icon

Materská dovolenka a pocit vyhorenia

28. jún 2025

Ženy, vy ste tu múdre hlavičky, idem si po radu. Máme s chlapom 1,5 ročné dieťa. On robí z domu, ja na materskej. Ako jasné, pomôže, porobí doma aj na záhrade. Ale mne už ide hlava vybuchnúť. On môže sám všade, ide za kamošom, do posilky na pol dňa, do Tatier na 4 dni, do Polska s kamošom, po Slovensku na výlet atď. Nevadí mi to, nech ide ale čo ja? Kedy si vydýchnem od bytia iba mamy? Som s malým nonstop, kojím ho, spím s nim v noci. Keď by som aj chcela ísť napríklad si niečo kúpiť, čo som mu aj navrhla, tak začne veď kojím (malý si momentálne pýta dosť, obdobie separačky), tak to používa proti mne, alebo začne ťažko vzdychať, alebo nepriamo dávať najavo nesúhlas. Nepovie nie, len tie pohľady, výhovorky a zahováranie, že môžem byť rada, že robí z domu a že ktoré ženy majú takto doma chlapov, že porobia okolo domu počas pracovnej doby atď. Ale čo ja? Ja mu hovorím o sebe, mojich pocitoch a mojej psychickej únave. Nechápe. Neviem mu argumentovať a slovami popísať, čo a ako mi je. On iba ja som najlepší (prenesene), lebo som doma, keby som šiel do práce, plakala by si, druhé ženy musia zvládnuť samé, keď majú chlapov v robote dp večera atď. Pomôžte prosím 🥹

Strana
z3
doriiis
28. jún 2025

Odstav ho od kojenia a budeš slobodnejšia.A potom uz s dieťaťom môže byť sám aj otec

lukbe
28. jún 2025

Nejde o kojenie, ide o partnera, jednoducho sebec.

vler
28. jún 2025

Dieta bolo planovane? Rozhovor o tom ako budete fungovat ako rodicia a partneri prebehol pred tym ako sa dieta narodilo?

simsalabim
28. jún 2025

Netreba si to vzdychanie vsimat a proste ist. A dieta vo veku 1.5 roka bez mlieka vydrzi. Tvoj partner si k tebe dovoli iba tolko, co si nechas. Je otec? Je. Tak aj on nech sa stara. Tvojou ohladuplnostou k dietatu a k muzovi si sama utahujes slucku.

michaelam2
28. jún 2025

Cize nie je ochotny ho sam postrazit ani na hodinu?

kajakamura26
28. jún 2025

Ahoj. Veď to uz kojis minimum, nie? To podľa mňa nie je reálny dôvod.

thereisabear
28. jún 2025

Aby si nemusela "bojovať" zakaždým, vysvetli mu, že budeš preč dvakrát do týždňa na 2 hodiny a trvaj na tom. Choď cvičiť, prejsť sa, nakúpiť. Zvykne si.

deti95060810
28. jún 2025

má slobody až až... že na pol dňa do posilky, alebo na 4 dni do Tatier.... si tolerantná poriadne - u nás by to neprešlo. nech sa páči - tam je dieťa do Tater môžeš aj s ním... by ho prešlo tam byť 4 dni.

koniarova
28. jún 2025

1,5 ročné dieťa už ozaj kojiť nemusíš. Robíš si to sama. A ešte si to aj v hlave opekňuješ, že ti to nevadí. Milému pánovi manželovi trtni dieťa do ruky, sadaj do auta a smer kamkoľvek. Nakúp si, oddýchni si, zacvič, choď za kamoškami. Načo mu chceš argumentovať? Je rovnako rodič ako ty. V skratke. 😂😂 Neser sa s ním a mysli aj na seba. 😂

autor
28. jún 2025
@doriiis

Odstav ho od kojenia a budeš slobodnejšia.A potom uz s dieťaťom môže byť sám aj otec

@doriiis jeeeemine, to nie, kojenie mi je viac, ako ufrflaný chlap. A prsko nám veľakrát zachraňuje situáciu. Veľa situácií, kedy ho len to ukludní. Kojenie mám vybojované a plánujem do samoodstavu, keď bohyne kojenia mi budú naklonené.

autor
28. jún 2025
@vler

Dieta bolo planovane? Rozhovor o tom ako budete fungovat ako rodicia a partneri prebehol pred tym ako sa dieta narodilo?

