Môj partner nezvláda stres
pekny den vsetkym co to citaju.moj partner chodi do prace len pretoze musi co je sice bezne vela z nas tam chodi len preto,ze musi,ale on to ani moc nezvlada.robi na 12 hod. zmeny a nas tyzden prebieha asi takto prvy den ma dennu to pride vecer cize je tak unaveny ze nema cas sa hadat na druhy den ked sa zobudi je nervozny a ku kazdemu protivny lebo ho caka nocna po nocnej pol dne prespi a potom je nervozny ze cely den ma uz zabity.a na ten dalsi den je uz opat ku veceru nervozny ze musi ist opat do dennej.ako su dni kedy to utiahne ale aj tak to z neho citit,alebo ked sa s nim pohadam ze mam toho dost a takto ma straca,tak sa isty cas kontroluje a po case je to opat to iste.neexistuju nejake tabletky,alebo nieco na ukludnenie ,k psychologovi,alebo psychiatrovi moc nechce ist vravi ze je to drahe a ze by mohol prist o vodicak,alebo nieco na lepsie zvladanie toho stresu,alebo nejaky inaksi sposob ako mu pomoct.kazda rada je vitana PROSIM.DAKUJEM
nuz, najlepsie by bolo zmenit pracu... a docasne mu kup magnezium a sedatif pc
@modnaarena no vyhovorka ze psycholog je drahy je hovadina. psycholog je na poistovnu a kedze sa boji ze pride o vodicak, tak predpokladam ze asi soferuje a to sa neboji ze havaruje ☹ klobuk dolu pri tych nervoch a vystaveniach ja by som sa bala ze niekoho zrazim... pracujem 24hod. denne doslovne (nie som na materskej) a tak viem co je to stres a ak ho ma tak treba zajst k psychologovi kde sa vyrosprava a poradi mu ako ho zvladat. mozno mu poradi zmenit pracu lebo jeho organizmus nezvlada pracu v 12hod. turnusoch proste nie kazdy organizmus zvalda tento napor aje vycerpany. ak nechces aby dostal infarkt z toho alebo nieco podobne tak to treba riesit lebo dlhodoby stres nie je dobry ani pre neho ani pre okolie. nech si zacne hladat inu pracu, nech sa snazi zmenit ju na 8 hod uvazok proste nieco s tym spravit... a hlavne podporuj ho nech sa citi lepsi mozno je to len nejake blbe obdobie a bude lepsie na dobre zaspanie a ukludnenie odporucam persen, ale pozor pri soferovani nie je vhodny (na dobre vyspanie je super) je na bylinkovej baze + caj na ukludnenie je z tej istej rastlinky
drzim palceky
a mozno by stacilo len zmenit oddelenie? preco ma stres z prace? kolektiv, cinnost ktoru vykonava alebo len ten cas?
no obavam sa ze on celkovo neni moc do prace lebo pri kazdej praci byval nervozny.tak ale snazim sa to brat optimisticky ze ved maloktory clovek chodi rad do prace,len ako mu pomoct aby nebol tak nervozny a lepsie to zvladal a nevybijal si to na nas.
@modnaarena ako tak čítam tvoje príspevky, tak otázka mala znieť "môj partner nezvláda prácu". A to je iná kategória problémov... Najlepšie by bolo zmeniť prácu za nejakú inú. Alebo má nadštandardné platové hodnotenie a nezohnal by nič iné za podobné peniaze?
no mne fungoval. ale teda ja som mala len navalovy stres a bola som naozaj kludnejsia a kamaratka brala v stesovych situaciach vzdy magnezium, jej mama je magista v lekarni a vravela, ze je to na taky bezny stes najlepsie.. no ale ak nie je velmi do prace ako pises, tak neviem ci mu to pomoze... nie je ten odpor k praci dany vychovou alebo povahou?
@modnaarena psychológ a psychiater sú drahí ak chodíš súkromne, ale dajú sa nájsť aj cez poisťovňu,
a nechápem prečo by mal prísť o vodičák? jeden môj známy chodí psychiatrovi (tiež má niečo stresové - vysoko postavený, stresová práca), berie lieky a normálne funguje, žiadne obmedzenia v živote nemá,
ak by to chcel tvoj priateľ riešiť, tak to rieši, ide k lekárovi a popýta sa na možnosti a nebude hneď tvrdiť, že príde o vodičák, ja to vidím tak, že sa mu nechce chodiť do akejkoľvek práce (ako si to vyššie naznačila).
