Moja mama asi ohlúpla
Zdravím Vás...moja mama má už pol roka nepretržite zalahnuté v ľavom uchu, bola u dvoch ORL doktoriek, jedna jej navrhovala vybrať mandle a druhá sa jej po pozretí do ucha vysmiala, že si to vsugerovala a že jej nič nie a mala by ísť s tým k psychiatrovi lebo ona v uchu nič nevidí..ani jedna ju na rontgen neposlali a uzavreli to bez toho aby videli aj nejaký snímok, či to náhodou nemôže byť aj nádor alebo cysta atď. Mojej mame to stačí, uráža sa keď jej hovorím, že je absolútne nenormálne aby nejaký doktor vyhlásil, že si to namýšľa bez toho, aby nevylúčil aj iné vážne možnosti a až potom ju odporučil s tým, že si to namýšľa k psychiatrovi. Uráža sa na mňa tak veľmi, že všetku vinu hádže na mňa a vyťahuje všetky nepodstatné veci, čo s tým nemajú absolútne nič spoločné, už po stí krát mi opakuje, že už nikomu nič nepovie všetko si nechá len pre seba, som najväčšia hnusoba hnusná a len ju trápim tým čo jej hovorím, hovorí mi, že ja určite chcem aby jej niečo bolo to preto ju trápim svojimi rečami a mudrovaním, som proste nehodný parchant. Je mi jedno ako ma nazýva a čím všetkým sa ma snaží obviniť ale to nemení nič na tom, že nie je normálne nechať sa len tak odbiť tým, že jej nič nie je alebo jej treba vybrať mandle keď ani dve ORL doktorky sa nedokázali zhodnúť na diagnóze bez rontgenu, trvá to už pol roka, už dávno mohla vedieť čo jej je a to je ten problém, že nedokážem pochopiť ako to mohla nechať len tak...som vadná ja?
@rockmefabulous ked si jej chcela pomôcť,mala si jej vybaviť lepšieho ORL..hoci aj v inom meste
@anjelic ja som nechcela takéto poučovanie, mne je jasné, že je to moc tvrdo napísané ale čo robiť keď najprv som ju prosila aby šla na vyšetrenie a nenechávala to tak ale ona na mňa začala hučať a nadávať mi do svíň, preto píšem o tom ohlúpnutí, lebo je toho už veľa a nie je to normálne. Mama má akože vždy pravdu však? Ona bezdôvodne do mňa vyskakovať môže len ja nemôžem nič povedať. Samozrejme vykašlem sa na to nech sa jej stane hocičo, veď čo mňa do toho, že čo jej je, že mám strach. A podľa teba je vadné tu písať o problémoch iných tu na verejnom fóre? A o čom tu ženy píšu ak nie o problémoch zo svojimi matkami, kamarátkami, mužmi atď.??????
@dominika6 ja sa snažím ale ona nechce...to je ten problém a ja nechápem ako to nemôže chcieť...mám snahu pre všetko ale furt som odbitá tým, že stále má v uchu zaľahnuté a ešte ju aj tým trápim keď jej hovorím, že musí ísť aj k inej ORL a dať si urobiť ten rontgen
kolko rokov ma tvoja mama? nesuvi to nahodou uz s vekom (aj tie dalsie veci, co robi)? bola taka vzdy? ja by som skor ako psychiatra odporucila neurologa
@rockmefabulous No vidíš a už skáčeš do mňa. Kde som napísala, že " Mama má akože vždy pravdu však?"... nikde. Napísala som, že poradiť jej môžeš, takisto prejaviť aj strach o ňu, ale hučať spôsobom, že je hlúpa, pokiaľ nikam nepôjde , že tam môže mať nádor a pod. moc situácii nepomôže. Je dospelá, svojprávna a pokiaľ sama nemá vôľu to ďalej riešiť a stačí jej doterajšia diagnostika, tak čo s tým chceš robiť? Ďalej do nej hučať, aby ste si zničili vzťah úplne?
"A podľa teba je vadné tu písať o problémoch iných tu na verejnom fóre? A o čom tu ženy píšu ak nie o problémoch zo svojimi matkami, kamarátkami, mužmi atď.?????? "--- ženy tu píšu o svojich problémoch s matkami, kamarátkami a mužmi, problémoch, ktoré vyplývajú priamo z ich súžitia - konflikty, hádky, nevera a pod., v pohode beriem ak im to pomáha. Ale pokiaľ píšu o zdravotných problémoch tretej osoby bez jej vedomia a tak trochu dehonestujúcim spôsobom, tak áno, zdá sa mi to vadné. Ale to je môj názor... ber alebo nechaj tak.