@vler áno, plánované, vymodlené, no toto sa dalo spoznať až po narodení dieťaťa.

eliska13
28. jún 2025

Prečo nejdete spolu na výlet do Tatier spolu ako rodina?Takéto tulacky s kamarátom by mi vadili

autor
28. jún 2025
@koniarova

1,5 ročné dieťa už ozaj kojiť nemusíš. Robíš si to sama. A ešte si to aj v hlave opekňuješ, že ti to nevadí. Milému pánovi manželovi trtni dieťa do ruky, sadaj do auta a smer kamkoľvek. Nakúp si, oddýchni si, zacvič, choď za kamoškami. Načo mu chceš argumentovať? Je rovnako rodič ako ty. V skratke. 😂😂 Neser sa s ním a mysli aj na seba. 😂

@koniarova kojiť chcem do samoodstavu, ja auto nemám, bývame na dedine.

simsalabim
28. jún 2025

Aj keby si rano odisla a prisla vecer, taketo dieta to bez kojenia vydrzi. Uvedom si, ze sa obmedzujes sama. A chlapovi to hra do karat.

autor
28. jún 2025
@eliska13

Prečo nejdete spolu na výlet do Tatier spolu ako rodina?Takéto tulacky s kamarátom by mi vadili

@eliska13 lebo to je každoročne jeho pánska jazda. Môžu aj tragače padať a on ide. Aj minulý rok keď mal malý pol roka bol. Vyčíta mi, keď to spomeniem, že veď je stále so mnou doma, prečo by nemohol. Ale on nechápe, že nejde o neho, ale o mňa.

lucia13022023
28. jún 2025

Odsaj mlieko, zmraz a chod preč. Co viac poradiť. 1,5r dieťa nie je 1 mesačne.

rejka7
28. jún 2025

4 dni do Tatier, výlet s kamošom, do Poľska. A ty by si rada do obchodu sama? Uf, máš doma sebecké uftflane decko.

lacibo
28. jún 2025

Chápem tvoje pocity, zmena mužovho postoja je možná - radím ti kojiť iba večer pred spaním a začať spávať s mužom namiesto so synom.. syna dať spať do postielky a postupne aj do detskej izby

pikachu999
28. jún 2025

Takto to milé ženy dopadne keď si urobíte dieťa s sebeckym dieťaťom...

autor
28. jún 2025
@pikachu999

Takto to milé ženy dopadne keď si urobíte dieťa s sebeckym dieťaťom...

@pikachu999 ako on je zručný, porobí okolo domu, záhrady, opraví, vymení atď, keď narážaš na toto. Ale ja hovorím o sebe a svojich pocitoch. Ja som ako v klietke.

pikachu999
28. jún 2025

To je ti na dve veci keď ťa nepocuva nevie sa postarať o malého a ste mu ukradnutí ..tak sa milujúci otec nespráva

spenat9
28. jún 2025

Joj tlak sa mi znovu zdviha ked toto citam.. ja by som ti aj napisala co treba robit ale takychto tem tu byva neustale kopa a zbytocne aj tej zene nieco radit.. ked sa takto chlap chova tak je to o tom ze ty mu to dovolis.. moj muz by si v zivote toto nedovolil a keby si dovolil tak by letel.. bud mu vymedzis presne hranice, ktore ked porusi tak extremne ticha neprijemna domacnost, ani nalozit jest by si nevedel bez toho aby som mu nevynadala alebo rovno odchod od neho (aspon na oko) a vydrzat az kym sam nedolezie.. on sa inak nenauci.. stacilo by ze skusi vzdychat, vycitat slebo vyjadrovat nesuhlas a zaistil by si niekolko dnovu tichu domacnost.. bud sa zlakne ze to myslis vazne a si schopna ho za to aj nechat alebo mu to budes musiet trpiet dalej.. nic ine ti nepomoze pri takomto chlapovi co vidi len seba

