Nemám rada návštevy. Ako s tým žiť?
Nemám rada návštevy, ako s tým existovať?
Od mladosti nemám rada, keď niekto ku mne príde domov, netuším prečo.
So svojimo známymi sa stretávam vonku, na káve, hocikde. Keď žili rodičia, chodila som ja ku nim, oni boli u mňa 3x asi. Ale problém nastáva s priateľom. Bohužiaľ, ani tu nechcem veľmi aby ku mne chodil a už vonkoncom, aby u mňa spal. Pritom ja ku nemu prídem v pohode. Ale spím najradšej doma u seba. Má to niekto podobne? Divná som, čo vám poviem.
Ako mala si chodila na navstevy, sirsej rodine, kamoskam, po susedoch?
Ja neznasam navstevy ale teda priatel ? Ty k nemu v pohode ako doma a on k Tebe nie ? 😃
Ci ty s nim nepocitas do buducna ? Lebo ak ano, mal by sa u Teba citit prijemne, tiez ako doma
@ivik4 ja ho mam rada, lubim ho, aj sme spolu v minulosti uz 4 roky zili. Ale teraz je moj domov, moj domov, nechcem aby tam niekto chodil.
Ako mala si chodila na navstevy, sirsej rodine, kamoskam, po susedoch?
@anonym_d4a6ea ano, aj k nam chodili. Neznasala som, ked k nam niekto prisiel. Ja som chodila ku inym v pohode.
Ani ja nemám rada návštevy. Ale priateľ? Si si istá, že ho ľúbiš a že s ním ratas do budúcna? Lebo to tak nevyzerá
Ani ja nemám rada návštevy. Ale priateľ? Si si istá, že ho ľúbiš a že s ním ratas do budúcna? Lebo to tak nevyzerá
@doriiis jasné, ľúbim ho, mi sa poznáme 20 rokov, je to môj najbližší človek. Ja k nemu prídem v pohode, ale nechcem aby niekto chodil ku mne. Keď raz budeme bývať spolu, bude to iné. Ale myslím skôr, že nebudeme. Budeme každý zvlášť.
Pane bože to vážne nechceš aby k tebe chodil priateľ a aby u teba ani nespal .Ale ved ako to že je to tvoje na papieri to ti nikto nezoberie.Ja by som na mieste priateľa s tebou ani nebola volila by som rozchod a viac do jeho bytu by som na jeho mieste ťa ani nepustila.Dobre nejake kamarátky môžu ísť aj do mesta na kávu aj do baru sesternice dajme tomu aj na chatu alebo dakde na výlet na stretnutie ale priateľ.Budete manželia a čo mu povieš chod bývať do svojho strašne čudne zmyšľanie take plytke take sebecke.Takže mal by vedieť že s nim v búducnosti nepočítaš.A čo ekd ste spolu bývali u koho u neho a odrazu si si kúpila svoje a ON k tebe nemôže ísť ani prespať či ako. Načo ho zbytočne naťahuješ už mohol mať inu a aj založiť si rodinu.Nerozumiem 4 roky ste spolu žili bývali a odrazu čo išla si bývať do svojho a vzťah pokračuje dalej.Píšeš že už nikdy nebudete spolu bývať tak ma takýto vzťah zmysel.Ak by bol rozumný ukončil by to bez rozdielu či sa poznate 20 rokov či menej.
@doriiis jasné, ľúbim ho, mi sa poznáme 20 rokov, je to môj najbližší človek. Ja k nemu prídem v pohode, ale nechcem aby niekto chodil ku mne. Keď raz budeme bývať spolu, bude to iné. Ale myslím skôr, že nebudeme. Budeme každý zvlášť.
@anonym_autor .... Otázka mimo témy. Ale načo je ti takýto vzťah? Veď toto ani vzťah nie je. Kamaráti s výhodami skor
@anonym_autor .... Otázka mimo témy. Ale načo je ti takýto vzťah? Veď toto ani vzťah nie je. Kamaráti s výhodami skor
@doriiis vieš čo my sme spolu už žili 4 roky, teraz nám to obom takto vyhovuje, do budúcnosti uvidíme. Sme vo veku, že deti neplánujeme. Možno na starobu po 60tke.
