Nátlak rodiny do druhého dieťaťa
Mali ste tiež podobnu situaciu?Mali sme naše prvé dieťa nečakane ,mala som veľmi ťažké ,problémové tehotenstvo..traumatický takmer dňový pôrod ,nespavý novorodenec ..ťažké rozbehnutie laktácie ťazke rodinné problémy ..aj zdravotné so synom,no boli to traumaticke ťažké momenty chodila som vychudnutá ,utrápená s manželom sme to mali kadejaké ,kedže chodil do zahraničia na 3 týždne.Syna trápila vyše roka periodická horúčka.V rodine sa narodilo Mužovej sestre druhé dieťa ..maju dva roky rozdiel,muž jej taktiez chodi po svete.Každy raz do nas tlačia s tým kedy bude druhé že sa pasuje (syn 5r) konečne zacal byt samostatný ,spať celú noc ..choroby poustupovali.
Reči typu,vy ho trápite že je sám,prečo nechceš druhé? Majte už rozmyslajte už..bude snad sam? Prečo chcete pockat este 5 rokov a viac? A ste hrozny ze takto ho trápite.. syna mame velmi spolocenskeho ,ma rad deti v rodine..co sa tyka skolky je to troska inaksie…My len zaciname stavat dom a muza mam vo svete ..tu su zeny strhane a maju tu 4/5 deti ..ako v osade ..no v osade nezijeme ani niesme romovia.Su tu privelmi veriaci ludia a hrozne na nas tlacia ..robia natlak a nechcu pochopit nase vysvetlenia nech sa nestarajú..ze snad je to nasa vec a nasa rodina..Svokra so svokrom na mna krutia hlavou že čo som za žena ..takto nechat samé vnúca sa trápiť..niektore vety ma teda riadne zaboleli..a horsie je ze to tlačia aj synovi do hlavy..je zblbnutý a ukazuje mi na brucho,ze maminka bude mat babatko..stale babatko s dookola ba aj horšie reči..Mala dom tazke psychicky problemi z ktorych som sa dostavala sama roky,kym som sa vyrovnala s porodom s nespavym chorobnym dietatkom.Chlapom mimo domova a aj hodne osocovania za to ze sa stazujem ze to je tazke..mala som natlak pocas aj po porode .Urazky narazky ..ze mam depresie a co ked nespi zvykne si..zacal dobre spavat az okolo 3,5 roka .. naozaj sme mali placlive vdzprovite dieta..co sa teraz neda porovnat lebo je to dobre dietatko..a dostatocne nam to staci na tych pare rokov..Kedze som ho mala aj necakane s muzom,staviame dom,rozbieham sa v praci konecne ..mame aj narazky na peniaze a natlak na to postavit dom ..som uz zufala ..z mojej rodiny problem nieje ale z muzovej ..Manzel to riesi jasne,povie im svoje ale oni znova sko keby jednym uchom dnu a von..uz je muz na mna aj prchky ze som citlivá a ze uz si domýšľam:(((
@anonym_autor na rovinu povec, ze si sa uz vyjadrila, ze takto vam to vyhovuje a viac sa o tom bavit nebudes ak zacnu znova len zopakuj ze uz si sa vyjadrila ze nie.
Nemusíš nič vysvetľovať nám ani celej blbej rodine. Keď chcú ďalšie deti môžu si ich spraviť sami. A ak s tými rečami neprestanú prestala by som tam chodiť. Stoj si za svojim rozhodnutím.
@anonym_autor odstahovat sa, toto neskonci ked je okolie takto nastavene.
@anonym_autor ked nechapu co vsetko si prezila a ze je to len na vas 2 ako bude, tak by som k nim proste nechodila...k svokrovcom. Aby Ti nicili psychicke zdravie?...toto nieee
Robia iba to čo im ty dovolíš.
