Neustále myslím na smrť
Nedávno som bola na psychiatrii, ale vôbec mi to nepomohlo. Nech sa akokoľvek snažím niečím zamestnať, tak neustále myslím na smrť. Rodičov s tým už zaťažovať nechcem, lebo majú toho plné zuby. Stále je to ten istý kolobeh. Som doma, prejde maximálne pár mesiacov a som späť v liečebni. Neviem, čo mám so sebou robiť.
Skúšala som si nájsť vzťah, aby som sa necítila sama, ale tým ako strašne nestabilná osobnosť som - som tým ľuďom len zbytočne ublížila... a sebe ešte viac, lebo si to vyčítam a nemám pokojný spánok... Naozaj mám v sebe ten pocit, že tu nemá zmysel ďalej byť, ale život mám pred sebou. Mám 21 rokov. Keby som si ublížila, tak by som rodičom pravdepodobne zničila celý zvyšok života. Neviem, čo mám spraviť. :/
Bojuj, daj si cieľ, a dosiahni to, potom ďalší a ďalší. Zahlť tým myseľ.
@anonym_autor Ake máš koníčky? Chodíš vonku? Napríklad cvičiť, na turistiku, vonku s niekým, na kávu?
Ono fyzické telo je úzko prepojené aj so psychikou. Ja som od mala úzkostlivo osoba a akonáhle zanedbávame prechádzky a pobyt vonku, tak ma chytaju uzkosti. Skúšala si sa viac hýbať, chodiť vonku, na vzduch? Inak máš aj liecbu?
a vieš dôvod,ktorý vyvoláva tie pocity v tebe? prečo máš pocit,že ťa nebaví život?
@mima73 Nemám žiadnych kamarátov, nič mi nejde... Skrátka sa cítim zbytočne.
@anonym_autor Ake máš koníčky? Chodíš vonku? Napríklad cvičiť, na turistiku, vonku s niekým, na kávu?
Ono fyzické telo je úzko prepojené aj so psychikou. Ja som od mala úzkostlivo osoba a akonáhle zanedbávame prechádzky a pobyt vonku, tak ma chytaju uzkosti. Skúšala si sa viac hýbať, chodiť vonku, na vzduch? Inak máš aj liecbu?
@tinka_1807 Mám.
Ja som čítala že existuje aj možnosť nejakých elektrošokov, myslím že aj nejaká pani robila video o tom že jej to pomohlo a to mala už stavy že nešla ani ma záchod z postele. Bola v Bohniciach. Hľadaj ďalšie metódy ako resetovať mozog za pomocí psychiatrie si mladá a určite ti budú chcieť pomôcť.
@anonym_autor hlavne si nič nevyčítaj, nemožeš za to, je to choroba, ktorou trpí viac ľudí ako si myslíš.
Musiš nájsť sposob ako fungovať sama so sebou, zamestnať sa niečím čo ti robí radosť.
Spánok by sa mal riešiť, to by ti veľmi pomohlo, je ťažké sa na niečo sústrediť, keď si vyčerpaná.
Ja som čítala že existuje aj možnosť nejakých elektrošokov, myslím že aj nejaká pani robila video o tom že jej to pomohlo a to mala už stavy že nešla ani ma záchod z postele. Bola v Bohniciach. Hľadaj ďalšie metódy ako resetovať mozog za pomocí psychiatrie si mladá a určite ti budú chcieť pomôcť.
@modratrixie Mala som celkovo 12 elektrošokov.
Mne pomohla veľmi motivačná literatúra a veľa samostudia v oblasti psychológie, celé to pochopiť čo a prečo sa deje a čo s tým, a postupne sa mi podarilo "preprogramovať" si myslenie 😊 sú to mesiace až roky práce, ale mňa toto "zachránilo" 😊
Stalo sa ti niekedy ze ta niečo dobré prekvapilo potešilo, niečo co ti fakt urobilo radosť?
