Návštevy bez alkoholu
Chodite radi na navštevy kde sa nepije alkohol? Niesom alkoholicka ani to nepotrebujem.Len ked ideme na navstevu ku svokrovcom proste ani raz za cas si nedame vino ani nic a ja som proste taka tichsia osoba ktora vela nenarozprava a proste mne to pride normalne ze pride nejaka navsteva a si dame pohar vina napr. Nemyslim tym spiť sa do nemoty ale len pohar.Aj kamaratka mi vravela ze raz za cas to patri k navsteve.Co si myslite?
Som rada keď mi nikto alkohol nenúka, nenúti. Nemám rada tento slovenský zvyk čo si človek ešte len sadne a už má pohárik pred sebou. Netvrdím že vôbec nepijem, ale viem sa rozprávať, zabaviť aj bez alkoholu.
@anonym_autor tak ono záleží kam ideš na návštevu, ak oni alkohol vôbec nepije ,je im prirodzene neponúkat ho. My to tak mamw, ideme ku mojim rodičom a vzdy ponuknu aj víno naopak ked ideme ku svokre nikdy ,mne to akože neprekáža...
Si zober tapku a upijaj na wc 😂😂😂 to je v rámci srandy ... uvolni sa ,ved niesi na pohovore ale pri blízkych 😊
Ja ponúknem, ale nenutim lebo sama nepijem
My doma v našej rodine alkohol ani nemáme. Čiže keď príde niekto k nám, tak ho neponúkneme ničím. Teda počkaj, ponúkneme ho minerálkou, čajom - bylinkový, zelený, čierny, ovocný, kávou, káva - latté s príchuťou, kapučínom, ľadovým čajom, matcha latté apd. Je ti to málo? Ak potrebuješ piť, niečo nie je dobré....
Ja osobne by som sa hanbila návšteve ponúknuť alkohol a ani ma to nikdy nenapadne
Respektujem pravidla v domacnosti, v ktorej som na navsteve. Ak nezvyknu pit alkohol alebo dokonca sa mu uplne vyhybaju, tak to respektujem. Nepotrebujem si dat pohar vina ani ineho alkoholu, aby som sa vedela socializovat. Kamaratka si v zasade moze mysliet co chce 🙂 a moze to aplikovat vo svojej domacnosti, v inej to funguje inak. Moj svagor napr. su totalni abstinenti, ked tam ideme na navstevu tak alkohol sa podavat nebude a ani si nedovolime priniest ho my.
My nepijeme, ale ponukneme. Hlavne nech sa citia dobre, s alkoholom, ci bez
Máš nejakú sociálnu fóbiou? Píšeš že ai tichšia, tak si sama na sebe odalwsuj, či ten pohár vina nemáš ako poistku, aby si povedala aspoň pár viet
@anonym_autor nie sme abstinenti, ale absolútne mi nevadí, ak ma niekto, u koho som na návšteve neponúkne alkoholom, skôr to uvítam, lebo si alkohol dám len raz za čas a to presne taký, aký mám rada ja. Aj u nás návštevy pijú alkohol minimálne, lebo väčšinou prídu autom, lieky a pod. Toto vôbec neriešim, nie je podstatné, či je to s alkoholom, alebo bez neho, podstatné je, ako sa s tými ľuďmi cítime
Ja som Ta bez alkoholu a ano, u nas sa alkohol nepodava. Ked si chce ist niekto vypit,moze ist inde. Ale ja navstevy nemusim, okrem par ludi. Stretavame sa v meste.
Nemyslim si nic o ludoch kt. Piju tak preco si ma niekto nieco mysliet o mne
@anonym_autor alkohol by ma nenapadlo ponúkať . Nemám k nemu vzťah
nikdy som nikomu alkohol neponukala, lebo my nepijeme, tym padom ani nie je co ponukat, a takisto alkohol odmietam, ak mi ponukaju ini
Však buď rada. Po víne by si možno rozprávala aj to,čo by si nechcela.
u nas v rodine nikto nepije ani nikdy nikto nepil, nikto doma ani alkohol nema.. bola som u vsetkych babky, dedkovia, mama, otec, svokra.. nikde alkohol nebol.. ani u nas doma nie je..
Vyrastala som v rodine, kde sa alkohol bežne neponúkal. Ani na návšteve kde ma ponúknu, si automaticky nedám. Radšej nech majú koláč pripravený 🤣 Tiež som introvert a poviem ti radšej budem ticho sedieť.