Ja to mám zase opačne...neznášam chodiť na návštevy a poviem ti, ani tie "povinné jazdy" ako oslavy atď. som nikdy neabsolvovala...ku mne má každý dvere otvorené, privítam, pohostím, usmievam sa...venujem sa návšteve (len nech u mňa nie je pol dňa) 🤣 ale ja k nikomu nechodím a ani nebudem...proste sa necítim príjemne u iných....ale tiež mi vŕta v hlave to s priateľom...toho by som najradšej nikdy preč nepustila ak by ku mne chodil na návštevy...toto je trocha divné...ale tak každý to máme ináč.
@anonym_autor ja nemám rada návštevy a ani k nám nik nechodí ,ale teda ani ja nikoho neotravujem u nich doma
Ja to mám zase opačne...neznášam chodiť na návštevy a poviem ti, ani tie "povinné jazdy" ako oslavy atď. som nikdy neabsolvovala...ku mne má každý dvere otvorené, privítam, pohostím, usmievam sa...venujem sa návšteve (len nech u mňa nie je pol dňa) 🤣 ale ja k nikomu nechodím a ani nebudem...proste sa necítim príjemne u iných....ale tiež mi vŕta v hlave to s priateľom...toho by som najradšej nikdy preč nepustila ak by ku mne chodil na návštevy...toto je trocha divné...ale tak každý to máme ináč.
@earlgrey mala som to tak aj s rodičmi, aj so sestrou, aj s bývalým. Doma som rada doma, sama. Nemám rada doma energiu cudzích ľudí, netuším prečo.
@anonym_autor trochu odveci otazka ale kolko mas rokov? Nemusis presne aspon vekovu kategoriu. Pises, ze sa poznate 20 rokov a 4 ste spolu zili? A podla tvojich slov planujete v buducnosti spolu znova zit. Preco ste prestali spolu zit ak sa ti chce zdielat? Zvlastna situacia. Ale k povodnej otazke, ja ta v znacnej miere chapem. Tiez mam svoje sukromie nadovsetko rada. A tiez si neviem (alebo sa mi nechce) predstavit, ze by mi mal niekto iny narusit moj klud. Mam pocit, ze to ide aj s vekom.
@earlgrey mala som to tak aj s rodičmi, aj so sestrou, aj s bývalým. Doma som rada doma, sama. Nemám rada doma energiu cudzích ľudí, netuším prečo.
@anonym_autor A priateľ čo na to? ak mu to nevadí, tak to nerieš. A rodina by to mala chápať. Moja hneď pochopila, že mňa u nich, na oslavách, na pohreboch a svadbách neuvidia 🤷♀️
@anonym_autor ja nemám rada návštevy a ani k nám nik nechodí ,ale teda ani ja nikoho neotravujem u nich doma
@minenkaa aj ja sa najradšej stretávam vonku. Oslavy niekde v reštike alebo cukrárni. Keď je nevyhnutné, prídem ku niekomu, ale radšej idem mimo.
@anonym_autor trochu odveci otazka ale kolko mas rokov? Nemusis presne aspon vekovu kategoriu. Pises, ze sa poznate 20 rokov a 4 ste spolu zili? A podla tvojich slov planujete v buducnosti spolu znova zit. Preco ste prestali spolu zit ak sa ti chce zdielat? Zvlastna situacia. Ale k povodnej otazke, ja ta v znacnej miere chapem. Tiez mam svoje sukromie nadovsetko rada. A tiez si neviem (alebo sa mi nechce) predstavit, ze by mi mal niekto iny narusit moj klud. Mam pocit, ze to ide aj s vekom.
@anonym_autor návštevy nemusím ani ja, tiež sa okrem pár najbližších z rodiny a jednej kamaratky stretávam mimo môj domov. Ale aj keď sme s priateľom boli na začiatku nášho vzťahu, tak mi pripadal ako súčasť mojej rodiny, takžae pri nom ma to ani nenapadlo, že by som nechcela, aby bolu mňa, alebo ja u neho Keď je tvoj priateľ s tým ôk, nemusíš nič riešiť Stále pribúda ľudí, ktorí chcú žiť single priateľa mat na výlety, kino, dovolenky a pod.
@anonym_autor Tak potom to nerieš. Ak to jemu nevadí, tak buď pokojná a spokojná.
@anonym_autor návštevy nemusím ani ja, tiež sa okrem pár najbližších z rodiny a jednej kamaratky stretávam mimo môj domov. Ale aj keď sme s priateľom boli na začiatku nášho vzťahu, tak mi pripadal ako súčasť mojej rodiny, takžae pri nom ma to ani nenapadlo, že by som nechcela, aby bolu mňa, alebo ja u neho Keď je tvoj priateľ s tým ôk, nemusíš nič riešiť Stále pribúda ľudí, ktorí chcú žiť single priateľa mat na výlety, kino, dovolenky a pod.
