icon

Mladé nezodpovedné rodiny

23. feb 2022

Ahojte, mam taku otazku - aj vy mate v okoli/poznate mladu rodinu, ktora caka, ze im kazdy bude behat okolo zadku? Myslim to tak, ze automaticky ocakavaju, ze im rodina prispeje na svadbu, vybavu pre dieta, darceky pre deti, ze im postrazia deti kedykolvek si zmyslia, atd..? Priznam sa, nieco podobne mam v rodine a uz som sa na to nemohla pozerat, ako zneuzivaju inych clenov rodiny a drankaju peniaze od invalidnej dochodkyne, svoje deti by nasackovali komukolvek, len nech sa oni mozu ist zabavit. Povedala som svoje, samozrejme sa urazili.
Casto aj tu citam nieco podobne. Ja nechapem mentalitu tychto ludi, to im nie je hlupe? Ako moze byt niekto tak nesamostatny, spravit si dieta do slabych pomerov a cakat, ze ini sa postaraju a ked nie, tak sa stazovat na vsetko, na stat, ale v sebe problem ti ludia nevidia a nic sa nesnazia robit pre napravu?!..

zmrzlinka2021
23. feb 2022

Priznam sa, ze nechapem tvojej teme a prispevku.
Ludia su rozni ale ty vzdy mas moznost povedat "nie", aj ta invalidna dochodkyna. A v pripade nadmerneho "pindania", vzdy mas moznost sa usmiat a povedat -"chapem ta, mas to narocne", a proste dalej neriesit.

jana_eyre_2
23. feb 2022

Áno poznám.. nebudem konkrétna a nedotýka sa ma to zatiaľ, keď bude poviem si svoje.. avšak keď to vidím, o to viac som hrdá na nás že síce sa v niečom musím obmedzovat, ale zvladame sami s partnerom sa plnohodnotne postarať o deti a domácnosť.. jediné čo ma moc mrzí, že takito ľudia ešte nám idú niečo vyčítať, táto téma je momentálne u nás aktuálna..

0silvia0
23. feb 2022

@jana_eyre_2 hadam vam nevycitaju, ze sa o ich problemy malo zaujimate🤔

tosomja
23. feb 2022

Tiež by som niekedy, aspoň raz za rok využila niekoho z rodiny a išla sama s priateľom na masáž, okúpať sa, či do kina. Ale nemám na to povahu. Oni sa nenukaju a ja tiež nie.
Ešte práveže ja som taka hlúpa, že všade idem pomáhať, dám...a ešte som zlá.

sante81
23. feb 2022

Mňa neprestáva udivovať, prečo sa niekto stará do druhých, ako žijú, čo robia / nerobia. Asi máš málo dosť svojich problémov

leuska0910
23. feb 2022

U nas sa babky trhaju o to, ktora bude malu strazit kym ideme napr. na nakup (nechcem malu trepat do obchodu a zdrzuje to).
Byvame u mojej mami a ta varit inak jak pre 10tich nevie, tak ja nevarim casto.. ale nemam pocit, ze to zneuzivame, vzdy sa spytam ci jej mam nejak pomoct..

annamalaga
23. feb 2022

Keby sa každý staral do seba, bolo by o každého postarané.

mikadooo
23. feb 2022

Jasné že poznám 🙂. Nuž ono to je o tom, ako boli vychovaní, tak sa správajú... Keď im celý život niekto zachraňoval "riť", prečo by sa zrazu mali švihnutím zázračného prútika zmeniť 😁. Ja to nekomentujem, za mňa jednoducho stručná odpoveď na žiadosť o pomoc je: "nie". A vysvetlenie - jednoducho mi to nevyhovuje... 🤷. Oni títo ľudia sa veľmi rýchlo naučia, kde majú pýtať/očakávať pomoc a kde nie...

mikadooo
23. feb 2022

@leuska0910 myslím, že to je iná situácia 🙂. V tomto prípade sú obe strany spokojné 🙂. Ja však koľkokrát zažijem, že všetci skáču okolo dotyčnej a ona ich ešte za chrbtom poohovára, akí sú hrozní a ako si to dovolili ísť zrovna vtedy k doktorovi keď ONA potrebuje aby jej vybrali decko zo škôlky atď...

bubinko1506
23. feb 2022

Poznam, mame taku rodinu v okoli - obaja nesamostatni, potrebuju starych rodicov z oboch stran, aby sa ppstarali o deti a samozrejme, treba sa ist kazdy vikend najest k rodicom. Neriesim, nezaujima ma to, je to ich vec, my sa s muzom zabezpecime sami, nepotrebujeme obskakovanie. S muzom ideme sami na vikend prec, len ked si moja mama vezme vnucata na prazdniny, inak chodime na predlzene vikendy aj s detmi

hlubik
23. feb 2022

daš pokoj maš pokoj

whatever1
23. feb 2022

Členovia rodiny vrátane tej dochodkyne sa ti sťažovali že ich to obtazuje? Ako vieš ze drankaju peniaze? Ci len pozorujes že ich deti sú často u nich a občas začujes že im na niečo prispeli?

jana_eyre_2
23. feb 2022

@0silvia0 nieco podobne 😅 aj by sa mi uľavilo napísať to konkrétne o čo išlo, lebo sa ma to dosť dotklo, ale radšej sa zdrzim..

