icon

Miluje má vôbec?

28. nov 2020

Ahojte , potrebujem to zo seba dostať von . Mám syna z prvého manželstva je už školák . S terajším priateľom budene v decembri 4 roky máme spolu 2 deti. 2 ročné a 5 mesačne . Začiatok vzťahu bol pekný ...potom sme riešili predaj rodičovského bytu , začali sme bývať v podnajme , otehotnela som chceli sme . Pred pôrodom som sa dozvedela že sa stále kamarátil s ex všetko jej o nás hovoril sťažoval aj keď na začiatku som mu povedala že si to neprajem! ( Huckala ho priti mne , neznášala má ) keď sme išli riešiť hypotéku zistila som že ma 35 000€ úver ( s ex manželkou deti nemal) ďalšia rána ktorá nám bránila zobrať úver a vlastne bývanie ! Ok sťažil sa do práce chodí nepije nefajčí ! Chodíme na výlety deťom sa venuje . Bol aj pol roka na materskej ja som pracovala vtedy som zistila že som opäť tehotná( neplánovane ) bábo sme si nechali tešili sa je to zlatíčko ♥️. Muž zmenil prácu zaraba dobre ale malo času je už s nami odkedy mám máme 3 deti.nidky má nepožiadal o ruku 3 krát sme riešili svadbu stále sa zrušila stále iný dôvod. A najdôležitejšie nikdy mi nepovedal že má miluje nič mi nekúpil len tak od radosti alebo z lásky pár krát kvety dá mi peniaze nech si kúpim ale také tie jednoducho povedane maličkosti nikdy ma neobijme nepohladka cele to je také chladné je síce o 10 rokov starší ale to ho neospravedlňuje . Aj keď sa deti narodili žiadne prekvapenie žiaden darček. Keď ideme niekam všetko ja musím vymyslieť. Sám deti nikdy nevezme aby som si oddýchla okej poriešila som to tak že príde moja mama pomôže ( on nemá rodičov už )nikto iný nám nemá pomôcť . Bývanie vlastne nemáme nemá stále

evora
28. nov 2020

Keby beriem za prejav lásky, ze moj muz niečo neplánuje pre rodinu, tak uz dávno sme rozvedení 🤣 chlapi väčšinou na taketo veci nie sú, častokrát ani nepotrebujú výlety a podobne...rovnako je to s darčekmi, aspon u nás. Ale ja som spokojná, radšej mi da peniaze a sama si vyberiem na co ich miniem (kozmetika, handry atd), ako mam dostať napr voňavku ktorá sa mi nepáči. Samozrejme, kvety na narodeniny, valentin atd prinesie vždy, ale nevyzadujem to. Pre mňa je najväčším dôkazom lásky, ze sa stara o našu rodinu, pomáha mi s deťmi, zaplatí účty, nepije, nebeha za frajerkami...možno kruto realistické, ale manželstvo je hlavne o spoločnej výchove potomkov a nie o lietaní na ružovom oblaciku a daroch, vyznaniach lásky. Tým nevravím, ze to nepoteší. Ale lepšie neočakávať romantické gestá, a pozrieť na tie naozaj dôležité "prejavy lasky". Ďalšia vec, sama vieš najlepšie ako je nastavený, aku ma povahu, tak načo ho nasilu meniť.. aby plnil tvoju predstavu vysnívaného muža z románu? 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. nov 2020

@viestta no ale toto, že riešil veci s ex??? to je mimo potom trochu, či? mne by to neskutočne vadilo, čo má čo nejaká/-ý ex vedieť o prípadných problémoch v mojom súčasnom vzťahu??

viestta
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. nov 2020

@viestta však hej, ale má s ňou (ak som správne pochopila) aj úver, o ktorom autorka ani netušila... no neviem.... nechcem byť zlá, že to poviem, ale veruže by som deti nemala s človekom, o ktorom vlastne neviem dokopy nič :(

autor
28. nov 2020

@panelacikova veď to je ten najväčší problém asi pri každej hádke mu to ja vyčítam a pýtam sa prečo bola ona vtedy na prvom mieste ! Keby som to vedela pred tým ako máme dieťa s takým človekom by som nebola , a vyčítam to sama sebe prečo som skôr na to neprišla ale už sa to vrátiť neda . Peniaze sa prekusnut dajú veď tie si vieme zarobiť ale toto je najväčšia rada preto sú myslím že má nemiluje ale som len záplata . S tou ex bol 8 rokov a s tou čo má úver len 4 roky . Ja len verím že možno časom ako deti vyrastú bude sa venovať Viac mne a sa to všetko zmení lebo teraz sa to točí okolo nich na mňa a na náš vzťah je málo času 🙄🙏 len nechcem sa rozist ale ani byť v nefunkčnom vzťahu ja len chcem od neho viac lásky 😢 ale úprimnej

elizabet173
28. nov 2020

tak poskytla si mu všetko aj bez svadby, prečo by sa o ňu snažil?

