icon

Môžem zrušiť úrazové poistenie dieťaťa?

deina76
7. jan 2024

dobry den , moj byvaly partner zalozil synovi urazovu poistku, a mam podozrenie ze sa na nej obohacuje.
syn si v lete zlomil ruku. peniaze zhrabol byvaly partner.dieta mam v osobnej staroslivosti ja.Mam nejake pravomoci tuto poistku zrusit?

Strana
z4
janai1
Odpoveď bola odstránená
dadis
7. jan 2024

Ved postnikom je tvoj byvaly. Preco by sa obohacoval? Preco by si to mala rusit?

deina76
autor
7. jan 2024

@janai1
trapi ma to lebo syn ma setriaci fond a peniaze by mali ist tam a byvaly si za to kupuje dovolenky.

janai1
Odpoveď bola odstránená
deina76
autor
7. jan 2024

nestara sa a z tie alimenty co plati nestoja za zmienku. chcela som iba vediet ci sa to da zrusit. dakujem

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@deina76 poistenie založil on? Kto je v zmluve ako príjemca plnenia?

martinkatinka
7. jan 2024

@deina76 on ho poistil, on platí? Nemyslím si, že za peniaze za zlomenú ruku si kúpi dovolenku

anita6666
7. jan 2024

Jediný,kto sa obohacuje je poisťovňa.

oli18
7. jan 2024

Tie plnenia su tak smiesne nizke, ze nemusis sa preto trapit.

soldi
7. jan 2024

@deina76 vsak plat synovi poistku aj Ty a tiez mozes “zhrabnut” peniaze a ist za ne na dovolenku 😀

je to smutne ze Ti vadia taketo hluposti, skus sa viac zamerat na seba a na svoje stastie, nez riesit exa

rorino
7. jan 2024

@deina76 je tu pár komentov a už vidno,že sa zas nečíta s porozumením.Vies naisto,že mu tie peniaze neodklada niekde na účet?Skús nájsť právnu poradňu tu na MK,možno ti poradia,čo sa s tým dá robiť

judit47
7. jan 2024

@oli1 syn si zlomil palec na (mini prasklinka) sadra 3 tyzdne a dostal 300€,platim ,,len 10€,, mesacne na jeho poistku.

Verim ze ak plati nieco ,,lepsie,, tak ta suma naozaj mohla byt za ruku pekne( bavime sa niekde okolo 1000€)

katica06
7. jan 2024

@judit47 za tú tisícku si doprial isto All inclusive dovolenku v exotike

judit47
7. jan 2024

Ak to zalozil pn vyplatili jemu.

Zalezi co mate v rozsudku, ak je tam ze ty platis fond a on poistku tak naozaj tie peniaze su syna-ale nevies ci mu to neodklada.

Ak to v rozsudku nema, moze mat aj 3 poistky na syna a teba do toho nic.

judit47
7. jan 2024

@katica06 ja reagujem nato ze pisala baba vyssie ze tie plnenia su smiesne, mne 1000€ nepride smiesne

katkaseiner
7. jan 2024

a cim ziada plnenie poistky? ak je syn u teba tak spravu z nemocnice ma odkiaľ? ci si myslis ze zahlasi poistnu udalost a bez papiera mu (dokazu) mu nieco vyplatia?

domka222
7. jan 2024

@judit47 dohady ak... ja platím skoro 25€ a za zlomeninu nosa som dostala smiešnych 200€

judit47
7. jan 2024

@domka222 jasne kazda poistka je nastavena inak podla toho ako si vyberes.

Ano mohli mu dat 200€ a autorka prehana a mohli mu dat 1000€ a siel na predlzeny vikend do Prahy aj to je dovolenka. Tu skor ale autork hneva ine…

deina76
autor
7. jan 2024

citam....nie neodklada mu ich na ziadny ucet , on nie je typ cloveka ktory by sa staral co bude zo synom v buducnosti.po uraze za synom nebol ani raz v nemocnici navrhla som mu aby aspon cast ich na setriaci ucet dietatu dal a prehlad o tomto ucte ma. opoved bola ze do tej poistky ma nic nieje, co je z pravneho hladiska pravda ak sa na moralne nehladi.
@judit47 myslim ze okolo 2500 , bola to zlomenina ktora vyzadovala 2 operacie.Na margo okraja ,ani raz za nim v nemocnici nebol ani odvoz z a do nemocnice (Kramare) neponukol.Iba si vyziadal synovu kartu u obvodnej ,odfotil dokumenty a odisiel

tiezjedna
7. jan 2024

otázka - ak tomu niektorá rozumiete.
Môže byť na jedno dieťa uzatvorených viac poistiek v jednej poisťovni? To asi nie, nie?

katica06
7. jan 2024

@judit47 nech platí aj autorka poistku na syna napr. po 25euto,t.j. za päť rokov 1500e a keď sa stane úraz môže chodiť po dovolenkách tiež

janai1
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
7. jan 2024

Ja neviem, asi som divná ale toto by nahnevalo aj mňa. Ak je to taká suma, ako píše autorka, tak keby mal EX trochu chochmesu, dá jej aspoň polovicu (dajme ego bokom, že on platí poistku, tak má na tie peniaze nárok). Predpokladám, že veškeru starostlivosť, rekonvalescenciu aj rehabilitáciu po OP riešila autorka, nebolo to zadarmo, dosť možné, že musela byť na Očr, takže mala výpadok plného príjmu. Myslim, že keby nebol EX taký chrapuň, tak by vedel, že peniaze z poistky patria aj jej a je jedno ako s nimi naloží, či ich minie alebo odloží synovi.
Ja som toho názoru, že na koho sa platí poistka, tomu patria peniaze. Ak by nášmu synovi vyplatili poistné plnenie, všetky peniaze by išli na jeho sporenie.

tiezjedna
7. jan 2024

@deina76 to je teda pekný parchant
@katica06 úrazové poistenie sa nekumuluje ako životné....
@janai1 má právo nahliadať do zdravotnej dokumentácie syna, aj robiť kópie. Ja som inak vyrozumela, že platí, ale málo. A ak bývajú v jednom meste, tak ho možno stretol s rukou v gypse... 🙈

judit47
7. jan 2024

@tiezjedna v jednej nie v roznych ano, a vyplatia ti z oboch🙂

culienka
7. jan 2024

Morálne by bolo synovi zaplatit rehabilitáciu z toho, alebo tebe dáke zvýšené výdavky, Bývalý platí poistku synovi, ale nie pre syna 😔.

janai1
Odpoveď bola odstránená
marianarem
7. jan 2024

@deina76 V tomto prispevku su zeny nezvykle tolerantne. Chlap nepride pozriet syna so zlomenou rukou do nemocnice, iba si vyziada zaznam o uraze a na zaklade toho si da z poistky vyplatit peniaze do vlastneho vacku. Mne to pride teda dost chrapunske. Zakon ale teda asi neporusil, asi sa to vyplaca zakonnemu zastupcovi, co uz :(

janai1
Odpoveď bola odstránená
rorino
7. jan 2024

@nykkushka podľa mňa peniaze z poistky,bez ohľadu na to,kto ju platí patria dietatu

Strana
z4