@rockmefabulous tie mandle to kludne môžu byť..ak sú zahnisané,alebo má zápal stredného ucha tak to sranda nieje..
má len 46 rokov, nič jej nebolo len je urážlivá povaha ale toto, že sa hnevá na mňa keď jej hovorím pravdu, že na ten rontgen musí aby sme si boli istí, že to nie je nič vážne tak sa uráža a robí sa, že ma nepočuje...pred 12 rokmi mala aneuryzmu, výduť mozgovej cievky ktorá jej bola zaletovaná, ale bola absolútne v poriadku psychicky aj fyzicky, nijaké následky to vtedy na nej nezanechalo, proste vždy bola citlivejšia a urážlivejšia. Lenže ja proste nedokážem pochopiť, aby akýkoľvek človek odkladal takéto veci len tak keď vie, že má problém, nerozumiem tomu prečo sama nie je rozhorčená nad tým, že ju proste na ten snímok neposlala ani jedna aby vedeli, či tam naozaj nič nie je
@anjelic ty prvá si do mňa skočila a šla do mňa...mám len 23 rokov som na VŠ a tak stále doma bývam a denno denne počúvam ako ju zaľahnuté ucho obťažuje a potom je naozaj ťažké to brať ako nič...nerozumieš? počúvam ako jej to vadí napriek tomu nechce odo mňa ani len počuť o tom, že potrebuje aj iné vyšetrenie...veď je to logické preboha nie? a to je podľa teba normálne sťažovať sa na to stále ale nič s tým nerobiť, veď možno samé to prestane, zázrak sa stane?
@rockmefabulous dohodni jej ineho dr ktory vas posle na rtg alebo ct, odvez ju tam autom alebo taxikom, urobte si potom pekny den - cukraren alebo tak ... pripadne do toho zapoj dalsich znamych ci rodinu komu doveruje aby jej viac ludi v klude dohovorilo ze sa o nu boja tak nech pre istotu ide na vysetrenie aj ked to mozno nic nie je
@rockmefabulous no je normalne že sa o mamu bojíš...ale pokial ona sama nechce tak sa zbytočne budeš rozčuľovať a nutiť ju, že musi a stale jej to opakovať aky to má vyznam,len je viac podráždena...ak nechce nechaj tak
@rockmefabulous tvoja mama je dospelá svojprávna osoba, ak sa uspokojila s tým, čo jej povedali dvaja lekári, tak ty môžeš akurát tak šúchať nohami... chápem, že ti nie je mamin zdravotný stav ľahostajný, ale zas odtiaľ-potiaľ...
@meluela problém je, že o tom nechce odo mňa ani počuť a nerozumiem stále na čo čaká...keby som to začala rozmazávať po rodine, bola by urazená totálne...tam cesta nevedie...preto "mimochodom" @anjelic slúžia takéto fóra na to, aby sa tu ženy mohli poradiť v podstate anonymne medzi sebou aj o zdravotných problémoch v blízkej rodine a nemuseli sa zverovať druhým ľudom v rodine aby s toho nevznikli ďalšie zbytočné hádky.
@rockmefabulous podla mna je ok ze jej chces pomoct..
Lenze maminka si radsej asi bude doma stazovat a k realnym rieseniam nepristupi a este ti aj vynada ked prides s riesenim co a ako by mohla este urobit.
Z toho mi vychadza, ze sa chce len lutovat. Niektorym lutost inych robi dobre.
Ale,samozrejme, nepoznam jej verziu.. ;)
No neviem kolko ma tvoja mama rokov, ale nazov temy neni velmi stastny, mozno si nahnevana aj ty, neriesim, mozem len poradit. Su to 4 roky co som prisla o sluch zo dna na den. Zalahlo mi v oboch usiach a po 2 dnoch som si vsimla ze neodlahlo nepocujem dobre stracam rovnovahu, mala som 28r. Kvoli robote som prepasla asi vsetky priznaky ze sa daco deje, horucky, vycerpanost, dookola bolest hrdla bolestive trpnutie ruk az som plakavala od bolesti a pod. Prisla som na ORL s tym ze mi zalahlo v usiach nic nepocujem a videli ze ma tacka, nepocujem dobre na obe usi a nikdy sa to uz nenapravi!!!zostalo mi cca 20% sluchu po prelieceni!! Na ORL v usiach nic nevideli ale riesili to ako tak. Potrebuje mamina vysetrenie sluchu audiogram! Tam sa to ukaze ci si vymysla a pod.ak bude krivka sluchu v zalahnutom uchu zla, Potom by som navrhovala MRI hlavy, neurologicke vysetrenie ci jej netlaci niekde na nerv a pod.
