Nadmerná ochrana dieťaťa
Super video o tom ako rodičia až veľmi ochraňujú svoje deti. Držia ich v peknej bubline.. ale tak to nefunguje.
To je Palko vsak 🙂)... vcera som bola na nom, ale nie je to pre kazdeho. Za mna suhlas, ale som jeho rovesnicka.
Aj moja mama je taka ku mne.
@deninka233 podľa mňa to je skôr o povahe matky ,ak je uzkostna tak aj okolo dietata beha viac a prenáša tie strachy naň.A tých uzkostnych co nezvládajú bežný život je čoraz viac.
Mňa zaujme len názor ženy - matky. Nie nejakého samozvaneho odborníka, chlapa, čo sa deťom rozumie asi ako môj muž.. Ale rečí to má , áno. Ako každý hlupák
@janamakva tento muž výchove detí rozumie, aj celému rodinnému životu viac, než kopec žien -matiek. On prezentuje práve tú správnu rešpektujúcu výchovu, kde rodič dieťa obklopí láskou ale súčasne aj hranicami, nie benevolenciou. Odporúčam aj jeho knihy, naozaj je to človek, ktorý vie, čo hovorí.
@deninka233 súhlas.
@xnatalkax No, poviem ti to za seba ako za matku aj učiteľku v jednom. Sú učitelia a učitelia, tréneri a tréneri a veru aj rodičia a rodičia. Ja osobne som veľmi "vzťahový a emocionálny" človek. Po rokoch som zistila, že som fakt na správnom mieste a takú učiteľku ako som ja by som pre moje deti chcela. 😁🙈 Viem byť prísna, aj povoliť keď je toho nad hlavu podľa hesla "nejdeme sa zblázniť". Na druhej strane poznám učiteľov, ktorí si držia od detí odstup, absolútne ich to nebaví, chcú mať pokoj (a nečudujem sa im, je to dnes naozaj masaker). A keď im ten pokoj niekto naruší, penia. Takí vlastne nevedia, že už tam dávno nemali byť. Sú tiež učitelia, ktorí to jednoducho nevedia. Skúšky zo všeobecnej, vývinovej, pedagogickej... psychológie "urobili". A to je asi tak všetko. Nepochopili, že im to má pri ich práci pomôcť. No a to isté platí aj pre trénerov. Nejde len o to byť v danom športe dobrý a rozumieť mu. Mám, bohužiaľ, čerstvú skúsenosť. Trénera môjho syna. Športu ktorý robí nerozumiem, ale rozumiem didaktike a tiež potrebám žiakov v tejto vekovej kategórii. A tam teda chýba všetko. Je to "majster sveta a priľahlého vesmíru" a tak sa aj k zverencom správa. Neskutočne po nich hučí, či na tréningu, či na zápase. Decká sú zdeptané a aj tých, najväčších borcov, ktorí to neskutočne žrali, to prestáva baviť. Robia chyby, neustále ich len deptá, žiadna podpora, pochvala, pozitívna energia. A to sú decká! Mladší žiaci. Ktorí by si práve teraz ten šport mali užívať, pochopiť jeho skutočnú podstatu. Radosť z pohybu a spolupráce v hre (keďže ide o kolektívny šport). A to sú chalani, ktorí fakt poslúchajú na slovo, snažia sa. Žiadni grázli.
Keby sme tu kde žijem mali viac možností, už dávno syna beriem preč. (Aj keď on to má viac menej v paži 😏 len chceme aby sa pravidelne hýbal. Trénera neberie príliš vážne a nepripúšťa si to k srdcu. Má iné priority). Skôr ho trápi to, že v tíme je napätie. Chalani po prehraných zápasoch po sebe ziapu, hľadajú vinníka (podľa vzoru trénera 😏). Športová psychológia ako sviňa. A to je v danom športe uznávaný odborník vrámci Slovenska ☝️ Keď na zápasoch vidím ako ostatní tréneri rozvážne komunikujú s hráčmi, potľapkajú ich po pleci keď idú dole z ihriska, jasne zadávajú pokyny, žiadne okrikovanie, vrieskanie... No, viem si to porovnať. A milí zlatí, tie deti rastú a rastú a... a kdesi takto strácajú drahocenný čas 🫤 Takže tí, ktorí chcete robiť s deťmi robte to poriadne, a rodičia- predýchajte, porozmýšľajte, podporujte vaše deti a pomáhajte im aby sa s problémami vedeli popasovať, a VÝNIMOČNE bude treba, zasiahnite.
Som jedina, ktorej vadi, ze pan soferuje a zaroven nataca video? Druhych chce poucovat a sam porusuje predpisy a ohozuje ostatnych ucastnikov cestnej premavky. Neuveritelne....

To je spôsobené (aj) tým, že ľudia majú čoraz menej detí, jedno alebo max dve, v neskorom veku, plánované, často aj vymodlené, vyplakané, kopec vyšetrení, výživových doplnkov, snažilkovania… etc etc keď vieš, že už iné dieťa mať nebudeš a ešte aj to jedno je “vydreté”, no skúsil by naňho dakto škaredo pozrieť! To sú proste inštinkty, normálne podvedomé vzorce správania. Samozrejme okolnosti - spoločenský tlak, rodinný, musíš byť zabezpečená pred tehotenstvom, našetrené, vlastný barák dva tri… nie sú normálne a to potom spúšťa takéto “patologické” chovanie.
Prirodzene, zovšeobecňujem.
Ale keď má niekto detí ako smetí, alebo aj len 2-3 deti ale ani “nevie” ako k nim prišiel, tak proste to helikoptérovanie a ochrana každého prdu dieťaťa nie je, alebo nie je taká silná, alebo aj žiadna.