Narcizmus v rodine
Dievčatá, máte niekoho v rodine, kto má narcistickú poruchu osobnosti? Ako sa to prejavuje?
Chcelo by to viac prikladov, tento nie je az taky smerodatny. Narcisti vo vseobecnosti manipuluju, prekrucaju, klamu
Ale toto vôbec nemusí byt narcisticky ladená osobnosť
Chcelo by to viac prikladov, tento nie je az taky smerodatny. Narcisti vo vseobecnosti manipuluju, prekrucaju, klamu
@0silvia0 Mama vo vseobecnosti klame, prekruca a manipuluje. Zjavne veci uplne otoci, napriklad ze nieco neviem, pritom to moc dobre vie. Moje pocity neboli nikdy dolezite pre nu.
Ale toto vôbec nemusí byt narcisticky ladená osobnosť
@pribinak rozumiem, ze z jedneho rozhovoru sa to asi takto urcit neda.
to máš bratov v mamahoteli a chcú aby si im robila slúžku a ešte ťa aj bijú? jedna taká tu dávnejšie písala
alebo im musela kupovať darčeky a oni jej nikdy nič nedali
to máš bratov v mamahoteli a chcú aby si im robila slúžku a ešte ťa aj bijú? jedna taká tu dávnejšie písala
alebo im musela kupovať darčeky a oni jej nikdy nič nedali
@maranco Ja s nimi davno nezijem. Nebiju ma, ani nikdy nebili. Oni ziju s rodicmi.
Mam manipulatora, je to podobne ak chces napis spravu.
A to len toto Ta trápi? Tak potom asi narcista nie je, lebo to by Ta trápilo XX iných závažnejších manipulácií.
Veď si prečítaj knihu o narcizme, alebo pozri pár videí a máš jasno. Otázka, že na čo Ti to bude, keď s nimi nežiješ.
Osobne si myslim, ze telefonat si mala ukoncit a nerozoberat s nou tie kraviny. A urobila by som to zakazdym, ked by sa zacali spominat stare hriechy (napr. strarych rodicov), je uplne zbytocne motat sa v tom, ktori stari rodicia boli horsi lepsi, toto nikdy nikam nevedie.
Jednoducho ju nezmenis, musis sa naucit s nou komunikovat tak, aby to Teba nenicilo.
poruch osobnosti je vela a viacere mozu mat aj narcisticke prvky, resp prejavy, ako pri narcizme. cize tazko povedat, ci ide o narcizmus. videla som prednasku, ale teda uz si z toho vela nepamatam.
pri poruchach osobnosti sa neda vela robit, riesi sa len ak su velmi velke tazkosti so spravanim cloveka, hlavne ak sa totyka az porusovania zakona a mozno aj nejake zavazne narusovanie vztahov, spolunazivania a pod.
a tiez ak sa vyskytnu tazkosti s prezivanim - uzkost, depresie a pod.