0silvia0
23. feb 2022

@jana_eyre_2 radsej nepis, este ta tu niekto spozna😳

miadi
24. feb 2022

Nepoznam . Vobec . Ani jednu mladu nezodpovednu rodinu .. nejak mam stastie len na zodpovedne rodiny ktore mali deti okolo 3oky.. ale pokial ty nie si Ta “ vyuzita” invalidna dochodkyna tak nevies ako to vlastne je ., ludia sa daju “ vyuzit” len tolko kolko su ochotni nechat sa “ vyuzit”. Ak jej to vadi len ona moze povedat dost Nie stacilo, Ty sa zbytocne rozculujes.

elizabet173
24. feb 2022

ak zneužívajú priamo teba, tak to stopni, ak iných členov tvojej rodiny sú hádam dospelí a svojprávni, ak to stopnúť nedokážu, je to ich vec, nestaraj sa o to, aj keď chápem, že ťa to štve. V našej rodine boli také pokusy, ale zmietla som ich zo stola hneď v zárodku. Keď zavolali, či môžu prísť aj s dvomi deťmi svojimi a dvomi ďalšími (v preklade necháme deti u teba a my dvaja si urobíme výlet), tak som povedala nie. Mňa k sebe v živote ani na kávu nezavolali. Ale nemyslím si, že je to trend teraz, ani že to musia byť mladé rodiny. To, čo opisujem, sa stalo vyše desať rokov späť

lusilla
24. feb 2022

Ano poznam, je to moj brat s rodinou, takze mam aj pravo to riesit lebo sa ma to priamo tyka. Je to vsak obrovska chyba mojich rodicov, totalne nezvladnuta vychova a celkovo pristup k nemu, aj ked je mi to zahada ako niekto po vychove dvoch samostatnych, sikovnych a samostatnych deti potom otoci a vychova hentaky paskvil. A ano dohovaranie bolo a dlhe debaty, pomoc poslytnuta a prosby, ale niiic nezabralo - teda na rodicov aby sa nedali vyuzivat. Takze ostalo len to ze sa nestaram, ze som rada za to co mam a to co mna obmadzuje v suvislosti s tymto chorym vztahom sa snavim riesit inak po svojej osi (strazenie deti, neake darceky ci vylety, pozornost). A este jedna vec mi je takym zadostucinenim, ze raz, ked sa nasi poberu do neba, sa dufam spamata, ja mu vsak zadok zachranovat nebudem.

number19
24. feb 2022

Mam taky pripad vo vzdialenej rodine. A to si narobili nie len 1-2 deti, ale podstatne viac.
Samozrejme total zavisli na druhych a to nie len financne ale aj co sa tyka starostlivosti o deti. Musi za nimi stat cela armada pomocnikov. 🙄
Nie je mi to sympaticke a pokladam to za obrovsku nezodpovednost. Na detoch sa to uz tiez odraza...

number19
24. feb 2022

@lusilla Kamoska ma s bratom nieco podobne, je neuveritelne ako sa rodicia nechaju takto zmanipulvoat a prakticky nie sikovnejsim, ale neschopnejsim deckom.
No. Drz sa.

kvetinka75
24. feb 2022

áno mám a schovávajú sa za ,,rodina si má pomáhať,,. Ano má. Ale odtiaľ potiaľ. Muž susedy sa stále rozčuluje, že svokrovci majú peniaze a im nedajú. Oni si idú na wellnes - ešte stále pracujú - a im nepomôžu a to vidia že majú 3 deti a hypotéku. Zbytočne mu hovorím že sú to ich peniaze a on so ženou chceli 3 deti , tak nemajú čakať že ich bude živiť rodina. Ale na alkohol, cigarety, peniaze sú. Ale nadávať budú stále.

uskrnica
24. feb 2022

Mam taku kamaratku, no uz sa da povedat, ze vzdialenejsiu. Porodila a hend proste ocakavala to, ze jej rodicia pomozu, postrazia kedykolvek a na ako kolvek dlho. Ved ona ma proste toho vela, niekedy si fakt vravim, ze dieta a rodina nie je proste pre kazdeho