Primar ORL v BB mi nikdy nepomohol a dokola opakoval nemam ako pomoct, snazili sa ma liecit ako vedeli mlade doktorky na ORL. Nikdy neprisli nato co sa mi stalo😢😢a je tazke ucit sa s tym zit, po preliecovani infuziami a injekciami rovno do usnych bubienkov som sa ako tak dostala na tych 20% pocutelnosti. Mamine daj toto v klude precitat!! Moze byt rada ze len v jednom uchu sa daco deje, nie v oboch. V klude nech sa vyhada je svojpravna a ide jej o zdravie! Narovinu ti poviem nacuvacie pristroje stoja za hovno nenosim ich velmi a som sa snazila, boli s nich hlava neskutocne.skor rec zachytim bez nich. Zaujimalo by ma este odkial ste? Kolko ma maminka rokov? Ako dlho na ucho nedoslycha a ma zalahnute?drzte sa
@astonka @sissy27 najväčší problém je, že pred asi 16 rokmi mala aneuryzmu, výduť mozgovej cievky ktorú jej zaletovali ale nemala potom nijaké ďalšie následky ale teraz sa obávam aj toho, že je možné že sa jej to mohlo vrátiť aj keď zaľahnuté ucho má na druhej strane hlavy...nemyslím si, že je normálne niečo také podceňovať a o to tu ide, že aj keď je svojprávna ja nerozumiem ako to niekto môže tak ignorovať, keď ide o zdravie, to si mám akože vlastnú mamu nechať len tak?
@rockmefabulous uz som sa docitala ze mamina ma 46 takze najst lekara kt sa s nou bude chciet zaoberat,MRI hlavy okamzite, no a poviem ti ze mamina moze byt podrazdena a nervozna z toho ucha je to na psychyku😢😢😢😢😢plakavala som den noc
v prvom rade by s daným problém mal robiť niečo ten, kto ten problém má... ak je samozrejme svojprávny... asi len málo rodičov ( a ešte v takom pomerne mladom veku) by si dalo rozkazovať od decka, čo má robiť... keď nechce, tak nechce... môžeš vyjadriť obavu, môžeš poradiť (čo si už aj vlastne urobila), môžeš namietnuť nech ti dennodenne neprízvukuje, že má nejaký problém, keď s ním nechce nič robiť... chápem tvoje obavy o mamino zdravie, ale... nepohneš s ňou a maximálne si tak ešte viac narušíš s ňou vzťah...
@rockmefabulous Nie si vadna 🙂 ale komu nie je rady tomu nie je pomoci.Moja kolegyna chodila po lekaroch lebo daco citila niekde v hrtane.Vsetci lekari ju odbili,ze si to vymysla a poslali ju k psychologovi.Po par stretnutiach jej psycholog vystavil nejaky papier ci co,ze nech jej ten hrtan pozru takou tou hadickou s kamerou(neviem ako sa to vola).A cuduj sa svetu nieco male tam mala a hned aj odobrali vzorku na histologiu.U nej to volnym okom vidiet nebolo a na RTG tiez nie.
@rockmefabulous navrhla si jej, ze jej najdes ineho dr.? Lebo ona bola u dvoch dr. a teda chytit pod krk ich tiez nemoze, aby ju niekam poslali.
@luci1983 ďakujem Ti za odpoveď, jasné, že som nahnevaná keď to trvá už pol roka a nič sa s tým nedeje nech to hovorím špatne, či pekne nič nepomáha, preto som tému aj tak nazvala, že je hlúpe kašlať na svoje zdravie, som zo Žiaru nad Hronom, mama má 46 rokov, u ORL doktoriek bola iba tu, chcela som práve aby šla k nejakému ORL do BB.
@rockmefabulous nuz, nakolko sama viem ake to je tak chapem tvoju maminu. Sama som mala zalahnute 4 mesiace v uchu na lavej strane. A poviem ti chodila som po doktoroch, v lekarnach som kupovala vsetko mozne-nemozne a aj tak figu to pomahalo. Vies, niekedy clovek je fakt z toho na nervy, ze ani poriadne nevies co ti je, lekar ti to tiez nezisti ale pritom vies, ze mas ten problem. Musis pochopit, ze v takych stavch je clovek viac podrazdeny, v kuse ti v hlave huci, musis sa sustredit na druhu stranu aby si pocula a tym aj namahas viac tu stranu a nebodaj sa stane, ze nepocujes co ludia vravia, tak to nie e bohvieco si domyslat...ja osm tiez stekala po ludoch v mojom okoli...takze viac trpezlivosti a ucty voci mamine a hlavne klud. A nie hned sa zmetat, ale aj pekne vysvetlit a trpezlivo. Ju to trapy viac ako teba, a nevie to inak dat najavo....
