icon

Na muža sa hneď rozčertím

14. apr 2023

Ahojte.. máme taký problém doma.. ja sa hneď doma na muža rozčertím.. neviem normálne diskutovať, hneď zurim z 0 na 100..
Uvediem príklad.. manžel ma hrozne sklamal. Máme tri deti, ja som na MD, manžel pracuje.. veľmi chcel elektro bicykel, ktorý som zatrhla, lebo má klasický bicykel v super stave a momentálne ani nemáme čas chodiť sa bicyklovať, on by chodil max do roboty, ktorá je od nás tak 500m ... A on si ho proste objednal napriek tomu, že som to zakázala, viem si predstaviť inak minút peniaze teraz, napr ísť na dovolenku na ktorej sme ešte neboli alebo wellness, keďže mám problém z chrbtom... Strašne som sa nahnevala naňho, normálne ma to dostalo, nevedela som reagovať kľudne.. tak sme sa pohádali a teraz sa nebavíme... Čo robiť? Ako konštruktívne diskutovať, keď ma vytočí do nepríčetna..ja mu nechcem nič zakazovať, len chcem aby uvažoval logicky, pri dnešných výdavkoch nemáme na niečo také...🙄🙄🙄🙄

Strana
z2
nika23t
14. apr 2023

Aj ja by som sa rozcertila na Tvojom mieste. Ale nič iné sa nedá robiť, nádych výdych, nádych výdych, upokojiť sa a skúsiť mu vysvetliť, že aj Ty by si si rada dopriala, ale momentálne sa nedá a ze by mal premýšľať v tejto dobe a v tomto čase, keď si na RD, za Vás všetkých, za celú rodinu. Zakazovať nemá zmysel, ste rovnocenni partneri, také niečo by napríklad u nás doma neprichádzalo do úvahy, ale skúsiť s chladnou hlavou predložiť svoje argumenty. Ale rozumiem Ti, viem si predstaviť, ako Ta to muselo nahnevať. Reagovala by som rovnako ako Ty.

cookie29
14. apr 2023

ja by som najprv prehodnotila svoj postoj. Ty si mu to ZAKAZALA? A co si jeho mamicka? Muz nie je svojpravny? Musis sa sama psychicky nastavit inak.

A potom, co sa tyka podstaty veci, nuz pokial mate spolocny rodinny rozpocet, tak je uplne normalne, ze na vacsich vydavkoch sa spolu dohodnete, ze ich planujete spolu, aj ked kazdy ma ine priority a potreby. A pokial by to urobil za mojim chrbtom, tak by ma to tiez napalilo... ale mozno on reaguje neprimerane, lebo sa tak spravas Ty, mozno keby ste sa boli dohodli, namiesto zakazania, tak on ho neobjedna "z trucu"...

Mimochodom, kazdy z nas ma inu logiku, ine priority a to co sa tebe zda evidentne muzovi nie. Ty by si sla na welness mozno muzovi ti pripadne ako vyhodene peniaze.

autor
14. apr 2023

@cookie29 tak jasné, že som mu nedržala zbraň pri hlave a nebola direktivna že nemôže si kúpiť, jasné že som mu to vysvetlila, že momentálne si to neprajem, aby sme míňali paniaze takto, navyše keď má dobrý bicykel.. len ma mrzí, že to urobil poza môj chrbát, napriek tomu, že sme tento rok odložili prerábku aj dovolenku, lebo na to nemáme...

petamich
14. apr 2023

tak najskor si mu zakazala a potom si mu vysvetlila, ze si to neprajes 🤷‍♀️ vyborne

inak ak by som sa s manzelom tymto sposobom rozpravala, tak si ho podla mna tiez kupi na just

kazdopadne ano aj mna by nahnevalo, ak sme sa s manzelom DOHODLI, ze mame aktualne ine priority a napriek tomu by si nejaku hovainu kupil

