Moje peniaze na svadbu sa vyparili
Ešte stále predýchavam víkendovú návštevu u našich. Aby som to nejako skrátila, moja babka mi zanechala určitú čiastku, s tým že to šporila.na moju svadbu, babka a dedko mali iba jednoduchý obrad, hovorila si že ak raz bude mať dcéru vystrojí jej parádnu svadbu, ale dcéru nemala, zomrela keď som bola školáčka, peniaze zverila môjmu otcovi. Babka asi nepredpokladala že sa v budúcnosti nebudú dievčatá vydávať v 18tich. Môj otec si povedal že keď som sa nevydala do 30ky tak buď sa nevydám alebo budem na to mať, aby som si sama všetko zaplatila, tak ich všetky strovil. Som si toho vedomá že z tých peňazí sa nedá toľko nakúpiť ako kedysi., ale predsa. Samozrejme si so snúbencom vieme našetriť, ale niečo som investovala do môjho podnikania a väčšina šla na vlastné bývanie. Ľudom sme už oznámili dátum, máme rezervácie.
No u nas ma teda stryko prekvapil.Moja babka zomrela ked som mala 18,najmladsej vnucke aspon odlozila 5000sk,ze ked sa raz budem vydavat,aby mi ich dal od nej ako dar.Bola to jej posledna vola.
Ako mna teda riadne milo prekvapil,ked prisiel do kostola a pred kostolom mi ich dal,ked sa blahozelalo.
Takto sa to ma robit a nie opacne ako vy.
Tak jedine snubenec nech vsetko zacvaka,aj tak to je vsetko vase spolocne po svadbe.
Takže si si svadbu vybavila skôr, ako si na ňu mala peniaze? No gratulujem k tejto logike
@doriiis rátala som s peniazmi ktoré som zdedila
To si realne rezervovala svadbu a zacala pozyvat ludi bez toho, aby si mala obraz o vasich financnych moznostiach? Ak by si mala 18, pochopim.
No tak nic, napiste na papier co mate a podla toho sa zariadite, podla moznosti. Nie je to koniec sveta ale ano, od Tvojho otca trapne. Tu Ti s tym ale na fore nepomozeme - ries to so svojim otcom...
Ja neviem či trvať na tom aby mi otec dal tie peniaze alebo zrušiť svadbu
@anonym_autor ak si peniaze mala v dedicstve, tvoj otec nemal co s nimi narabat nie?
Nehnevaj sa, ale mas zrejme po 30ke, ako pises- a takto uvazujes?!Mala si si vopred preverit, ci peniaze realne mas...Neviem vobec, ci je dobry napad svadba, ked takto ,,uvazujes".................
@anonym_autor ak nemala babka zavet, tak peniaze fakticky zdedil tvoj otec, nie ty.
Velmi zle úvahy - najprv naplánovat honosnu svadbu a potom zistovat, či na nu mam. A teraz ju rušit...
No… predaj byvanie a vystroj si svadbu 🤣 akoze nechapem, co ta napadlo bookovat vsetko bez overena si, ci tie peniaze este existuju 😅 najostrejsia ceruzka nebudes. Termin nechas, no nemusite mat honosnu svadbu.
Pozri aj ja som dostala napríklad na prvé sväté prijímanie 5000sk od krstných rodičov a nevidela som ich doteraz, mám ísť teraz za rodičmi že takto pred Vianocami by sa mi tých 170 eur cca zišlo? Proste ak niekto z rodiny dá do rúk peniaze rodičom pre maloleté dieťa často sa použijú na spotrebu bežnú.
@anonym_autor ako ti to babka zanechala? Ak to bolo dedičstvo po babke, tak zrejme dedil iba otec. A koľko to podľa teba malo byť?
@anonym_autor ako ti to babka zanechala? Ak to bolo dedičstvo po babke, tak zrejme dedil iba otec. A koľko to podľa teba malo byť?
@anonym_dda08d presne tak. ak nebol zavet dedil otec a nie autorka
@anonym_autor ... To som pochopila. Nuž doplacas na svoju vlastnú blbosť. Neviem koľko máš rokov ale už aj malé decko chápe, že najprv treba zistiť, či na niečo mám až potom to ,, kupovať"
@doriiis ale ked je taka podnikava, tak snad nebude teraz patrat po peniazoch ktore zjavne ani nezdedila.
Ja neviem, to je akoze taka obrovska a zasadna ciastka, ze sa bez nej nepohnete? Okrem toho, mas po 30ke a snubenec asi tiez, tak snad nejake uspory mate. Vies, nemusis mat svadbu na zamku a 200 hosti.
@anonym_autor no ak to bolo dávnejšie, tak je dosť možné, že to, čo babka našetrila by ti dnes nevystačilo ani na svadobné šaty...
ta nech napise o aku sumu ide.

@anonym_autor no ak to bolo dávnejšie, tak je dosť možné, že to, čo babka našetrila by ti dnes nevystačilo ani na svadobné šaty...
@nelca84 Asi tak nejako to vidim aj ja😃
Toto musi byt troll.
To si sa s otcom vôbec o svadbe a prípravách nerozprávala? Ako si vedela aká má byť suma ktorú "máš" odloženú. Ak máš 30+ prečo si to mala odložené u otca a nie u seba pred začatím plánovania?
Sobáš na úrade je bezplatný a rezervuj si v reštaurácií slávnostnejší obed, to finančne zvládnete.
@anonym_autor ak otec vedel že máš "zdediť" nejaké peniaze od babky na svadbu a on ich minul, je pekný...
Alebo nech ti ich teraz kompenzuje
Toto musi byt troll.
@anonym_7b065b a ja si myslím ze slečna pozerala nedávno priateľov
Pekný príbeh.
Ak ti to babka sľubovala ako decku bolo by to možno pár tisíc korún a za to by si si kúpila možno svadobné šaty nie vybavila celú svadbu. A nikto pri zdravom rozume nemíňa peniaze o ktorých nič nevie. Skús niečo uveriteľnejšie.
@anonym_7b065b a ja si myslím ze slečna pozerala nedávno priateľov
@anonym_7f078f presne aj mna to napadlo ;)
@anonym_autor to uz muselo byt davno ked si bola skolacka teraz mas 30..to by teraz bolo kolko eur??? Vsak napis tu sumu..a ak ich dala otcovi a ty si hola este dieta tak ichohol pouzit aj na teba...
😂😂 dnes vyhrávaš ty. Väčšiu blbinu som už pár dní nečítala.
@anonym_autor tipujem, že ti nechala 5-30k slovenských korún (v minulosti veľký peniaz). Avšak teraz si plánovala mať svadbu rozpočet 170-1000€ ? 🤔 to by ti nevyšlo ani na šaty. Fakt nechápem, prečo ťa takáto sprostosť tak veľmi vzala.
@anonym_7f078f presne aj mna to napadlo ;)
@anonym_2d9396 Takze troll? Skoda, vyzerala to byt taka "vyzivna" tema😃😃
Nič v zlom, ale to koľko asi ti babka "našporila"? Veď ak zomrela,ešte keď si bola školáčka a teraz máš cez 30, tak to bola možno suma,za akú by si teraz ani obrúčky nekúpila.
Veď daj reálne sumu, aká to mala byť.

Takže si si svadbu vybavila skôr, ako si na ňu mala peniaze? No gratulujem k tejto logike