icon

Muž chodí žobrať po rodine

26. máj 2021

Pekný večer. Ide o to, že muz ked nemá peniaze ide pýtat od rodiny a mne to strasne vadi. K tej babke nechodi ako j3 rok dlhy a ked chybaju peniaze hned tam ide ( vela fajci a ked uz nezostane z vyplaty ide pytat) dnes sme isli autom a on nas tam zaviezol aj ked ja som o tom nevedela. Strasne ma to rozculilo. Ja oblecena ako na ihrisko len v leginach a tricku nenamalova. Inak by som sa obliekla keby viem , ze ideme na navstevu. Dovalila sa tam aj svokra. A ani sa so mnou nebavila. Som ja ta divna ze mi to vadi? A nechcem chodit po zobrani?

lucia147852
26. máj 2021

No treba sa zamyslieť nad tým prečo chýbajú peniaze... ak na to nemáte tak cigarety sú ozaj luxus. Treba poriešiť hospodárenie. K zobraniu sa radšej nevyjadrujem. Ja som moc hrdá na to aj keby len suché rožky jem.

autor
26. máj 2021

@lucia147852 aj mne to vadi a hambim sa tam potom ist a on ma tam este odviezol a on vyfajci aj krabicku denne velm to ide do penazi , skusal aj iqos ale nevydrzal

pribinak
26. máj 2021

Tak to by vadilo aj mne

Prevezmú teda hospodárenie s financiami Ty. Nerozumiem ako nemôžete mat na konci mesiaca peniaze?
Veď musíš si urobiť kalkuláciu na cely mesiac, zaplatit bývanie, všetky seky a to čo zostane rozdeliť na stravu, oblečenie, drogeriu, .....

To fajčenie je priveľa, krabička denne je luxus. To treba zrušiť, alebo aspoň obmedziť

autor
26. máj 2021

@pribinak a este spravil zo mna chuderu ze sa stale urazam, no nam zostane na stravu ale on podrebuje cigarety a na tie ked uz nie je tak chodi zobrat aj na ulici sa pyta ci nemaju cigarety

mijo53
26. máj 2021

nedala by som mu jesť, musí prestať fajčiť a ako písali vyššie urobiť si mesačný rozpočet, mimochodom aký máte príjem , výdaje a koľko členov má domácnosť

pribinak
26. máj 2021

No nič. Zavolala by som babke, svokre a všetkým nech mu už nepožičiavajú žiadne peniaze
A jemu by som povedlala že je jak žobrák 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

annamalaga
26. máj 2021

Máte veľké výdavky a malé príjmy . A ešte namiestotoho aby šetril, tak fajčí?🤦‍♀️

kkovacovak
26. máj 2021

Akonáhle počujem že sa niekto sťažuje že nemá peniaze a vzápätí ho vidím fajčiť alebo chodiť pravidelne do krčmy tak končím debatu. Ak má niekto na tieto veci tak musí mať dosť peňazí. Ak nezaostávajú peniaze na konci mesiaca asi niečo nie je v poriadku bud s príjmom alebo s hospodárením. Ja by som toto absolútne netolerovala. Chlap má byť ten čo drží rodinu. Žobranie by som nezniesla. Na to som príliš hrdá a prepadla by som sa pod zem. Ja osobne by som v takom vzťahu žiť nemohla ale to som ja. Vy musíte vedieť aké máte priority a aký život vám vyhovuje alebo respektíve s čím dokážete žiť.

kitycat
26. máj 2021

No zase nepranierujte zlozvyk toho muza. Urcite tolko fajcil aj predtym ale to asi nemali dieta, do ktoreho by sli peniaze a asi vyssi prijem pokial mamicka nebola na RD... Skor sa treba zamysliet nad vasim rozpoctom a ak to nestaci hladat lepsie platenu pracu. Ale pokial mu jeho zlozvyk budu dotovat babky tak preco by sa mal namahatalebo obmedzovat? Inak ten Igous aj cigy podla mna vyjdu narovnako..

Uznaj sama, ze miliony asi ani predtym domov nenosil..je to hanba, ale zle sa citis asi len ty. Ake majte prijmy vs. vdavky?

sslobodnamama777
26. máj 2021

nech si kupi tabak, filtre, vazky a ubali z toho, ci to neni lacnejsie, alebo je taky stroj na ukoncenie fajcenia, naplaste, lieky, fajcenie je porucha spravania, silna zavislost...tabakizmus, diagnoza.. skus ho zapajat do starostlivosti o deti a nejaku cinnost ze vidis ze pri nej nefajci, nech je viac s detmi a tam nemoze fajcit, nech ide s nimi do obchodu, napis mu zoznam, tam nebude moct fajcit, v obchode, zober kasu a prideluj mu cigarety po kusoch, alebo nech si zisti co najlacnejsý tabak.

sissy27
26. máj 2021

Jasné,že by mi to vadilo, ale to sa asi nestalo “z ničoho nič”... proste si sa vydala za lúzra a ešte s ním máš dieťa ... lebo normálnemu človeku je blbé pravidelne si požičiavať peniaze a žobrať na ulici cigy, tvoj muž úplne v pohode 🙈
Inak keby mi prišiel nejaký príbuzný AUTOM pýtať peniaze a zapáli si, tak svinským krokom ho budem hnať tam kde ani slnko nesvieti. Na benzín je, na náklady na auto je, na cigy je a nevychádza na konci mesiaca? No tak chodiť pešo, prestať fajčiť a hneď to vyjde.

pribinak
27. máj 2021

Ste manželia? Fakt by som bola v pozore, lebo ak si ľudia začnú pýtať svoje peniaze spat, si jeho manželka a vieš ako, spolu v dobrom sj v zlom. Budú pýtať aj od teba a kľudne sa mize stat, že budeš splácať

autor
27. máj 2021

@pribinak ano sme manzelia

annamalaga
27. máj 2021

A keby začal nejakými lacnejšími cigaretami: čo bežne fajčí. Jedna krabička denne je však veľa.😞

norikaro
27. máj 2021

mala by si proste nastolit nejaky ten rezim hlavne zavolat rodine, aby mu peniaze nedavali, nie je to nic, bez coho by sa proste nazobisiel ak by nechcel, je to podla mna len jeho rozmar

emmanovot
27. máj 2021

tiež by som asi skúsila dohovoriť najskor jemu, nech trošku viac hospodari s peniazmi a nech si odpustí s tým cigariet, predsa len dá sa fajšiť aj menej a skpsila poprosiť tu rodinu, aby mu peniaze na take veci nepožičiavali

rawmamka
27. máj 2021

Ak máte deti, tak ich veľmi ľutujem. Ty si si takýto život zvolila sama, ale oni nie.

kolieskova232
27. máj 2021

hmmm to je veru poriadne zle. ja by som osobne s takym clovekom nevedela byt. su mu prednejsie cigy ako jeho rodina a hlavne teda aj nejaka ta dobra mienka o nom samotnom mu je teda ukradnuta. podla mna vas len taha ku dnu

jeliz59
27. máj 2021

Kúp mu tabak....basta....golden virginia alebo drum je kvalita ...... vyriešené....
Namiesto čo ja viem 150€ mesačne prefajci cca 20€