Môžem zrušiť úrazové poistenie dieťaťa?
dobry den , moj byvaly partner zalozil synovi urazovu poistku, a mam podozrenie ze sa na nej obohacuje.
syn si v lete zlomil ruku. peniaze zhrabol byvaly partner.dieta mam v osobnej staroslivosti ja.Mam nejake pravomoci tuto poistku zrusit?
Ved postnikom je tvoj byvaly. Preco by sa obohacoval? Preco by si to mala rusit?
nestara sa a z tie alimenty co plati nestoja za zmienku. chcela som iba vediet ci sa to da zrusit. dakujem
@deina76 poistenie založil on? Kto je v zmluve ako príjemca plnenia?
@deina76 on ho poistil, on platí? Nemyslím si, že za peniaze za zlomenú ruku si kúpi dovolenku
Jediný,kto sa obohacuje je poisťovňa.
Tie plnenia su tak smiesne nizke, ze nemusis sa preto trapit.
Ak to zalozil pn vyplatili jemu.
Zalezi co mate v rozsudku, ak je tam ze ty platis fond a on poistku tak naozaj tie peniaze su syna-ale nevies ci mu to neodklada.
Ak to v rozsudku nema, moze mat aj 3 poistky na syna a teba do toho nic.
a cim ziada plnenie poistky? ak je syn u teba tak spravu z nemocnice ma odkiaľ? ci si myslis ze zahlasi poistnu udalost a bez papiera mu (dokazu) mu nieco vyplatia?
citam....nie neodklada mu ich na ziadny ucet , on nie je typ cloveka ktory by sa staral co bude zo synom v buducnosti.po uraze za synom nebol ani raz v nemocnici navrhla som mu aby aspon cast ich na setriaci ucet dietatu dal a prehlad o tomto ucte ma. opoved bola ze do tej poistky ma nic nieje, co je z pravneho hladiska pravda ak sa na moralne nehladi.
@judit47 myslim ze okolo 2500 , bola to zlomenina ktora vyzadovala 2 operacie.Na margo okraja ,ani raz za nim v nemocnici nebol ani odvoz z a do nemocnice (Kramare) neponukol.Iba si vyziadal synovu kartu u obvodnej ,odfotil dokumenty a odisiel
otázka - ak tomu niektorá rozumiete.
Môže byť na jedno dieťa uzatvorených viac poistiek v jednej poisťovni? To asi nie, nie?
Ja neviem, asi som divná ale toto by nahnevalo aj mňa. Ak je to taká suma, ako píše autorka, tak keby mal EX trochu chochmesu, dá jej aspoň polovicu (dajme ego bokom, že on platí poistku, tak má na tie peniaze nárok). Predpokladám, že veškeru starostlivosť, rekonvalescenciu aj rehabilitáciu po OP riešila autorka, nebolo to zadarmo, dosť možné, že musela byť na Očr, takže mala výpadok plného príjmu. Myslim, že keby nebol EX taký chrapuň, tak by vedel, že peniaze z poistky patria aj jej a je jedno ako s nimi naloží, či ich minie alebo odloží synovi.
Ja som toho názoru, že na koho sa platí poistka, tomu patria peniaze. Ak by nášmu synovi vyplatili poistné plnenie, všetky peniaze by išli na jeho sporenie.
Morálne by bolo synovi zaplatit rehabilitáciu z toho, alebo tebe dáke zvýšené výdavky, Bývalý platí poistku synovi, ale nie pre syna 😔.
@deina76 V tomto prispevku su zeny nezvykle tolerantne. Chlap nepride pozriet syna so zlomenou rukou do nemocnice, iba si vyziada zaznam o uraze a na zaklade toho si da z poistky vyplatit peniaze do vlastneho vacku. Mne to pride teda dost chrapunske. Zakon ale teda asi neporusil, asi sa to vyplaca zakonnemu zastupcovi, co uz :(