icon

Muž nemá vzťah k deťom

12. dec 2025

Sme spolu 16,5r manzelua, predtym sme spolu chodili 3r. Mame 3 deti, 15, 12 a 9. Po stavbe domu, muz uplne fokus len na dom. Aby nebehali po schodoch, nie z obavy o deti, ale aby schody neposkodili, aby sa drzali zabradlia nech sa nezaspini stena, neskakat cez svihadlo, prasne dlazba atd. ( To vsetko samozrejme ked boli mensie) Von alebo program len ked mu najkazem, ale to vidno ze to berie len ako povinnost, bez nadsenia, ked boli malinky pohral sa pomaznal, prebalil kupal, no vonku nikdy, i ked podtastli a uz vedeli chodit, vravela som si ,ze ked podrastu tak si najde k nim cestu a nic. Velmi mi je to luto a mrzi ma to. Ked je doma nema sa s nami o com rozpravat. I take veci ma velmi mrzia, ked nieco ma napr nejaka slaskost, neponukne, ani deti ani mna, nexajem ci su nauceni, nezahem konicky, ked su s nim vkuse na mobiloch. Nrzahem ked su chori, s jednym dietatom treba cvicit nezajem. Nechce sadit, nechce chovat sliepky, psa. Deti sa tu nudia, ja sa tu nudim. Ma tazku fyzicku pracu, ale to nieje dovod nevenovat sa rodine pracuje na smeny 8micky. Dalsia vec co ma velmi odradza ma starsich rodicov po 80 a on sa nezaujima ze to uz nakupy, varit hygiena treba pomáhať, su Tam surodenci blizsie....aby som nielen negativne, vysava, zmyva, da prat, robi nakup, odvezie privezie deti, umyva riad tie cinnosti samozrejme robim aj ja.....ma tesne pred 50tkou. Mna takyto vztah nenaplna:( A rady, ze urcite bol taky aj pred svadbounechajte nikomu

Strana
z2
anonym_661f4d
12. dec 2025

tak si si nemala vziat studeny odchov, iny uz zial nebude

anonym_6102cd
12. dec 2025

Určite si sa s ním snažila už milión krát rozprávať. Keď nezabralo a nič s tým neurobil, inevtonuz nebude. Bohužiaľ.

autor
12. dec 2025

@anonym_autor dokoncim viac mi do uvodu nepustilo, nikomu do hlavy nevidime pred svadbou sa nic zavazne neriesilo:( Myslela som si ze po stsvbe sa to ukludni, no nie. Mojim cielom a snom nebolo mat dom, ale zdrsvu stastnu rodinu:( Ja sa s tym neviem zmierit a prijat to, no rozvod s yroma detmi v 47rokoch asi tiez nebude malina, ci to vsetko utiahnem

autor
12. dec 2025
@anonym_6102cd

Určite si sa s ním snažila už milión krát rozprávať. Keď nezabralo a nič s tým neurobil, inevtonuz nebude. Bohužiaľ.

@anonym_6102cd ano presne tak. Ziadny pohlad z mojej strany, samozrejme ze som nevdacna, žiadna oporankwd som vystsvena z deti, žiadne ked mu poviem, ze idem do perimenopauzy, ze som podtazdenejsia, precitlivenejsia, mam sa ist dat liecit a podobne. Navstevy nic, oni z domu niesu zvyknuti aby oni niekam a ani k nim niekto;(

wolf_
12. dec 2025

Predpokladám, že rozhovorov bolo veľa. Predpokladám, že ochota z jeho strany minimálna, ak vôbec.
Síce sa nám to nepáči, ale ono naozaj platí, že jediné čo máme plne v rukách sme my sami. A teda za mňa sa treba skôr zamýšľať ako si viem ja pomôcť, ako viem zmeniť svoj vlastný postoj k tomu alebo svoj (náš - spolu s deťmi) život ak s ním nie som spokojná atď... a nie z každého uhlu v hlave rozoberať ako zmeniť jeho a ako je taký a onaký atď... Ja viem, že sa to nepočúva dobre a v manželstve by to v ideálnom prípade malo byť inak, ale faktom, bohužiaľ, zostáva, že zmeniť môžem len seba a to ako sa k situácii postavím, a nie druhého.