Stalo sa ti niekedy ze ta niečo dobré prekvapilo potešilo, niečo co ti fakt urobilo radosť?
@anonym_0c2e5f Natáčam na YouTube. Možno jediná vec, ktorá mi robí radosť.
podla mna nemas dobre nastavene lieky a ono to pri psych diagnozach trva a aj sa to vekom a casom meni, teda mozu lieky sadnut a casom uz nezaberaju, treba zmenit davku alebo dat uplne iny liek. ries to so svojim psychiatrom, pripadne ak nie si spokojna, hladaj ineho. poznam ludi, ktorym dlho trvalo, kym sa zistilo, co im zabera, ale nakoniec sa to naslo a vedu relativne normalny zivot. a viem, ze hospitalizacia na psychiatrii nie je nic prijemne, ale treba to brat ako nutne zlo, rovnako ako ked ma clovek inu chorobu (tela) a potrebuje sa liecit pod dohladom. drzim palce, aby sa ti polepsilo.
@anonym_autor psychiater iba predpise lieky. Chod k empatickej chapavej psychoterapeutke,alebo psychologicke a nie raz, ale pravidelnejsie, skus aspon zopar tyzdnov.
Dovod treba najst a trosku na nom popracovat, vykorenit ho, aby sa ti dalo zit s vacsou radostou , pokojom a menej otacat myslienky tym smerom - to chce pravidelnu pracu.
Drzim palce, riesenie mas niekde v sebe, len ho treba vydolovat, dufam ze najdes laskavu odbornicku, ktora s tym pomoze. 🌴 🌞
@anonym_autor naspat na psychiatriu, nie je to tvoja vina, si chora, chemia v mozgu nefunguje ako ma. Nech ti nastavia liecbu.
Lieky teraz mas? Beries pravidelne?
začni pracovať so zvieratami, môžeš napríklad v útulku, budeš sa cítiť užitočná a zvieratá ti dajú spätnú väzbu aj lásku
@tinka_1807 Mám.
@anonym_autor Vyčerpávajúca odpoveď. 🙂 Mňa do života inšpiroval Forrest Gump. Jednoducho život prináša všeličo, a jednoducho cez to prejdeš a ideš ďalej.... myslíš pozitívne, druhým pomáhaš, ľudí máš rád, seba neľutuješ. Prípadne taký film Stážista - nadhľad nad vecou, pokojný prístup, žiadne hnanie sa za nedosiahnuteľnými cieľmi - nezištná pomoc, dôvera, pokoj, rozvaha... ale aj Mrázik - Ivan usilujúci o dobrý skutok - treba trochu pokory a skromnosti a všetko bude krajšie, vrátane prístupu ľudí, ktorých stretávaš a stanú sa z nich priatelia.... ak nemáš diagnózu s prognózou dní čo spočítaš na prstoch, nie je dôvod myslieť na posledný deň - maximálne tak na posledný deň takého zmýšľania a na nový začiatok pekných dní....
@anonym_autor velke pozitivum je,ze chces svoj problem /svoje tazkosti riesit . Presne ako pisu vyssie,zrejme by boli vhodne pravidelnejsie stretnutia u psychiatra, pravidelne psychoterapie...toto su dg. ktore trvaju dlhsie,kym sa stav polepsi. Silno drzim palce aby bolo lepsie!!!! Si velmi mladucka a ako pises,mas zivot pred sebou, nestracaj nadej , zabojuj a bude dobre,chce to cas! A pracujes alebo este studujes?
@anonym_autor naspat na psychiatriu, nie je to tvoja vina, si chora, chemia v mozgu nefunguje ako ma. Nech ti nastavia liecbu.
Lieky teraz mas? Beries pravidelne?
@tykat Mám, a beriem.
