Nechuť do života
Ahojte v poslednej dobe je toho na mňa hrozne moc a aj keď to tak už je nejakú tu dobu tak som to nejako dokazala zvladat vždy som si povedala ze sú aj pekne veci v zivote ze sa mam na co tesit a ze všetko bude dobre .vždy som bola skôr optimista a vždy som verila ze bude lepšie. Ale vcera ma dostala až taka panika ze som fakt rozmyslala ze sa zabijem .je to hlavne kvoli tomu co sa všetko okolo mňa deje .klimaticke zmeny ma hrozne trápia a samozrejme aj to co sa deje teraz s ukrajinou ,stracam kamarátov, absolutne sa mi nič nechce robiť to co ma predtym bavilo a na co som sa tesila je teraz pre mňa úplne nepodstatne a keď pridem domov proste si obcas iba lahnem a som na mobile alebo idem spat a úplne kaslem na ulohy a povinnosti. A sme teraz vo veľmi zlej financnej situacii +keď stále pocujem ze sa budu ceny len zvysovat proste to už fakt nezvladam nemam sa komu ani vyrozpravat a fakt sa bojím ze za chvilku už nebudemmat ani co jest .neviem proste predtym mi ani nevadilo ze nikoho nezaujmam a ze nemám kamarátov a tak ale teraz by som to fakt potrebovala
Si znudena, kasles na povinnosti, si iba na mobile. Bojis sa, ze nebudes mat co jest, napriek tomu sa flakas a zacyklila si sa v kruhu. Este studujes, alebo uz pracujes? Ked sa budes vzdelavat, alebo pracovat na niecom zmysluplnoml, nebudes mat privela casu rozmyslat nad blbostami, ktore nemozes ovplyvnit a zaroven budes mat co jest. Vyriesis dva problemy jednou ranou.
@luccija ja som nikdy nemala moc kamarátov tolk9 co sa v skole obcas porozpravame ale nie je to take kamaradstvo ze by sme šli von a Rodinu tiež moc nezaujmam neviem ci si to namyslam iba ja alebo to tak je naozaj ale vždy keď pride navsteva zaujmaju sa iba o mojich surodencov a o mňa vôbec ja viem ze to teraz asi vyznelo sebecky ja som rada ze pridu a tak ale proste mi je to luto ze sa Im nemôžem vyrozpravat pretože ich to ani nezaujma .a brigady si hladam už asi 4 mesiac stále nič bývame v takom zapadakove ze sa tu niečo len ťažko najde a keď áno tak iba po znamosti
@liljana to by som veľmi rada ale bohuzial studujem ešte k tomu na sukromnej skole snazila som sa nájsť si brigadu aby som aspoň nejako pomohla hrozne si vycitam ze musíme platit ešte aj moju školu ale nič som nenasla fakt by som brala hoci aku brigadu ale ako som už pisala v nasom okoli sa to zhana tazko
neodporuješ si trochu? Študuješ na súkromnej škole a bojíš sa, že nebudeš mať čo jesť? To v akom zapadákove je súkromná škola? A nehovor, že si za 4 mesiace nezohnala brigádu, pred Vianocami brali do všetkých reťazcov. V akom okrese žiješ?
Tak sa teraz vzdelavaj, investuj svoj cas do studia. Cim kvalitnejsie budes mat vzdelanie, tym lepsiu a lepsie platenu pracu si najdes. Sukromna skola je naozaj trocha zbytocnost. Tolko ludi skoncilo statnu skolu zadarmo a su z nich rovnako dobri manazeri, ako ti z platenych sukromnych skol. Uc sa nemcinu, spanielcinu. Skus si zacat hladat uz teraz brigadu v zahranici - casnicka, barmanka niekde v Alpach cez letne dovolenky.