autor
12. dec 2025
@wolf_

Predpokladám, že rozhovorov bolo veľa. Predpokladám, že ochota z jeho strany minimálna, ak vôbec.
Síce sa nám to nepáči, ale ono naozaj platí, že jediné čo máme plne v rukách sme my sami. A teda za mňa sa treba skôr zamýšľať ako si viem ja pomôcť, ako viem zmeniť svoj vlastný postoj k tomu alebo svoj (náš - spolu s deťmi) život ak s ním nie som spokojná atď... a nie z každého uhlu v hlave rozoberať ako zmeniť jeho a ako je taký a onaký atď... Ja viem, že sa to nepočúva dobre a v manželstve by to v ideálnom prípade malo byť inak, ale faktom, bohužiaľ, zostáva, že zmeniť môžem len seba a to ako sa k situácii postavím, a nie druhého.

@wolf_ ako vravim snazila som sa to prijat, nefokusovat sa tak na to, snazila som sa vidiet tie lepsie stranky, nepije, chodi z roboty rovno domov, nerozhadzuje peniaze ale nedari sa mi to:( Ved on sa z nicoho netesi, deti mame múdre sikovne aj pekne a zdrave, on nikoho neochvali, len kritizuje....ja uz neviem . Vsetko ohladom domu by bol najradsej keby bolo podpa neho, mne to zo zaciatku nevadilo, ale potom som si povedala, zevdost.Je tu nejaky chlap co by sa mohol k tomu vyjadrit?

klotildabazarik
12. dec 2025

@anonym_autor sa rozved naco cakas,

klotildabazarik
12. dec 2025

@anonym_autor ma toho podla mna dost, postavil dom a rezignoval,

wolf_
12. dec 2025
@anonym_autor

@wolf_ ako vravim snazila som sa to prijat, nefokusovat sa tak na to, snazila som sa vidiet tie lepsie stranky, nepije, chodi z roboty rovno domov, nerozhadzuje peniaze ale nedari sa mi to:( Ved on sa z nicoho netesi, deti mame múdre sikovne aj pekne a zdrave, on nikoho neochvali, len kritizuje....ja uz neviem . Vsetko ohladom domu by bol najradsej keby bolo podpa neho, mne to zo zaciatku nevadilo, ale potom som si povedala, zevdost.Je tu nejaky chlap co by sa mohol k tomu vyjadrit?

@anonym_autor ja som to nemyslela tak, že by si bola ty ten problém. To nie. Zjavne si spravila všetko čo sa dalo. Len to je, bohužiaľ, presne to. Keď druhý nechce a zlyháva aj komunikácia ťažko sa niečo mení/zlepšuje. Žiaľ.

autor
12. dec 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor ma toho podla mna dost, postavil dom a rezignoval,

@klotildabazarik myslis v zmysle ze vyhorel?

klotildabazarik
12. dec 2025
@anonym_autor

@klotildabazarik myslis v zmysle ze vyhorel?

@anonym_autor ano po 16,5 r

anonym_022e85
12. dec 2025

A to si zistila az teraz??U nas sa deli zo vsetkym a pre vsetkych,muz jazdi zo synom,urobil vodicak a je s nim stale na cestach,k tomu sa chce odviest dalsi syn,ked vezieme dceru na tanecny.O 1r sa staral,kym ja som bola na nocnej a maly grcky,hnacky,horucky.To uz sme sa na tom smiali,lebo sa to takto stalo 3krat.
S detmi je stale na dvore a vsetcia nieco robia ale aj spolu.
Veru muz aj betonove ploty robil so synom,popri robote sa stale rozpravali.Pelety vzdy treba schovat do sopy,opet robi s detmi alebo aj zo sopy doniest do zasobnika.
Skoda,ze si to uvedomujes az teraz,ze ta to tak berie az teraz.Musela si to vidiet aj v byte ale okuliare.
A vyhovorky,ze tazko pracuje.
My sa tiez striedame na smeny,obaja a ja ked mam nocne muz zoberie maleho na dvor a opet spolu nieco robia,aby som sa ja mohla vyspat.
Nechaj ho v tom dome sameho,deti aj tak nemaju k muzovi ziadny vztah a s tebou v byte im bude lepsie.