@anonym_2cc9be s kamoškou sa stretávame vždy vonku. Ani ja ku nej nechcem chodiť. Má tam rodinu, manžela, deti, psíka, nebudem tam strašiť ešte ja. Som rada, keď vyjdeme von, na kávu, do mesta, na koláč apd.
@doriiis taky vzťah je v súčasnej dobe stále bežnej si, najmä u 40+, ktorí už neplánujú deti a svoje majú väčšie, alebo žiadne. Nevidím veľký rozdiel so vzťahom, kde muž chodí na dva, tri týždne do zahraničia a potom sú pár dní so ženou spolu. Aj takomto vzťahu sú spolu, koľko sa im chce ako im to vyhovuje a zároveň sa stará každý sám o seba. Samozrejme, že si navzájom pomáhajú, ale muž automaticky neočakáva, že mu bude žena variť, upratovať, prať, čo je žiaľ na Slovensku stále bežné. Véd každému ako vyhovuje
To ani rodina, najbližší, trošku bližší? Tiež som nemala rada,keď sa nám do domu nahrnula skoro celá rodina na oslavách,a pod,ale to som bola pubertáčka. Čím som však staršia,tým viac som rada,že sa stále rodiny navštevujú,či my ideme radi, či k nám prídu radi. Chápem,že už chceš mať svoj kľud a pohodu súkromia,ale raz,aby sa to neotočilo. Bude ti chýbať spoločnosť a nakoniec zistíš, že nemá kto...Ja osobne som rada za každú milú a príjemnú návštevu,či od rodiny, priateľov,susedov...(a že sa človek nemení,naopak, mení,teda aspoň v môj prípade, pretože,ako opakujem,tiež som nemusela žiadne návštevy).
@anonym_autor no a kde je problem? Ved s kamaratmj a rodinou sa stretavas, priatel je tiez v pohode s tvojim nastavenim, tak co riesis?
Ako s tým existovať? No predsa tak ako doteraz...ak si to tak mala vždy a funguješ, tak aký s tým je zrazu problém? Začal ti to niekto vyčítať, či sa ku tebe pozývať? Rodina, priatelia, partner o tom zjavne vedia, píšeš, že partnerovi to nevadí a rešpektuje to, že s kamarátkou sa viete stretnúť vonku, rodinu predpokladám môžeš navštíviť ty... za mňa je to zvláštne, najmä spoločné noci s partnerom by mi chýbali a tiež je pre mňa nie úplne pochopiteľné, že s človekom dokážeš žiť, ale neznesieš ho na návšteve, ale nemusím rozumieť všetkému a keď si ty ok a tvoje najbližšie okolie ok, robte ako vám to vyhovuje...
a on vie o tomto tvojom probléme? lebo ak áno a je s tým v pohode - tak nevidím problém… 🤷♀️
@anonym_autor skusila si sa zamysliet, preco ti to prekaza a nemas rada ked niekto chodi k tebe domov? Ze az tak ze ani priatel ani rodicia, ako rozumiem ale dovod to musi nejaky mat. Je ti to na obtiaz, alebo sa za svoj byt hanbis, alebo ti ti ludia nejako vadia a nemate az taky dobry vztah…neviem teda.
my tiež nebývame s polovičkou stále spolu.Ja tam chodím na pár týždňov ale potom aj ku mne ide .A uvidíme ako to raz bude možno budeme stále spolu.Ja to mám takto aj kvôli robote.Pretože občas pracujem tam a občas tu u nás teda v mojom meste.Ale že by som som mala take pocity že ku mne nemôže vkročiť alebo by mi to vadilo.Tak to ani nepoznám takú osobu.Ty si asi ozaj rarita 😄 to už mne hovoria ako môžeme takto na striedačku bývať.Akoby na dialku a raz tu raz tam.Ale tak tiež nám to momentálne takto vyhovuje a do budúcna sa uvidí čo a ako.A čo sa týka klasických návštev ako rodina alebo kamoška.Nevadia mi kludne môžu aj prespať.Ale zas stále aby som doma mala niekoho že nedaj bože každý deň od rána do večera to tiež nie.Tak v rozumnej miere

Ja neznasam navstevy ale teda priatel ? Ty k nemu v pohode ako doma a on k Tebe nie ? 😃
Ci ty s nim nepocitas do buducna ? Lebo ak ano, mal by sa u Teba citit prijemne, tiez ako doma