Môžme ostať navždy priateľmi po rozchode?
Mala som ženatého priateľa. Na začiatku sme boli len veľmi dobrý kamaráti. Rozumel mi a ja jemu aj napriek značnému vekovému rozdielu. V tom čase mal v manželstve krízu,ktorá trvala už niekoľko mesiacov. ,,prestal si s manželkou rozumieť,, mala som pri ňom pocit,že ho poznám oveľa dlhší čas,ako len pár týždňov...snažila som sa mu s jeho problémami pomáhať,že sa to u nich doma určite všetko vyrieši a k tomu keď už majú aj deti...on ma presviedčal,že to už nemá zmysel, že sa mu to už nechce zachraňovať,povedal o mne aj manželke ,chcel sa vtedy rozviesť,ona nie, ale o deti aj ženu sa chcel starať naďalej,aby im nič nechýbalo...tvrdil mi,že ma ľúbi, miluje, plánoval aj našu spoločnú budúcnosť a postupom času som sa do neho zaľúbila aj ja,správal sa ku mne veľmi pekne. Prežili sme veľmi krásne chvíle,rozumel mi ako nikto iný. Momentálna situácia je taká,že je to u nich doma po cca 6. mesiacoch ako kedysi,teda super,ako mi povedal.Je rád,lebo miluje svoju rodinku. Na jednej strane ma teší,že sa to u nich doma vyriešilo,na začiatku som to aj chcela, ale na druhej strane neskutočne hnevá a mrzí,že ma takto namotal a nechal teraz samú. Snáď ma vystihne len toľko,že som mladá a naivná a všetko som mu verila.Písal mi sms,že v jeho srdci mam stále svoje miesto a veľmi chce,aby sme ostali navždy priateľmi,že mi bude písať...ja ho stále veľmi milujem,ale neviem,či mám pristúpiť na priateľstvo.Nič som mu na to zatiaľ nepísala a nebudem sa ho ani snažiť odtiahnuť od jeho rodiny. Prosím,potrebujem poradiť, mám byť po tom všetkom len jeho kamarátka alebo s ním radšej zrušiť všetky kontakty? Hovorí sa,že z priateľstva môže vzniknúť láska,ale z lásky priateľstvo nie. Vopred ďakujem,za každý názor,či už negatívny,alebo pozitívny.
@apolkaaa so ziadnym s byvalych neudrzujem kontakt, ked sme raz skoncili, mali sme na to dovod a nema zmysel hrat sa na kamaratov...a je mi strasne luto, ze su na svete ludia ako ty (nechcem sa ta dotknut), ale nechapem, ako sa niekto moze zapliest so zadanym clovekom a dokonca mam pocit, ze nemas ani najmensiu vycitku...vies asi ako sa citila jeho zena a nebodaj deti, ak sa to dozvedeli aj oni? 😔 to, ze mal v manzelstve krizu nie je dovod na to, aby sa vlacil s inymi a tlacil im kaleraby 😠 a teraz chce byt kamarat, lebo ved, co ked si bude chciet vrznut mimo domu, to si treba nechat jednu hlupu, co na neho bude cakat... 😖
neudrzuj si s nim ziadne kontakty uz, ked to bere takto, neviem, na co tebe daval nadeje. Predpokladam, ze pri dalsejkrize si najde inu "spriaznenu dusu"- pises, ze zene o tebe povedal a ona na to co? povedal, ze si kamaratka alebo milenka? predpokldam, ze nadsena nebola a situaciu to len zhorsilo.
a ci jej vobec o tebe povedal...