@e_lenka dakujem moja skusim to magnezium a aj sedatif pc a skusim ho donutit aby skusal nejake relaxacne cviky snad ...
vam ostatnym tiez dakujem ale to ze neni do prace to viem.ale ako vravim skusam to brat optimisticky mne sa tam tiez nechce napr. ale tak ja si rano pofrflem ze uz opat stava a po chvile ma to prejde len on to zvlada tazsie a ja mu chcem pomoct.
@modnaarena tym ze pojde k psychologovi on nepride neboj to by musel mat tazku diagnozu od psychiatra na papiery aby mu ho vzali aj to nie je take lahke...
viete ja viem ze moj priatel neni chlap do prace,zeby radsej sedel doma na zadku a bral peniaze,ale tak sa to neda a najme ked ma este nejake splacania.podvedomie mi vravi aby som ho opustila ze on uz iny nebude ale lubim ho a neda mi to opustit ho.preto hladam nieco cim ho ukludnit aby tu nechodil ako zurivy tiger len preto ze si musi plnit povinnost chodenia do prace
ten jeho vztah k práci by ma desil, pre mna by to asi nebol chlap pre zivot
Nic v zlom, ale napisat, ze "neni moc do prace" - to nie je normalne...A na co "je?" Na sedenie doma a branie podpory? Problem nie je v stresovej robe, ale zrejme v tom, ze Tvoj manzel je lenivy. Neznasa pracu? Nech si najde inu...Je nervozny? Nech sa porozprava s niekym kompetentnym. Zacat do seba tlacit tabletky nie je riesenie. A teda ja neviem ako Ty, ale v mojom okoli nepoznam nikoho, kto by do prace chodil s takou nechutou ako Tvoj manzel...
@modnaarena asi by som utekala od chlapa, ktorý je hnilý do roboty a má celoživotnú traumu z toho, že sa zle narodil a musí pracovať... lebo tu žiadny psychológ ani psychiater nepomôže, na lenivosť a pohodlnosť ešte lieky ani terapie nevymysleli...
@modnaarena Aha..takze Ty vlastne vies, ze Tvoj manzel je lenivec a najradsej by cely den pozeral telku a suchal nozickami. Ale Ty ho neopustis lebo co? Jasne...lebo ho milujes. Tak ako tyrana zena lubi svojho tyrana/suknickara/gamblera/masilnika... Rozum sa mi niekedy zastavuje na tomto fore... 🤐
@segga prepac ale pre mna tie tablety su riesenie lebo chut do prace ti nenabijem ani psycholog ani psychiater ani kladivom do hlavy obrazne povedane
@modnaarena zmeniť prácu, ale keďže som čítala ďalej, tak on sa nepoteší žiadnej práci, furt to bude zlé a časom horšie a horšie a na to by som si dala sakra pozor, lebo ak prídu deti, ty doma, budeš od neho viac potrebovať a bude to len a len horšie, aby si nedopadla zle, od takýchto ľudí ruky preč
@modnaarena tak ale z dlhodobeho hladiska ako chcete ziť? A ked pridu deti? Ako to by sme chceli všetci sedieť doma na riti, nič nerobiť a brať ,,ťažké lóve,, ale to je nerealne - a to je hlavny problém tvojho partnera, nie práca ako taka ale jeho postoj k praci. Darmo zmení prácu, ak si do nej prinesie postoje, nazory, ktore ma ako lenivec a gaučový povalač. On neni do prace....a v kazdej byval nervozny - no holt lieky jeho problém nevyriešia, hoci ukludnia nervy. Zmeniť jednak prácu a jednak sposob myslenia - lebo ak sa niekomu nechce pracovať tak moze mať neviem aku aj dobru pracu a predsa nebude spokojný.
Ja nechapem čo by niektorí chceli - brat podporu idealne a žiť štýlom ,,ručičky nebojte se, dělat nebudete,,. Takyto a zvlašť chlapy ma fakt vytačaju, ze ,,musi si plniť povinnosť chodiť do prace,, 😖
@modnaarena môj pracuje presne tým istým systémom denná, nočná a dva dni voľno. A keď má voľno tak kokľokrát ide ešte na fušky. A nikdy nechodí nervózny
To nie je u tvojho o tom, že je to náročné takto pracovať (sama vidím, že nie je) ale o tom, že on jednoducho asi pracovať absolútne nechce. A to mu nedopomôže žiaden psycholog. Musí zmeniť svoj postoj a trošku viac zodpovednosti
najsilnejší liek podľa psych, ktorý je volne dostupný je PERSEN. V každej lekárni. to by musel mať iné diagn. aby mu zobral lekár vodičák - to kde chodí na také hlúposti.... Môj otec bol včera u psych. - pred 3 mes. zomrela moja mama, dali mu lieky a domov zas išiel autom. Ani sa o to psych. nezaujímala ako ide...