euka210
12. dec 2025

@anonym_autor och, to je smutne, lebo mame deti v podobnom veku a tiez po 40r a neviem si predstavit mat takeho manzela, ze sa nezaujima.
Asi tazko sa zmeni, ked nieco "dostal" ci "nedostal" z domu, z povodnej rodiny, ak to tak je. Ci bol stale taka povaha, ci nie. Ci stavba domu ho tak zmenila. Ci nejaka kriza.

autor
12. dec 2025
@anonym_022e85

A to si zistila az teraz??U nas sa deli zo vsetkym a pre vsetkych,muz jazdi zo synom,urobil vodicak a je s nim stale na cestach,k tomu sa chce odviest dalsi syn,ked vezieme dceru na tanecny.O 1r sa staral,kym ja som bola na nocnej a maly grcky,hnacky,horucky.To uz sme sa na tom smiali,lebo sa to takto stalo 3krat.
S detmi je stale na dvore a vsetcia nieco robia ale aj spolu.
Veru muz aj betonove ploty robil so synom,popri robote sa stale rozpravali.Pelety vzdy treba schovat do sopy,opet robi s detmi alebo aj zo sopy doniest do zasobnika.
Skoda,ze si to uvedomujes az teraz,ze ta to tak berie az teraz.Musela si to vidiet aj v byte ale okuliare.
A vyhovorky,ze tazko pracuje.
My sa tiez striedame na smeny,obaja a ja ked mam nocne muz zoberie maleho na dvor a opet spolu nieco robia,aby som sa ja mohla vyspat.
Nechaj ho v tom dome sameho,deti aj tak nemaju k muzovi ziadny vztah a s tebou v byte im bude lepsie.

@anonym_022e85 my sme začali stavat svojpomocne ked sme cakali druhe dieta. Nemohla som 9d neho chciet aby sa staral este aj o deti...To delenie ja sa delim....Nerobi s nimi na dvore nic, ani doma. Iba ked mu poviem, aj to bez zaujmu. To iz niesu msle deti, ze viac zavadzaju ako pomozu:(

autor
12. dec 2025
@euka210

@anonym_autor och, to je smutne, lebo mame deti v podobnom veku a tiez po 40r a neviem si predstavit mat takeho manzela, ze sa nezaujima.
Asi tazko sa zmeni, ked nieco "dostal" ci "nedostal" z domu, z povodnej rodiny, ak to tak je. Ci bol stale taka povaha, ci nie. Ci stavba domu ho tak zmenila. Ci nejaka kriza.

@euka210 :( dakujem. Je to tazke naozaj.

anonym_113650
12. dec 2025

Ta dole tema je tiez tvoja, ze? Pred rokom si pisala to iste...takze sa nic nezmenilo.

katica06
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dokoncim viac mi do uvodu nepustilo, nikomu do hlavy nevidime pred svadbou sa nic zavazne neriesilo:( Myslela som si ze po stsvbe sa to ukludni, no nie. Mojim cielom a snom nebolo mat dom, ale zdrsvu stastnu rodinu:( Ja sa s tym neviem zmierit a prijat to, no rozvod s yroma detmi v 47rokoch asi tiez nebude malina, ci to vsetko utiahnem

@anonym_autor prečo ste to neriešili pred svadbou?
Teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom

reanda
12. dec 2025

ak sa bojis, ci to vsetko utiahnes, tak pockaj, kym deti vyrastu a rozved sa potom.. zatial mozete zit ako spolubyvajuci, asi mu to ani vadit nebude, ked beztak nema o nic zaujem.. hlavne uz ho neries ako svojho muza, nebabri sa v tom, rozid sa s nim sama v sebe citovo.. inac sa budes len dalej trapit, on sa zmenit evidentne nechce

anonym_f0fb5b
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_022e85 my sme začali stavat svojpomocne ked sme cakali druhe dieta. Nemohla som 9d neho chciet aby sa staral este aj o deti...To delenie ja sa delim....Nerobi s nimi na dvore nic, ani doma. Iba ked mu poviem, aj to bez zaujmu. To iz niesu msle deti, ze viac zavadzaju ako pomozu:(

