zosuladila sa s drobcekom. Ideal je to neskor ked ti z dietatom realne pomoze. Na malo vynimiek muzi nevedia s takymi malymi detickami narabat, pre nich su nepochopitelne-ba priam nudne, lebo sa s nimi neda "nic robit". Na cestovanie su tiez male...proste, posli ho spat do prace a ked bude mat dieta rok si vyberte tyzden a povedzme cestujte.
Ja by som to spravila (a vela mojich nemeckych kolegyn to robi), bohuzial ked som ja mala deti nebola otcovska a tak...ale drzim palec nech to poriesis k svojej spokojnosti
Musim povedat, ze manzela trosku aj chapem. Prve tyzdne z nemocnice som bola uplne prekvapena aka to je vlastne nuda a ze vlastne mozem cely den s dietatom len prespat a zotavovat sa. Po troch mesiacoch sa to zmenilo, ked som celu noc nespala alebo ked sli zuby - vtedy som si potrebovala cez den trosku pospat a manzel musel byt na malu sam
Očakávania - najväčšia skaza dnešných ľudí. 🙂
Mozno ste si mali otvcovsku dovolenku naplanovat neskor, ked babo bude vacsie a pre muza "akcnejsie". Teraz potrebuje hlavne teba a od muza asi stacilo aby robil nejake tie nakupy a pomoc po robote...
Inak ja mám deti ktoré ani jedno nebolo také, že by prvý mesiac len spali... U nás boli prvé tri mesiace masaker a prvý asi najhorší... Pri dcérke to bolo, že milión krát do dňa kojiť, spánok max 30 minút aj to bolo výnimočne vždy ju nosiť lebo položená niekde len vrieskala plus každý jeden večer sme boli hore do polnoci čo nespala a sa ošívala, kojila.. ku koncu už vrieskala.. takže nie nie je vždy prvý mesiac s prstom v nose
a čo má ako robiť? chápem, keby ste mali nejaké problémy po pôrode, že potrebujete pomoct, ale takto len obaja sedíte a čakáte kým sa dieťa zobudí, za mňa by kľudne mohol ísť robiť na Váš dom, veď Vám s dieťaťom nič nebráni ísť tam s ním, prípadne len pozrieť, podľa toho ako to je od Vás ďaleko. nemusí byť ani na dome celé 2 týždne, môže to striedať. a možno sa dieťa po pár dňoch zmení a nebude chcieť spať :D a bude rád, že nemusí robiť nič :D
Pri prvom dietati, so sitym podvozkom, bol doma 3 dni (realne pomahal, trebalo) Ked sa mi narodilo druhe dieta, a 2t otcovska uz bola mozna, nevyuzili sme ju. Ja som bola po porode uplne fit, akurat co by mi zavadzal a podobnymi dristami kazil den 😂 ked nie su zdravotne komplikacie, je to zbytocne.
Urcite su rodiny, kde tatko aj mamka s laskou v objati budu tie 3 hodiny divat sa na babatko, kocikovat, spolocne varit pri romantickej hudbe 😂😂 ale mnohe to mame ako ty. Chlap to vyuzije na lezanie na gauci alebo dohananie blbych restov (tu porobit tam porobit) a este chce navarene 🤪
A co presne od neho chces? Za mna - nech nakupi, navari, udrzuje poriadok, nauci sa prebalit, okupat a prezliect babo a v noci nech vstane, prebali, prezlecie ak treba a prinesie ti ho na kojenie. Proste nech sa aktivne zapaja do starostlivosti o dieta, pripadne aj teba ak potrebujes nieco specificke. Chodte spolu kocikovat, nech vas odvezie k lekarovi ak treba. A mimo to nech si ide k rodicom alebo co chce. Ale naozaj tri hodiny sediet a cakat kym sa dieta zobudi a potom pozerat ako prebalis a nakojis, je strata casu.
Tak svojim spôsobom ja aj chápem,že on sa nudí. Realne čo by si chcela,aby robil? Samozrejme keby si po náročnom pôrode,alebo niečo také,tak ok,ale pri zdravom novorodencivi a ak si ty v poriadku,tam fakt nemáte dvaja ani veľmi čo robiť. U nás bol muž po pôrode doma asi dva dni a už som mala pocit,že mi akurát lezie na nervy. Viac mi pomohlo,keď šiel von, nakúpil čerstvé pečivo, ovocie,jogurty pre mňa,v tej dobe som vôbec nevarila,zariadil a zaplatil donášku menu z blízkej reštaurácie,ti bola pre mňa väčšia pomoc,ako by sedel pri mne a pozeral na deti v postieľke 🙂
Nech ti ráno navarí obed a idem si za prácou. Ja ho úplne chápem, že sa nudí...aj aj by som sa nudila na jeho mieste.
akoze ty si po porode fit, behas ako srnka, navarene upratane, oprane a babatko spi a budi sa len kazde tri hodiny? a ocko nema co robit?
ja som po porode nevladala ani vstat po porode, nie to este nieco robit, uvarit som dokazala akurat spagety.