My doma vacsinou ziaden alkohol nemame, takze ani nemam co ponuknut.
My nepijeme, ja nemozem, manzel soferuje, takze nas ani nikde neponukaju.
Mne to nevadi a ani navsteva sa nikdy nestazovala. Ak sa chce opijat, nech ide do krcmy.
Ked robime nejaku party, samozrejme nieco zabezpecime, ale aj to si vacsinou nosi kazdy to, co ma rad.
alkohol pijeme, aj ponukame navsteve. Chce, da si, nechce, nenukam viac. Ak idem na navstevu a chcem pohar vina, dam si, ak nie, dam si vodu. Izypizy.
ako dcera narazoveho alkoholika, ktoreho ked milo presvedcili na navsteve si dat jeden poharik a potom sa musel doma dorazit neznasam tento zvyk.
Ja ponukam nealkoholicky hubert alebo nealko pivko. Aj tak vzdy navsteva pride autom, tak aspon tak pre pocit, ze mozem ponuknut... nemyslim si, ze podavat alkohol je nutne.. mna by skor mrzelo, keby mi navsteve neponukli kavicku 😀, lebo alkohol i tak vzdy odmietnem kvoli soferovaniu.
U nás sa alkohol pri návšteve nepodáva.
@anonym_autor zalezi aka prilezitost a cas. Ked sa ide oslavovat, tak alkohol, ked sa ide na kavu, tak sa ide na kavu, nie alkohol.
U nás muz vôbec nepije alkohol a ani návštevám neponúkam. Dokonca som rada keď idem na návštevu a alkohol sa neponúka, lebo niekedy to bolo doslova nasilu. Nepotrebujem to, aj ked si obcas doma dám nejaky liker alebo radler. Treba to rešpektovat a ked ti to chyba, daj si doma.
Ak idem k niekomu na kavu poobede vobec ma netankuje, ze ma neponuknu alkoholom a k obedu/veceri sa akurat tak serviruje dobre vino. Ale na to aby som si sadla u niekoho a cakala, ze mi ponukne stamprlikom tak to som fakt uz dlho nezazila
@anonym_autor ja neviem, k nám keď príde návšteva, je to väčšinou piatok alebo sobota a vždy sa ponúkne víno, príp.kto čo chce. Nič hrozné na tom nevidím. Tiež to býva tak aj opačne, keď my niekam ideme.
@anonym_autor do mňa by si tiež odišla s dlhým nosom. Víno doma vôbec nedržíme, ak.aj niekto donesie alkohol darom ja to posuniem ďalej. Výnimkou je snáď pár fliaš piva v lete, keď má muž sviatok a varí sa guláš a grilujeme. Ale ja osobne nepijem ani vtedy
Však dones fľašu na prípitok a uvidíš.
Nie je možné napr. to, že niekto z rodiny bol na protialkoholickom liečení? Alebo dotyční zažili peklo s alkoholikom rodičom? Alergia na alkohol?
Ja som za to, aby si ľudia vypili v rámci miery, ale nie nasilu.
To je na Slovensku pretrvávajúci problém, nevedieť prestať ponúkať a nevedieť piť s mierou. A tiež neschopnosť rešpektovať, keď niekto nechce piť (či jesť).
Však dones fľašu na prípitok a uvidíš.
Nie je možné napr. to, že niekto z rodiny bol na protialkoholickom liečení? Alebo dotyční zažili peklo s alkoholikom rodičom? Alergia na alkohol?
Ja som za to, aby si ľudia vypili v rámci miery, ale nie nasilu.
To je na Slovensku pretrvávajúci problém, nevedieť prestať ponúkať a nevedieť piť s mierou. A tiež neschopnosť rešpektovať, keď niekto nechce piť (či jesť).
@elz1920 mne príde divne co si napísala. To ,ze niekto nepije nemusi hneď znamenať, ze bol na liečení alebo ma skusenosr s alkoholikom. Jednoducho mas rodiny, kde to neponúkajú, nepiju atd.
@anonym_autor ak mi neponúknu na navšteve alkohol, nerobím z toho drámu 😊 dá sa porozprávať aj bez toho...u nás sa návšteve ponúkne alkohol a rozhodnutie je na nich, či si dajú, či nie ... ale žeby to bolo povinné, alebo ako hovorí tvoja kamarátka "patrí sa to" , tak to si nemyslím

@anonym_autor väčšina návštev kam chodím je bez alkoholu, nijak mi to neprekáža.