@anonym_autor začali ste stavať keď ste čakali druhé dieťa, čiže medzi narodením prvého a počatím druhého keď sa nestaral nič si nezbadala?i sme tiež skoro všetko robili svojpomocne, začali sme keď som bola v 5m s prvým. Muž došiel z práce najedol sa a šiel k domu. Mali sme náročné kolikové dieťa, ktoré bolo v noci hore aj 4-5h.. možno ťa to prekvapí, ale pravidelne sa dieťaťu venoval kúpal, kŕmil, uspával

miadi
Včera o 01:33

Tak si zozen sliepky a psa ked ti chybaju ku stastiu., muza si posad a ukaz mu nejaky zoznam veci co ti vadi a navod na zmenu nejake moznosti nech si vyberie .. a Daj aj jemu sancu dat tebe jeho list toho co mu vadi a co by chcel zmenit a nejake moznosti z ktorych si vyberies . . Nemas co stratit . Bud budes dalej trpiet alebo sa to zmeni alebo rozvod. Na vztah s detmi je uz asi neskoro u nich to uz presvihol . No deti si ho za otca nevybrali ty si si ho vybrala z nejakeho dovodu za muza .a on teba za zenu. Skus najprv ozivit vas vztah a ak to nejde ..

anonym_127454
Včera o 02:01

@anonym_autor prečítala som celú tvoju diskusiu z minulého roka. Vyzerá, že si sa za celý rok vôbec nikde nepohla. Čo očakávas od tejto debaty?

anonym_50b62e
Včera o 02:07

prepáč, prečítala som do konca, ale polovicu textu mi tam nedáva zmysel.
máš tam plno preklepov , vety ktoré nedávajú zmysel.

autor
Včera o 03:37
@miadi

Tak si zozen sliepky a psa ked ti chybaju ku stastiu., muza si posad a ukaz mu nejaky zoznam veci co ti vadi a navod na zmenu nejake moznosti nech si vyberie .. a Daj aj jemu sancu dat tebe jeho list toho co mu vadi a co by chcel zmenit a nejake moznosti z ktorych si vyberies . . Nemas co stratit . Bud budes dalej trpiet alebo sa to zmeni alebo rozvod. Na vztah s detmi je uz asi neskoro u nich to uz presvihol . No deti si ho za otca nevybrali ty si si ho vybrala z nejakeho dovodu za muza .a on teba za zenu. Skus najprv ozivit vas vztah a ak to nejde ..

@miadi ano aj to som skusala, povrdala som mu co mi vsdi, nrch povie aj on, aby sme na tom popracovali ....nic ziadna zmena

miadi
Včera o 04:17
@anonym_autor

@miadi ano aj to som skusala, povrdala som mu co mi vsdi, nrch povie aj on, aby sme na tom popracovali ....nic ziadna zmena

@anonym_autor tak skumaj svoje financne moznosti.. vysku vyzivneho na 3 deti .. Tvoj plat .. dom aku ma trhovu hodnotu atd . Ak nechces rozvod tak skus zit Akoby tam ani Nebol . On uz tak zije davno.

zmrzlinka2021
Včera o 07:24

@anonym_autor ja len k tým detom. Ak vymenil rodinu za dom, nemal si kedy budovať žiadne puto.

Spoločný čas je základ pre budovanie vzťahov vo všeobecnosti. Neexistuje že človek chodí do práce, po práci je na stavbe. To si môže dovoliť niekto kto nemá rodinu.

Žiaľ mamona je také slovenské prekliatie

anonym_127454
Včera o 07:47
@anonym_50b62e

prepáč, prečítala som do konca, ale polovicu textu mi tam nedáva zmysel.
máš tam plno preklepov , vety ktoré nedávajú zmysel.