@elizabet173 ono to bolo tak ze keď som sa na tu školu hlasila mali sme celkom dosť penazi akože tiež to nebolo nič moc ale chapeme sa no otec už od vtedy nepriacuje kvoli zdravotnym dôvodom a ešte +keď vsetko zdrazuje proste sme s tým neratali.a áno Snazila som sa nájsť si brigadu naozaj ale ako som spominala v okoli je ich hrozne malo bývame na dedine a v najblizsom meste tiež nikoho neberu fakt iba zriedka a aj to musím mat nejaké skusenosti alebo vodicak a podobne .chcela som si nájsť nejakú v inom meste ale bolo by to daleko a nestihala by som to kvoli skole
v ktorom si ročníku?
@elizabet173 v 3.
Koľko máš rokov?no tak ide leto niečo si nájdeš.Pandemia a škola online veľmi zhoršila sociálne vzťahy, aktivity len neupadaj na duchu a aj ty buď aktívna.
S mamou máš dobrý vzťah?
@luccija áno s mamou áno ale proste je to fakt na mňa moc každý deň pri obede neriesia nic ine iba to ako všetko zdrazuje ako nemame peniaze a nebudeme mat ani co jest a proste ja vždy iba ticho sedim a bojím sa co bude
A koľko stoji ta tvoja škola? Lebo niektoré sú súkromné a vobec to školné nieje také strašné..
@poopsie 600 €no rok ale +sa tam platia aj nejaké informácie poplatky a musím si kupit vlastne pocitac a ten tiež stojí okolo 500 600 ak nie aj viac
A čo za odbor študuješ? Nieje v okolí štátna škola s týmto odborom?
@poopsie gastronomiu nie je práveže hrozne som Chcela studovat na take skole ale bud by som musela ist na Internat alebo na aukromnu
Skus sa porozprávať s rodičmi, ako to vidia oni... A povedz im, že sa kôli tomu trápiš.. Možno sa nájde nejaké riešenie..a škola by ti mohla otvoriť príležitosti cez leto
Niektorí ľudia radi lamentujú nad všetkým hlavne starší ľudia.Ste naozaj na tom tak zle, alebo aj trocha preháňajú?
Ak si v 3 r už vydržíš....skôr si hľadaj brigádu možno nejaké žehlenie z domu u nás to veľa ľudí hľadá, alebo upratovanie v domácnosti.Mozes robiť studené misy, chlebíčky, niečo napiecť, keď robíš gastronómiu neviem v akom si kraji, ale u nás v okolí sa veľa ludi tým živí majú stránku na Instagrame či FB veď aj tu veľa dievčat pečie pagáče ..
@luccija no sme na tom dosť zle keď som sa divala na stav uctu .skusala som už aj to ale u nás to tiež robi veľa ludi a radšej si to nechaju urobit od tých ktorych poznaju
Nelamentuj, nestresuj. Ked si tretiacka, mas 18 alebo o chvilu budes mat. Pozri si nejake brigady na leto, cele leto mozes brigadovat, hoci v zahranici. Hladaj ako to pojde, nie ako sa nic neda.
Rodicia sa o teba starat musia, je to ich povinnost, nejako si to zariadia.
V tescu a kaufe je vždy záujem o brigadnikov, hlavne pokladňa a na lahôdkach kam sa nikomu veľmi nechce, cez víkendy ani nehovorím
tvoji rodičia čo na to?

Bývaš s niekým, asi ešte nemáš deti či?
Každý má aj zle dni nesmieš sa tomu poddávať.Nesleduj toľko TN, zle spravy a zostať v posteli na mobile je najhoršie čo môže byť🙂
Prečo si myslís, že nikoho nezaujímas určite máš nejakých kamarátov z práce, školy dohodni si stretko.Hlavne treba robiť niečo čítať, upratovať, ísť von do prírody či trebárs si nájsť brigádu, keď píšeš, že ste fin.na tom zle
Ja som mala zlý týždeň ešte idem dnes s dcérou na test je zase pozitívna v škole bola od januára týždeň dokopy.A ešte s najväčšou pravdepodobnosťou ochorieť aj ja
Drž sa!veľa ľudí má zle obdobie