ja myslím, že dvaja rozumní dospelí ľudia môžu spolu vychádzať a ostať priateľmi aj po rozchode, ja som toho príkladom. S bývalým sme sa rozišli v dobrom, takže áno, môžete byť priatelia. Nebuď odutou, ohrdnutou bývalkou 🙂 Či je ženatý, alebo nie, čo bolo to bolo, hore hlavu, nerozbila si jeho rodinu, tak vykroč správnou nohou a s čistým svedomím tentoraz tým správnym smerom. Veľa šťastia 🙂
vravi sa ze palit mosty netreba- ja palim,resp.maximalne kontakt na urovni ahoj ahoj ako sa mas....co sa uzavrie ma ostat uzavretym....naco jatrit stare rany?ja by som si s nim podala ruku a poslala mu raz rocne na Vianoce sms so zelanim prijemnych sviatkov.tam by to ostalo....ono muz ktory ma milenku- to je samostatna kapitola....o jeho charaktere by sme tu mohli viest dlhe diskusie...verit -neverit?kazdopadne zacat novy zivot s niekym inym-SLOBODNYM.verim,ze sa poucis a 2x do tej istej rieky nevstupis
moj muz sa stale kamarati s byvalou frajerkou (ale nemali ani deti, ani neboli manzelia, len vazny 6rocny vztah a ona ho zo dna na den okaslala kvoli bohatsiemu chlapovi), aj ja som sa s nou skamaratila, teraz sa stretavame menej, lebo byva asi 700km od nas, ale kecame cez net hocikedy. Raz sme boli u nej v byte na dovolenke, normalne nam nechala izbu a spali sme tam par noci, teraz zase ona nemala kde spat ked prisla na par dni na SK, tak spala u nas. Aspon ma chape ked si potrebujem zanadavat na svokru, lebo ju velmi dobre pozna 😀 Takze da sa to, ale nie kazdy to zvladne.
@apolkaaa ja si myslim ze by si si nemala zacinat zo zenatymi muzmi ci je u neho v manzelstve kriza alebo nie .................a potom este pises ake si chuda ze ta nechal samu ale ta zena s detmi ktoru by opistil kvoli tebe by chuda nebola.............nechapem zmyslanie takych zien nic v zlom
Určite nie...žiadne priateľstvo...len by si sa viac a viac zamotavala a namotavala..pri každom probléme so zenou /aj vymyslenom/ by utekal za tebou...a tebe by utekali roky a po čase by si zistila, že nemas nic...ani lásku, ani rodinu...a to len kvoli "priatelstvu"
nekaz si tie krasne roky, ktore mas este pred sebou niecim/niekym, co/kto za to vobec nestoji a ani nikdy nebude stáť, naco obetovat cas chlapovi, pri ktorom vies, ze nikdy nebude TVOJ....nevyhladavaj ho, chod od neho co najdalej, zmen si tel.cislo...ved ti dal jasne najavo, ze to s tebou nemysli vazne......on si zije a bude zit svoj naplneny manzelsky zivot a ty sa chces koli nemu trapit po zvysok svojho zivota? Niekde tam vonku na teba caka niekdo ovela lepsi, kdo si zasluzi tvoju lasku, tak zacni zit a najdi ho! 😉
@apolkaaa jaj moja zlata, len sa ty rychlo odlaskuj. vzdy ked dostane chut na mlade, cerstve mäsko, ked sa povadi s manzelinou, tak ta oslovi. a potom ta zasa na cas posle do hybernacie. a potom zas pride nejaka "krizicka" a zas mu bude robit dobre tvoja spolocnost.
skutocne si myslis, ze kriza sa v manzelstve prekona len tak a zrazu je to ako predtym? a mozno ani nebola ziadna kriza, len chut z jeho strany na uleteny ulet.
aaaa mozno sa mylim 😝
ja mam dobry kamaratsky vztah so vsetkymi byvalymi (hovorim o 3 vaznych vztahoch)
ono zalezi na to, ako vyzeral rozchod, pochopitelne ak to bola zaplava emocii, zlomene srdce, hysterie, nevera atd, tak to asi take ruzove s dalsim kamaratsvom nebude, no ak sa ludia rozidu na zaklade nejakej rozumnej dohody, obaja su s tym vyrovnani, pochopili, ze vztah ich nenaplna a nebudu spolu stastni, tak preco by mali spalit mosty?
Kazdy vztah (neratam kadejake kretenske plne nevery, ponizovania, bitiek atd) bol predsa obdobim, kedy sme s tym druhym clovek zazivali mnohe pekne veci a hadam sme si chvilu aj mysleli, ze je to ten/ta pravy/a..
