Muž sa mi odcudzuje kvôli chorobe
Muž ma isté zdravotné problémy a vzal si do hlavy že umiera a aj keď ešte nič nemá potvrdené, rozhodol sa očividne, že najlepšie čo sa dá spraviť je začať sa mne aj malému vyhýbať.maly ma pár mesiacov takže si to neuvedomuje, ale ja strašne trpím. Z práce chodí aj o dve hodiny neskôr ako doteraz, keď sme vonku, on ide dnu, keď ideme za ním dnu on odíde inam ... A takto sa nam vyhýba. Vždy keď je to možné. Rozhovory nič, dotyky nič, pusy mám tri na deň. Ani jednu navyše. Aj keď sa snažím sa mu zavďačiť obľúbeným jedlom, koláčom, pozornosťou, viac sa mi proste neujde. Vlastne žijem s mužom ktorého ľúbim, ale zmenil sa na spolubyvajuceho ktorý so mnou nechce nič mať.mam pocit,že ja som už o manžela prišla.
Niekedy keď ma dobré dni síce plánuje dôchodok, ale keď je to zlý deň, tak pomaly kupujeme čierny oblek. Uvažujem či mu netreba prehovoriť do duše, nech zájde za lekárom, či to nie je na diagnózu...alebo či za ním mám zájsť ja, lebo ja naozaj ale naozaj nevládzem. Hlavne keď viem, že sme spolu toho toľko preskákali...keď si spomeniem ako sme sa vždy a veľa smiali...boli ma pri srdci...
Asi mu krivdim, ale verím že spolu by sme to zvládali obaja lepšie
Daj mu par dni... nech to vstrebe... mozno prechadza sebalutostou..
Nejako nerozumiem, on nrma ziadnu diagnozu, ale citi sa zle a miesto toho, aby siel k dr, presvedcil sa, ze umiera? Tak to jr fakt na psychiatra potom 🤷♀️ zaroven treba doriesit tie problemy, aj ked je dost mozne, ze povodcom bude psychika
@lindusss2016 muž mal infarkt....najprv pravdaže bolo že za to môže zlá životospráva a stres...no robili nejaké speci vyšetrenia z krvi kde mu vyšli zvýšené hodnoty onkomarkerov a odvtedy sme tam kde sme...teraz by mal ísť na kontrolu nech sa to potvrdí či vyvráti
Ale ved to predsa nemusi hned znamenat rakovinu 🤷♀️ Chapem, ze ma strach, ale prave pozitivne nastavenie je teraz potrebne
Myslím, že vstrebáva všetky udalosti, ktoré sa dejú vo vašich životoch. Prehráva si život aozne scenáre a možno mu je veľmi ťažko, keď vás vidí a boji sa toho, že by pred vami dal najavo, že má strach. Aj keď podľa správania ho celkom určite má. Avšak ešte stále nemáte nič potvrdené. Myslím si, že teraz špeciálne potrebuje tvoju pozornosť a láskavosť. Neviem, či si skúšala sa s ním otvorene porozprávať o Tom všetkom. Skús sa ho opýtať, čo prežíva, že to chces prežívať s ním.
Inak čo sa týka rakoviny ... Manželov brat dostal v 18tke, tiež mal viaceré obdobia spracovávania tej choroby. Prvé bolo na začiatku, potom bolo chvíľu fjan a potom pri zhoršenie stavu mal najťažšie psychické obdobie. Avšak po Tom, čo sa z toho psychického pádu pozviechať sa to už len zlepšovalo a teraz je vyliečený. 🙂 Stále síce ej pod dohľadom, ale už môže viacmenej normálne žiť. 🙂 Takze nestrácajte nádej, skús ho povzbudiť, že tu budeš stále s ním a že spolu to zvládnete. 🙂
Je v soku, nevie to vstrebat, nevie reagovat. Pockajte na vysledky vysetreni a citlivo mu navrhni psychologa, aby to vedel spracovat. Ak odmietne, chod k psychologovi ty a porad sa, aby si aspon ty vedela co robit. On ta teraz velmi potrebuje, aj ked sa sprava presne opacne. A teba to zranuje, ale je to situacia, kedy ty "musis" zabrat za oboch a napriek tomu ako sa zachoval, tak stat pri nom a davat najavo ze v tebe ma podporu a moze sa na teba kedykolvek obratit, ze spolu vsetko zvladnete.
Ahoj 😊 ja som raz bola na gynde prehliadke a doktor ze mam daco na vajecniku a hned ma poslal na onkomarkery.Bola som taka vyplasena lebo taketo som necakala.Tri dni aaano tri som sa trapila kym dosli rako vysledky.....a niiiic sa nenasli.Bola to len len cysta co odila s menstr.Cize netreba zbytocne stresovat.Och viem co zazivas.Skus ist ty pre vysledky.Inak aj moj tato presiel infarktom.Tyzden po vrateni z nemocnice bol ako med ani nefajcil nic,zdravo jedol.A potom buuum a vsetko do starych kolaji a len chatra a ide to snim dolu vodou :( mamina je z toho nestastna co ti poviem.A pri tom sak este moze dalej pekne zit.Nie on si tak robi akoby koniec isiel 😢
Ma depku, strach, ze vsetko strati. Nie je to sice voci tebe a dietatu fer, ze sa vam vyhyba, ale je to jeho vykrik o pomoc. Musis byt silna aspon ty, povedat mu ze budes stat pri nom nech sa stane cokolvek, budes jeho oporou, daj mu objatie, a aj ked nebude chciet, nevzdavaj to a skus znova. Pokusaj sa s nim rozpravat, pytaj sa ho a aj ty mu povedz ako to vsetko vnimas. Drzim palce
Tak ale ak ma pozitívne onkomarkery tak si nevymysla, ty to píšeš akoby si mu ani neverila. Každý sa s takouto situaciou vyrovnáva inak, niekto sa proste uzavrie. Daj mu čas aby to spracoval, bud mu oporou a nie počítať koľko krát ti da pusu.
@lubka261 je to už pár mesiacov...a kontrola by mala byť tento mesiac ..ale áno...naozaj si neviem predstaviť že čo prežíva...
@lindusss2016 tiež sa mu to snažím takto podať, ale nie je to také jednoduché :(
@tinka_1807 áno skúšala som sa s ním o Tom rozprávať, ale akonáhle je niečo takéto háklivé, tak sa uzavrie a nerozpráva sa so mnou...
@nafka0483 presne o niečo také sa snažím... A taký plán s tým psychológom som mala...ako keby si mi čítala myšlienky...len...človek potrebuje niekedy počuť že to čo si myslí nie je úplná hlúposť 🤦
@katkabg presne viem o čom hovoríš...máme doma niečo podobné, ale našťastie nie takúto katastrofálnu verziu ... Ale som rada že u teba bolo všetko ok...
@tmavovlaska93 ďakujem za podporu🙂
Nie je to hlupost, vyrozpravas sa, pomoze ti ;) musis byt teraz silna, drzim vam velmi palce a prajem vela sily. Potrebujes teraz ty zabrat za oboch, ale bude to stat za to. Nehanbi sa poziadat psychologa o pomoc.

Asi ma depresiu... Teraz toho bude veľa..