pikachu999
28. jún 2025

Odsaj mlieko nachystaj do mrazáku a pekne krásne choď najbližší víkend niekam do wellness je otec má sa vedieť postarať a nie len urobiť dieťa

jvasenka
28. jún 2025

prečo nechodite po výletoch spolu ako rodina ale ide on s kamošmi a ty si doma s dieťaťom??? a 1,5r dieťa už musí byt viac menej na tuhej strave to mlieko je predpokladám iba doplnkové takže nevidím žiaden problém aby s malým ostal hoc pol dňa

simsalabim
28. jún 2025

Treba si uvedomit, ze sa do tej klietky zatvaras sama a dobrovolne.

aurora33
28. jún 2025

Bože to je debil a nie chlap

janettdamian
28. jún 2025

Chápem ťa, ale on si na to zvykol, že máš malého "na starosti". Porozmýšľaj si najskôr sama pre seba, čo by ti vyhovovalo vo vašom vzájomnom vzťahu. Nežijete spolu ako rodina. Choďte na výlety aj spoločne všetci traja. Že dopraješ mužovi "slobodu" je fajn, ale zároveň žiadaj takú istú mieru slobody pre teba od neho. Nech sa prestane vyhovárať na dieťa. Nie je to novorodenec. Nastav si hranice a pravidlá, lebo vzťah pôjde dole vodou. A zbytočne on bude hovoriť, že robí z domu, a okolo domu. Ty potrebuješ niečo iné... Povedz mu presne čo potrebuješ, konkrétne veci, aby to chápal.

lucia147852
28. jún 2025

Tak si výber čo chceš. Áno, pokiaľ budeš nonstop ceckovat takéto veľké dieťa, tak sa od neho nepohnes. Buď pôjdete všetci spolu alebo budeš sedieť sama doma s malým a zduvat sa. Ty si aj manželka nie len matka. A chlap neni len partner, ale aj rovnaký rodič ako ty. Nejaké vzdychanie by mi bolo hlboko u prdele. Tu máš dieťa, mlieko máš v mrazaku prídem vtedy a vtedy. Čau. Auto máte hádam obaja, keď spolu žijete. Či jeden zo vzťahov urobím si dieťa s niekým kto mi nedá ani jeho auto?

ivik4
28. jún 2025

Bohaca vsak oznamim idem s kamoskou na kavu a nakupy, tu mas maleho na starosti a dovi. To kde sme. Je rovnako rodic. . Akoze panko si chodi na 4dnove opuštaky a ty nemas jedno poobedie aj na svoj zivot zeny, nielen matky ? No taka este nehrala aby som si dovolenie pytala

janettdamian
28. jún 2025
@lucia147852

Tak si výber čo chceš. Áno, pokiaľ budeš nonstop ceckovat takéto veľké dieťa, tak sa od neho nepohnes. Buď pôjdete všetci spolu alebo budeš sedieť sama doma s malým a zduvat sa. Ty si aj manželka nie len matka. A chlap neni len partner, ale aj rovnaký rodič ako ty. Nejaké vzdychanie by mi bolo hlboko u prdele. Tu máš dieťa, mlieko máš v mrazaku prídem vtedy a vtedy. Čau. Auto máte hádam obaja, keď spolu žijete. Či jeden zo vzťahov urobím si dieťa s niekým kto mi nedá ani jeho auto?

@lucia147852 dojčenie v tomto prípade nie je problém. To je pre muža iba zámienka. Jemu to vyhovuje, že si môže lietať sám po svete bez rodiny. Veď dieťa môžeš nakŕmiť "hocikde".

Strana
z3