@anonym_autor velke pozitivum je,ze chces svoj problem /svoje tazkosti riesit . Presne ako pisu vyssie,zrejme by boli vhodne pravidelnejsie stretnutia u psychiatra, pravidelne psychoterapie...toto su dg. ktore trvaju dlhsie,kym sa stav polepsi. Silno drzim palce aby bolo lepsie!!!! Si velmi mladucka a ako pises,mas zivot pred sebou, nestracaj nadej , zabojuj a bude dobre,chce to cas! A pracujes alebo este studujes?
@labocca študujem.
@mima73 Nemám žiadnych kamarátov, nič mi nejde... Skrátka sa cítim zbytočne.
@anonym_autor možno skús pomáhať v nejakom centre pre seniorov, týrané ženy, útulok pre psov… to môžeš aj sama. Inzerát, že pomôžeš a pod… .vyplníš čas a im pomôžeš… daj si nejaké ciele… niečo nové sa nauč (jazyk, šport, tanec, umenie….)
@anonym_autor nemáš dobre nastavenú liečbu. Zmeň psychiatra. Skús inú kliniku.
@anonym_autor no to je dobre a si predstav že ešte strašne veľa veci v živote je ktoré ti môžu robiť radosť a prekvapiť i ked nie dnes ani zajtra ale o tom to je že nevies co bude o den, o rok,o dva život sa mení ty sa menis,nehovorim ze najdes zajtra zázračnú tabletku ,, šťastia,,len chcem povedať že až ked vyskúšas všetko tak lám palicu, lebo co ked len to záleží na uplnej drobnosti a zrazu bude všetko inak?ja viem že musí byť ťažké nadýchnuť sa vypnúť hlavu a hľadať pokoj no aj ked síce neviem presne co ti v hlavičke tomu bráni no stojí to za to skúšať, nebuď na seba prísna nemôžeš za to
Len niekde tam tomu tvojmu JA ktoré chce byť v ,,pohode,, niečo bráni a veda ide veľmi rychlo dopredu, technológie idú veľmi rýchlo dopredu,uz teraz sa deje tolko zmien ze za pár rokov veľa veci bude inak, takže daj tomu čas a hlavne neber šancu na to ze raz to naozaj môže byť v poriadku a to tvoje JA zrazu bude vidieť velmi veľa pekných vecí v živote vo svete v tebe
a je na koho sa obrátiť,je veľa odbornikov,pomoci a to budme radi ze ako tak žijeme v civilizovanej krajine ze mame tu možnosť riešiť ked to zdravie az tak nefunguje a veľmi veľa vecí každú chvíľu objavia na liečbu,ja nehovorím ze sa stane zázrak ale každá pomoc je krok a nastastie máš čas veľa času to riešiť tak si ten čas neber ked nevies tými krokmi kde ta to zavedie tak ako niečo ta zaviedlo k Youtube a to je len začiatok co všetko ta môže urobiť spokojnejsou a vidíš predsa ten youtube existuje a ešte kopec ďalších veci existuje len ich treba objaviť
Bože ženy,tieto motivačné kecy hovorte niekomu, kto je fyzicky aj psychicky schopný ich realizovať. Ona je chorá. Potrebuje liečbu. Nie chodiť objímať stromy a hladkať psy. To je možné až vo fáze, kedy je už schopná žiť. Píšete úplné sprostosti.
Bože ženy,tieto motivačné kecy hovorte niekomu, kto je fyzicky aj psychicky schopný ich realizovať. Ona je chorá. Potrebuje liečbu. Nie chodiť objímať stromy a hladkať psy. To je možné až vo fáze, kedy je už schopná žiť. Píšete úplné sprostosti.
@anonym_f0ff39 presne, to je ako keby niekto povedal cloveku s onko ochorenim, ze chod robit do utulku a rakovina prejde.
@anonym_f0ff39 presne, to je ako keby niekto povedal cloveku s onko ochorenim, ze chod robit do utulku a rakovina prejde.
@deedol ide mi dekell urvať, keď toto čítam. A ešte tu nikto nezadrel, že mysli pozitívne.

a vieš dôvod,ktorý vyvoláva tie pocity v tebe? prečo máš pocit,že ťa nebaví život?