Neustále problémy s alkoholom
Viem ze sa snazi nepit ale neviem ci som schopna ho z toho dostat.uziva lieky na to nema chut len nevjem dokedy....
Nie, ty nie si schopna ho z toho dostat, musi chciet sam
Z vlastnej skúsenosti ti poviem že musí mať vôľu sám prestať a nepiť. Inak sa budete trápiť vy všetci. Ja mám to isté. Momentálne sa rozvadzam lebo on potrebuje alkohol viac ako čokoľvek iné. Pre taký život som sa nenarodila a nebudem znášať jeho opilecke stavy. Takže z môjho pohľadu nie. Je to boj,a ty sa rozhodni sama či chces do konca života sa báť či do toho spadne zas, alebo chces pokojný život. Byť na tvojom mieste rozhodnem sa pre lepší život.
@lenkacanigova ako dlho pije
je to smutne ze ludia sa takto nicia
ma dovod?
O koho sa jedná? Bol na liečení? Koľko krát?
Môžeš ty chcieť aj za dvoch, keď on nechce...
Ty ho z toho nedostaneš, to musí on sám. Lieky užíva na ten alkohol? Môj svokor užíval antabus.
@balerina2025 mne sa zdá že odjakživa, keď sme sa spoznavali on robil v Nemecku a ja som chodila na turnusy do Rakúska, vždy večer sa somnou rozlucil a šiel piť takže som nevedela čo sa deje, dlhú dobu, potom veľmi tlacil na svadbu,a keď bol papier,nemusel sa už pretvarovat a naplno ukazal svoj životný štýl, to považujem za svoje zlyhanie ze som to neskumala, pocas chodenia to bolo klasické bombardovanie laskou a sľuby,ja som bola finančne sebestačná tak mna nepotreboval ničím kupovať,len sľuby, jasné že prázdne. Po roku som ho vyrazila z bytu a riešim rozvod. Ale musím povedať že postaviť sa znova na nohy je obrovská práca. Napraviť to čo on mi v živote zdevastoval. Ale ja to dávam, pomaly ale isto. On už nemá šancu,aj keď sa snaží mi kaziť život naďalej. Nemá šancu. Už nikdy.
@lenkacanigova prajem vela sil
@balerina2025 a ešte si sa pytala na dovod pitia? U neho všetko, rano sa zobudil so zlou naladou tak davaj rovno z flasky, zle som navarila? Musí vypiť lebo som neschopná. Samozrejme za to že pije môžem ja lebo som zlá. S kamarátmi musí vypiť lebo by sa pohnevali. Totálne absurdity,ale pre zavislaka je každý dôvod dobry
@lenkacanigova ano to je zavislost lebo si vzdy nasiel dovod preco pit.
@balerina2025 a ešte neskutočne agresivna povaha, jeho rodina je najlepšia,moja najhoršia, jeho kamaráti najlepší ja som musela s mojimi blízkymi na tajnasa volať lebo by bolo zle. Kedykoľvek v noci mi zacal vrieskať do uca tie jeho debilné sračky,nezajem ze ja vstavam do práce,ze som sa počas manželstva začala liečiť na vysoký tlak,do tej doby som bola dokonale zdravá. Všetko zo stresu,z neho. Takže už nikdy viac. Taký traged zničí všetko. Preto hovorím že ja osobne by som už nikdy v živote nedala šancu nikomu koho treba vyťahovať zo závislosti,aj keby som neviem ako milovala. Seba musí mať človek radšej. To sa ale človek naučí až keď zažije peklo. Preto autorke a nie len jej hovorím, dievčatá ženy,seba a svoj život dajte na prvé miesto, nie zavislosti a závislých mužov.
@lenkacanigova agresia uz aj z alkoholizmu
@balerina2025 asi áno ale aj odpozerane z rodiny, jeho otec sa spraval tak isto,pred cudzími to bol najlepší otec a manžel a doma robil peklo. To už ale nevidel nikto okrem detí a ženy. A svokra mu ešte vyvarala vypekala robila otroka. A ten moj ocakaval to isté 😄 hovorím že ja som neni až tak blbá. Pekne sa spratal z bytu a neviem či išiel do pôvodnej detskej izby alebo čo s ním je. Zablokovaný je všade.
Ty ho nezachrániš. Ale rozumiem tej snahe, že chceš, a že dúfaš, že on sa kvôli tebe zmení.
Lenže aj ten útek do alkoholu (pred svojimi pocitmi, traumami, problémami) nejak vznikol, a najprv ho musí vyriešiť. Resp. súčasne riešiť alkohol, aj svoje problémy. Inak si nájde iný spôsob "úteku".