Môj otec by chcel mať strašne vnuka,ale ja mám dve dcéry z toho menšie s doživotným neliečitelným ochrením. Jasné som mu povedala že keď chce mať vnuka nech sa obráti na môjho mladšieho brata ja už ďalšie dieťa mať nechcem a bodka. Po čase to pochopil
@anonym_autor ked uz zatiahli do vašich sporov aj tvojho maleho syna porozmyslaj ze si dáte pauzu od stretávania. Ked sa budu pýtať povedz ze sa ti nepáči ze mu vtĺkajú do hlavy hluposti. Ved chudák aj on musi byt z toho zmateny
Jooj ja by som im taku teatralnu scenu na city zahrala, ze by sa poto! No oznamila by som im uolakana, ze deti mat nemozeme, kebo - ooytala by som sa dr o radu 😁 Poplakala by son aki su neludsky a ako tutim po VLASTNIM! drzhom babatkz. Zial je to nerealbe uz a sama sa rym trapum a oni ma este viac nucia! Pokiql by ro netabralo, su to hyeny tupela a normalbe by som ich do prdele poslala!
Muz je prchky? No jasne, cely mesiax vonkz oride na kratko, on tych dristov toljo pocuvat nemusi!
Ked im nevadi, ze maju 5 deti a su strhane nech sa lubi! Tebe nik nepimoze nie si chodiaca maternica ale xlivek. Ze blbiny sfanatizovane to maju inak, he ich problem!
Ty len pekne supni antikoncepxiu a dbaj o svoje zdravie. Tak budes ty stastna a tym padom aj muz so synom. Ostatni nech si rodia o dušu. A to mam 3 deti, ale nikdy by ma nenapadlo niekomu nutit mat tiez viac deti!
@anonym_autor ani som nedocitala. Aj keby si mala ten najlepsi mozny porod na svete a to najlepsie mozne dieta na svete, kazdeho ineho okrem teba a tvojho muza je velke hovno do toho, kolko mate deti! Pokojne im to povedz presne týmito slovami, pripadne aj horsimi, nech sa farizejski krestania spamataju. Prerusit kontakt a hotovo.
vôbec to nerieš. nereaguj na otázky. len sa usmej ako mesiačik na hnoji…
@anonym_autor je to len a len vaša vec a určí si hranice....narovinu im povedz, že vy dvaja sa na to momentalne necítite a hotovo....povedz svoj názor jasne a zrozumiteľne...aj tak aj tak si budú ďalej mysliet o tebe svoje ale možno budú ticho.....ale zase buď k sebe aj ty úprimná či a kedy chceš druhé lebo syn ma 5 rokov a ver mi 10 ročný rozdiel medzi súrodencami je o nicom....cestu k sebe si nájdu až v dospelosti v detstve a dospievani budú na mile od seba vzdialeni
@anonym_autor odstahovat sa, toto neskonci ked je okolie takto nastavene.
@tykat ešte im môže povedať, že sa dala po takých problémoch sterilizovať a má pokoj
@anonym_autor a este dufam, ze ten dom staviate na dvore svokrovcov... Aj do toho vas tlacia? Zena, si ty vobec svojpravna? Uz davno ste mali byt odtial prec, aspon 300 km od takej toxickej rodiny. Lenze to ste mali mat vyjasnene pred svadbou, teraz sa veci riesia tazsie, ale nie su neriesitelne
Mam 10 rocneho syna a nik sa ma sproste otazky o druhom dietati nepyta. Ani kamosky ani rodina,nik. Kazdy raz pocul ze druhe nie a hotovo
Co ma ale dorazilo, asi rok dozadu som s muzom a malym stretla nejakeho jeho znameho ( so zenou) ktoreho nevidel 100 rokov a on sa ho spytal : a druhe ? Kokos, dlho ho nevidi a on sa ho spyta toto ? 😃. Som podisla blizsie a odpovedala za neho : no nebude.