@rockmefabulous no tiež mam mamu ktora nechce ist napr.na gyn.vyšetrenie nebola tam roky je vo veku kedy by mala byť vyšetrena aj na mamografiiv rodine mali umrtie na rakovinu prsnika aj tak tam nechce ist a čo ju tam mam pritiahnuť za vlasy ked nechce?
tiež ma to hnevá a bojim sa ...ale nič s tým neurobím ani jej to viac nepripomínam...
tiež ma problem so štitkou,tlakom, srdcom týchto lekárov navštevuje aj lieky uživa bez problémov...
tiež nechapem prečo je to pre nu tak hrozne ešte ked v rodine bola takato choroba
nikto ti nekaže ju ignorovat ale zbytočne tu budeš pisať čo chceš ty...pokial to mamina sama nechce ty to nijako neporiešiš
@lubkavargova1 veď to vidím, že ju to trápi, že ju to zožiera, potom to zožiera nás obe ale napriek tomu nechce ďalšie vyšetrenie, nechce to riešiť a to proste nechápem...neviem kde je problém, ako som napísala, ja už som jej to hovorila pekne na začiatku...špatne teraz na koniec a nič...snažím sa jej to logicky vysvetliť, že sa nemôže nechať len tak odbiť a musí to riešiť veď to musí byť riadne na nervy mať tak dlho zaľahnuté v uchu...ale ignoruje ma alebo vyťahuje nepodstatné veci
@rockmefabulous moja, maminu objednajte do BB na ORL rooseweltovu nemocnicu. Nepotrebujes vymenny listok nic, chojte ze je to surne. Maju tam aj audiogram aj pristroj na meranie tlaku v usiach aj MRI. Zoberte lekarske spravy co mate a aj tie co maminka mala z hlavou bo dotoho sa ja nevyznam. Pol roka je dlho! Na maminku treba trpezlivo su to nervy a ty neze sa urazis poklad malo rokov snazit sa to riesit ale verim ti ze nechces aby sa jej daco stalo. Je to velky stres pre nu. Moj brat mal vtedy 20 a plakal vela bol nasraty ze sa jeho sestre daco take stalo. A to on je optimista a srandista velky. Chcela by som sa opytat vies otom ze by maminku miestami tackalo? Pri niektorych pohyboch nevies udrzat rovnovahu, a ci jej nahodouv tom usku aj nebzuci? Nepiska? Nehuci?
@rockmefabulous skús ísť na ňu cez niekoho iného, popros niekoho, komu verí aby jej dohovoril, kamarátku, sestru atď.
@rockmefabulous inak zabudla som... moja mam mala tiež vyše pol roka zaliahnute v uchu aj jej tam šumelo trošku vravela,tiež to nejak odkladala ale nakoniec sa vybrala, obvodný dr.ju poslal na ORL tam jej urobili normalne preplach uši a odvtedy je všetko ok,skus mame povedať,že neviem napr.že tvojej znamej mama mala tiež zaliahnute a že jej pomohol preplach uši...skus ju vzať k tomu dr. orl čo si tu pisala...
@luci1983 nie okrem toho, že má zalahnuté je úplne v poriadku, takmer denne bicykluje a okrem toho ucha je po fyzickej stránke úplne v pohode, nič jej v uchu nešumí ani žiadny z takýchto zvukov nepočuje. Veľmi ma to trápi keď sa to zbytočne preťahuje a mohla už dávno vedieť čo tam naozaj má, už sme mohli byť na čistom a zbytočne sa nehádať... @astonka známy mame vôbec nepomôže, bude sa na mňa len hnevať viacej za to, že to vešiam na nos našim známym a možno sa uzavrie do seba ešte viacej...ja mám fakt skôr pocit, že tam môže byť niečo s tým lutovaním seba samú, nebolo by to prvý raz...len to že silou ju proste nemôžem obliecť a odvlieknuť ju zdutú po zemi k nemu...chcem aby ona chcela to riešiť čím skôr a nenechávať to len tak však keby mi doktorka zahlási, že si vymýšľam len keď mi na pár sekúnd pozrie do ucha a nič tam nevidí je na totálne vytočenie podľa mňa..."chodte k psychiatrovi, ja tam nič nevidím, to si len namýšlate" ...ale nič...nahnevanosť sa nekonala...proste si to "vymýšla" tak si to vymýšla
@rockmefabulous no my to tu žiaľ nevyriešime 😖 ked nič nepomaha tak sa proste s tým asi budeš musieť zmieriť,že to odmieta...

Podľa mňa je vadné písať o problémoch iných na verejnom fóre... Takisto ten nadpis: Moja mama asi ohlúpla... nesvedčí práve o nejakej úcte k matke. Takže ak to zhrniem: ak sa s ňou bavíš podobne ako tu o nej píšeš, nečudujem sa jej postoju. Pokiaľ by môj syn do mňa hučal podobným tónom, jedna mu letí... ľuďom môžeš povedať svoj názor, ponúknuť pomoc, ale ako s tým naložia, to už nechaj na ich uvážení.