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
14. apr 2023

@petamich vy si všade nájdete niečo.. stále je to o tom istom, že to urobil proti mojej vôli, keď viem, že na to nemáme.. a hadali sme sa až potom keď ho kúpil takže zle čítate

januska12323
14. apr 2023

Ja by som sa nerozcertila ale dobre naštvala, tak rodinu na dovolenku nezoberie lebo na to nemá ale bicyklik si kúpi?

maryetta
14. apr 2023

Do teraz chodil do roboty ako?
Ono niekedy je okej aj nejaky ten ustupok. Nechce ten stary bicykel predat?
Ty ked mas problem s chrbticou radsej to ries cez lekara nie cez welnes.
Neviem kolko ste spolu. Ja uz som sa naucila v niecom polavit. Ja si sama poza chrbat nic nekupim. Muz asi aj hej ale len ked ozaj nieco potrebuje-comu sa ja ale nerozumiem.
Je sikovny. Zarobil si na to…

autor
14. apr 2023

@maryetta do teraz chodil na aute, v lete párkrát na klasickom bicykli .. proste vidíme jeho robotu z balkona cinzaku.. je to blízko..
Mám problém s chrbtom len preto, že deti spia s nami v posteli na striedačku (dvojičky) tak som celá dolamana.. nič vážne, len by som rada išla na masáž, saunu, zaplávať a vyšantit vo vode ako rodina, keďže sme zatiaľ boli len v rámci nášho mesta na výlete, ešte nikdy mimo.
Ja by som mu to dopriala tiež, keby viem že na to máme.. ale keď má niekto napr 100eur na účte a zaplatí 50 za niečo zbytočné tak to rodina pocíti... Obrazne povedané

nnnuuunnn
14. apr 2023

Na bicykel nemáte ale na dovolenku a wellness áno? Hmmm. O čo je viac Tvoja túžba ako jeho?

autor
14. apr 2023

@nnnuuunnn je to o deťoch, dopriať im výlet, more, zážitok.. nie o mne.. deti by mali zážitok, ja by som šla na masáž a mali by sme pekný čas s rodinou.. takto má manžel bicykel a zasa bude chodiť na výlety sám a my budeme doma 🤷🏽‍♀️ napr

autor
14. apr 2023

Ďakujem vám baby za odpovede.. tak je to v poriadku.. nechávam to tak..

fadama
14. apr 2023

Tak už si sa dala zo 100 na 0 ?😆

maryetta
14. apr 2023

Nooo len som tym chcela povedat ze mozno co to usetri aspon na tankovanie… ze ak do teraz chodil autom.
I ked ten bicykel sa tiez neda pouzivat v kazdom rocnom obdobi.
Jasne ze je to skrt cez rozpocet kedze nie je to lacna zalezitost. Mozno si sam uvedomi ze to bola somarina…

autor
14. apr 2023

@fadama tak bolo to včera a už sa to neodstane 🤷🏽‍♀️ čo už...snáď raz dosiahnem taký vrchol mampicizmu ako tu ženy ktorým nič nevadí 💜

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
14. apr 2023

@sheila121 ideme financie na polku.. áno ja z rodičaku.. tak je to nefer ale beriem..

cookie29
14. apr 2023

Ty si mu to vysvetlila, Ty si to neprajes... a predpokladam, ze momentalne hlavny zdroj prijmu je on... tu nejde o to, ze mas pravdu, tu ide o sposob... ty si mu to vysvetlila ako malemu decku a on just na truc, ved je dospely chlap... a jesitnost urobi svoje... este raz, skus prehodnotit svoj postoj a diskutovat ako ROVNOCENNI partneri, ktori o vacsich vydavkoch rozhoduju SPOLOCNE

ano aj ja si myslim, ze je to z jeho strany nezodpovedne a mozno to Tvoj muz aj olutoval, ja neviem... nas... alo by ma to teda poriadne, najma ak ja skrtim aby deti mali a setrim sama na sebe, co je pripad vacsiny zien a muz to nevidi a dopraje si... ale tudy cesta nevedie

autor
14. apr 2023

@cookie29 hlavny zdroj je on ale ideme financie na polku.. ja platim škôlku, stravu, kozmetiku, oblečenie deťom..on hypo .. ja platievam za smeti, on energie..

