Musí mi exmanžel nahlásiť novú adresu kam bráva dieťa?
8. mar 2010
moj exmanzel sa prestahoval od rodicov,kde dovtedy braval nasu dceru vramci navstev.Svoju novu adresu mi odmietol povedat,hoci som sa ho pytala aspon trikrat.Ja si myslim,ze mam pravo vediet,kde sa moja dcera zdrziava,ked si ju berie kazdy neparny vikend. Viete mi niekto poradit,ako mam postupovat?
rozpravala som sa so soc.pracovnickou pred chvylou,tak mam pravo vediet adresu byvaleho,takisto ako aj on moju,inak dakujem
Tak keď si sa rozprávala so soc. pracovníčkou pred "chvylou" 😀 😀 😀 a podľa nej máš právo vedieť adresu bývalého, tak neviem prečo ti neporadila, aké právne kroky máš použiť na to, aby si sa jeho adresu dozvedela. Pokiaľ nie je na novej adrese evidovaný na prechodný alebo trvalý pobyt, tak ju nemáš šancu ako zistiť. 🙂 🙂 🙂

amina, nie je povinný ti oznamovať novú adresu bydliska, má právo sa s dcérou stýkať a súdom určený čas styku využiť podľa svojich predstáv. Pokiaľ by rodičovské práva zneužíval, môžeš sa domáhať nápravy, ale pokiaľ je všetko v poriadku, on nie je povinný ti oznamovať ani kde ani akým spôsobom trávi s dcérou čas vyhradený na styk s dieťaťom.