Ked navstivi psycholiga urcits mu vodicak nevezmu, ...inak persen brala aj moja ked mala tazke stresove obdobie ale ona nebooa nevrla al. Nervozna...a chlao nech zmeni oracu ale podla toho co oises by mu ziadna nevonala resp asi taka kde by nemusel nic robit a zarobit vela...
S takym chlapom by som byt nemohla, nevadili by mi keby zrovna pride o pracu to sa moze stat kazdemu hlavne ze sa snazi to zmenit a nielen na oko, nevadi mi ani ked chlap zarobi menej ale niekto kto by nic nerobil len nohami suchal by mi vadik
urcite nech vyhlada nejaku odbornu pomoc
@modnaarena prečo by mu mali vziať vodičák? Ja sa liečim aj u psychiatra aj u psychologa /zomrel mi syn/ a nikto mi vodičák nezobral 😉
To uz musis ty vediet, ci je to len touto pracou, co ma, alebo je problem v nom. Predpokladam, ze pracuje niekde vo fabrike. Aj u nas, kde pracujem, je kopec frustrovanych ludi, ktorym sa z prace chce doslova grcat, maju zmeny: 2 dni denna, 2 dni poobedna a 2 dni nocna, su z toho uz na prasky, nevedia, aky je den, volny vikend im padne raz za mesiac a to jeden den z toho su po nocnej. Ti, ktori to uz nevydrzali, dali vypoved, nasli si novu pracu a su ovela spokojnejsi. Ak ma tvoj priatel z prace taketo stavy, tak je najvyssi cas zmenit pracu.
@worker_falcon neni to jedno? Lebo podľa mňa áno. Robí lebo musí. Ľudia neskacu z extrému do extrému. Zväčša vedia zvážiť odkial pokiaľ.
@modnaarena nepíšes čo robí len to že potrebuje vodičák ale to asi každý ale mohla by si jeho zaradenie špecifikovať
@modnaarena to, čo tvoj partner nezvláda, nie je stres, ale každodenný život. Pretože do práce chodí takmer každý, takže s pracovným spôsobom života sa musí milý priateľ čo najskôr zmieriť, ale to si už musí upratať v hlave on sám, ty to za neho žiadnymi liekmi neurobíš.
@modnaarena naozaj, ak bude ochotny, nech vyhlada odbornu pomoc. mal by si hladat pracu, z ktorej nebude nervozny. druha vec, co ma napadla.... ci vas vztah funguje dobre. ono to moze byt aj taka vyhovorka, ze je nervozny z prace.... mozno je nervozny z niecoho ineho, nechce sa s tebou bavit a na co by sa asi vyhovoril, ak nechce veci riesit... trebars na pracu.
jednoznacne by to mal ale riesit, ci uz je to jedno alebo druhe, takto budete trpiet obaja....
@modnaarena Však ak chce žiť, jesť, kúpiť si čo chce musí si zarobiť na to alebo by mu bolo lepšie keby ho živíš iba ty?
Má divný prístup teda... Myslím, že ani lieky nevyriešia jeho "diagnózu" ak píšeš, že takýto bol zatiaľ v každom zamestnaní a ak ti ešte dáva najavo že iný nebude? Nie je trochu egoista?... U mňa by taký chlap nepochodil.. Môj príde z práce, ponadáva si na ľudí na problémy čo sa nakopili v práci, tiež ju má dosť hlavne časovo náročnú + zodpovednosť ktorú má na pleciach, ale nikdy si to nevybíjal na nás však my za to nemôžeme a ja som mu nôž pri krku nedržala keď podpisoval pracovnú zmluvu 😅
myslím, že tu je diagnóza jednoduchá - lenivec. Tiež ma najprv napadla zmena zamestnania, ale ak mu nevyhovuje žiadna práca,,,,

@modnaarena ano je riesenie - zmenit pracu