laila22
14. apr 2023

Dám Ti radu. Zober 500€ a zaplať si wellnes s masazami.... Veď aj ty si zaslúžis.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jaond19
14. apr 2023

Viem ako sa citis, moj je hobby fotograf a to uz ide do tisicok eur.... objektivy, zrkadlovky a ine prislusenstvo... az sa mi oci pretacaju. Aj keby som tristokrat zakazala, kupi si. A ja vaham aj ci si kupim gate za 10 alebo dvoje za 15€ :D Ale na vsetko si zarobí a o zvysok sa postara(me) taktiez aby bolo, napr. dovolenka... odkladá vzdy bokom, tak to navrhni aj tvojmu, ok kupil si "hracku", ale treba aj detom na zazitky, tak si urcte nejaky ciel (napr 4dni daka dovolenka na sk s welnesom) a kazdy mesiac nech odlozí...

autor
14. apr 2023

@sheila121 nie že mu davam polku ale normálne zaplatím škôlku, platim v obchode stravu, kupujem deťom oblečenie lebo najlepšie viem čo im treba.. tak isto platím za smeti 150eur keď chodia tie výpisy od mesta.. teraz som im kupovala autosedačky..zo "svojho" .. prispievam tak, aby cca polka vydavkov bola na mne a ostatok (hypo poistky energie) na nom.. a to ešte šetrím z toho rodičaku keby niečo...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
1andrea111
14. apr 2023

Keď nebude chodiť autom ale na bicykli, tak sa možno ten výdaj aj vráti. Možno to berie z praktického hľadiska, nezničí auto a ušetrí

viky7
14. apr 2023

mňa by to veľmi nehnevalo a určite by som to predýchavala niekoľko dní... príde mi to z jeho strany veľmi sebecké... a bezohľadné... hlavne ten spôsob, ako to spravil...

jajanka31
14. apr 2023

Mna by to tiez nahnevalo. Je to neuvazene z jeho strany a sebecke. 500eur je skutocne dost a tie co tu pisu ze zaraba nech si kupi. Ok... ak by zarabal tolko ze by bol kazdy z domacnosti spokojny nech si kupi ale spravi si 3 deti ma manzelku na rodicaku co sa o tie deti stara..(urcite je to narocne) a on si potrebuje dopriat dalsi bicykel lebo sa mu nechce slapat 500 metrov na starom. A co si doprajes ty len tak za 500eur? A nie ze nezarabas tak nic.. nezarabas lebo si doma s detmi. Aj jeho detmi. My sa teda nemame zle ale diskutujeme a rozhodujeme sa spolocne aj o mensich sumach. Je normalne ze si sa nazlistila a vobec nic s tym nerob. Nazlostila si sa pravom. A on by sa mal zamysliet ci nema on nahodou nieco zmenit a prepnut sa na zodpovedneho otca a manzela.. uz nie je len on ze si dupne a povie ja chcem a budem mat.. vyber si z uctu 500 eur a ked sa ta spyta povedz ze este nevies co ale nieco si chces kupit len tak pre radost.. a ze sa mu to nepaci? Povedz no a co..

sono2
14. apr 2023

Nijako.
Ja by ho zabila.

deti95060810
14. apr 2023

také väčšie nákupy nerobíte spolu resp. sa o nich neporadíte navzájom???
no ja neviem... mm manžel si chcel kúpiť mobil za necelé 2 stovky a on sa normálne mňa opýtal že či by mi to nevadilo.... zaplatil to z našich spoločných e a o 2 dni mi e vrátil že má výčitky že to zobral z našich spol. e....

0kristina0
14. apr 2023

Tvoj muz chodi do prace autom, ktoru ma 500m od domu? Skuste si vyratat kolko eur rocne by ste usetrili keby zacal manzel chodit na bicykli do prace ( nie elktrickym) mohli ste usetrit na prerabku aj na dovolenku. Mas velmi pohodlneho a sebeckeho muza.

Strana
z2