marca12
28. nov 2020

Niektori chlapi nie su vyznavaci citov. Takeho mam doma. A naucila som sa,ze na lasku netreba slova,su to malickosti,ktore sI nevimame,ktorymi nam davaju najavo,ze nas maju radi. V prvom rade sa vykasli na ex. No tak sa s nou radil,kaslat na to. Sustred sa na to,co je teraz. Vas vztah sa nikam neposunie,ak sa budete zahrnat vycitkami. Mate deti,musite im ist prikladom.

autor
28. nov 2020

@marca12 veď beriem to tak ponaucil sa somariny nerobí neflaka sa ale cítim také prázdno 🤔 neviem ako to opísať chýba mi také že vidím na ňom že mu na mne záleží

moonlight1210
28. nov 2020

Ty si zrejme nespokojna, lebo si dlho doma (1+2 tehotenstvo a md/rd). Cas ti ubieha inak, ako cloveku chodiacemu do prace.

On mozno aj pred tromi detmi (a zrejme ich poziadavkami a asi aj hlukom) uteka. To chlapi zvyknu, ked su deti male. Ze sa venuju, ale tu hranicu na den si urcia sami a potom sa snazia vzdalovat. Lebo vedia, ze mozu, kedze s nimi ostava matka.

Jeho staznosti na teba jeho ex - no ved aj ty sa tu stazujes. Aj ked anonymne. Ale verim, ze aj dobrej kamoske sa postazujes (ak ju mas).
Clovek hlada ventil, ked je toho moc. Je to prirodzene. Aj my si s kamoskami ponadavame na partnerov. V praci sa chlapi postazuju na svoje zeny (rozhodne ich len neospevuju, ako sa dobre ozenili).
Je to bezna vec. Ludia to robia.

Taky expartner (ak s nim dobre vychadza), je napriklad idealny. Poznaju sa, malo co si musia o sebe tajit. A ak ta ona neznasa, tak je to idealna butlava veba, spojenec. Na casy, ked ma potrebu sa ventilovat. Inak ju zas tolko zrejme nepotrebuje.
(No a zas, keby ta pred nou ospevoval, davno s nim prerusi kontakty. Komu sa chce pocuvat chvalospevy na niekoho, kto ta nahradil? Ako naco?
Takze tiez prirodzena reakcia.)

To huckanie - z jej strany to chapem. Neznasa ta. A ked o tebe pocuva, ake chyby mas, logicky mu dava rady proti tebe, jeho polutuje.
Lutovanie mu robi dobre (citi sa pochopeny).
Rady proti tebe su zase test jeho charakteru (pre neho samotneho).
Lebo ziadna rada proti partnerovi nepadne na urodnu podu do dna, kym uz sam nie je vlastne rozhodnuty s tebou nebyt. Vtedy ich pocuva rad, lebo uz je to “podpora” v jeho rozhodnuti, ktore uz vo vnutri urobil.
Ale dovtedy si je vedomy, ze mas aj cnosti a teda rady proti tebe berie s rezervou, vie kde robi chyby aj on. Neciti sa opravneny tvarit sa ako niekto lepsi.

Skus jeho ex hodit za hlavu. Zi a konaj normalne akoby nebola, nenechaj to vplyvat na svoje rozhodnutia. Vzdy si uvedomuj, ze ak sa ukazuju trhliny, tak nie preto, ze nejaka ex ho hucka. Ale preto, ze on to uz dopredu tak vnimal. U ex nahodne nasiel potvrdenie svojich pocitov. Ale on ich potvrdene mat chce.
Nie je dieta, ktore sa naucilo nieco nove, nevhodne od exky.

Skor sa sustred na to, aby si zacal uvedomovat ine veci. Co vas mozu postupne spajat.
Hladaj ako si vytvorit tandem na inych urovniach.
Trebars u deti - co rodic zameska vo vytvarani puta a vychove do prvych troch rokov, to moze ako-tak dobehnut do jeho siestich rokov a iba trosicku do jeho deviatich. Cim neskor sa uvedomi (spamata), tym su vztahy narusenejsie a neopravitelnejsie. Darmo potom v deviatich chce zacat vychovavat, alebo budovat puto. Jeho vplyv a emocie dietata voci nemu uz maju inu kvalitu ako mohli mat.
Takze ho motivovat ako otca.
Ak je nutne, doslova tym, ze deti ucis, ako ho maju mat radi. Ze mu ich spociatku podstrcis na starost vtedy, ked su kludne, v pohode, maju naladu.
Ze ho budes chvalit ako otca. Ked sa mu podari utisit placuce dieta, tak neskor, v case, ked mate nejaku spolocnu chvilku (nie zrovna sex) to spomen, ako ta potesilo, alebo milo prekvapilo.