Ahoj, a preco ho chces drzat len doma preboha?🤦♀️ chudak chlap😄 Babo teraz az tolko toho nepotrebuje, zvladnes aj sama, kludne mu povedz nech sa ide vyvencit, lebo este z tej tvojej poziadavku okrem nudy schyta aj ponorku a to uz bude zle pre vas oboch. Ved on nie je psik, aby si mu dala flexinu na max 5m v dome, ci zahrade🤦♀️ Ked ho nechas, nech ide ci porobit alebo aspon sa vyvencit s kamosom, tak pockaj aky bude spokojny,ze aj sam od seba bude mat väcsi zaujem trebars prebalit alebo okupat...alebo sa povenovat tebe (film v objati ci ine). Nechaj ho probuh aspon trocha dychat🙂
Jemine, ja len ze gratulujem k takemu dobremu babatku pri ktorom sa da nudit. Ja ked som doniesla syna tak sme nemali ani kedy na wc ist. Nonstop bud nacucnuty na mne alebo vrestal. Pomedzi to si dal 20min slofika kedy nabral dalsie sily na vreskot. S muzom sme boli ako zombici a museli sme si pripominat ze mame aj 6r dceru aby sme na nu nezabudli.
Tak nech ide na nákup, nahadze do práčky, uvarí obed, ozehli, uprace.....Veď ty kojis, potrebuješ sa vyspať, keďže v noci vstávaš. Robota je vždy doma.
Jemine, ja len ze gratulujem k takemu dobremu babatku pri ktorom sa da nudit. Ja ked som doniesla syna tak sme nemali ani kedy na wc ist. Nonstop bud nacucnuty na mne alebo vrestal. Pomedzi to si dal 20min slofika kedy nabral dalsie sily na vreskot. S muzom sme boli ako zombici a museli sme si pripominat ze mame aj 6r dceru aby sme na nu nezabudli.
@tykat 😂neprezradil vam, preco si vas tak "podal"? Nemal reflux?
Čože? V prvom rade gratulujem, že sa cítiš tak super a máte dobre dieťa, keď sa nudi.
Ja som sa po oboch pôrodoch zle zotavovala, mala som problémy a 1. dieťa plakalo 20h z 24. Nevedeli sme, čo skôr. Pri druhom dieťati vybavil 2 týždne otcovskej a musel si ešte vybaviť ďalšie 2 týždne voľna. pretože som mala opäť ťažký pôrod, z ktorého som sa zotavovala pomaly. Mám z neho aj trvale následky. Takze lietal, varil, zásoboval nás potravinami, upratoval, staral sa o staršieho syna, kým som bola schopná to robiť sama.
Niektoré by ste si mali vstúpiť do svedomia s týmto hlúposťami, ktoré riešite. Bud vdacna, že jeho pomoc nepotrebuješ a nech využije ten čas zmysluplne.
Keď sa narodil môj syn (7 rokov dozadu), otcovská dovolenka ešte neexistovala, no môj manžel si vzal tú normálnu, aby bol pri mne a pomohol mi, pretože som rodila plánovanou sekciou a už po tej prvej s dcérou som sa dosť dlho zotavovala. Paradaxne som sa pri synovi cítila fajn, zotavila som sa rýchlo a keďže drobec spočiatku naozaj iba spal, manžel sa vrátil do práce a dovolenku zrušil. Radšej vstával ráno skôr, aby šiel skôr do práce a pomohol mi poobede.Neskôr to užbolo náročnejšie, drobec kolikoval, neustále plakal, neznášal kočík a mne odchádzal chrbát. Manžel mi pomáhal ako vedel. Nechal ma pospať, nakúpil, navaril, neskôr aj drobca okúpal, uspával. Prišlo to postupne, časom. Ale pravda je, že ísť si robiť to svoje by mu ani nenapadlo. Zrejme to bude aj povahou, osobnosťou. Ten tvoj sa evidentne tešil na to, že bude mať v lete voľno a môže ísť na dom 🤷🏻♀️ verím, že aspoň tie raňajky pripravuje on 😉

Tak mu skus soecifikovat, aku oporu presne potrebujes a co by pre teba znamenalo uzit si vasu rodinu. Mozno len nevie, co ma presne robit.