A bolo dorozpravane. Nonsens od cudzich ludi
Keby do mna takto furt hucali, tak tam uz ani nechodim. Necudujem sa, ze mas same traumy, a vsetko kol tehotenstva, porodu a novrodenca bolo hrozne, ked si ocividne velmi slaby clovek a nevies veci riesit, ale len nariekat… vschop sa, daj si facku a zacni sa k situaciam staviat priamo a bez fnukania.
Mám rozdiel 12 rokov a teda som sa napočúvala z každej strany. Pár krát som už buchla, tak som im povedala nech sa starajú do seba a nie do nás. Prvé som mala extrémne nespavé a druhé mám tiež také. Navyše toto druhé je dosť uplakané a neviem si predstaviť mať doma 2 malé deti. Takže som len rada, že sme počkali. 😊 O psychike písať ani nejdem, pri prvej to bolo náročné a pri tejto, aj keď som vedela do čoho idem. Tým, že často plače, je to občas záhul.
@anonym_autor Takto sa spravaju privelmi veriaci ludia? Ze neberu absolutne ohlad na to cim si si presla a ze mas k tomu svoje zavazne dovody? Veriaci huckaju vlastne vnuca, aby chudak bol zmäteny? To nie ze ty maleho trapis, to oni mu mutia mozog a trapia jeho, ale aj teba! Prepac co teraz napisem, ale toto niesu veriaci ludia, ale satani, ktory sa zasekli asi niekde v dobe kamennej. By som im razne este raz povedala a keby neprestali, tak by maleho nevideli, dokym by sa nespamätali. Toto co robia je chore! Pre vlastne psychicke zdravie a aj tvojho syna obmedz kontakt na minimum a muzovi povedz,ze ta to uz nici a pokial chce mat zdravu zenu a dieta nech to pochopi a ked nie, tak nech spravi aj stojku na hlave a odraza sa usami co si budes stat za svojim! Bud silna a razna, lebo k takymto neandertalcom sa inak reagovat neda. Drzim palce🙏
Mam 10 rocneho syna a nik sa ma sproste otazky o druhom dietati nepyta. Ani kamosky ani rodina,nik. Kazdy raz pocul ze druhe nie a hotovo
Co ma ale dorazilo, asi rok dozadu som s muzom a malym stretla nejakeho jeho znameho ( so zenou) ktoreho nevidel 100 rokov a on sa ho spytal : a druhe ? Kokos, dlho ho nevidi a on sa ho spyta toto ? 😃. Som podisla blizsie a odpovedala za neho : no nebude.
A bolo dorozpravane. Nonsens od cudzich ludi
@ivik4 ľudia sú neskutočne drzí a nechápaví. Keď som si po rodičáku čerpala dovolenku v starej práci, stretla som spolužiačku zo ZŠ, hádam odkedy sme skončili, nerozprávali sme sa. Keďže počet detí mi pri počte 3 ovplyvňovať nešla, začala mi dávať rady, kde si môžem nájsť prácu. Normálne som nechápala, nikdy som s tým problém nemala, vždy som si našla sama a hlavne som mala jasnú predstavu, čo chcem robiť, aj sa mi bez väčšej námahy splnila. Prišlo mi to také, že pomaly po 30 rokoch mi ide hovoriť toto? Des niektorí.
V blízkej dobe ma čaká stretávka zo ZŠ, to som zvedavá na tie múdrosti.
@autorka si mäkká na nich a necháš ich aby si dovolovali ku tebe sprostými rečami. Plus kazia aj synovi morálku a zarábajú mu na kvalitnú psych traumu do života. Byt tebou, tak na nich naskriekam, ze im okná vybije. Hovno vedia o vašich dovodoch, a vlastne hovno ich aj do toho je.

@anonym_autor oznám rodine, že to, či budete alebo nebudete mať ďalšie dieťa je vec len vás dvoch a keď budete nútení toto počúvať, tak s nimi prerušíte kontakt. A aj to dodržte, verím, že prestanú, keď tam pár mesiacov neprídete. Ak sa rozhodnete mať len jedno dieťa, je to len a len vaše rozhodnutie