Vezmi do uvahy jeho sposoby prejavu lasky a hodnot ho na ich zaklade. Nie na zaklade tych, co ocakavas ty.
Ked sa bude citit doceneny v tom, ako on prejavuje lasku, bude ochotnejsi sa vydat na (pre neho) nezname pole a skusit ti prejavit lasku v podobach, ako to mas ty rada (kedy sa ty citis tym docenena, milovana).

Snaz sa nesustredit na veci, co vas rozdeluju (aj ked samozrejme pred nimi nezatvaraj oci), vytvaraj veci, co vas mozu spajat.

autor
28. nov 2020

@elizabet173 tu nejde o to aby sa snažil ale on ju ani nechce už lebo nemá rodičov povedal že kvôli tomu a druhá vec keď chcem jeho priezvisko tak že to spraví ale len tak na úrade so svedkami a to zasa sa mne nepáči okej môžme ale Max kamoši a nieaky obed ale nechcem tu svadbu preto že ju chcem iba ja ale aby sme ju chceli spolu radšej som to nechala tak

autor
28. nov 2020

@moonlight1210 ďakujem krásne toto som asi potrebovala počuť prečítať !!! 🙏🙏🙏♥️♥️♥️Skúsim zmeniť postoj aj ja , ako viem že sa s ňou už nekontaktoval od vtedy lebo všetko priznal a oľutoval len ja sa musím s tým ešte vyrovnať . A deťom by som otca nechcela zobrať on svoje deti miluje aj oni jeho lebo príde z práce a je naozaj na plný úväzok otec okupe uspi s tým není problém. Asi som to musela dostať zo seba len vonku lebo dnes som bola zasa celý deň s deťmi doma a prísiel neskôr bol ešte pneumatiky na aute nenit a ja už som bola z deti unavena 😢

elizabet173
28. nov 2020

myslela som to tak, že si s ním mala deti ešte pred svadbou, bola si podľa mňa príliš ľahkou korisťou

squirrels
28. nov 2020

Iba jednej veci nerozumiem - nikdy ti nepovedal, že ťa miluje a máte spolu dve deti? 😕

miadi
28. nov 2020

Aha cize on by si Ta aj zobral ale na urade no ty pri 3detoch tužiš mat velku svadbu v pannenskej bielej a vsetko podla tvojich snou? Niektore veci pišeš chaoticky. Tie ex su dve? S jednou Ta ohovara s druhou splaca ? Svadbu ste mali riesit ked ste planovali prve dieta nez ste ho splodili teraz uz si je tebou dost isty po 2 detoch ho len tak neodkopnes . Snad Ta miluje len ti to nedava najavo tak ako to ty potrebujes. Stihli ste toho dost za 4roky 2deti aj vyhoretie vo vztahu. Treba na tom popracovat z oboch stran. Hlavne komunikovat a znovu ziskat doveru.

kassandra25
29. nov 2020

Hmmm, mala by si vacsiu istotu, keby ste boli zobrati, najma ked aj 2 deti uz mate. Ja by som to nejako poriesila, ved coskoro zase snad vsetko otvoria, vsetko odzneje a sa uvolni a mala svdba lepsia nez nijaka. Skusaj si ho po troske menit a spracovavat, vzdy popracuj na inom, na tom, co budes vidiet, co sa da. Ako ucitelka v mš, ked vysvetluje detom. Ja uplne chapem, ze kvety po porode su nadherne atd, vela inych veci je nadhernych, vyhoda je, ze s byvalou manzelkou dieta nemali. Takisto to byvanie je cele zle, ze nie vo svojom a este s 3 detmi. No chapem tvoje obavy a neistoty. A co sa tyka jeho vztahu ku vam, skusaj si ho po troske spracovavat, mozno to bude mat nejaky uspech.

frota3
29. nov 2020

Kazdy prejavuje lasku nejako inak, mne svadba nepride ako istota niecoho, ale tak jasne, ze je to u kazdeho ine. Mne pomohlo aby som toho mojho pochopila pat jazykov lasky 🙂