@anonym_50b62e je tam spred roka patstranova diskusia presne o tom istom, pochopíš všetko
Nič sa za rok neudialo u nich, toto mi príde ako zbytočné rady dávať, načo

anonym_59ea63
Včera o 07:57

@anonym_autor Riešiš hlúposti. Vždy v minulosti bolo ju tak, že ženy sa starali o deti a domácnosť a muž o dom a manželstvá vydržali do smrti. Si vydatá, máš chlapa aj deti. K tomu máš nový rodinný dom aj servis k nemu, čo ti viac chýba? Ty sa staraj o deti, choď do práce, nájdi si záľuby, veď nemusíš všetko robiť s mužom. Dokonca s ním nemusíš robiť nič. To sa len tak idealizuje, že partneri robia všetko spolu, stále sa musia rozprávať a podobne. Rozvod nič nevyrieši, akurát sa zadĺžite pri vyplácaní, alebo prídete o dom.a to by bola veľká škoda. Kde by si šla bývať? Z čoho budete žiť? Ako zabezpečiš deti? A myslíš, že s tromi deťmi by si si našla nejakú veľkú lásku? Sotva, tak nevymýšľaj a buď spokojná s tým, čo máš. Tvoj manžel nerobí nič zlé, len nie je podľa dnešných predstáv. Má rodinu, dom a jemu to stačí, nepotrebuje okolo toho robiť cirkus. Nerob ho ani ty. Naozaj nemáš dôvod sťažovať sa. Jednoducho, ži svoj život, deti dorastajú, časom pôjdu po svojom, venuj sa sebe, záľubám, oddychuj a buď spokojná.

anonym_022e85
Včera o 08:06

Nech ta vyplati z domu,nech frajer zoberie hypo a nech ta vyplati,ty si kup s detmi byt v meste a budes kludnejsia,poziadaj o vyzivne a uplne to s prehladom zvladnes,ale bude to s nim riadna natahovacka,ukrojis mu extremny kus jeho financii po rozvode.
No ale to si uz mala urobit pred rokom,ty to dobre vies.

tatiana288
Včera o 08:55
@anonym_59ea63

@anonym_autor Riešiš hlúposti. Vždy v minulosti bolo ju tak, že ženy sa starali o deti a domácnosť a muž o dom a manželstvá vydržali do smrti. Si vydatá, máš chlapa aj deti. K tomu máš nový rodinný dom aj servis k nemu, čo ti viac chýba? Ty sa staraj o deti, choď do práce, nájdi si záľuby, veď nemusíš všetko robiť s mužom. Dokonca s ním nemusíš robiť nič. To sa len tak idealizuje, že partneri robia všetko spolu, stále sa musia rozprávať a podobne. Rozvod nič nevyrieši, akurát sa zadĺžite pri vyplácaní, alebo prídete o dom.a to by bola veľká škoda. Kde by si šla bývať? Z čoho budete žiť? Ako zabezpečiš deti? A myslíš, že s tromi deťmi by si si našla nejakú veľkú lásku? Sotva, tak nevymýšľaj a buď spokojná s tým, čo máš. Tvoj manžel nerobí nič zlé, len nie je podľa dnešných predstáv. Má rodinu, dom a jemu to stačí, nepotrebuje okolo toho robiť cirkus. Nerob ho ani ty. Naozaj nemáš dôvod sťažovať sa. Jednoducho, ži svoj život, deti dorastajú, časom pôjdu po svojom, venuj sa sebe, záľubám, oddychuj a buď spokojná.

@anonym_59ea63 Ty odkiaľ si prišla? Z Búrlivých výšin? Tebe možno stačí, že ako partneri vedľa seba len "existujete", ale nie všetci majú muža len preto, aby mali zabezpečenie. Manželia majú spolu tvoriť domov, zaujímať sa jeden o druhého a užívať si spoločný čas. Ak ti tento viktoriánsky režim vyhovuje, fajn, ale neútoč tu na ženu, ktorá čaká od vzťahu viac.

anonym_5ec4d7
Včera o 09:24

@anonym_autor mala si 6 ročné dieťa, keď si porodila tretie. Takže už si mala dost času na to, aby si vedela aký je otec a ako sa venuje deťom. Takže sa nevyhováraj, ze bol iný. Takého si si zobrala s takým si mala 3 deti, tak mas čo si chcela. Za mňa 50-tnik ma zbytočne malé deti. Telo zničené od roboty, možno ho už bola ak kĺby a pod. Niet sa čo diviť, keď chodí do fyzickej prace a popritom staval dom a 3 malé deti

Strana
z2