Lieky sú nič. Musí byť vôľa. Môj veľmi blízky rodinný príslušník s tým bojoval 3x. Až na tretí sa mu podarilo udržať, lebo mu to "docvaklo". Tie dva razy predtým sám ani nepočíta ako snahu, lebo to robil kvôli nám ostatným a nie kvôli sebe. Neurobíš s tým nič, je mi to ľúto. Musí to aj tomu tvojmu blízkemu docvaknúť.
Ale cesta von existuje. Ten náš sa dal na šport, založil si rodinu a vyhojil sa natoľko, že nemá problém o tom hovoriť. Samozrejme, alkoholizmus sa vyliečiť nedá. Dá sa len abstinovať. Preto je dôležitá tá vôľa, lieky sú len barlička ale spoliehať sa na ne je zbytočné.
A tebe odporúčam naštudovať si tematiku spoluzávislosti, aby si si dokázala nastaviť v tejto situácii hranice a dokázala byť oporou v čase núdze ale zároveň ochránila samú seba.
@lenkacanigova tolko ljudi umiera na alkoholizmus, cirhozy. ze sa ludia neboja choroby
@kitycat Priatel
@katica06 nebol na lieceni ale ked pracuje vtedy nepije hlavny spustas su kamarati a mama
V akom zmysle je mama spúšťač? Zlý vzťah s ňou?
Lebo tí kamaráti, to pije zrejme s nimi, takže rozumiem, že oni naňho vplyv majú.
Ako abstinujúci alkoholik ti poviem zíď z kratšej cesty. Pomôcť si musí chcieť sám .
Zahodeny cas... je malo chlapov, z ktorych vyberat?
Mala som takého, pil keď prišiel z práce, ved len pivo, kazdy víkend chlastal a keď som mu povedala ue ma dosť zabil to absontom... pýtala som ho aby sme jeden víkend v mesiaci boli niekde sami a nepilo sa. Vydrzal možno 2 mesiace. Jeho mama je tiež alkoholicka. Rozišla som sa s ním q nič lepšie som spraviť nemohla. Jr to par rokov a neľutujem to
Skôr ries prečo potrebuješ k životu niekoho zachraňovať.
Ak je to len priateľ nie manžel nemate deti.Prosím odid s kratšej cesty.Bývať žiť s alkoholikom je peklo.Mla som nevlastneho otca alkoholika to bolo peklo.Načo sa tak ničiš ked nemusiš.Kamaráti a mama nie je dôvod aby pil.Alkoholik si najde vždy priležitosť.A najhorši ked sa napije nevieš kedy ťa zbije a ubliži Ti a deťom. Neblazni načo sa takto týraš.Na liečenie musi chcieť sám ak je svojpravny a rozhodne sa odisť nikto ho tam na silu drzať nemôže.Mala som kolegu slobodný starý mladenec povedal že pil a až ked bol na protialholickom liečení 18 krát až vtedy prestal.Mám v okoli prípad sused pil bol na protialkoholickom liečení a viac ako 10 rokov nepije.Stačilo mu ísť na liečenie jediny raz ale takých je málo. Lebo ma pevnu vôľu vie si rozkazať že nie.Ale to musi sám chcieť.To nie že pôjde tvoj priateľ na liečenie hned aj prestane recidiva nastane hoci kedy.Mám kamáratku a jej rodiča obaja pili otec bol na liečeni ten prestal ten nepil ani rok a mama jej pije od detstva a bola 10 krát na protialkoholickom a pije ešte ale nie už take ale pije.Otec prestal ani nie po roku.A zažitok tak pozerať na opitu matku ani sa nevydala lebo povedala mi že keby mala muža alkoholika to by nedala a neurobila by take peklo svojim deťom ake mala ona v detstve s večne ožratou matkou.Toto ti treba to musiš zažiť na vlastnej koži aby si pochopila.Prečo sa nechceš s nim rozisť ak nemate deti.Nepríprav peklo deťom len kôli tomu že TY si našla alkoholika.V domacnosti nebudu žiadne peniaze.Toto chceš čo na ňom vydiš ma iba same vyhovorky.
@alickapusinka Bože moj je to moj zivot
Však áno ale do takeho vzťahu priviesť deti.A potom všetko prepije a budeš nutena ísť z deťmi do krizoveho centra.A budeš písať za čas na nič nemame peniaze všetko prepije. Nevieš čo ťa čaka to môže napísať len taký človek čo to v živote nezažil.Tu na MK je veľa takých smútných osudov čo skončila žena s deťmi v azylaku lebo muž všetko prepil.
Ty sa preberieš ale bude už neskoro.
@alickapusinka Ved on uz nepije
šiblo čarovným prútom a prestal.Len stači že stretne kamarátov tak sa mu to vrati.Sama tomu neveriš čo píšeš.Komu nie je rady tomu ani pomoci.Len aby si tu za čas nepisala nemám s čoho uživiť deti všetko prepije.

Mamzel?
Otec dietata?
Rodic?