Takze z tych troch vztahoch jeden potreboval 3 mesiace rozdychania a dva rovno presli do kamaratstva 🙂
a NIKDY sa to nijako neprekorpclo do nejakych intimnosti, vsetci uz maju rodiny (ako aj ja som stastne vydata 🙂 ) a proste obcas ideme na kavu, ked nieco treba, s cim ten druhy moze pomoct, tak si pomozeme atd 🙂
a moj muz je s tym v pohode, lebo mi absolutne veri - on ma koniec koncov tiez dobry vztah s jednou byvalou, ktoru mam velmi rada aj ja 🙂
to je vzdy o dovere z tohto pohladu, o miere sebavedomia, od ktorej sa potom odvija ziarlivost a samozrejme k tomu treba aj to, aby bol byvaly v pohode a stal za to, aby sme s nim ostali v kamaratstve 😉
ale ako uz baby vyssie povedali - musi ist STRIKTNE o kamaratstvo, ziadne city hlbsie, to si potom clovek robi hned nadeje, vlastne to ani nie je uprimne kamaratsvo, len cakanie, ci to nahodou aj ten druhy nezacne citit a to dopadne zle!
@apolkaaa ano da sa byt priatelmi po rozchode..ked obidvaja chcu, vychladnu, odpustia si.....
V tvojom pripade silne pochybujem...aspon teraz nie...realna situacia je taka ze ta namotal, teraz sa vratil k manzelke ale chce ta mat v zalohe aby sa mal kde utesovat ked pride dalsia kriza. U vas priatelstvoi pride do uvahy ked budes ty stastne zadana s inym muzom.
@apolkaaa ak ho ty ľúbiš, nikdy nebudete priatelia..Vždy budeš tajne dúfať, že raz sa to zmení a nedokážeš začať svoj život. Nerozchádzaj sa s ním v zlom, ale pre svoje dobro, ukonči s ním kontakt a začni žiť svoj život. Načo ti bude dobré čítať, že si super, že ťa má rád, že si jedinečná...Ty si žena, ktorá potrebuje založiť si svoju rodinu a naplniť tak svoj život. Predpokladám, že to chce väčšina z nás žien. A my ženy nevieme lásku deliť..Ak ľúbiš jeho, nebudeš vedieť ľúbiť iného. Nauč sa žiť bez neho a keď budeš ok, potom sa s ním môžeš kamarátiť..ak ešte budete mať záujem. On ťa predsa nemôže mať ako svoju "poistku". Čo je to za chlapa, ak má so ženou problém, nech ho rieši s ňou, s ňou má debatovať..Ak to ďalej nejde, tak nech sa rozvedú..Predsa nebudeš po celý život niečou bútľavou vŕbou..
Lepšie by to aj tak nebolo..On sa určite nerozvedie, je mu to takto pohodlné.. ale všetky sviatky, víkendy bude tráviť s ňou..
Rozídeme sa,ale zostaneme priatelia,je niečo ako zdochol ti pes,ale možeš si ho nechať....takže tak
@apolkaaa ja som sbyvalim priatelom prežila sice len 3roky,naš vzťah skončil katastrofalne,teraz mam priatela skt.mam 2roč.dceru,sme spolu 4roky,a pred rokom sme sa chtiac-nechtiac znovu skontaktovali sbyvalim,umrel naš spoločny kamoš,do tej doby sme jeden na druheho hadzali špinu alebo sme sa vobec neriešili,no odvtedy ako keby uťalo,do teraz je jednym zmojich najlepšich priatelov,je mi napomocny vždy,ked ho potrebujem,aj ked mojmu terajš.priatel.sa to nepači,pretože byvali mi povedalže lutuje všetko čim mi ubližil a bral by ma ihned späť keby som chcela,dokonca aj smalou🙂ale kamošmi sme,a nelutujem to,nelutujem ani vzťah snim,ani to že ho mam stale tak rada ako mam....takže si myslim že sa to da,ked to chcu obaja...a myslim že je to tak ovela lepšie

ja by som nevedela