icon

Moja mama ma ignoruje

30. mar 2025

Je normálne ak si moja mama vyvoláva a vypisuje celé dni s kamoškami o kravinách, chodia po kávičkách a keď mňa ako dcéru raz za čas niečo trápi a chcem sa porozprávať ako žena so ženou, tak ma len rýchlo odbije a nechce so mnou komunikovať a jednoducho ju to nezaujíma? Povie mi k tomu dve tri vety alebo najlepšie, že nevie čo poradiť ale kamoškám toto nepovie.. Pri nich je ako keby iný človek neviem to opísať...

markusrasford
Odpoveď bola odstránená
tibiokke
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
30. mar 2025

A koľko máš rokov ty /tvoja mama?

tibiokke
30. mar 2025

Je neempaticka kolko mas rokov a aky problem? Nemusis pisat konkretne cca

markusrasford
Odpoveď bola odstránená
tibiokke
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
Odpoveď bola odstránená
tibiokke
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
Odpoveď bola odstránená
pralinka25
30. mar 2025

@markusrasford chapes ze si v teme niekoho ineho a spravas sa nevhodne? skus sa ukludnit. toto fak nie je ani dospele ani chlapske. naozaj nie.

vvvvb
30. mar 2025

@tibiokke, @markusrasford - hlavne, že máte kde vymieňať tie "zdvorilosti". Dievča už má i tak problém so svojou sebeckou matkou a potom sem prídete vy dvaja...

pralinka25
30. mar 2025

k teme. no ja neviem. mamu tazko prinutis aj ked je to smutne. vsak sa skus spytat ut ked mas nejaky problem. mozno niekto poradi. aj ked chapem ze ti ide primarne o zaujem mamy. prirodzene.

markusrasford
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
Odpoveď bola odstránená
vvvvb
30. mar 2025

@markusrasford OMG...
@autorka Bohužiaľ, tvoja mama nie je mentálne nastavená na to, že je matkou. Tiež som to tak mala, s tým, že som ešte musela robiť "matku" mojej mame a zachraňovala ju. Celý ten čas, celé toto martýrium som prechádzala s tým, že raz sa konečne dočkám a budem mať skutočnú mamu. Ktorá na mňa bude hrdá. Ktorá ma podporí. Ktorá ma bude brániť a učiť takým tým normálnym ženským veciam.
Nestalo sa a už sa ani nestane.
Toto je dôležité pochopiť, že niektoré ženy to tak jednoducho majú. Že nie sú matkami aj mentálne.

Musela som sa proste spoľahnúť na seba a hľadať tú láskyplnú starostlivosť, hrdosť v sebe.

bystrozraky
30. mar 2025

V kolobehu každodenných "starostí" sa v tom tvoja mama trochu stratila. Skús túto techniku: Vystihni vhodnú chvíľu, keď bude mať čas a bude v pokoji, a povedz jej, že sa ti páči, ako sa do hĺbky rozpráva s kamarátkami, a že by si to tiež chcela s ňou vyskúšať. 😊 Niečo v tomto štýle – nech to z teba vychádza prirodzene. Aj keď si myslím, že to, čo si jej povedala, jej dôjde až za pár dní. 😊 Prajem veľa šťastia

rozkvet1
30. mar 2025

Matky sú rôzne, vedela by som vyprávať. Byť tebou nájdem si inú spriaznenú dušu ktorej môžem hocičo povedať. Nie vždy to je matka

sidicek
31. mar 2025

Proste jej na priazni a pozitívnom obraze u kamarátok záleží viac ako pri tebe.Ty si jej, nepotrebuje si ta získať a nezáleží jej velmi na tebe